Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
BlackDevil #5769 üzenetére
Akkor szinte biztos, hogy elengedett a forrasztás az alaplapi csatlakozónál. Szerintem szedd ki belőle az akksit, húzd ki a csatlakozót, és keress egy ügyes műszerészt, vagy valakit, aki vissza tudná forrasztani. Semmiképp ne bántsd pillanat forrasztóval, lehet többet ártasz vele ... Viszont így fillérekből javítható, ez a jó hír
-
válasz
BlackDevil #5767 üzenetére
Ha ilyen se kép se hang, akkor ott lehet hogy komolyabb gond van. Ha esetleg valahol fel tudnád tölteni az akksit, akkor a töltőt legalább ki lehetne húzni a lehetséges hibaforrások közül, de attól tartok, hogy itt belső gond lesz. ( első lépésben a belső tápegység részre gondolok de ne legyen igazam )
Jó esetben csak az a baj, hogy rossz a külső táp, ezért nem tölt, nem indul, nem csinál semmit. A csatlakozó szokott elromlani, ahol a géphez csatlakoztatod, ott kellene kezdeni a nyomozást. -
BlackDevil
aktív tag
Sziasztok.
EeePc 1005HAB nem kapcsol be. Új aksi lett bele véve. Ledek nem világítanak mikor hálózatra dugom. Se aksival se anélkül. -
unclefucka
senior tag
Sziasztok!
Asus EEE PC R101X -be 4GB RAM esélytelen?
Csak a specifikációkra alapozva írja mindenki, hogy max. 2GB megy bele, vagy valaki próbálta már a 4GB-s modult és nem ment?
Igazából nem értem miért ne kéne mennie a 4GB-s modulnak.
(Mondjuk a specifikáció azt is írja, hogy 2 RAM-hely van benne, pedig csak egy...)
-
PeLa87
aktív tag
Sziasztok!
Az eee PC-ből melyik a legújabb kiadás? Ezt megtudnátok mondani?
Köszönöm előre is!
-
roland091
senior tag
sziasztok 1011px gépem van és olyan kérdésem lenne h láéezik az h nincs benne ram slot ? :/ néztem egy youtube videot kinyitottam az ajtócskát de nem látom h lenne foglalat :/
-
WhiteHawk24
tag
Hát sikerült életet lehelnem belé, igaz csak úgy, hogy egy másik régi, de tulajdonságaiban teljesen azonos memóriát raktam bele.
Mindkettő DDR3, 1066Mhz, CL7-es. Talán az új chipeket nem szereti ez a gép.
Mindenesetre aki bővíteni akar inkább régi gépből szedje ki és próbálja ki, mert nekem az újakkal nem működött. -
-
zibo73
aktív tag
válasz
WhiteHawk24 #5756 üzenetére
Akkor passzolom.
Ha a közelben laknál ki próbálhatnánk másik modulal mert nekem van 2x2gb is. -
WhiteHawk24
tag
Őszintén szólva ez már a második teljesen új modul amit vettem bele, mert az első 1333Mhz-s volt és azt hittem az a baja. Kipróbálhatom másik gépbe, de kétlem, hogy 2 modul is rossz lenne.
Olyan mintha nem venné észre a hardver változást, ezért is vettem le róla az elemet hátha segít de nem.zibo73
Az szerintem azt jelent, hogy 1GB-al árulják, de 2GB-ot bír el összesen. -
Studi
veterán
Ott is van a linkelt oldalon, hogy max 2GB, ez nem lehet gond.
(#5751) WhiteHawk24: tuti a modul, újonnan vetted, vagy használtan? Más gép nincs esetleg a közelben, amiben ki tudnád próbálni? Anyámnak is valami hasonló konfigja van, és simán ette a két gigás modult, meg is táltosodott tőle. -
zibo73
aktív tag
válasz
WhiteHawk24 #5751 üzenetére
Szia!
Mennyi memória slot van a gépben?
Szerintem nem támogatja a 2gb modult csak az egyet.Link -
WhiteHawk24
tag
Hali!
Van nekem egy Asus Eee PC 1015PD-m és memóriát szerettem volna benne bővíteni. Vettem bele egy 2 GB 1066Mhz modult, de ha berakom nem indul el a gép. Ventilátorok elindulnak, de a vinyó nem pörög fel, és a képernyő is bekapcsol, de tök sötét. Ugyanezt csinálja ha nincs benne egyáltalán RAM.
A memória jól van benne, a BIOST állítgattam, próbáltam aksival; hálózatról; még aksi nélkül is csak hálózatról elindítani. Elemet is lekötöttem belőle, de semmi sem használt.Én kifogytam az ötletekből. Valaki tud segíteni?
Előre is köszönöm! -
ivanyii
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne,hogy van egy Asus 1011px eee pcm memóriát szeretnék benne bővitenni a 8 gb memoria modult kezeli a kicsike?Asus honlapon sajnos találtam róla semmit.Vagy felesleges beletenni mert a nem tudná kihasználni?Akkumlátor tekintetében is lenne egy kérdésem.A mostani aksi 1-1,5 órát bir szeretném majd lecserérlni.A következő akksit néztem ki
kellene róla vélemény -
_GT_
csendes tag
Sziasztok!
Egy Asus Eee 1011px-ben cserélek éppen HDD-t. 7mm-es van benne, de ahogy látom beleférne normál 9mm-es is. Kérdésem, hogy muszáj 7mm-es vékonyat tenni bele, vagy jó bele a normál 9mm-es is?
Próbált már valaki 9mm-es beszerelni egy ilyen kütyübe?
Köszönöm!
-
Köszi a tippeket.
A következőeket próbáltam végig.
Windows 7 Ultimate SP1. Lassan, de biztosan települ, eleinte nagyon fickós. Aztán, ahogy tölti le a frissítéseket, úgy lesz egyre hervadtabb, egyes frissítések telepítése esetében már panaszkodik a memóriahiányra. Egy teljes éjszaka kell az összes frissítés letöltéséhez és telepítéséhez
Sajna sem a Win7, sem a frissítések nem tartalmazzék a gép speciális hardvereihez való drivereket.
A driverek az én R051BXO gépemhez innen voltak leszedhetőek. [link]
Egy-két esetben az AIDA se tudta megmondani, hogy milyen hardver eszköz van a gépben, szóval pl. a touchpad esetében találgatni kell, hogy melyik lesz a jó.
A VGA kártyához nem az ATI, hanem az AMD oldaláról kell letölteni drivert, ilyet se pipáltam még
Mivel már alapjáraton 89-95 % között mozgott a memóriahasználat és 40-45 % között a processzorhasználat, az Ultimate ment a levesbe, a következő próba az Ubuntu Linux volt.
Szóval a picipuha elmehet a büdösbe, a Linux első nekifutásra az összes drivert telepítette magától és úgy települt, mint a villám. A működésére is a villámgyors a legjobb kifejezés. Sajna a noti tulajdonosa a picipuha túsza, kell neki 100 %-osan kompatibilis word és excel, ezt pedig Linux alapokon még nem tudja semmi. Emiatt le kellett szedni az Ubuntut, pedig azzal működött a legjobban. Ha valakinek nem kell a teljes Office kompatibilitás, akkor maximálisan ajánlom a géphez az Ubuntut
Végül Win7 Starter SP1 került a gépre. Sokkal gyorsabban települt (mondjuk a driverek már le voltak töltve) a HDD-n kb. feleannyi helyet foglal, mint az Ultimate, alapjáraton a processzorhasználat 1-2 %, a memóriahasználat, 26-30 %. Ettől függetlenül a működés nem különösebben gyors, meg sem közelíti az Ubuntu sebességét
A Starterben van pár korlátozás, némelyikre van okosító, a többi korlát sem okoz nagy problémát, szóval erre a gépecskére tényleg ez a legjobb Windows. Az élményindex kemény 3,2, szóval sokat ne várjon senki a cucctól, de ha elfogadjuk az 1024x600-as képernyő korlátait, akkor internetezésre, filmnézésre, egyszerűbb szövegek és táblázatok szerkesztésére, kisebb prezik elkészítésére OK most a gép.
Ilyen gép vételét az ellenségemnek se ajánlanám, de ha már megvan, akkor egy Win újrahúzással lehet gyorsítani rajta és akkor egy közepes tablet helyett lehet használni.
-
zsenike23
csendes tag
Sziasztok,
Nagyon megtetszett, az Asus X205Ta típus.. Szerintetek még érdemes belevágni a megvételébe, vagy várjam meg az új szériát?!
Előre is köszönöm a választ.
-
válasz
Donki Hóte #5745 üzenetére
Sajnos a starternél gyengébb hardver igényű windows nincs, ramra nagyon érzékeny a basic is. Drivereket le tudsz szedni az asus honlapjáról, mindent meg lehet találni. Vannak olyan cuccok, amikből több féle driver is létezik ( mondjuk wifi kártya + BT-modul, vagy bt-nélküli, ezeket egyszer ki kell nyomozni hogy melyik van benne ) Egyébként ha nem ragaszkodsz a windowshoz, a lubuntu elég alacsony gépigényű, egész jól elmennek egy ilyen gépen is. ( Driver gondok sem szoktak lenni )
Startert meg talán recovery-ből vissza lehet állítani, ha tiszta telepítést szeretnél ( ha nem lett törölve ) de ott le kell szedni egy pár felesleges dolgot amit az Asus felpakolt. -
Landolt nálam egy Eee noti, a típusszáma R051BX. Az a nyűgje, hogy nagyon lassú, csak 1 GB RAM van benne, amiből ráadásul a VGA kártya is lecsíp egy részt.
Gondoltam, hogy semmi baj, RAM-ot bővítek benne és telepítek rá egy tiszta rendszert.
Sajna a RAM nem cserélhető benne, az alján lévő nyitható fedél alatt nincsenek RAM slotok, hanem forrasztott memóriák vannak az alaplapon.
Gondolom, hogy ebben nem bővíthető a RAM
Az a kérdésem, hogy van valami módszer, amivel csökkenthetem a VGA kártya által lefoglalt memória részt, vagy ezt el lehet felejteni?
A másik kérdés az, hogy melyik WIN verzió optimális ebbe a gépbe? Maradni kell a rajta lévő Win7 Starternél, vagy egy Home Basic-et meg lehet próbálni?
Ha telepítek rá másik oprendszert, akkor drivereket tudok leszedni az ASUS oldaláról?
(A gépen nem találok telepítőkészletet...)
-
rover45
őstag
Sziasztok, kaptam ajándékba egy Asus eee 701SD gépet. Tökéletes állapotban van, kicsit koszos volt, de atomjaira szedtem, kitakarítottam, így olyan, mint egy új
A gyári 1Gb ramot kicseréltem 2Gb-ra, belepróbáltam egy msata ssd-t, a gyári 8Gb-os helyére, de -bár a csatlakozó teljesen megegyezik- sem oda, sem vissza nem kompatibilisek sajnos. Így marad a 8Gb ssd.
Most megy fel rá épp egy XP. Viszont lenne pár kérdésem:
- a 2Gb ram mellett van szükségem virtuális memóriára?
- ez a gyári ssd minek minősül? kell foglalkoznom pl trim-mel? ( azért kérdezem, mert az ssd nyákján, a csatlakozó mellett szerepel az IDE felirat, vagyis olyan, mintha egy egyedi IDE csatlakozó lenne, ami flash memóriákban végződik...)
- hogy állítsam be az XP-t, hogy óvjam az ssd élettartamát? -
Persze minden vérmérséklet függő. A ram biztos hogy sokat segít, de ha nincs szükség a windowsra, akkor nyugodtan lehet helyettesíteni. Nekem is van egy dual atomos htpc-m, 3gb ram van benne, de linuxozok inkább rajta. Sokkal fürgébb mint windowsal volt.A ram nem nagy beruházás, egy próbát megérhet :-)
-
válasz
alratar #5740 üzenetére
Szia ! Hát két okból sem ajánlanám. Egyrészt 1 magos a proci, bár 2 szálas. A win7-nek nagyon kell a 2 fizikai mag. Másik dolog, gyárilag 1 GB ram volt ezekben a gépekben ( hacsak nem bővítetted ) az pedig végképp nagyon kevés a win7 normális futásához. A starter sem jobb ezen a téren, de még talán ha ramot bővítesz, az lehet alternatíva. Viszont nem lesz egy táltos.
Én a helyedben, hacsak nincs speciális program, amihez windows környezet kell, akkor lubuntut, vagy valami más alacsony hardverigényű linuxot ajánlanék. Akár még a linux mint is lehet megoldás. -
Én a helyedben vennék bele ramot, és megnézném hogy mennyit lendít a dolgon. Feltételezem elég sokat, 1 gb soha nem volt igazán elég még a win 7 starternek sem. 2-vel jóval rugalmasabb lesz. Az SSD dolog másik oldala ( mindamellett hogy drága ) hogy a proci sem egy lóerő bajnok, és még ha az ssd etetné is a procit, lehet hogy nem fogja tudni, mert akkor meg ott lesz szűk az üveg nyaka. A Ram nem nagy beruházás, annyit rá szánnék.
-
Studi
veterán
-
Ha csak 1 GB Ram van benne, mindenképp segítene az életén ha több lenne neki. Azt meg kell nézni, hogy belefér-e egyáltalán. Ha már eleve 2 GB van benne, akkor egy ssd segíthet, de ott már érdemes mérlegelni, hogy megér-e annyit a befektetés. Az a kis atom proci nem egy erőművész.
-
Studi
veterán
Sziasztok!
Anyukámnak van egy EEE Pc r101X-e (vagy valami ilyesmi), a hozzá adott Win7-el. Segítene valamit a tetűlassú sebességén, ha dobnék bele egy 2GB-os memóriamodult? Vagy toljak inkább SSD-t bele? Vagy mindkettő?
Köszi!
R -
kutymorg
tag
Sziasztok!
Adott egy 1011PX N455 Procival és 2GB RAM-mal. (BIOS rev. 1401)
AHCI SATA cofig, Hitachi 320GB-os HDD
Boot Priority: 1.HDD, 2.Removable Dev., 3. Disabled
Boot Config/ Quiet Boot: Disabled
Primary Master HDD PSW: DisabledWIN7-et nem tudom feltelepíteni USB-ről (Rufus/MRB particiós séma BIOS-os...).
Gép bekapcsol, ESC után a boot menüben kiválasztom az USB-t (BIOS-ban elsődleges meghajtó a HDD), majd elindul a varázsló, de a HDD-re nem tud új rendszerparticiót létrehozni, így nem tudom telepíteni az OS-t.
Leszedtem az AUSU oldaláról a AHCI drivert is, hátha azzal van gond, de nem jártam sikerrel. BIOS-ban IDE és AHCI próba is volt, de az se segített.
WIN 7 32bit HP és Startert is próbáltam, mindegyikkel ugyanez a gond.
Már a particiókat is töröltem (diskpart / list disk / slect disk (HDD kiválaszt) / clean / exit),de ez se hozott sikert.
A telepítő ablakában viszont csak 2 partíciót (1: 80GB és 2: 218.1G, mindkettő Elsődleges, a Rendszer partíció nincs jelen).
3 meghajtót lát a varázsló (ha illesztőprogramot akarok telepíteni): C, D (Flash) és X (Boot).Mi lehet a gond? Mit próbáljak meg vele?
Köszönöm! -
KTibxx
aktív tag
Sziasztok!
Gyors segítség kellene.
Szeretném beállítani, hogy ha a töltő csatlakoztatva van bizonyos töltöttségi szintet elérve álljon le a töltés, és (ha pl időközben akkuról is üzemelt) csak bizonyos akku töltöttségi szint alatt induljon el ismét.
Milyen alkalmazást ajánlotok ehhez a laptophoz?
(IBM,Lenovo gépeken használok hasonló -típus saját- megoldást)Köszönöm
-
D4sh
újonc
Sziasztok!
Valaki megtudná mondani, hogy az ASUS eee pc 1011px netbookban mekkora HDD van. 1,8" v 2,5"?
Előre is köszi a válaszokat!
-
szekzol
tag
válasz
mrwilliamdev #5726 üzenetére
Milyen ötletre gondolsz?
-
panderson
tag
válasz
mrwilliamdev #5723 üzenetére
Ha jól látom nincs külön videokártya az X101-ben, az egyedüli az integrált - és harmatgyenge - egymagos Atom prociban ketyegő van. Attól csodát nem szabad várni, főleg több nyitott program esetében!
-
szekzol
tag
válasz
mrwilliamdev #5720 üzenetére
Nekem egy Asus 1001px volt. Sebességben kb. ua. mint a tiéd. SD felbontású filmnézésre és netezésre használtam linux-al. Nemrég adtam el, de előtte visszatettem a win7 startert mert azzal vettem, volt hozzá legális kódja. Hát azt hittem "lepeztézem" annyira tetű lassú volt, pedig kikapcsoltam rajta mindent amit lehetett. Előtte ez miatt tettem rá linuxot, a win7 a frissítésektől belassult használhatatlan szintre.
Neked a win7 amúgy sem opció mert nem fér fel a gépedre. Ami szóba jöhet: winXP, linux LXDE vagy Enlighment (Bodhi linux) ablakezelővel, vagy marad a Meego. Ha lenne a Meego-ra egy VLC media player akkor megoldódna a problémád...
Ajánlott olvasmány a gépeddel kapcsolatban:
http://szemelyesintegracio.hu/kereses?searchword=x101&ordering=newest&searchphrase=all -
panderson
tag
válasz
mrwilliamdev #5714 üzenetére
Mekkora a film mérete? HD? Az SSD-ről próbálod lejátszani vagy pendrive-ról?
Bizonytalanság esetén ezt töltsd le [link] (without installer - nem kell telepíteni sem) és az megmondja a film összes tulajdonságát. Az AVI-n belül kismillió formátum létezik, ha vmi egzotikus, és a lejátszó nem ismeri fel (teljesen) - ez okoz olyan tüneteket, amiket írtál.
