Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Logitech Z906
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
GeryFlash
veterán
Igen ezt mar az ARM-nel meg az elso APU-knal is hallottuk.
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
Dare2Live
félisten
Ahogy notiknál a CPU teljesítmény, játékok CPU limitje alakul pár év és eljöhet, hogy berobban a külső vgak piaca.
Megveszed a notit amiben van egy erős proci, meg egy dedikált szutyok. Ha játszani akarsz akkor meg veszel egy külső vgat.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
tibaimp
nagyúr
Az asztali gépeket valóban a játékipar tartja fent, de az is nagy üzlet, nem hinném, hogy megszűnik, sőt. Így én úgy gondolom lesz még asztali gép, max kisebb mint a maik. (bár amerre most halad a CPU/VGA tervezése egyre nagyobb gépek várhatóak)
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Dare2Live
félisten
DUV EUV váltásnál is hasonló volt? A DUV még "10/7nmnél" is olcsobb volt mint uaz a 10/7nm euvval. Aztán 7/5nm fele lett olcsobb majd sokkal olcsobb az EUV.
Itt is 2030ig nem lesz cost előnye a HNAnak csak utána.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
ROBOTER
addikt
Több szempontból lehet vizsgálni az ügyet.
Ha csak azt nézed, hogy az utóbb 20 évben a notebookok/asztali gépek aránya nagyságrendileg megváltozott, sőt a mobil és tablet is kiharapott egy részt, nem tudom elképzelni, hogy 20 év múlva lesz asztali gép. Üzletileg most is kizárólag a gaming tartja el, gaming nélkül a workstation kategóriában is kikényszerítenének más megoldást. Tehát fizikailag, mint moduláris, otthon összerakható rendszer szerintem el fog tűnni, bár egy sarki automatát el tudok képzelni, ami összeforrasztgatja neked.
A másik szempont a megjelenítés, monitorok, vetítések, szemüvegek, egyéb eljárások jövője.
A harmadik a felhő alapú és hasonló megoldások szerepe, ami jelenleg is erős.
-
szmörlock007
aktív tag
"Eközben a TSMC megpróbálja olyan olcsón megoldani a problémákat, amennyire csak lehet, elfogadva ennek az útnak a saját kockázatait."
Mondjuk ez annyira nem jött össze eddig, mert drasztikusan drágulnak a node-ok náluk, ráadásul pletykák szerint ez tovább fokozódik, a 2N-nél 30 000 dollárt pletykálnak egy waferért. Nem vagyok benne biztos, hogy bármiben is olcsóbb lesz mint a konkurensek.
-
tibaimp
nagyúr
válasz 69Raizen69 #10 üzenetére
Akkor ott is van! Kösz az infót!
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
69Raizen69
tag
Váltani fognak!...valószínűleg Galliumnitrid-re :
olcsóbb
jóval hatékonyabb (ezért kevesebb hőt is termel)
nagyobb energiákat tud kezelni/közvetíteni
sokkal (<10x)gyorsabb a kapcsolási sebessége.
Már lehetne rá váltaniTermel az elbutított rabszolganép!..... Eladod a tested a pénzedért, kifizetik érte az órabért
-
dokanin
aktív tag
Azért durva, hogy hol tart már ez az ipar. Elképesztő.
-
kalimist
aktív tag
Ez is közrejátszhat:
ASML Dilemma: High-NA EUV is Worse vs Low-NA EUV Multi-Patterning
"Our lithography models show that despite reducing complexity, high-NA EUV single patterning costs significantly more than double-patterning using existing low-NA machines for upcoming technology nodes including 1.4nm/14A. Furthermore, multi-patterning low-NA EUV is capable of finer pitch features than high-NA."
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Gondolom az asml sem él vissza a piaci helyzetével és kér olyan orbitális összeget a gépekért, hogy inkább megéri kókányolni és bevállalni a rosszabb kihozatalt. Ők éjjel-nappal vért izzadva gyártják le azt a 20 darabot is, ezek meg sokallják az árát.
-
flexxx2
őstag
Az is lehet, hogy a TSMC-nél sokkal nagyobb a gyártástech. tudás, így ők meg tudják oldani, többiek meg inkább berendezést vesznek.
-
tibaimp
nagyúr
Jó a kérdés! Kíváncsi leszek, 20 év múlva hol tartunk majd, és mennyibe fog kerülni egy modern VGA/CPU az akkori asztali gépekbe!
szerk:
Illetve arra leszek még kíváncsi, marad-e a szilícium, vagy váltanak kényszerűségből valami más alapanyagra.[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
Ez alapjánlogikus gond nélkül le lehet menni 2nmig is a gondok, költségek elszállása csak 1.4nm és alatt jelentkezik. Gondolom eszközpark és előnyüket nézve még jobban megéri 1.4nmet is a jelenlegi gépparkal abszolválni.
Csak nehogy úgy járjanak mint Intel ahol Brian sokalta az EUVs gépek árát ellenben TSMCvel akik berendelték és mi lett a vége...
más: Most épp hol van/lesz vége a csíkszélcsökkenésnek?don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest