Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
A mini LED-ek nagy átlagban brutál drágák, már-már OLED kategória (ha épp nem még több), de azért nyilván nem olyan a képminősége, max. hasonlóan jó. Ha meg már választani kellene, hogy LG vagy pl. Samsung OLED, vagy ahelyett TCL mini LED... hát nem az utóbbi győzne, mégis valószínűleg TV-nek azt venném. Náluk sokat mennek TV csatornák, nem szeretném beégetni egyiket se. Szoktunk nézni dartsot vagy épp snookert, amik igazán szuboptimálisak OLED-ekhez.
Most nézem amúgy, hogy - mostanra már - kifejezetten jó áron vannak TCL mini LED TV-k. 65C765 kb. 290k, a 75C765 pedig 400k. Egyik sem olcsó, de pl. az előbbi kb. félmillióról, az utóbbi pedig 750k-ról indult kevesebb, mint egy éve.
#29: Mi volt a baj velük?
Nekem Hisense-szel volt/van bajom, bár nem kis eséllyel simán lehetett volna mással is. Nagyjából 3 év után elkezdett eléggé inhomogén lenni a háttérvilágítása, ráadásul pont a képernyő kellős közepén a legrosszabb. Sok esetben nem látszik, vagy nem zavaró, de azért homogén felületek esetében engem már bosszant. Ráadásul egyszer napokig - már pont a garancia lejárta után
- mintha megjelent volna az egész képernyőn egy apró rács, életlen, fakó lett az egész (talán egy HDMI csatlakozó bedugása után lett ilyen?). Aztán pár nappal később elmúlt, és azóta sincs szerencsére.
-
bteebi
veterán
"Nem olyan nehézkes egyébként"
Az utóbbi kevés évben, pláne az OLED, és részben talán a QD-LCD TV-knél valóban megjelentek a színhelyes(ebb) profilok, de korábban a sima LCD TV-knél ez érthető okokból nem igazán működött.
Persze még ha rossz is a panel, akkor is be lehet lőni úgy, hogy önmagához mérten a legkevésbé legyen rossz.
-
bteebi
veterán
"a gyári beállítás a technikai pontosságot helyezné előtérbe, akkor meg az lenne a statisztika, hogy a felhasználók többsége úgy használja."
Az igazán jó, élethű beállítás nehézkes, és nem is ahhoz vannak szokva az emberek. A TV színeinek "ütnie" kell; legyen agyonszaturált, mert az fog tetszeni Józsi néninek. És mivel eleve ahhoz volt hozzászokva, ezért a ténylegesen jót nem fogja jónak tartani.
-
bteebi
veterán
Köszi a tippeket, majd valamikor megnézem. Nem volt időm átnézni a TV manualját, alig használjuk (hálószobában van), így idő hiányában egyelőre nagyjából default settings-szel megy. Én nem kapcsoltam rajta se ki, se be a BT-t, csak a csatornákat és a WiFi-t állítottam be. Az infrája (nagyon) szar, ami mindenképp gáz egy 400+ ezres TV-nél, akár tud BT-t, akár nem. (Ilyen alapon akkor lehetne az, hogy nem is baj, ha a telefonodon szar a mikrofon, ha jó a WiFi antenna, és amúgy is annyi mindent lehet vele csinálni a telefonáláson kívül.)
Amúgy meg ha fel is vehető bármi quick settingbe vagy mondjuk hot keyként, az egy tök jó dolog, de a felület akkor is borzalmasan szar, és mindenképp gáz, ha egy amúgy tök alap funkcióhoz normál körülmények között vagy 9 gombot meg kell nyomnod. Ez egy tök alap funkció, és nem valami service menu-s mókolás vagy advancedebb színprofil hangolás. A
Vodafone szolgáltató "okosboxa" detto, bár az szerencsére azért nem annyira szar. Az is mindenre való, csak TV nézésre nem.Van egy 2020-as Hisense QD-LCD TV-m, na annak spec. tök jó, szép és (nekem) eléggé logikus menüje van - ezek a Philipsről pont nem mondhatóak el.
-
bteebi
veterán
Gyakorlatilag igen.
Mondjuk a legtöbb ember egyáltalán nem ért hozzá, és nem is igazán érdekli, szóval jóvanazúgy'.
Engem amúgy megdöbbentően idegesít, hogy egy TV-t már szinte lehetetlen "csak TV-ként" használni. Readnfo, fogaddel, frissítsd, kémkedekutánadfogaddel, közben meg gyakran tök szar az egész. Vettünk tavaly egy 65"-os ambilightos Philips OLED-et (mert jó olcsó volt). Akkora szar menüvel (Google TV) meg gagyi távirányítóval én még az életben nem találkoztam. Volt, hogy kb. 2 naponta akarta frissíteni a távirányítót, amin amúgy beakadnak a gombok, közvetlen rálátása kell, hogy legyen a szenzorra, baromi hosszú, kényelmetlen, és pl. egy elalvásidőzítőhöz azt hiszem 9 (kilenc) gombot kell megnyomni. Eközben meg van Netflix meg mittudoménmilyen dedikált gomb, és a távirányító fele meg kb. üres felület.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BestBuy topik
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Kuponkunyeráló
- Egyre kevésbé érdekli az okostelefon Európát
- Autóhifi
- Milyen autót vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Fotók, videók mobillal
- Teljesen átvariálhatja szoftverei nevezéktanát az Apple
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070 (ELKELT)
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest