Hirdetés
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
kikapcsolt állapotban díszkép helyett hirdetést mutat, ill. a főmenü legalsó sora, egy vékony csík reklám
egyik sem zavaró, olvasás közben pedig semmi különbség, így sokan vállalják be, mert egyébként emiatt olcsóbb a normál változatnál (gyakorlatilag a hirdetők szállnak be a készülék árába),
viszont már csak azért is nyugodtan bevállalható, mert ha mégsem tetszik, az Amazon igen barátságosan tőlünk ingyen eltávolítja a hirdetéseket (uis elvileg ide sem kerülhetne ilyen készülék, hiszen a hirdetők csak az USA piacra koncentrálnak, azt fizetik - és a hirdetett termékek is gyakran csak ott elérhetőek. Egy USA-beli tulajdonos számára ezért fizetős az utólagos hirdetéseltávolítás) -
buci30
addikt
Kindle5 néztem.
Az mit jelent ,hogy reklámos??? -
ZooLee
senior tag
10" körül csak a Kindle DX volt, meg esetleg egy-két egzotikusabb olvasó, de tömegtermék nem. A DX sem volt olyan jó, mint az aktuális 6"-os párja. A papírkönyvek nyomtatott felülete is kb. 6" nagyságban van, azért lett ez az elterjedt méret.
A "rendes" könyvek nem PDF-ben vannak - ahogy már írták - mivel az lapképet rögzít, és azt adott oldalméretre kell optimalizálni előre, ami praktikusan leginkább az A4 (letter) méret. A "rendes" könyvekben csak folyó szöveg van, vezérlőkarakterekkel ellátva (leegyszerűsítve), ami alapján az olvasó (ill. annak parsere) jeleníti meg az olvasható szöveget. (kb. mint a HTML fájl és a böngészők viszonya) Ami könyv PDF-ben van, az jó közelítéssel alkalmatlan a normális olvasásra, még ha éppen folyó szöveget is tartalmaz csak a PDF.Ahogy írták, a legjobb egy sima, egyszerű olvasó, és egy általános, családi használatú tablet (amit ugye ezer más célra is lehet használni) legalább nem vesztek össze rajta
Olvasókban gyakorlatilag azt mondhatjuk, hogy bármi megfelelhet, mondjuk a második generációs olvasóktól kezdve (kb. Kindle 2, Sony PRS-505, használtan persze), óriási különbséget nem fogsz találni az olvasási élményben, inkább az extrákért kell fizetni az újabb olvasókban: gyorsabb menü és lapozás, háttérvilágítás, nagyobb felbontás, érintőképernyő. Netről rendelve bármelyiket be lehet szerezni (nem az e-bay-ről, hanem mindegyiknek van saját boltja!) de vannak olyan boltok, ahol kézbe is tudod venni őket, meg is tudod nézni. Ezt egyébként mindenképpen ajánlanám, mert ezer szempont és tulajdonság van, amit leírni nehéz, de ha kézbe fogod, akkor azonnal tudni fogod, hogy melyik jön be neked (súly, anyag, érintőképernyő kontra lapozógombok, háttérvilágítás, vagy esetleg az eltérő típusú e-ink kijelzők) Olvass vissza ebben a topicban, rengeteg leírás és link van, ami alapján nagyjából átfogó képet kaphatsz az olvasókról, és hogy melyik legyen a kiválasztott.
(#2353) Degeczi Köszi, ezt nem tudtam, csak egyszer volt hozzá "szerencsém", azóta inkább kisebb adagokban osztom a könyveket.
-
Rebourne
aktív tag
Tanulásra szerintem inkább tablet mint e-book, tessék engem megkövezni
Jegyzetelés, szótárazás, wikipédiázás, böngészés gyakran kell tanulás közben, és egy jó tablet nagyságrendekkel gyorsabb és kényelmesebb a célra.
Vagy ha nem sürgős, akkor ezt érdemes kivárni :p
http://www.engadget.com/2013/05/17/sony-prototype-e-ink-slate-video/ -
ZooLee
senior tag
Mivel a PDF kezelése nem erőssége az e-inkes olvasóknak, ill. a 6"-os méret is lehet, hogy kicsi lesz a megfelelő megjelenítéséhez, ezért érdemes elgondolkodni azon, hogy milyen arányban lesz PDF dokumentumok olvasására használva, illetve, hogy milyen típusú PDF dokumentumoat fogtok olvasni rajta? Olyan amiben sok kép, képlet van, ill. maga a PDF is képeket tartalmaz csak, vagy inkább valódi szöveges tartalma van?
Az átlagos e-inkes olvasón nem tudod megfelelően megjeleníteni az A4-es lapra optimalizált PDF fájlokat, mert vagy olvashatatlanul kicsi lesz, vagy elforgatva görgetni kell oldalon belül is, ez sem optimális használat... Kicsit korább doc írt az új Kobo Aura HD-ről, ott kicsit nagyobb a képernyő mérete és felbontása is, ott jobb lesz, de nem optimális.
PDF-re inkább tablet, olvasásra (szöveg) e-ink, sajnos jelenleg nincs univerzális eszköz.
-
buci30
addikt
Páromnak szeretnék egy e-book olvasót venni.
pdf és hasonló tankönyvek és könyvek olvasása lenne a cél.
Kijelzője azért szép legyen ne bántsa a szemet hosszú távon! S az aksija is jól bírja.
Semmi extra kívánság nincs más területen, csak erre használná, egy teljesen alap szerintem ezekkel a feltételekkel jó lenne.Nem e-bay-ről szeretnék rendelni hanem itthon kapható legyen.
Tudnátok nekem ajánlani?
Köszönöm előre is!
-
ZooLee
senior tag
A Kindle is hajlamos magába fordulni ha egyszerre túl nagy mennyiségű könyvet másolsz fel. Ilyenkor viszont nem lehet tudni, hogy elakadt vagy csak sokáig dolgozik, de megkotorva, valamilyen logfájlból ki lehet szedni, hogy esetleg elakadt-e valamelyik könyvnél. De nem túl felhasználóbarát a viselkedése...
Én nem szoktam egyszerre sok könyvet áttolni rá, "költözéskor" is kisebb csomagokban töltöttem fel a könyveket, "job a békesség" felkiáltással. -
doc
nagyúr
es olyasmi gumiszeru, nem csuszos anyaguk van mint a Nooknak?
az indexeles nem feltetlenul olyan mintha lefagyna. Mas olvasoknal nem tudom milyen, de pl. a Kobonal szepen huzza a progress bart, szoval latod hogy hol tart eppen (persze ettol a folyamat meg eleg lassu, de csak egyszer kell megvarni, az ember nem pakol ra naponta tobbezer konyvet)
-
axioma
veterán
Nekem mindket thalia-s olvasom mattositott, nem gyujti az ujjlenyomatot.
Amugy hetvegen kolcsonadtam (egyelore kolcson) anyumnak a regebbit, es pakoltam ra tobbszaz konyvet. Ennek beparsolasa nem egyben tortent, marmint volt egy viszonylag gyors folyamat, amikor tenylegesen a file-listat megcsinalta, majd utana mikor belementem a konyvtarakba (vagy hat a listaba, ami nekem konyvtaras megjelenesu), akkor amennyit eppen meg kellett jelenitenie, ugy egyesevel generalgatta le a segedfile-jait. Igy a legelso vegiglapozas lassu, de latszik hogy epp hol tart, es ha nem akarod mindet vegigfuttatni, akkor ezt a reszt nem feltetlen kell vegigvarni. Mas olvasoknal ugy lattam, hogy szinte kifagyasnak nezheto inditasi varakozas van ilyenkor, mert tokeletesre csinalja mielott elkezdhetned hasznalni.
(Nalam valami opf file-okat general.) -
doc
nagyúr
válasz
Pierre75 #2343 üzenetére
Nem tudom hogy miert nem figyelnek kicsit jobban az anyaghasznalatra. A Nooknal peldaul sikerult, de az osszes tobbi olvaso amivel talalkoztam, gagyi fenyes muanyag boritasban van
Tokbol sima 'belebujtatos' pluss tokot hasznalok, ugyanazt amiben a Nookot is hordtam. Olvasas kozben nem akarom hogy az olvaso valami bohom tokban legyen, szeretem kezben fogniA lemerulesbol be lehetett kapcsolni, csak a library resz kergult meg. Lehet hogy egy sima mindent torles/visszamasolas eleg lett volna, de mivel meg csak egy napja volt meg, ugy voltam vele semmit nem veszitek egy factory resettel. Raadasul ahogy lattam, a Reading Life awardok is megmaradtak
Azért gondolom a 6"-ről 6.8"-ra ugrás is elég szembetűnő.
Ha nem tudtam volna elore, szerintem meg most sem vennem eszre hogy nagyobb mint a NookNa jo, abbol igen hogy eppenhogy belefer abba a pluss tokba, amiben a Nook szinte lotyogott...
Mivel a kepernyo tetejen es foleg az aljan eleg sok ures helyet hagy, nem sokkal nagyobb a szovegtukor mint a 6"-os olvasokon, talan a PDF olvasasnal lehet latni az elonyet... -
Pierre75
senior tag
"ujjlenyomatgyujto" hogy nincs ezeknél a gyártóknál a sok PR, HR parazita mellett egy olyan minőségellenőr se, aki szólna, hogy ezeket a lakkfekete, plastik stb szarokat hanyagolhatnák? Egy dolgot tehetsz, márcsak a mágneses nyitás miatt is érdemes, veszel egy tokot. Nyalogatni egy idő után unalmas.
"hosszu masodpercekig gondolkodik"
Ilyen előfordul a PW-nél is, szerencsére ritkán."vilagitas dobbenetes"
Nálam elsődleges szempont volt, egy felhősebb délelőtt se látnék semmit lámpa nélkül a kijelzőből."csak factory resettel sikerult kirangatni"
Ahogy olvasgatom az ebook fórumokat, ez az egyik fő téglásító hiba, ha hagyod lemerülni. Kétesélyes, hogy felébred-e.Azért gondolom a 6"-ről 6.8"-ra ugrás is elég szembetűnő.
-
troland26
őstag
Hamarosan hazánkban is megvásárolható lesz a Kindle Fire ezt csak azért linkeltem , mert lehet , hogy ezáltal az amazonon keresztül is elérhetők lesznek a Kindle e-bookok is .. legalább is remélem
-
doc
nagyúr
egy par aprosag a Kobo Aura HD-rol, igy nehany nap hasznalat utan:
- a burkolat anyaga pont olyan, mint amilyennek kinez: ujjlenyomatgyujto, nem kenyelmes a bornek sokaig kezben fogni, konnyen raizzad a tenyerem
- a beepitett bongeszo bizonyos ertelemben jo (pl. gyors scrollozas), mas tekintetben katasztrofalis (nincsenek tabok, es ami a legrosszabb: az uj ablakban/fulon megnyitasra semmit nem csinal, tehat pl. facebookon hiaba kattintasz egy linkre, semmi nem tortenik)
- helyenkent nagyon lassan reagal, pl. home ikonra taperolas utan hosszu masodpercekig gondolkodik mire a fokepernyore lep
- egy szora hosszan nyomva nagyon sokaig (2-3 masodperc) tart mire megjeleniti a szotarban talalt definiciot
- a szavak kijelolesenel neha egesz sorokat huz ala (amit aztan persze nem talal a szotarban), a kijeloles valtoztatasa pedig nagyon nehezkesen mukodik
- a parezer epub felpakolasa utani indexeles kozben lemerult az olvaso (jonnom kellett haza, igy csak beraktam a hatizsakba), ebbol aztan csak factory resettel sikerult kirangatni
- az also margonal nagyon sok helyet hagy szabadon (eleg merev az 'arvasor/fattyusor' kezelese, nem hajlando egy vagy talan ket sort sem megjeleniteni, inkabb atpakolja a kovetkezo oldalra)
- a 6 lapozasonkenti teljes frissites picit ritka, en atallitottam 5 lapozasra, de lehet hogy 4 lenne a tokeletes (5 lapozas utan mar latni helyenkent hogy nem tokeletes a betuk korvonala, ami - talan a magas felbontasnak koszonhetoen - eleg feltuno tud lenni z elozo oldalak utan)
na de hogy ne csak fikazzam
- a vilagitas dobbenetes, meg felhosebb idoben is erdemes hasznalni, gyonyoru hofeher hatteret produkal, semmilyen foltosodas, egyenetlenseg nincs benne
- a beepitett szotar konnyen lecserelheto (le is toltottem hozza az ekonyvolvaso blog egyik cikkeben linkelt angol-magyar KOBO szotarat, tokeletesen mukodik), bar sajnos nem lehet siman hozzaadni angol-magyar szotarkent, de a gyarit lecserelve jol mukodik (persze mas nyelvunek el lehet hitetni, szoval siman be lehet pakolni pl. a francia-angol szotar helyere
)
- a fontok testreszabasa nagyon jo, egy hajszalnyit koverebbre allitottam a betuket mint a gyari beallitas, igy szerintem lenyegesen jobban olvashato, nem olyan 'karcsu' a Georgia font
- a kereso nagyon jo, a gepelessel egyidoben listazza a talalatokat
nem bantam meg hogy lecsereltem a Nookot (a vilagitas tenyleg musthave), de azert hianyzik az az atgondoltsag, ami ott tobb apro reszletben is megvolt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- iPad 8th. 32GB Cellular Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4207
- iPad Air 6 11" 128GB Cellular Újszerű/2025.10.04.Apple Gar./Akku 100%/p4200/
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- APPLE Macbook Pro 14" (2023) - M3 - Asztroszürke - 16GB/512GB - 110 Ciklus - 2 év Garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest