Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Crus

őstag

"abban azért valószínűleg a legtöbben egyetértenek, hogy az Elden Ring a 10/10-es játékok egyik legjobb modern iskolapéldája."

A legtöbb laikus/inkompetens szerint feltétlenül. Így kapásból ezek ugranak be az Elden kapcsán:

- PC-n mod nélkül a kikapcsolhatatlan kromatikus aberrációért élből korbács jár.
    - A színek sokkal élettel telibbek modolva, erősen ajánlott.
    - ...de a modkért ban jár, ha online vagy.
    - Optimalizációval komoly gondok vannak, high end PC-n is tud csúnyákat mutatni framedrop témában.
    - Az open worlddel sikerült megölni a nagybetűs feszes játékmenetet. Irgalmatlan durva üresjáratok vannak a játékban.
    - RPG-sebb akar lenni, mint eddig bármikor From játék, de nincs quest log és a történet kikaparása sem éppen egyszerű. Annyira nem egyszerű, hogy Fextralife nélkül gyak. esélyed sincs rá.
    - A játék cirka 20-30%-át esélyes, hogy kihagyod 1. végigjátszáskor, mert annyira nem egyértelmű, hogy mikor milyen sorrendben mit kéne tenned. 2. végigjátszást meg rengeteg embernél nem ér meg, ugyanis cirka 100 órás történet...
    - Nagyon csúnya hitbox bugok vannak még mindig a játékban... de nekem a Deathbirdökből 3 is úgy döglött meg, hogy meg se ütöttem, rossz helyre keveredett, kinyírta az engine :-/
    - Durva recycling. Bánya, barlang, katakomba és számos boss ismétlődik.
    - Haszontalan grace iránymutatás. (Na pont arra ne menj, hanem előbb nyald fel úgy 20 órában a környéket.)
    - Kínosan gyakran van az embernek olyan érzése, hogy a töltelék content az mintha random generátorral lenne összeszórva.
    - A kereskedelem mintha nem is létezne. Potyog minden, mint egy Diablóban.
    - Ritka nagy marha volt az, aki úgy alkotta meg egyébként a vásárlást, hogy NEM tudod összevetni az adott fegyvered/páncélod/pajzsod a kereskedő inventoryjában levőkkel, csak akkor, ha megveszed! Vicc.
    - Sokszor grindszagú.
    - Az átlag souls játékos hamar beláthatja, hogy ez a játék sokkal kevésbé múlik rajtad, mint inkább a builden. Mindenféle online help nélkül is brutális buildeket lehet összekalapálni, amivel pusztulgurul aztán bármi. Ez azért gond, mert a korábbi souls címekben, alapvetés volt, hogy TE fejlődsz igazán és a karid csak másodlagosan, kicsiket.
    - Néha egy offline MMO-t idéz.
    - Jóval kevésbé tud addiktív lenni, mint az elődei... az open world tud jól működni, ha megtöltik élettel. De az nem élet, hogy a 131231. denverét, meg nyulat látod, NPC-ből meg nem túl sok akad.
    - A kamerakezeléssel továbbra se tud nagyon mit kezdeni a From.
    - Ahogy a lock rendszerrel se...
    - Beteges mennyiségű tárgy és fegyver hullik a játékban, és 95%-ukat nem fogod használni, mer' minek? Generálsz egy karit, ott van nála egy vicc fegyver és szó szerint azzal is végig tudod játszani a játékot úgy, hogy semmiféle varázslat, skill, se semmi extra nem kell hozzá. Tudom, mert próbáltam és én rohadt messze vagyok a profiktól...
    - Az endingek meg... sértés. A 6 befejezés az inkább csak 3, és egy lassú tempóban letolt, 100+ órás játékhoz képest a befejezés borzasztóan össze van csapva... az, hogy 3 ending szó szerint csak át van skinezve, az úgy mi?
    - A játék jó része egyszerűen elvesztette azt a minőségi, művészi és VALÓDI pályatervezést, ami annyira jellemző volt a From játékokra! Igen, van néhány egész jó helyszín (pl. Stormveil, Leyndell, Azula), de a játék többi része borzasztóan ismétlődő és gyakran unalmas és érdektelen.

Ez minden csak nem 10/10. Azért szórták rá a hozzá nem értők a 10/10-et, mert egyrészt hiába van sok hiba a játékban, a többi souls játékot fejlesztő csak távolról ugatja a témát. Vakok között félszemű a király...
    Másrészt pedig nagyon sok teszter irományából lerítt anno, hogy végig se játszották a játékot... mert a fenti gondok nem 20 órányi játék után érződnek igazán.

Remélem a DLC jobban sikerült és tanultak a hibáikból... bár a Fromot ismerve: Kizárt.

Új hozzászólás Aktív témák