- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
SkyLine3000
addikt
Üdv!
Lányom rengeteget olvas és most kitalálta, hogy vegyünk egy e-book olvasót. De nagyon nem vagyok képben a témában.
A lényeg. A keret 40-50e körül. Persze, mehet kicsit feljebb is, de ha lehet, maradnék ebben az ársávban.
8 gb-os vagy nagyobb a biztonság kedvéért. Bár, a 8 gigáson is rengeteg ebook elfér. De az sem baj, ha bővíthető is.
Mit ajánlanátok? Nézegettem már a gépeket, de nem tudom, melyik lenne jó... -
Laikus66
újonc
válasz
#25712384 #14929 üzenetére
Ezzel én is sokat kínlódtam. Végül a véletlen segített. Nem elég csak bekapcsolni a kütyüt, hanem meg kell várni, míg feláll a rendszer (láthatóvá válnak az ikonok a kijelzőn). Utána rádugva az USB-csatlakozót a laptopra, az e-könyv olvasó felajánlja ablakban, hogy csatlakozik OK-zás után a laptophoz. Ha megvolt az OK-zás, utána megjelenik a laptop file keresőjében az e-könyv olvasónak a meghajtója és a folderei. Ha nem jön ki így a matek, akkor illesztő programot (Windows frissítés, servce pack, stb...) szükséges telepíteni a laptopon. Ha túl korán csatlakoztatjuk a laptophoz, akkor az e-könyv olvasó úgy tekinti, hogy csak tölteni akarjuk.
A bajom az az egésszel, hogy ezt tisztességesen leírhatták volna a felhasználói útmutatóban, mert a dolog nem magától értetődik.
-
Oldman2
nagyúr
-
intuicio
aktív tag
Valaki aki ismeri ezt a KOreader-t, tudna segíteni?
Letöltöttem a githubról a koreader-pocketbook-v2024.04.zip ezt kicsomagoltam a pc-n egy mappába.
Majd a Pocketbookra másoltam a gyökér könyvtárba.
Lett is egy koreader app. Elolvastam az user manualt. Kiraktam a főoldalra, viszont itt csak egy könyvet lehet hozzáadni.
Mondjuk nem sok értelmét látom ennek az appnak, hisz full ugyan az mint a gyári.
Én azt gondoltam, hogy rendesen lesz egy kezelőfelülete ennek az appnak, ahol értelmesen látni a mappákat/fájlokat.
Végül is hogy lehet használni ezt az alkalmazást? Vagy mi értelme ennek?
-
csendes
addikt
válasz
Apollyon #26163 üzenetére
Még ráncfelvarrá, újfajta készülékház is alig volt mostanában, talán inkább csak a PB-nál. VIszont a Kindle PW 5 (11. generáció) már három éve jelent meg. Rebesgetik, hogy esetleg ősszel vagy télen jön az új. A marketingnek kell valamilyen üzenet, hogy miért jobb mint az előző, nyilván lesz apróbb javulás a kijelző kontrasztnál és a frissítési időben, de ezen kívül nehéz lesz bármit mondani.
-
intuicio
aktív tag
Pontosan! Jól látod. Én is a specs alapján néztem. A cikket utána találtam meg.
De még mindig várom Arolotifar fórumtárs válaszát, csak most el van foglalva a firmware-val -
hockeyapu
senior tag
válasz
Arolotifar #26185 üzenetére
Nem nincs új az enyémen!
Már megint mit vesznek el, ami jó volt és megszoktuk? -
intuicio
aktív tag
válasz
Arolotifar #26184 üzenetére
-
intuicio
aktív tag
Látom mindenkit elért a napszúrás. Vagy hőgutát kaptatok?
Van egy ilyen Samsung EVO Plus microSDXC 128GB ezt exFAT32-re formáztuk le (csak NTFS volt még).
Szerintem ez lesz a bibi:
microSDXC vs. microSDHC -
Meglivorn
aktív tag
az ExFat és a Fat32 nem ugyanaz, nem tudom melyikre formáztad.
Illetve előfordul hogy egyes SDket nem szeretnek kütyük sajna (most nem ugrik be a sok betűjelzés de minél alapabb annál biztosabb hogy megy) -
intuicio
aktív tag
válasz
Arolotifar #26180 üzenetére
Kösz a semmit.
-
Beren
aktív tag
válasz
Cs1csó #26178 üzenetére
Nem értek egyet Beren-nel: sokkal jobb a Koreader mint a gyári olvasó. Fölösleges időt pazarolni rá, egyből lehet a Koreader-t haszálni és megtanulni.
Ízlés dolga - nekem sok volt, amit a koreader kínál, millió beállítás, egyebek, de a végén kb. ugyanazt állítottam be, mint a gyári szoftveren. Ráadásul a gyári szoftverben nekem jobban kézre áll a jelölés-jegyzetelés. Egy próbát megér, nem kell mindenkinek egyből atombomba a verébre... -
Cs1csó
titán
válasz
intuicio #26176 üzenetére
Szia, a könyveket talán egyenként lehet törölni, mint fájlokat.
A koreader egyszerű:
- amit letöltöttél azt a PC-hez csatlakoztatott olvasó gyökérmappájába kicsomagolod és kész. (vagy valahova kicsomagolod és átmásolod)
Ezután bekapcsolod az olvasót és legörgetve az alkalmazások között ott lesz a koreader.Nálam már úgy van beállítva, hogy minden könyvet automatikusan a Koreader nyit meg, és a kikapcsolt olvasón mindig a legutóbb megnyitott könyv borítója látszik..
Nem értek egyet Beren-nel: sokkal jobb a Koreader mint a gyári olvasó. Fölösleges időt pazarolni rá, egyből lehet a Koreader-t haszálni és megtanulni.
-
intuicio
aktív tag
Sziasztok!
Meg is jött a POCKETBOOK BASIC LUX 4 nagyon tetszik páromnak. Ez az alap olvasó OS, kicsit lassunak tűnik nekem, meg tele van olyan angol könyvekkel, amit az életben nem fog elolvasni. Ezeket hogy lehet eltüntetni a fő oldalról?
Olvastam, hogy valaki írta hogy van ez a KOReader amit érdemes lenne feltenni helyette.
Ezt a githubrol kell gondolom leszedni (koreader-pocketbook-v2024.04.zip) és USB-n keresztül át kell rakni? De ott hova? És honnan kell elindítani a telepítő fájlt?A másik dolog. Van egy ilyen Samsung EVO Plus microSDXC 128GB ezt exFAT32-re formáztuk le (csak NTFS volt még). Majd rátettünk pár mobi,pdf,epub stb... fájlt.
Viszont nem látja a microSD kártyát. Miért? -
hockeyapu
senior tag
Mint az eutóknál- van egy alapmodell és ahhoz választod az extrákat !
Persze ez csak álom ! -
Bozek
nagyúr
válasz
Apollyon #26171 üzenetére
Végülis minden csak egy program, a Kobo gyári olvasója is. Annyira konfigurálható, amennyire a fejlesztők megírták, ahogy a KOReader is. A rendszer szintű szabadságot tehát még mindig nem értem, de én ezt itt elengedem. Rajtad kívül nem hinném, hogy túl sokan akarnának belepiszkálni a rendszerbe.
-
Apollyon
Korrektor
Az Era-n amúgy oldalt vannak a gombok, igaz, az nem 6 colos, hanem 7.
Hű, sokkal beljebb vagyunk, topik zárható.Mint írtam, a koreader csak egy program, nem rendszer szintű szabadság. Ha megéri egyszer bekofigolni egy os-t, akkor megcsinálom, de nekem a koreader nem éri meg. Annak ellenére, hogy ha csak telefon van nálam, androidon azt használom.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Apollyon #26168 üzenetére
"A PB-k legalsó élre rakott gombjai logikátlanok, az összes többi nagy gyártó meg tudta oldani, hogy oldalra rakja a gombokat, ahova kell."
Nekem meg pont az oldalra rakott gomb nem felelne meg. Mások az elvárások, mindenkinek nem lehet eleget tenni. Az Era-n amúgy oldalt vannak a gombok, igaz, az nem 6 colos, hanem 7.
"nem fogok még koreadert is hegeszteni"
Nem is kell, csak írtam egy példát, hogy ezt is lehet. De azóta már elvileg menüből is állítható. Amúgy elég érdekes, hogy ezt írod, miközben a Linux szintű szabadságot várod el. Ott is matatni kell a rendszerben.
"Azt nem várjuk el, hogy kávét főzzön"
Írtam én ilyent? Én azt írtam, hogy a kávéfőzőtől se várja el senki, hogy YT-t nézhess rajta. Pedig ott a kijelző.
-
Apollyon
Korrektor
Azt nem várjuk el, hogy kávét főzzön, ha meg már adnak ki új modelleket, még mindig van hová fejlődni, kizárólag a szöveg olvasást segítő funkciókra korlátozva.
A PB-k legalsó élre rakott gombjai logikátlanok, az összes többi nagy gyártó meg tudta oldani, hogy oldalra rakja a gombokat, ahova kell.
Ismerem a koreadert, de az csak egy program, nem testreszabhatóság. Programozok és konfigolok napi szinten én eleget, nem fogok még koreadert is hegeszteni. Nekem a kobo gyári olvasója jobban bejön, letisztultabb, de sokkal jobb lenne a rendszer, ha nem kellene user patchelgetni meg programokat feltenni. És akkor a többi gyártó ebben még rosszabb.
Nem mondtam, hogy intel cpu kell egy olvasó alá. Azonban egyértelműen a cpu limitel egyes modelleknél nem pedig a kijelző, hogy hány másodpercet kell várni egy menüelem megjelenítéséhez. Azért ezt ne már.
Ebből pedig érkezik az is, hogy jöhet jobb aksi is alá, cserélhetőként. Amit 3 éven belül kénytelenek is lesznek meglépni egyébként is.A Mobiust igen, azért írtam mert strapabíróbb. Jó lenne, ha nem kéne másfél évtized után is még mindig hímes tojásként kezelni az olvasót, csak mert gazdasági totálkáros lehet, ha egyszer leesik.
Minőségre a Mobius a plasztik miatt nem olyan tűéles, mint egy üveg előlapos Carta verzió, de azért nem annyival rosszabb, hogy ne lehessen rajta kényelmesen olvasni. -
Cs1csó
titán
válasz
Bozek-et kiegészítve: ha erősebb a hardver akkor jellemzően többet is fogyaszt/jobban merül. Inkább FRISS alacsony fogyasztású hardver (cpu, ram stb.) kellene ami mivel "modern" remélhetőleg kevesebbet fogyaszt pl. most nagyon mennek az ARM megoldások lassan betörnek a PC piacra is, de notinál simán alap lehet.
-
Bozek
nagyúr
válasz
"lehetne 6 colosból is lapozógombos"
Körülnéztél a PocketBook-ok között? Basic Lux 4, Touch Lux 5, Touch HD 3, Verse, Verse Pro. Ezek mind 6 colosak és lapozógomb is van rajtuk."linux szintű szabadság szoftveres testreszabhatóság tekintetében"
Mit szeretnél testreszabni? Az olvasási élményt? Mert arra ott a KOReader, ami az említett PocketBook modellekre egy sima másolással feltehető. És mivel az egész Lua nyelvben van megírva, még akár módosításokat is végezhetsz rajta. Én anno a státuszsor betűméretét módosítottam.A CPU-t nem tudom értelmezni, a lapozáshoz nem kell i9.
Nekem egy PocketBook Touch HD 3-am van, nem tölti be lassan a könyvet, max. amikor állítgatom a KOReader-t, akkor kell várni kicsit. De ezt egyszer kell megcsinálni, utána minden könyv ugyanúgy van formázva nálam.
Az üzemidővel sincs gondom, nem kell naponta töltögetni, mint például egy telefont, szóval számomra megfelel. A Mobius kijelző talán azért lenne jó, mert nehezebben sérül, de mivel én még nem láttam összehasonlítást minőségre, erről nem tudok nyilatkozni.
"Egy mai jobb kamerás telefon (gúgli pixelek pl.) simán hozza egy régi kompakt gép fénykép minőségét"
Itt én arra akartam rávilágítani, hogy a szenzor nem lett nagyobb, csak a megapixel szám, aminek nincs nagy értelme. Főleg, hogy még A3-as mérethez se kell 20 MPx-nél több..És persze sok függ attól, hogy ki mire használja. Bár a telefonom se csinál rossz képet, de van egy Panasonic kompaktom is. Hogy miért? Mert még nincs olyan telefon, ami 30x-os optikai zoomot tudna. Focimeccsen jól jön. -
Apollyon
Korrektor
De milyen előrelépést vártok?
- több méretű modell lapozógombokkal vagy esetleg kikapcsolhatóan (érintőgombok esetén) – tehát például lehetne 6 colosból is lapozógombos, mint amilyen a Kindle Voyage is volt, vagy egyes Nookok
- linux szintű szabadság szoftveres testreszabhatóság tekintetében
- gyorsabb eszköz, pl. a Kobo Sage-nál is látszik, hogy jóval reszponzívabb egy Libra 2-nél, mivel előbbinek egy gyorsabb 4 magos cpu-ja van
- jobb üzemidejű, könnyen cserélhető aksik
- Mobius kijelzős modellek, mint opció
Hirtelen ennyi, persze utóbbi két dolog valszeg szándékosan van ignorálva, hogy azért az eszközök többsége ne tartson ki az örökkévalóságig.
Nézd meg a telefonok kameráit például. Ott milyen előrelépés van?
A telefonos fényképezés gyakorlatilag likvidálta a kompakt fényképezőgépek kategóriáját, amiket még 10+ évvel ezelőtt használtunk. Egy mai jobb kamerás telefon (gúgli pixelek pl.) simán hozza egy régi kompakt gép fénykép minőségét, legalábbis amire a többség használja, mindenképp. Persze nem kompromisszum-mentes, de a fényképezés téma sosem volt az.
-
Bozek
nagyúr
válasz
LittleBiG007 #26160 üzenetére
De milyen előrelépést vártok? Ez még mindig egy e-book olvasó, arra a célra pedig nem kell több.
Nézd meg a telefonok kameráit például. Ott milyen előrelépés van? Az, hogy 100, 200, 1000 megapixeles? Csak épp a szenzor ugyanakkora, mint régen, szóval annak se sok értelme van. Persze az emberek szeretik a minél magasabb számokat, így megveszik.
-
hockeyapu
senior tag
válasz
LittleBiG007 #26160 üzenetére
Festegetik, festegetik, lehet szebb lessz, de nem jobb !
-
orbano
félisten
Én egy sima fekete-fehéret használok. Kicsit lassúcska, de nekem pont ez tetszik benne, nincs ez a pörgős tartalomfogyasztás, de ha kell, egy-egy informatív videót is meg tudok rajta nézni (mondjuk egy riportot, vagy oktatóvideót, standupot, ahol nem fontos a látvány).
Ha fontos a jó olvashatóság, a color verziót kerülöd, mert sokkal sötétebb. Esetleg rendeld be mindkettőt, majd meglátod a különbséget.Viszont a kézírásos kommunikáció minősége nekem nagyon bejön (pár bugtól eltekintve).
Amire viszont érdemes figyelni: kb. minden második kijelzőn van "pixel hiba". A háttérvilágítást szétszóró felületen vannak porszemszerű hibák, amitől a háttérvilágítás azokban a pontokban nagyon fényes. Lehet cask engem zavar, mert volt a kezemben tökéletes példány, de én a végén rendeltem Alzáról 5 darabot, és kiválasztottam a legjobbat
Összesen 7 készülék járt a kezemben, szemmel látható homogenitási gond azonban csak egynél volt. -
margithid
veterán
válasz
Arolotifar #26154 üzenetére
-
margithid
veterán
válasz
Arolotifar #26152 üzenetére
Akkor mi az a progi amit rá leht telepíteni?
Dreng valami, hogy volt erről szó. -
margithid
veterán
válasz
Arolotifar #26150 üzenetére
Bocs, de nem tiszta. Tudom volt róla szó, de nem találom.
-
margithid
veterán
Most akkor a calibre-t lehet telepiteni pocketbook verse-re, vagy csak azon keresztül lehet feltenni ekonyveket?
-
Cs1csó
titán
válasz
intuicio #26146 üzenetére
igen, de van más mód is: csinálsz egy dropbox fiókot oda feltöltöd az olvasón bekapcsolod a wifit és az ott is bejelentkezett dropbox fiókot automatikusan szinkronizálni fogja. Mivel a Dropbox fiókban csak 2GB ingyen tárhely van ezért esetleg utána át is lehet mozgatni az olvasó egy másik mappájába mert az olvasón van még pár GB.
-
intuicio
aktív tag
Sziasztok!
Páromnak szeretnék vásárolni egy POCKETBOOK BASIC LUX 4
A kérdésem az lenne, hogy erre rá lehet tölteni pc-ről USB-n keresztül pdf. formátumot?
Bocsi a balgaságért, de még nem volt ilyen olvasónk. -
bbmt
senior tag
-
blendész
tag
válasz
republic666 #26137 üzenetére
Ez valami egyedi akció volt vagy még tart?
-
bbmt
senior tag
Sziasztok,
Szerintetek van értelme kvázi tabletként használni egy Onyx Boox Note Air 3 C-t?
Most egy Tab S8 Ultrát használok, de rájöttem, hogy egyre kényelmetlenebb fogni, illetve szinte kizárólag írott tartalom fogyasztására használom ( facebook, Threads, Reddit és persze e-könyvek)
Itt gondolok az Oled vs e-ink különbségre, valamint arra, hogy ezek az alkalmazások élvezhetőek-e az Onyxon. -
republic666
tag
Ma vettem egy Alcor Myth E-Book-ot interspárban akciósan 14900 HUf-ért, sztem megérte, viszont az https://alcordigital.hu/alcor-konyvcsomag-hoz nincs kupon kód
-
Meglivorn
aktív tag
válasz
felsatan #26132 üzenetére
Droidos olvasóra szinte bármelyik android appot fel lehet telepíteni. A Google Translate-t is, természetesen.
Nekem az Onyx alapértelmezett olvasója gyárilag, magától küldi a kijelölt szöveget a Google Translate-nek is.
A fordítóprogramokat nem tudom, nem nagyon ismerem. -
felsatan
tag
Sziasztok,
új vagyok az ebook olvasók táborában, elolvastam az ósszefoglalót, de nem találtam választ.
Olyan olvasót szeretnék, ami nem csak szavakat tud fordítani, hanem ahogy pl. a deepl vagy a google translate szókapcsolatokat vagy teljes mondatokat.... melyiket ajánlanátok? Illetve az android-ot futtató olvasókra letölthetők ezek az alkalmazások?
Köszi előre is -
csenzi2
tag
Üdv! Holland nyelvű könyveket keresek, könnyebb műfajban. Ajándék ebookra kellene izelítőnek pár tucat. Köszönet!
-
Meglivorn
aktív tag
válasz
boyka003 #26112 üzenetére
Nekem ugyan Onyx Page van de hasonló mágneses tokkal. Nem csúszkál sehová, brutálisan rátapad a kütyü (nekem még sok is, a fedlap is mágneses, néha nehéz kicsitni, kifordítva is összetapad a két fedél, stb).
Más gyártó, biztos különböznek, de azért egyik sem a gagyi kategóriás, nem hiszem hogy gond lenne vele. -
kecsu10
aktív tag
válasz
hockeyapu #26122 üzenetére
Valóban drága, de ha segíti a produktivitást, akkor megtérül. Ez munkaeszköz, nem hiszem, hogy bárki szórakoztató célzattal vásárolna egy ilyen eszközt, ami fekete-fehér, és kb olvasni és írni jó. Ki kéne próbálni előtte azért. Valahol van rá lehetőség egyébként, hogy kicsit ki tudjam próbálni?
-
Cs1csó
titán
Szia, ahogy írták valami enyhe ablaktisztító. Nekem az vált be, hogy először egy vileda szerű nedves enyhén mosogatószeres ronggyal (pl. JAR, tehát zsíróldó) áttörlöm az egész olvasót. Majd kiöblítem, kicsavarom és azzal törlöm át megint (minél kevesebb oldószer maradjon rajta, majd egy száraz mikroszálas törlővel áttörlöm.
Elvileg a víz keménységétől függően akár képződhet némi vízkő nem tudom ezért jobb lehet az ablaktisztító ott ez nem áll fenn ha jól tudom. -
Helios
tag
Én minden képernyős eszközömet (telefontól kezdve az e-book olvasón keresztül a tévéig és monitorig) egyszerű (ablak) üvegtisztítóval szoktam takarítani. De gondolom, ugyanúgy jó lenne szemüvegtisztító folyadék vagy akár enyhén nedves szappanos papírtörlő is. Nem olyan kényes jószágok ezek.
-
brugo
aktív tag
Egy "Ink Pad 3 " e-book olvasó képernyőjét mivel merjem
tisztitani ujjlenyomatoktól ? -
Vénmarha
lelkes újonc
-
boyka003
csendes újonc
Sziasztok! Akinek Pocketbook Erája van, milyen tokot használ hozzá?
Flipet néztem ki, amit rá lehet pattintani a levehető sávra, de csak feketét és bézst láttam belőle, nem túl nagy választék.
Aliexpressen [link] olyat találtam,a mit csak bele kell rakni és elvileg elől-hátul mágneses a leírás szerint. Ebből van több szín is, de attól tartok ebből simán kicsúszna. Vett valaki már ilyet? Vagy tudtok más forrást, ami nekem nem jött elő?
köszi! -
válasz
kecsu10 #26109 üzenetére
Nézz rá ide, és a javasolt MyScript OCR-t ki lehet próbálni, azt írják ezt használja a Remarkable is. Nekem 2-es van, de még nem próbáltam, kézírásfelismeréshez online kell lenni. AMúgy én imádom, ezzel jegyzetelek.
Upsz van Remarkable topikunk is, érdemes ott is kérdezni. -
kecsu10
aktív tag
Sziasztok!
Tapasztalt emberek tanácsait szeretném kérni. Kutatóként dolgozom, sok idegen nyelvű anyagot olvasok, és írok is. Láttam, hogy vannak olyan eszközök amelyek képesek kezelni a tollat és felismerni a kézírást is. Azt szeretném kérdezni, hogy nagy mennyiségű anyag esetében mennyire hasznosak ezek? Hogyan működik a kézírás felismerés, szinkronizálás, és melyiket ajánlanátok jó szívvel? Nagyon szépen köszönöm előre is! -
Cs1csó
titán
válasz
kiskelgyo #26106 üzenetére
1. a Kindle-t megszokta, tehát érdemes lenne esetleg azon a vonalon maradni de a mostaniakon már nincs gomb, ha jól látom/tudom
Nemrég írta valaki hogy ezen gyártók közül érdemes választani: Kindle, Pocketbook, Kobo, onyx
Esetleg egy kicsit nagyobb méretű olvasó?
Alul vannak gombok
Kobo Clara BW 50k huf
nincs gomb rajta.A nagyobb kijelzőjűek drágábbak de nagyobb betűméret mellett kellemesebb lehet az olvasás pl. kevesebb lapozás, és közel 2x annyiba kerülnek.
-
kiskelgyo
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, mert elvesztem a kínálat rengetegében
Anyukámnak van egy 10 éves Kindle-je, de már az akksi nem bírja, ezért vennék neki új ebook olvasót. Nem feltétlen Kindle-t, hanem olyat, ami az alábbiaknak megfelel:
- egyszerű kezelhetőség, lehetőség szerint gombokkal lapozás. Nem használ érintőkijelzőt, az elektronikai eszközökhöz nem ért, tipikus 70 éves nagymama 😊
- több támogatott formátum, mert vannak könyvek epub, mobi, doc, rtf formátumokban. Emlékszem, hogy régen ezeket valahogy én raktam rá neki calibre-vel, meg e-mailben küldéssel. De minél egyszerűbb jobb lenne, akár távolról is (olvastam, hogy már van valami sent to kindle megoldás webes felületen keresztül)Nem fontos a háttérvilágítás meg az egyéb funkciók (szótár stb.), csak olvasni akar, a könyveket is a legegyszerűbben átlátható módon lenne jó látni a menüben.
Kindle mellett a Pocketbookot láttam még, az nem tudom, hogy jó lehet neki? Illetve akár egy nem ilyen márkás, de egyszerű céleszközre is nyitott vagyok (pl. Alcor stb.), ha megfelelnek a fentieknek. Az ár is fontos szempont.
Mit javasoltok?
Köszönöm előre is. -
-
blendész
tag
válasz
csendes #26103 üzenetére
Ehhez én nem értek, de pár óra olvasás alatt alig egy-kétszer volt, hogy újra kellett érintenem, kalibráció előtt pedig annyira zavaróan sokszor fordult ez elő, hogy fel is jöttem a fórumra tanácsért.
Én nem tudom, hogy mit csinál a masina kalibráció címen, de nekem bevált! -
csendes
addikt
válasz
BMizutani #26100 üzenetére
A rezisztív (resistive) érintőkijelzőt kell kalibrálni, a kapacitív (capacitive) érintőkijelzőnél a gyárban elvégzik a beállítást (kivétel, amikor gyárilag nincs érintőkijelző), amin már nem kell változtatni, legfeljebb helyreállítani. Ezek PB modellek mind kapacitív érintőkijelzősek, szóval ritkán kell helyreállítni, nem tud elcsúszni, mint a rezisztív.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Honda topik
- Filmvilág
- Reklámblokkolók topikja
- Autós topik
- Google Chrome
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- E-roller topik
- További aktív témák...
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / M2 / Ezüst / Wifi / 256GB / Garancia
- Új, bontatlan iPad 11 2025 Wifi, üzletből, apple gyártói garanciával
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- XPLORE TECH IX104 C6 ipari tablet eladó 4. gen. I5 4 X2900 Mhz, 8GB DDR3,128GB SSD, WIN10, jó akku
- Panasonic Toughbook Cf H2 - Ütésálló tablet.- Erős fényerővel - Több darab
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest