- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- OLED monitor topic
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
daveed
tag
A kovetkezo a problemam:
Foobar2000 Asio plugin, minden ok, amig nem restartolom a gepet, ekkor ujra meg kell mutatnom az Asio plug in nek az EMU-t.
Masnal is ez a jelenseg? -
vili13
őstag
Elég sok különbség van a kettő közt, a 0202-ben pl. Cirrus CS4392 D/A van, a 0404-ben meg AKM AK4396, és elvileg jobb az utóbbi. De szvsz nem nagyságrendekkel, és messze nem annyival, amennyivel a 0404 többe kerül.
Amúgy van hozzájuk új driver+firmware.
-
hunnylander
őstag
Az abszolút király a "best-DAC-for-money" kategóriában az E-MU.
Gyakorlatilag az E-MU (mivel mindig is tradícionálisan ilyen vevőbarát árpolitikája volt és ezt a Creative sem rontotta még el) a legkiválóbb DAC-ket veszi meg és építi a cuccaiba, amit aztán minőségéhez mérten fillérekért ad. Pl. a 1212M és 1616M ugyanazokkal a csúcs DAC-kal rendelkezik mint a többmillás Digidesign Pro Tools HD rendszerek. (Aki járatos az audió- és studiótechnikában az tudja, hogy a Pro Tools az abszolút non plus ultra ipari szabvány csúcsrendszer minden flancos zenei- és hangstúdióban.)
Csak zenehallgatásra az E-MU 0202 jobb választás.
Az E-MU cuccok közti különbséget pedig megtalálod itt.
-
vili13
őstag
Paraméterekben a TC Konnekt 8 semmivel nem jobb az EMU 0202 USB-nél, sőt inkább rosszabb, mindezt sokkal drágábban, ráadásul Firewire. Akkor már inkább az EMU 0404 USB, még mindig sokkal olcsóbban. A Hivox Lupus-ra pedig ez fokozottan igaz, láttam már mért adatait, és nem győzött meg róla, hogy többet ér mondjuk az árának negyedénél.
-
-
boba6
senior tag
Viszont a megnyerő hangzás mellett érdemes számolni néhány kellemetlenlenséggel is.
például?amúgy az AKG K501-et is most veszem még meg
ahogy olvasgattam a legjobb megoldás a TC Konnekt 8
vagy a hiVOX Lupus S lenne, csak hát az áruk -
mekukoki
csendes tag
Ha csak pusztán a hangminőséget nézzük, akkor – legalábbis Sennheiser HD 595 esetében – szerintem is van különbség Audigy2 és az EMU között, én is erről váltottam. Viszont a megnyerő hangzás mellett érdemes számolni néhány kellemetlenlenséggel is.
Mindenesetre olcsóbb megoldás, mint egy fejhallgatóerősítő.
-
boba6
senior tag
sziasztok
tervezem egy ilyen vételét
egy AKG K501-el lenne használva losless zenék hallgatására PC-ről
egy Audigy 2 ZS-hez képest várhatok vajon jelentős előrelépést?
köszi -
mekukoki
csendes tag
Most megpróbálom korábbi foobar-verziókkal, hátha valamit időközben bonyolítottak túl. Mindenesetre várunk, s köszi a sok segítséget, s hogy foglalkozol az üggyel!
Amúgy megpróbáltam, és szintiról való felvétel közben is van néha ciripelés, de csak játék közben, a felvett anyag nem tartalmazza már, meg akkor is, ha a felvett wavba beletekerek.
Amúgy jól szól alapesetben ez a kártya, de nem várná az ember, hogy ennyiért ennyi baj van vele...
-
vili13
őstag
A pufferkezelési problémát abból gondolom, hogy nekem a "pattogás" úgy jelenik meg, mintha a zene egy apró darabját ismételgetné. Azt, hogy más kártyával miért nem jön elő a hiba, szerintem könnyű magyarázni, mivel pl eleve más méretű hardver pufferrel rendelkeznek, és mondjuk a foobar csak az egyiket kezeli jól, és ezt akár nagyon bonyolult módon rosszul is teheti.
Na és a foobar miért jó - már ha tényleg jó - flac fájlokkal? Ha ugyanis a kártya vagy a driver hibája lenne, akkor szerintem formátumtól függetlenül rossz lenne - tekintve hogy eleve dekódolás után kapja a hang adatokat, a forrás formátuma már a drivernek is tökmindegy kell legyen. Vagy pl a Jetaudio - nekem legalábbis - miért nem produkál semmi hasonlót az ape fájlokkal?
Ha meg csak a foobar és csak az ape fájlokkal hülyéskedik, akkor logikus azt feltételezni, hogy a hiba vagy a foo_input_monkey.dll-ben található, vagy esetleg a driver egy olyan hibája, ami - az eddigiek alapján legalábbis - kizárólag az említett dll használata során mutatkozik meg. Ha bármelyikből lesz újabb, a hibát kiküszöbölni képes verzió, vagy találunk hasonló hibát valamely más szoftver használata során, akkor gondolom okosabbak leszünk valamivel.
-
mekukoki
csendes tag
-
vili13
őstag
A kérdést úgy is fel lehet tenni, hogy miért csak a foobarban hülyül az ape ezzel a kártyával? Nem mintha úgy tudnám a választ, viszont a helyedben vagy áttérnék a Winamp vagy Jetaudio használatára, vagy ape helyett flac-ra...
ASIO-val amúgy ugyanaz történik? És nem fagy számváltáskor?
-
vili13
őstag
És tényleg, kipróbáltam. Ape fájlok és foobar esetén nekem elég egy számon belül pár másodpercet előre-hátra lépkedni, és furcsa "pattogó" effektet produkál. Ez épenséggel nagyon is szoftverhibának tűnik, valaki nagyon rosszul kezel ott egy puffert. Viszont csak a foobar, és csak az ape fájlokkal. Flac vagy más formátum esetében legalábbis nem csinálja, mint ahogy más lejátszó az ape fájlokkal sem - a Jetaudio legalábbis nem, Winamp-hoz meg nem volt kéznél ape pluginom.
A foobar sem csinálja ezt, ha az ASIO kimenetet használod. Ehhez kell a foobar ASIO support dll-je is. Ezzel más hiba lesz, nekem legalábbis számváltáskor fagy vele pár másodpercre a foobar.
Szóval szerintem a jelenségről nem a hardver, nem a firmware, nem a driver, de még csak nem is a windows, hanem egyes egyedül a foobar tehet.
-
vili13
őstag
Nem tudom, hanyas a legújabb fw+driver, de EZ az.
De nem hiszem, hogy ezzel lenne probléma, szvsz inkább a foobar-on múlik. Nekem is volt vele problémám, de csak asio+24bit beállítással, "Elsődleges hangillesztő" + "16-bit"-re állítva még nem volt hasonló. Na majd éjszaka megnézem pár ape albummal, és megírom mire jutottam! -
mekukoki
csendes tag
-
vili13
őstag
a) Maradhat folyamatosan bekapcsolva, de minek. A kapcsoló egyúttal a fejhallgató hangerőszabályzó potmétere, vagyis a bekapcsoláshoz gyakorlatilag még plusz mozdulatra sincs szükség.
b) Elvileg nem szabadna hogy ártson neki a kihúzgálás, mivel arra való. De ezt csak kikapcsolt állapotban szereti, ha bekapcsolva kihúzod és visszadugod, bosszúból visszavált usb1.1-be a következő kikapcsolásig.
-
mekukoki
csendes tag
Még néhány apró dolog.
a) Amikor nem használom, ki kell kapcsolni? Vagy maradhat folyamatosan bekapcsolva, mint egy belső kártya?
b) Buta kérdés, de ugye nem árt neki, ha mindig kihúzgálom, rákötöm másik gépre, aztán vissza... Itt a feszültségváltozásokra gondolok, de tudom, nagy hülyeség, csak nem akarom tönkrevágni az usb-csatlakozóját vagy más részét. Ment már tönkre usb-kütyüm, sajnos..
Köszi! -
vili13
őstag
Feltételezve, hogy az erősítőt nem a fejhallgató kimenetre akarod kapcsolni, hanem a vonal szintű kimenetet kötnéd annak bemenetére, továbbá hogy annak a 6 ohm nem a bemenő, hanem a kimenő impedanciája, problémamentesen hozzákapcsolható, illetve a két kimenet impedanciájának ez esetben semmi köze sincs egymáshoz.
-
mekukoki
csendes tag
Ja, azt elfelejtettem, hogy egy 6 ohmos erősítőt hozzá lehet kapcsolni?
M -
-
frankie!
őstag
Az E-Mu 0202 USB hangkártyával kapcsolatos tapasztalatok érdekelnének, milyen minőséget képvisel más hangkártyákhoz, külső DAC-okhoz képest.
Új hozzászólás Aktív témák
- Megújult a PROHARDVER!
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Leila teszt
- Gaming notebook topik
- BestBuy ruhás topik
- PlayStation 5
- Eredeti játékok OFF topik
- BMW topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- További aktív témák...
- Kedvező ár! Lenovo X1 Yoga laptop-tablet (14FHD/I7-G7/16GB/256SSD) + ceruza
- Kedvező ár! Lenovo T570 laptop (15,6FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Dell Inspiron 15 laptop (15,6FHD/I5-G8/16GB/256SSD/Radeon520/Magyar/Win11)
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
- Újszeru HP 250 G10 - 15.6"FHD - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1év garancia - MAGYAR
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest