Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jherc

    csendes tag

    Sziasztok!

    Még "új" vagyok itt a fórumon, de csak mint hozzászóló.
    Átolvastam az utóbbi 1 évnyi hozzászólást, és az ajánlott összefoglaló dokumentumot, néptélete(ke)t is. Igazából végigolvastam a dokumentum születését.
    Ezeken kívül olvasgattam bogárasztan a neten, teszteket, leírásokat véleményeket.
    Voltunk boltban, nézegettünk készülékeket.
    Eleinte egy egyszerű, olcsóbb eszközre gondoltam, hogy az is elég (pl. Wayteq, Kobee Slimbook), de az információk után inkább a többek által preferáltabbak maradtak a mezőnyben.
    Még az eleinte szimpatikus Illumina HD is kiesett. OnyxBoox-okat nem nagyon tudtam megnézni, és túl sok infó nincs is róluk (bár akinek van, az többnyire elégedett). A Kobo Aura HD-t is megelégedettséggel használják gazdáik, de annak hazai beszerezhetősége nehézkes.
    Nálam szempont, hogy itthon meg tudjam venni, (bár a garanciáztatásra, szervizelésre ne legyen szükség).
    Igazából amik maradtak a Kindle és a PocketBook. És még csak a neveknél tartunk.
    Az érintősdi nem tűnt fontosnak, a megvilágítás szükségességét viszont elfogadom, és inkább legyen, amikor kell, amikor meg nem, akkor max. kikapcsolom.
    A PocketBook eszközökön a kezelő és lapozó gombok elhelyezkedése kissé furcsának tűnt, sokkal szimpatikusabb volt ilyen szempontból - akár a Wayteq-en - az oldalsó (két oldalon) előre-vissza lapozók elhelyezése. Én "látatlanban" /fórum és netezés után/ a Touch Lux 2-t néztem ki, de elmentünk a párommal nézelődni, próbálgatni. Úgy gondoltam, mivel neki még ennyi ismerete sincs a készülékekről, nézze meg ő is, mondja el, neki melyik tetszik, melyiket tudná használni. Mutattam neki a PaperWhite-ot is, de az Amazon eszközei nem tetszettek neki. A Wayteq-ről elmondtam, amiket itt és egyéb helyeken olvastam, de a többivel kapcsolatban nem befolyásoltam. Neki a PocketBook mini (515) tetszett a leginkább, és bár világítás nincs benne - említettem neki, hogy olykor jól jöhet -, de ő nem bánja, neki az tetszik, mert kényelmesen elfér a kezében, tudja használni, és nem is csúnya.
    Magam részéről szintén kipróbáltam több olvasót is. A Kindle számomra sem volt megnyerő, viszont az előre kiszemeltem - így első próba alapján - tetszett. Valóban nem teljesen szép fehér a kijelző, "nem elég kontrasztos", de ettől még jól használhatónak tűnik. A Touch Lux 2-nél az érintős lapozással nem volt zavaró az oldasó gombok hiánya, és az egész kezelhetőség egyszerűbbnek tűnt azzal, hogy csak odanyúlok és megérintem a képernyőt.

    A Kindle pártiaktól akár elnézést is kérhetnék, de nem írtam semmit rosszat, nem is vagyok rossz véleménnyel az Amazon olvasóiról, csupán nálunk nem ők a befutók.
    Nem is PocketBook reklámnak szántam az írást, csak szerettem volna leírni, hogyan jutottam el a mostani állapotra ebook olvasó téren.

    A PB miniről jókat olvastam, így azt hiszem, azt nyugodtan meg is vehetem akár.
    Viszont a PB TL2-ről még nincs túl sok vélemény, ezért kérném azokat, akik használják/használták, hogy ha lenne rá egy kis idejük, írjanak róla néhány sort. Hogyan vált be, jött-e elő hibája, milyenek a tapasztalatok vele.

    Ha valakinek egyéb tippje lenne, amit érdemes megnézni - akár ONYX is - kérem azt is jelezzétek!

    Köszönöm a türelmet a fenti "kisregényhez" és előre is köszönöm a segítségeket!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák