Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Más viszont szereti kézbe venni, szereti a papír szagát, az érzést ahogy a lapokat "pörgeti ", ne adj isten 1-1 minőségibb illusztrált könyv esetén a képeket nézegetni.
Nyilván egy Fejős Éva könyv, vagy más ponyva, szakkönyv simán kiváltható lenne, ott elsődleges a praktikum.
-
-
Dhampir
félisten
Most párszor megtapasztalhattam, hogy régi kiadású és helytelenül kezelt, raktározott könyvek esetében, többek között milyen előnyt jelenthet a digitális formátumban való elérhetőség.
Ajándékba szerettem volna venni egy régebbi kiadású, de nem antikváriumi könyvet, amelyet két különböző könyvesboltban is meglehetősen rossz állapotban vehettem volna át
Szemrevételezve látszottak a rossz tárolási körülményekből adódó jelek. Az egyik átlátszó fóliával becsomagolt könyvön a lapok élei valószínűleg penészgombától voltak pöttyösek. A másik példány esetében kicsit sérült volt a borítón lévő műbőr kötés, és a lapéleken is látszott némi sárgás elszíneződés, a hátlap pedig poros volt, még a fáradtságot sem vették, hogy legalább egy ronggyal letöröljék a piszkot.
Nekem ennek a kötetnek az 1997-es kiadása van meg, de teljes egészében hibátlan, mintha új lenne még, főleg a fentiekhez képest, pedig hosszabb ideig kartondobozban kellett tárolnom, és többször át lett pakolva.
Ilyesmi egy digitális könyv esetében természetesen nem fordulhat elő, azonban ami a digitális formátum hátránya, hogy csak akkor lenne belőle látványos, kézzelfogható ajándék, ha netán díszdobozba pakolt adathordozóra lenne elhelyezve.
-
busimi0
csendes tag
-
Latza
aktív tag
válasz
busimi0 #12794 üzenetére
Ha OCR-es a szöveg, akkor nem is feltétlenül kell konvertálni. A Pocketbook Touch Lux 3 például ugyanúgy jeleníti meg az ilyen szöveget, mint akármelyik másik e-könyvet. Annyi kényelmetlenség van, hogy - ha úgy jön ki az oldal - akkor lehet, hogy csak egy sornyi szöveg marad vissza egy oldalra (tehát eggyel többet kell ilyenkor lapozni). De ettől eltekintve újra tudja tördelni, nagyítani a szöveget. Igaz, a lapozás valamivel lassabban megy, mint mondjuk epubnál.
-
busimi0
csendes tag
Huu ez ma már a 3. kérdésem (és köszönöm az eddigi gyors segítséget
Szóval: ha pl Calibrivel konvertálok Pdf-et MOBI-ba (szövegtartalmú pdf-et, szóval nem képregényt vagy hasonlót) akkor az élvezhető minőségű lesz egy 6 inch kijelzőjű ebookon? -
Degeczi
nagyúr
válasz
busimi0 #12782 üzenetére
"Mi mennyi?"
Hogy lehetne visszaadni, h számodra mekkora nyűg?Próbáld ki számítógépen szövegszerkesztőben, h egér helyett a ctrl+kurzormozgató gombokkal hogyan tudsz odanavigálni egy adott szóra: nagyjából ugyanilyen egy nyomógombos e-book olvasóval is (csak a membrános nyomógombok kényelmetlenebbek vmivel)
Eredetileg A4 oldalmérethez tervezett anyagok (pláne színesek) nem valóak 6" e-book olvasóra, ez nem formátum, hanem méret, és csigalassú képfrissítés kérdése.
Egyedül azzal lehet érdemes foglalkozni, ami ekkora méretben nagyítás (és színek-) nélkül is jól olvasható. -
Latza
aktív tag
válasz
busimi0 #12787 üzenetére
Nem a formátummal van a baj, hanem a mérettel. Ha megnyitod az olvasóban - egyébként kimásolhatod a cbr-ből is a jpg-ket és kész, mert képeket meg tudnak jeleníteni általában - akkor az olvasáshoz muszáj belenagyítani, hacsak nem 6 "-ra van eleve készítve. Ha pedig nagyítasz, akkor huzigálni is kell, és az e-ink lassú képfrissítése meg is ölte az élményt. Szóval, ha csak nem vagdalod panelekre a képregényt és úgy lapozgatod, nincs jobb megoldás a tabletnél.
-
busimi0
csendes tag
Ezeket nem lehet valahogy átkonvertálni?
-
busimi0
csendes tag
Másik kérdés:
Ha a legnépszerűbb képregényfájlt (CBR) át konvertálok MOBI-vá, akkor az ebookon jól fogja megjeleníteni?
(pl a [link] levő fájlt) -
busimi0
csendes tag
Arra számítottam hogy az érintő kijelzőssel annyira nem nehéz szótárazni, de attól tartok hogy gombossal már nagyobb kihívás.
-
alexw801
senior tag
válasz
busimi0 #12780 üzenetére
A Kindle PW3-nak nincs ugyan gombja, de semmi erőfeszítés nincs a szótárazásnál.
Egy idő után az enyémnek a szótárazása belassul (wifi állandóan bekapcsolva, előbb jön a rajta lévő szótár szócikk, második lehetőség a Wikipédia nyitása, a harmadik pedig az online szótár), akkor újra indítom és megjavul, közben pihen a szemem 1-2 percet. -
busimi0
csendes tag
A 30.-tal mire utalsz?
-
busimi0
csendes tag
Hali!
Azt szeretném kérdezni hogy ha egy gombos ebookot veszek azon mennyi szenvedés egy egy szót kiszótárazni? -
MCGaiwer
addikt
tud vki egy helyet ahol pocketbook sense-hez lehet venni minőségibb covert? Sajnos amazon/ebay most nem opció.
-
Grougon
tag
válasz
totasenior #12722 üzenetére
Nekem ha wifit bekapcsolva hagytam az szívja le 1 éjszaka alatt nullára. Nem lehet nálad is ez a gond?
Fleed:
Nekema több száz oldalas pdfeket is viszi simán (150mb+), másik pdfel nem próbáltad?
PB Inkpad
-
-
vtechun
veterán
válasz
#63207424 #12768 üzenetére
Nekem volt anno Kindle Paperwhite I, most Tolino Shine van. Teljesen rendben van. Gyorsan lapoz, nem frissíti az egész oldalt ha kell, ha nem (engem az nagyon zavarna). Be lehet állítani, hogy mennyi lapozás után frissítse, végtelen is lehet. Nyugodt szívvel tudom ajanlani a Tolino Shine-t
-
Sonja
nagyúr
Megérkezett a Kobo Glo HD olvasóhoz rendelt tokom (ez lenne az, feketében). Csak ajánlani tudom, tökéletes nekem.
Mágneses, így szépen fel is kel alvó módból.
-
dorika87
őstag
válasz
#63207424 #12768 üzenetére
Vtechun kollégának van jó tapasztalata a Tolino shine-ról. Pár hónapja használja nagy megelégedéssel, ahogy fentebb írta is. Itt aprón hozzájutsz kb. 16ezerért használtan, szép állapotú, angol menüs, háttérvilágításos és érintőkijelzős.
Én is sokáig gondolkodtam, hogy azt vegyem-e, de aztán végül úgy döntöttem újonnan vásárolok ebookot, és az Alcor myth led mellett döntöttem, mert nem volt 25ezernél több keretem rá, de nem bántam meg (eddig, mert nagyon szépen teszi a dolgát, és amire kell tökéletesen megfelel: magyar menü, erős akku, (kb. 3-4 hét) fizikai gombok, háttérvilágítás (24e)
Hasonló árban (30 ezer alatt) újonnan még szóba jöhet beépített világításos közül a Koobe Slightbook HD Shine Edition, Bookeen Cybook Muse,
30ezer felett: Bookeen Cybook Odyssey eBook olvasó, Icarus Illumina2 HD, Onyx Boox C67ML After Glow 2, Bookeen Cybook Odyssey FrontLight 2 eBook olvasó,
40ezer felett jönnek a Kindle Paperwhite-ok, Pocketbook Touch Lux, Sense stb...Ui: világítás egy nagyon hasznos funkció. Nekem az első olvasóm világítás nélküli volt, és most már nem is tudom elképzelni, hogy anélkülit vegyek, mert vonaton, buszon félhomályban már kényelmetlen volt beépített világítás nélkül olvasni, és otthon szürkületben is már inkább kényelmes volt felkapcsolni a villanyt, hogy olvasni tudjak. Most viszont bárhol, bármikor elő tudom kapni, mert nem fog zavarni a fény hiánya, mivel ha szükségem van rá bekapcsolom a háttérvilágítást, és ez egy nagyon praktikus funkciója manapság az ebook olvasóknak. Személy szerint így, hogy van összehasonlítási alapom, én már nem vennék világítás nélküli ebookot.
-
törölt tag
Sziasztok,
ebook olvasó vásárlásán gondolkozom, viszont most nincs túl nagy keretem rá, Kindle 6 (van ahol 7)-et nézegettem, de nem tudom mennyire lenne zavaró hogy nincs világítás. Esetleg használtan érdemes venni? Merre nézzek?
A Tolino Shine-ról mi a közvélemény?
Köszi
-
vtechun
veterán
válasz
vtechun #12447 üzenetére
Elolvastam az első teljesen ezen elkezdett eredetileg is e-nők formájában megvásárolt könyvemet. Richard Branson - A Virgin sztori.
Egyszer kellett tölteni azóta, hogy megvettem (nem számítva a szinkronizáláskor való töltésfelvételt). Meg vagyok elégedve az olvasóval, szinte mindig háttérvilágítással használtam. Mivel böngésző is van rajta, akár fórumra is fel lehet vele nézni. Ilyen áron (16k) szerintem nagyon jó vétel volt, még, ha használt akkor is.
-
szkaroly
senior tag
Pocketbook Sense-hez keresek tokot. Mivel méretben kisebb mint a többi olvasó gondolom a normál tokok nem biztos hogy passzolnak.
-
huberpe
aktív tag
sziasztok!
eddig egy pw3-at használtam könyvolvasásra, de most szemezek egy pocketbook touch lux 3-mal. akinek esetleg volt már mindkettő a keze ügyében, szívesen meghallgatnám a véleményét.
két apróság, ami különösen érdekel:
1. a pocketbook-nál is lehet úgy lapozni, h csak megérinted a képernyőt?
2. azt, hogy hol tartasz a könyvben/mennyi van még hátra belőle tudja e valami hasonló módon mutatni, mint a kindle? mert screenshotokon csak oldalszámot láttam eddig.köszi előre is!
-
mrgold
tag
válasz
hampidampi #12755 üzenetére
Köszönet!
-
hampidampi
őstag
válasz
Degeczi #12753 üzenetére
És ezután még rákeresni normál módban a kisbetűre (^p^$), vesszőre, kötő-gondolatjelre (esetleg számra, pontosvesszőre) végződő bekezdésekre. Ugyanis a következő bekezdés kezdődhet tulajdonnévvel is.
És akkor még mindig ott maradnak azok a megmaradt bekezdések, amik látszólag jók, de az eredetiben mégis egy sorba voltak írva. Na ez utóbbi viszont sokszor csak összenézve derül ki.szerk.:
(#12754) mrgold
Keresés és csere funkció (Ctrl+h). Ott bekapcsolni a Behelyettesítéssel pontot.
Keresett szöveg: (^13)([a-z])
Csere erre: \2
Még egy tipp: tegyél egy próbát a Word Automatikus formázás funkciójával. Sokszor meglepően jó eredményt ad. -
mrgold
tag
Sziasztok!
Szövegszerkesztési tanácsot kérek Tőletek.
E-könyv készítés ürügyén merült fel a probléma - nem állítom, hogy nincs hiányosságaim e területen...
Megoldható-e beállítással, hogy a fotón felül elhelyezett szövegképben lévő darab sorok egybefüggőek legyenek, egyesével történő emelésen kívül - az összes könyv szövegére vonatkoztatva - mint, ahogy az alsó részen látszik.
Office 2007
Köszönöm. -
Fleed
aktív tag
Hali! Egyszer csak lefagyott a PocketBook touch Lux, semmire nem reagált, a háttérfény is tovább világított, majd hosszan nyomva a kikapcs gombot a fény kikapcsolt, de az utoljára olvasott oldal azóta is látszik. Semmire nem reagál. ( vagyis gépre dugva a gép hangot ad ki, de nem jön be a belső memória) Mit csináljak? Vihetem gariztatni?vagy van vmi reset? Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új bontatlan N-One NPad X1 11 collos tablet
- új iPad 2022 (10. generációs) Wi Fi + cellular 64GB silver ezüst 2 év Apple garancia
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst ajándék tok és fólia
- NAGYON SZÉP IPAD AIR 2 64GB WIFI+CELLULAR, ÜZLETBŐl, GARANCIÁVAL, 27% ÁFÁ-s ÁR
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, karcmentes
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest