Hirdetés
- Alaposan felpumpálta AI gyorsítójának izmait a Google
- Kisebb "atomreaktort" avatott a Minisforum
- A Microsoft bedurvult, így a jövőben keményen odacsapnak a veszélyes drivereknek
- Scalperektől félti RAM moduljait a Framework
- Drasztikusan lassíthatja a játékokat egyes VGA-kon a Windows 11 új frissítése
- Fujifilm X
- Pánik a memóriapiacon
- Drasztikusan lassíthatja a játékokat egyes VGA-kon a Windows 11 új frissítése
- SSD kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autóhifi
- Milyen alaplapot vegyek?
- Olcsó vs. drága egér: melyiknél érzed meg igazán a különbséget?
- Milyen videókártyát?
- Panasonic LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
moli.hu
őstag
válasz
moli.hu
üzenetére
valaszolok a sajat kerdesemre, linux tv-zos szoftverek listaja: http://www.linuxtv.org/wiki/index.php/TV_Related_Software
megkaptam a nyeremenyt postan, egy kezzelfoghato tapasztalat: az RTL2832 chipset gyarilag minden mokolas nelkul megy debian8 alatt, azonnal sikerult beuzemelni, bar egyszer fagyott az lsusb parancs, nem lehetett killezni, de annyira, hogy meg shutdownolni de tudott a rendszer, resetelni kellett. A vlc userinterface nehezen vallalhato, a kaffeine jo.
es vegul egy vegletekig szubjektiv velemeny, aki az ilyenre allergias, az ugorjon. Mar tobb oraja gondolkodom, hogy mire, hol tudom hasznalni ezt az egesz dvb-t+mindigtv rendszert. Gondolkodtam mar rokonokban is, dvr-ben is, de semmi. Amit en nezek ezeken a siralmas csatornakon, az:
-forma1 az m1-en es ismetlese az m2-n, de ezt az egesz csalad nezi, tehat akkor ugyis a teven megy, nem gepen. Ha pedig lemaradok rola, akkor a felvetel hamar felkerul a netre, felesleges magamnak rogziteni.
-showder klub az rtl-en, de ez adas utan 1 hetig barmikor megnezheto az rtlmost-on. (Es amugy se nezem mar sokaig, ha igy csokken a szinvonal, melynek indikatora az rtl-es celeb-interjuk.)
-james bond a dunan, de a sorozatnak mindjart vege, utana ujabb 4 evig nem lesz semmi ertekelheto adas azon a csatornan
-es leginkabb: nfl a c8-on, de itt mar csak 1 meccs van hatra holnaputan, utana ujabb 9 honapig nem lesz semmi..
Tehat ez az egesz dvb-t mindigtv-elofizetes nelkul szanalmas. Ahhoz viszont, hogy atmenjek a kabelszolgaltatomtol, az elofizeteses csomag keves. Nagyon keves. Rettento keves.
Szoval nyeremeny, ugy nez ki, megy a dobozba a tobbi gadget koze, jo, hogy van, mert hatha egyszer jo lesz felkialtassal. Mely dobozt 8 evente szoktam selejtezni, ilyenkor vidam meglepetest okozva magamnak, hogy milyen fura de ertektelen kacataim vannak. (pl van egy soros Redsnake irdaportom
) Ha lenne benne dvb-c...(miert van az, hogy a radio-csatornak vetele szarabb, mint a tv-csatornake?)
-
Kernel
nagyúr
válasz
moli.hu
üzenetére
Itt is van egy példa a VLC lejátszólistára (Windows, de elvileg mindegy):
http://prohardver.hu/tema/dvb-t_dvb-s_dvb-c_kartyak_usb_pci/hsz_13179-13179.html
Adatokat szükség szerint frissíteni kell.
-
azbest
félisten
válasz
moli.hu
üzenetére
én tvheadend szervert használok, amire telefonnal, tablettel (tvhguide + vlc) vagy másik gépemről is rá tudok kapcsolódni. De simán egy vlc player is megteszi, ha csak azon szeretnéd nézni.
A vlc is többféleképpen használható, én m3u fájlban felsorolom a csatornák adatait és akkor egy playlistből választhatok csatornát.
Egy szövegfájlba csatornánként egy-egy hasonló blokk (plain text)
#EXTM3U
#EXTINF:0,m1 HD
#EXTVLCOPT:dvb-frequency=786000000
#EXTVLCOPT:dvb-adapter=0
#EXTVLCOPT:dvb-srate=27500
#EXTVLCOPT:dvb-bandwidth=8
#EXTVLCOPT:programs=100
dvb-t://A frekvencia az ami nálad fogható, a programs pedig a csatorna azonosító száma. A neve egyértelmű.
http://mindigtv.hu/lefedettseg
A frekvencia táblázat fül alatt látod, hogy hol melyik frekvencia van.
http://mindigtv.hu/mindig-tv-szolgaltatasrol
Itt pedig a szolgáltatási paraméterek részen az azonosító oszlop száma adja a programs értékét.Nekem van előfizetésem is, amit a gépre kötött smartcard olvasóba tett kártyával használok, ezért is jó a tvheadend, mert az előfizetést is kezeli az oscam nevű kártyakezelő programmal együtt használva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
- Dali Oberon vocal
- DDR5 G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 6000MHz (AMD EXPO) 32GB - F5-6000J2836G16GX2-TZ5
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 238 Ciklus - 88% akku - MAGYAR
- RTX 4090 - 9800x3d - ASUS ROG STRIX X870E-E - 32GB 6000MHz CL30 - HYTE Y70 Touch Infinite
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Eladó igazi ritkaság! LG G7 Thinq 4/64GB / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) Ha lenne benne dvb-c...
wassermann