-
panderson
tag
válasz
zoltanz #5717 üzenetére
Hiba lehet a csatlakozásnál is. Nekem frissen volt ilyen, majdnem HDD-t cseréltem a RAID tömbben, aztán másik kábel + port OK lett. Laptop esetén kihúz, bedug 1-2x és rögzít. Ha úgy sem jó, HDD kölcsönbe és tesztelni (lehetőleg migrálni a gyanúsról u.a. a rendszert). Sok sikert, remélem csak érintkezési hiba lesz
-
szekzol
tag
válasz
mrwilliamdev #5718 üzenetére
Amint gépközelben leszek, utánanézek. Egy kollégámnak a 8 GB-os modell van mint neked, ő winXP-t tett rá. Egy rokonoméknak lubuntut tettem rá (32GB-s modell), teljesen elégedettek vele annak ellenére, hogy nem èrtenek semmit a számìtástechnikához (bár a rendszergazda jelszavàt már elfelejtettem, ők pedig azt se tudjàk, hogy volt, ìgy frissìteni màr nem lehet csak ùjratelepìteni). A win7 rá sem férne és lassú is lenne a tiéden.
-
szekzol
tag
válasz
mrwilliamdev #5714 üzenetére
Pl :
Lubuntu
Peppermint OS
Live módban ki tudod próbálni őket pendrive-ról. -
mrwilliamdev
újonc
üdv!
egy kis segítségre lenne szükségem,ha lehet.
beesett az ajtón egy eee pc 101x netbook,cseregépnek,amíg a másik szervizben van.
meego van rajta,8gb ssd,ilyesmik.
nagyon nem is szeretnék beletúrni,de az avi videók lejátszásával küzd a a gép.
a media player nehezen felismeri,de nincs hang.
(netes videóknál,zenénél van.....)ötlet esetleg,hogy mit szedjek le hozzá?
előre is köszönöm! -
davidj92
tag
válasz
zoltanz #5711 üzenetére
Nekem néha amikor csak lecsukom de nem kapcsolom ki csinálja azt hogy megnyomom a bekapcsot hogy felébredjen, fél percig semmi, aztán dob egy kékhalált (vidikártya/driverre hivatkozik ha jól emlékszem). Ötletem nekem sincs, hogy mit lehetne csinálni. Drivert már újraraktam de semmi. Lassan tényleg legyalulom teljesen
-
zoltanz
nagyúr
Az mitől lehet amikor többet áll a gép, bekepcsolom, fekete kép, semmi post. Winyó sem dolgozik, 2 hónapja vettem hetente csinálja kb azóta.
-
sanchomuzax
aktív tag
-
panderson
tag
válasz
panderson #5658 üzenetére
Sziasztok!
A Win8u1x64-hez a 296.64-es verzójú nVidia driver jó linkje: http://laptopvideo2go.com/drivers/win8x64/296.64/disclaimer
Ott a "Click here to download the requested driver." szövegre kell kattintani. (nem az INF-re és nem a scan for latest drivers-re).Üdv!
-
zoltanz
nagyúr
Mostmeg csak úgy eltünt az Usb3. BIOS/EFI-ben ha rádugok egy pendrive-ot látszik. Egy driver újrarakás és Win indítással most jó...
-
zoltanz
nagyúr
válasz
davidj92 #5700 üzenetére
Nekem nincs különösebb gondom a sebességével, terjedelmesebb weboldalakat nem olyan pattogósan tölti mintpl origo. De ha a hasonló (kicsit csökkentett) tartalommal bíró m.origo.hu (tablet-ekhez, okostelókhoz optimalizált változat) nézem már jó.
Videó enkódoláshoz meg a teljes GPU-t be lehet fogni, OpenCL-el. (annyit számít minha lenne 1 plusz procimag) -
válasz
davidj92 #5700 üzenetére
Ha az erősebbik procid van, tehát az e450-es, és van legalább 2 gb ram, akkor nem nagyon lesz gyorsabb a windows. Esetleg akkor, ha ssd-t raksz a gépbe. Attól baromira fel tud gyorsulni az egész rendszer. A win8 boot ideje, és a rendszer reszponzivitása jobb, de a ram oda is kell, és legalább az e450-es proci.( Kisebbikhez inkább valami linuxot ajánlanék, vagy egy optimalizált win7-et esetleg )
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Kerékpársportok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- One mobilszolgáltatások
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- Asus RoG STRIX G17 Notebook! WQHD 240Hz / Ryzen 7845HX RTX 4070 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Lenovo Ideapad 3 14ADA05 20GB RAM 256GB M.2 SSD
- MacBook Pro 16" 2021 / M1 Pro / 16GB / 512GB / Space Grey (117)
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest