Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiralybali
tag
A gyereknek vennék egy olvasót. Korábban láttam egy linket típusokkal és tulajdonságokkal. Ezek közül pl. a wayteq xbook 60w hd tetszene, de rövid keresés után úgy tűnik, sehol nem forgalmazzák.
Miért? Lehet még valahol kapni (nem használtan)?30 alatt de inkább 25K körül mi a best buy manapság?
Balage
-
Kiralybali
tag
Erről valami vélemény?
Balage
-
Kiralybali
tag
Megérkezett a WayteQ olvasóm. Első benyomások, kérdések:
- A tok taszító mágneses teteje tényleg mókás. De mivel olyan kompaktul össze van varra, hogy a tüdőbe fordította ebbe meg a mágnest, aki írta korábban?!?
- Nézegettem a feltett könyvek listáját, és a keresés funkciót. Rejtő könyvből van rajta sok, gondoltam a rákeresek, de úgy tűnik a keresés a szerzőre nem terjed ki, pl. rejt-re és Rejt-re sem hozott ki semmit.
- Keresésnél a kis/nagybetű számít és részszövegre tud keresni a címben, de ékezetet nem tudok ott beírni, így pl. a Buborékok címre a buborekok vagy a bubor keresés nem adott eredményt, de a Bubor igen.
- Ez egy androidos cucc, de pl. nem találtam benne a play áruházat. Hogyan tudok letölteni és rátenni alkalmazásokat? Van valami leírás bénáknak ehhez a kütyühöz?
- Mivel teljesen új vagyok ilyen olvasók terén sok alap kérdésem van. Pl. hogy tudok új könyvet rátenni?
- Olvastam itt valami Calibre cuccról, amivel tudok formázni, konvertálni egy könyvet, ha jól értem. Ezt honnan és hogyan tudom feltenni?
- Az első könyv, Rejtő Nevada szelleme, megnyitásakor nagyon kevés szöveg volt egy oldalon. Találtam betűméret, sortáv és margó állítást, de a betűt nem lehetett kisebbre venni, a sortávon lehetett tömöríteni, a margón megint nem tudtam. Mivel a szemem még jó, jobban örülnék kisebb betűs, több tartalmas oldalnak. Könyv specifikus, hogy mennyire lehet "összenyomn"i, vagy olvasó specifikus?
- A háttér világítás jó móka, rossz fényviszonyok mellett, ahol simán nem látni enélkül, a min fényerő is elég volt a használathoz.
- Az érintő képernyő a gépeléshez (pl. keresés, stb.) igencsak praktikus.
- Hát a kijelző mérete lehetne picivel nagyobb, de a cuccnak tokkal együtt már így is van egy kis könyvnyi súlya, szóval gondolom nagyobb méret még nehezebb...
Balage
-
Kiralybali
tag
válasz Kiralybali #7719 üzenetére
Már nem tudtam időn túl szerkeszteni az előző hozzászólásom, de közbe észrevettem, hogy a betűméreten még egyet tudok csökkenteni, mert az utolsó előtti mellet volt a pont (balra és nem az utolsó mellett jobbra..), szóval így a megjelenő szövegmennyiség és méret nekem megfelelő.
Balage
-
Kiralybali
tag
válasz tt124307 #7722 üzenetére
Sziasztok!
Először is köszi a válaszokat.
- Nem, szerzőre nem keres, Rejt*-gal sem.- A betűméret kérdésre még akkor írtam egy kiegészítést, hogy tudtam kisebbre állítani egyel, ami bizonyos esetekben már túl kicsi is
- A mágneses cuccot majd a hétvégén próbálom meg...
- Calibre-t feltettem és elkezdtem vele játszani. Betettem az olvasóról a könyveket a Calibre könyvtárába. Ez után egy netről leszedett Dumas Három testőrét epub-bá konvertáltam és ráküldtem az olvasóra. Ekkor láttam, hogy az olvasóra eredetileg másolt könyvek egy Ebooks nevű könyvtárban vannak, míg a Calibre a dolgaihoz csinált egy Books könyvtárat, az alá egy a szerző rendezési sorrendje (és nem a szerző neve) alapján elnevezett alkönyvtárat, és oda tette az epub-ot. Az olvasó mindkettőt látja és meg tudja nyitni. Miért kétféle könyvtárat csinálnak és nem lehet megadni valahogy pl. a Calibre-nek, hogy ő hova pakoljon az eszközön?
- Gondoltam, ha a Calibre szerző szerint alkönyvtárba teszi a könyveket, akkor fogom, és a Ebboks alatt csinálok kézzel a fájlrendszerén egy Rejto_Jeno alkönyvtárat és oda mozgatom a Rejtő könyveket. Az olvasó itt is látta a könyveket, azonban a címük és szerzőjük infója elcsesződött. A feltett könyvek elnevezése ilyen pl. hogy RejtoJ_Azelatkozottpart_9789633645383_EPUB.epub, és ha az Ebooks könyvtár alatt van közvetlenül, akkor a listázáskor a címe Az elátkozott part, szerzője Rejtő Jenő, ám ha egy alkönyvtárba kerül, akkor a címe a fájlnév lesz, a szerző pedig unknown. Miért van ez? Ha pl. az olvasóról a Calibre könyvtárába másolt könyvet visszamásolom az eszközre, akkor azt a Books alá teszi, ahogy írtam, és úgy nevezi el a fájlt, hogy az eredeti ConanDoyleA_Abrixtonirejtely_9789633641460_EPUB.epub nébvől brixtoni rejtely, A - Arthur Conan-Doyle.epub lesz, viszont itt az olvasó az alkönyvtárban is rendesen kiírja a címet és a szerzőt...
Balage
-
Kiralybali
tag
Hogy a fenébe lehet erre a wayteq olvasóra feltelepíteni a google play store-t. Ha már androidos a szentem, illet volna rajta lennie.
Ha a neten rákeresek a google play store apk 4.2.2 témára, a talált oldalon minden szar van csak nem ez, minden egyéb dolog letöltésre elhelyeznek download gombokat, csak azt nem tudom leszedni, ami kellene.
Picit röhej, hogy a google-ről nem lehet ilyet leszeni.
Kicsit kezdem az agyam felcseszni...A Mobogenie meg nem hoz fel Calibre Companion letöltési lehetőséget, csak a free-t, amivel meg kitörölhetem....
Balage
-
Kiralybali
tag
Amúgy az olvasó által kezelt ebook formátumok (pl. mobi, epub, stb, de nem doc vagy pdf) közül mindegy melyiben teszem rá a könyvet, vagy van valamilyen megfontolásból preferált. Pl. azt láttam, hogy prc-ben szerzett könyvet ha átkonvertáltam Calibre-vel epub-á, akkor kisebb lett a mérete...
Balage
-
Kiralybali
tag
A könyvek metaadatát a Calibre segítségével úgy állítottam be, hogy a magyar szerzők esetén a szerző rendezési sorrendje vezetéknév, keresztnév legyen, a külföldieknél hagytam ahogy van. Ennek megfelelően hozza létre az olvasón a könyvtár neveket.
Az olvasón a Books alatt csináltam pár fő könyvtárat és az alá átpakoltam a Calibre által szerzőnként kipakolt könyvtárakat. Ha egy szerzőnek csak egy könyve volt, akkor az epub-ot fentebb tettem és letöröltem a könyvtárát.Az olvasón megnyitva az eredményt azt látom, hogy van amikor rendesen jelennek meg a dolgok, valamikor meg megint a fájlnév íródik ki, és a szerző unknown. Van olyan is, hogy adott szerző egyik könyve jól másik rosszul jelenik meg. Sajnos nem jöttem rá, hogy Calibre oldalon mi a fene lehet az eltérés a rossz
és a jó
között.Balage
-
Kiralybali
tag
válasz Oldman2 #7748 üzenetére
Bár vadi új nekem ez az egész ebook és olvasó kérdéskör és ezért is írtam szerintem korábban, hogy lesz pár igen alap kérdésem. Ennek ellenére sem képzavarom, sem szezon-fazon keverési problémám nincs. Viszont te biztos nem értetted meg, amit leírtam.
Sehol nem volt szó róla, hogy a Calibre adatbázisának felépítésével szeretnék megismerkedni, sem azt, hogy annak az olvasón lenne a helye. Arról írtam, hogy amikor a Calibre-vel átmásoltam (átküldtem az eszközre) a könyvet, akkor megnéztem, hogy az annak a fájlrendszerén hová került, miként nevezete el a könyvtárat és az ebook-ot, és azt is, hogy ha a szerző rendezési sorrenden állítottam, az miként befolyásolta a létrejövő könyvtár nevét.
Kérlek tehát, hogy mielőtt valakit teljesen hülyének nézel (még ha esetleg tényleg az is), előbb olvass alaposan, és csak utána oktass ilyen arrogánsan.Azért itt kérdezem az ilyen jellegű dolgokat is, mert egyenlőre nem látom igazoltnak, hogy a felhasznált Calibre szoftver kezelésében rejtőznének azok a titkok melyek a problémáim megoldásához vezetnek. Lehet, hogy az eszköz könyv kezelő alkalmazása beteg. Mert pl. ha egy író 4 könyve kapcsán a meta-adadatokat ugyan úgy állítom be, és küldöm az olvasóra, akkor furcsa, hogy egy szarul jelenik meg, másik három meg jól, de vannak írók, ahol az összes könyv szarul jelenik meg és van ahol az összes jól.
Az is olvasó sajátosság lehet, hogy ha a gyárilag rátett könyvek egy adott könyvtár gyökerében vannak adott elnevezéssel, akkor mind jól jelenik meg, de ha létrehozok itt (az olvasó fájlrendszerén) alkönyvtárakat és simán átmásolom oda őket, akkor már a fájlnév lesz a könyv címe és ismeretlen az olvasója. Mert ugye itt még Calibre nem jött a képbe, csak sima fájlműveletek USB-n keresztülNaív felhasználóként nekem az lenne a logikus, ha a könyv fájl maga tartalmazná a meta adatokat, és nem a fájlnév alapján silabizálna az olvasó. Ezt támasztja alá az, hogy a rátett könyveket a Calibre-ba feltöltve, majd onnan visszatöltve teljesen másként nevezi el, mégis meg tud jelenni jól. De mégsem kerek itt valami, mert akkor minden esetben, lokációtól függetlenül meg kellene ezeknek jól jelennie. Szóval ha valaki tud valami iránymutatással, infóval (de nem kioktatással) szolgálni, azt továbbra is szívesen veszenném.
Balage
-
Kiralybali
tag
-
Kiralybali
tag
válasz tt124307 #7772 üzenetére
Teljes mértékben egyet értek veled, hogy egy ebook olvasó esetén, legyen az androidos vagy egyéb, elfogadhatatlan ez a rövid "üzemidő". Jómagam is nemrég vettem, és valóban, nem bír ki többet, mint ahogy írod, és nálam sincs wifi meg háttérvilágítás bekapcsolva.
Azért majd én is írok ez ügyben nekik, nem azért, mert más választ várok, csak hogy érezzék a törődést, hogy ha valami gyenge minőségű, akkor az legyen legalább jelezve feléjük.Nekem még az is gondom a töltéssel kapcsolatban, hogy töltőt nem adtak hozzá, csak egy USB kábelt, viszont ha rádugom a gépre, akkor onnan nem lehet használni, mindaddig mi ki nem húzom a gépből a kábelt. Hiába választom le a gépen (win 7) mint háttértár, nem törődik vele. Ahhoz, hogy olvasni tudjak töltés közben, ahhoz a feleségem mobil telefon töltőjét kellett igénybe vennem. Ez nonszensz.
-------
A gyári olvasó programnál nekem is a legkisebb és az egyel utána jövő betűméret közötti lenne az ideális. Igazán nem értem, hogy a többi 4-6 méret minek van, mert nem hiszem hogy valaki is a legnagyobbak valamelyikére állítaná valaha is. (A rosszul látóknak sem hiszem, hogy az egy betű per oldal megoldást nyújtana...)
Azt is néztem, hogy vannak könyvek rajta, ahol ha állítom a gyári olvasóba a betű típust, akkor szépen real-time frissül a cucc, de van olyan könyv, ahol leszarja, hogy állítom a típust, mindig ugyan az jelenik meg. Ez miért lehet?
Amúgy ahol lehet állítani a betű típust, ott a legkisebb betűméret vastagabb betű típussal már közelíti azt a méretet, amit ideálisnak tartanék. Ahol nem lehet állítani, ott viszont kifolyik a szemem hamar a legkisebb vékony betűktől, pedig viszonylag jó állapotban van a látásom. Így kénytelen vagyok a nagyobb méreten többet lapozni.
Olvasom, hogy valami AIReadert használtok, de mintha azt is írtad volna, hogy ez meg pörgeti a procit, ami még hamarabbi lemerülést indukálBalage
-
Kiralybali
tag
válasz Kiralybali #7786 üzenetére
Na én is megkaptam a sablon választ:
A készülék Android rendszert futtat, így alvó üzemmódban lényegesen több energiát fogyaszt, mint a nem Android rendszert futtató készülékek. Így nem várható el olyan üzemidő, mint a hagyományosnak nevezhető e-könyv olvasók esetén. Természetesen a kijelző e-ink technológiája miatt az üzemidő hosszabb, mint egy LCD kijelzős készülék esetében. Táblagépek esetén változó lehet az üzemidő alvó állapotban, azonban ez sok típus esetében a megadott 3-4 nap. Így a jelzett üzemidő nem tekinthető hibás működésnek sem szoftveres, sem hardveres ok miatt.
Igaz, vagy cáfolható az állítás? Lehetne esetleg példaként hozni nekik több android alapú e-book olvasót, mely üzemideje a gyári adatok alapján több hetes?
Balage
-
Kiralybali
tag
válasz Degeczi #7794 üzenetére
Hát pl. egy ilyen leírást találtam az általad megnevezett Nook-ról még 2011-ből. Azóta eltelt pár év, és a technikának sem hátrafelé kellet ez idő alatt fejlődnie... Ebben is 1-2 HÓNAP készenléti idő van megadva. Neten rákerestem, hogy a Nook aksija 1900mAh Li-Polymer, míg a WayteQ-é 2000 mAh Li-Polymer. Mindkettő androidos, tehát csak ez alapján a WayteQ-knek kellene tovább bírnia.
És akkor még egyszer ne menjünk el szó nélkül amellett, hogy ez az android egy valamiféle csökkentett android, amiből hiányzik az androidság előnye, de eszerint csak a bajok forrása.
Bár nagyon hard-core, de van valami mód, hogy megnézze az ember milyen folyamatok futnak a készülséken, és lelője ami nem kell? Valamilyen app esetleg, ami felmegy erre a fake-androidra?
[ Szerkesztve ]
Balage
-
Kiralybali
tag
A gyártó szerint "A készülék nem egy általános Andoid rendszert kapott.", úgyhogy nevezhetjük fake Androidnak is.
Most nincs nálam a készülék, de ha jól emlékszem azt se tudtam megnézni, hogy pontosan hány %-on van az aksi, nem hogy mi fut rajta. De majd hazamegyek és ellenőrzöm.Balage
-
Kiralybali
tag
A német cikkben lévő Icarus Illumina pont úgy néz ki, mint a WayteQ, de az edigital-nál kapható Icarus Illumina HD meg már tök másként.
Angolul nincs meg véletlenül?
Balage
-
Kiralybali
tag
válasz Kiralybali #7799 üzenetére
Ezen a videón is az Illumina néven futó de a WayteQ külsejével azonos kinézetű olvasóról beszél.
Ami a videó elején látszik, hogy erre más dolgok vannak gyárilag feltéve, ha jól értem, pl. a Kindle olvasó programja, stb.
De ettől függetlenül hardverileg és android verzióban azonosak-e, vagy sem? Honnan lehet ezt megállapítani?Amúgy bármit is jelentsen a root-olás, segít a fogyasztási kérdésen, vagy sem?
Balage
-
Kiralybali
tag
A rootolás pontosan mi? Valami féle "hack", amivel elérhetővé válnak olyan funkciók, amik gyárilag le vannak tiltva/ el vannak rejtve ?
Amúgy feltehető-e valami battery saver app (mondjuk ez, vagy ez) erre a cuccra? Kell-e hozzá azt a rootolásos izét elvégezni, vagy anélkül, vagy azzal sem? Sajnos a linkelt appoknál nem láttam, hogy hányas verziójú androiddal vannak barátságban...
Balage
-
Kiralybali
tag
válasz tt124307 #7806 üzenetére
Köszi a választ. És ezt a kütyüt lehet root-olni? A korábban linket német nyelvű leírás ami az Icarus readerre vonatkozott, erre is jó? Van esetleg angol leírása (mert a német nekem kínai ).
Akkor ezek a battery saver cuccok nem tudják az aksit használó folyamatokat monitorozni, lelőni?
Balage
-
Kiralybali
tag
válasz Kobaljov #7812 üzenetére
Ha a kütyü hardverileg ugyan az, mint az Icarus E653, akkor igen csak szomorú, hogy a WayteQ mit hozott ki belőle, meg ők mit. Már csak ha azt nézem, hogy arra mennyiféle alkalmazást felraktak, kindle, kobo, stb. olvasók, amazon app store, dropbox és még egyebeket...
Arról tudni valamit, hogy az Icarus verzió milyen hamar merül le?Balage
-
Kiralybali
tag
válasz DittyCat #7880 üzenetére
Szia,
Mivel nekem a WayteQ új olvasója az első ebook reader-em, ezért máshoz max az itt leírtak alapján tudnám hasonlítani. A véleményem, hogy ha nem cseszték volna el valahol alapjaiban ezt a készenléti idő dolgot, és mondjuk tudna akár 2 hetet szundizni (nem 2 hónapot, mint más), akkor talán a legjobb választás lenne. (Engem ez pl. nagyon zavar, mert utálom, ha valami kis erőfeszítéssel lehetne SOKKAL jobb, de lustaság, beleszarás, mit tudom én mi miatt mégsem az.)
Sok formátumot kezel, szuper a felbontása, jó a világítása, testre szabható, jó az ergonómiája, a lapozó gombjai, nagy a tárhelye, gyors.
Ha tudsz szerezni egy töltőt hozzá (nem USB kábelt, hanem rendes töltőt, amivel akkor is tudod olvasásra használni, amikor töltöd), és azt mindig a közeledben tartod, akkor hajrá.Én most már nem vagyok biztos, nem érte volna-e meg 34 helyett 44-et rászánni olyanra, ami szintén világít, szintén nagy felbontású, stb, és még a rendelkezésre állás is magas. A te döntésed, hogy 10K vagy ez a kényelmetlenség ami kevésbé fáj.
Amikor én választottam egy értékhatárt (kb. 30) tippeltem magamnak, a felbontás, a sok formátum kezelése, a tárhely és a világítás voltak a fő szempontjaim az ár mellett. A sok formátum kapcsán utólag tudom, hogy pl. az epub ismerete bőven elég, mert ott a Calibre ingyenes szoftver és azzal nagyon egyszerűen lehet konvertálni, azaz a tudjon sok formátumot igényem nem volt releváns. Az elvárásaim igen csak lecsökkentették a mezőnyt. Hasonló árban voltak még versenyzők, de amikor elolvastam pl. az edigital-on alattuk a visszajelzéseket, és azt láttam, hogy anyáznak ilyen vagy olyan ok miatt, akkor elbizonytalanodtam, hogy akarok-e olyan márkákat venni, vagy csak Kindle, PB, vagy Nook legyen. Itt viszont akkor a limitemet kellett volna emelnem. Ekkor jött ez az új WayteQ. Mivel új volt, nem volt róla sok vélemény. Itt a fórumon 2 emberke dicsérte, így végül megrizikóztam.
Szóval van egy szuperül felszerelt verseny bicajom, aminek öntött vasból csinálták meg a vázát. Ha alumíniumból lenne, bajnok lehetnék vele...
Balage
-
Kiralybali
tag
-
Kiralybali
tag
válasz JamesFinn #7990 üzenetére
Ha a júzer vágná tele appokkal és merülne, akkor még talán ok, de hogy a gyártó szart se tesz rá, neked is egy kihívás rátenni bármit és így merül, az már durvább...
Ennél az Alcor-nál is gyanús, hogy készenléti időről a specifikációban igen mélyen hallgatnak. A WayteQ 2000mAh-ás aksival csak pár napig bírja, a Nook meg 1900mAh-ás aksival, szintén androiddal 1-2 hónapig. Akkor most milyen következtetést teszel ennek 1800mAh-ás kapacitását olvasva, 3-4 hónap ?
Balage
-
Kiralybali
tag
Ami érdekes így a kép alapján, hogy a bal oldali lapozó gombok < és > jelülése alapján egyértelmű az irány, de a jobb oldali fel és le nyilak alapján már nem. Ha azt tippelem, hogy az elforgatás után a fel lesz a > és a le a <, akkor álló helyzetben a jobb oldali gombok pont fordítva fognak működni, mint a bal oldaliak, vagy lesz vajon annyira szofisztikált a cucc, hogy képernyő iránytól függően másképp fognak a gombok viselkedni?
Balage
-
Kiralybali
tag
válasz LittleBiG007 #8013 üzenetére
Én is ellenvéleményt fogalmaznék meg, így +1 doc javára.
Ez már nem spórolás, hanem szarrágás kategória egy ilyen kütyünél.Abban egyet értünk, hogy százas nagyságrendben könyvet tartani nem szükséges, az nem lenne indok egy nagyobb tárhelyre, de vannak források, melyek, már nagyobbak, mint egy sima ebook. Emellett mivel nem csak olvasó funkcionalitása van már ezeknek az olvasóknak, hanem pl. zenelejátszás, appok telepítése, stb. így lehet alapvető igényként megfogalmazni egy megfelelő méretű beépített tárhelyet és/vagy bővíthetőséget.
De ez csak egy vélemény, egy szempont kapcsán, mint ahogy a készenléti idő hosszának témája is fáj valakinek, másnak meg nem számít.
Balage
-
Kiralybali
tag
Sziasztok!
Egy új olvasó vételén filózom, mert a meglévő WayteQ FL-60 úgy tűnik nem akar funkcionálni tovább...
Nos, az elvárások:
- 1024*768 felbontás
- háttér világítás
- sok formátum kezelése (persze Calibre van itthon)
- hosszú üzemidő (WayteQ barátunk 3 napot bírt, ami nevetséges, heteket bírjon inaktív állapotban)
- NE kelljen állandóan frissítgetni, patchelni, trükközni, szenvedni!!! Megvétel után mindezek nélkül tudja az alap funkciókat még pár év múlva is, szóval ha gyárilag jól meg van csinálva, az a nyerő...Nem kell igazán wifi, majd ráteszem kábellel a gépre, nem kell android sem, mert a WayteQ-ben is azt baszták el és merült 3 nap alatt, nem kell semmi olyan extra, ami nem egy olvasó alap funkcionalitásához tartozik. Persze ha valamit tud, az nem baj, de az ne menjen az alap rendeltetés kárára.
Évekkel ezelőtt, amikor az elsőt vettem, akkor a PocketBook egy ajánlott típus volt. Most csak ránézve mi van az Edigitalban, pl. ezt láttam: [pocketbook-touch-lux]
Ajánlgatják még itt ezt is [kobo-aura], de rossz előjel az egyik értékelés a termék alatt, ami gyors merülésre panaszkodik, meg mintha itt is olvastam volna picit visszább, hogy így-úgy kel lfrissítgetni, stb.
Szóval, ugye a pocketbook megfelel a leírt elvárásoknak?
Van-e valami negatív tapasztalat, ami miatt mást érdemes választani, és ha igen, miért és mit?Ja és még valami, tokot milyet érdemes venni a majd javasolt egységhez? Gondolom a WayteQ tokja (amiben a mágnest fordítgatni kellett...) nem lesz jó.
Köszi a segítséget
[ Szerkesztve ]
Balage
-
Kiralybali
tag
válasz Peterhappy #14351 üzenetére
Érdekes, hogy azt írja csak Lux 2-höz, enm háromhoz, de rákeresve az általad adott oldalon van kifelyezetten lux 3-hoz mondott is.
Köszi az ötletet!
Balage
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Apple iPad Air 5 (2022) 64gb M1 chip - Makulátlan, Apple garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy tab A 6
- Apple iPad 10th Gen Wi-fi 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Ipad pro 12.9 3. gen 256GB Wifi+Cellular, némi hibával, üzletből
- Apple iPad (2017) Wifi + 4G 32GB, Megkímélt Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest