Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozek
nagyúr
válasz
moli.hu #15864 üzenetére
Azért én mondjuk nézek az M1-en Játék határok nélkül-t, magyar focit, Maradj talpon!-t, Munkaügyek-et... Sőt, a VB ideje alatt az is ment, meg a kézilabda EB-re is jó volt.
Persze azt nem tudjuk, hogy a kábelszolgáltatódnál milyen formában kapod a jelet (analóg vagy digitális), így nem írom, hogy előny a HD és az eredeti hangsáv (pl. F1-nél is, amit általában kiszednek a net-re felkerülő verziókból). -
wassermann
Topikgazda
válasz
moli.hu #15864 üzenetére
Teljesen hasonlóan itélem meg a DVB-T-s szabad műsorkínálat minőségét: megcsináltam a dolgot (Raspberry Pi-vel felokosítottam egy régi TV-t)) működik. De én szinte sosem nézek rajta semmit. Az antennával is van most valami, mert az RTL/TV2 mux kockás, de nem érdekes...
-
azbest
félisten
válasz
moli.hu #15864 üzenetére
Nekem akkor volt lsusb fagyás, meg kernel pánik és hasonló problémák, amikor olyan usb hubba dugtam a tunereket, ami nem tudott elég áramot biztosítani. A noti dokkolóján lévő 4 portos hubnak sok volt 4 tuner és változatos módon jelentkeztek hibák miatta, nem csak a tunerek terén.
Amióta erre rájöttem és egy külön tápost hubra vannak dugva, azóta nincs gond. Persze ha közvetlen a gépre van dugva és nincs hub vagy több eszköz is bedugva akkor nem kéne, hogy baj legyen. Esetleg ha előlapi csatlakozóba dugtad, amihez valami lengőkábel vezet, az még okozhat bajokat, ha gyengébb minőségű.
-
moli.hu
őstag
válasz
moli.hu #15816 üzenetére
valaszolok a sajat kerdesemre, linux tv-zos szoftverek listaja: http://www.linuxtv.org/wiki/index.php/TV_Related_Software
megkaptam a nyeremenyt postan, egy kezzelfoghato tapasztalat: az RTL2832 chipset gyarilag minden mokolas nelkul megy debian8 alatt, azonnal sikerult beuzemelni, bar egyszer fagyott az lsusb parancs, nem lehetett killezni, de annyira, hogy meg shutdownolni de tudott a rendszer, resetelni kellett. A vlc userinterface nehezen vallalhato, a kaffeine jo.
es vegul egy vegletekig szubjektiv velemeny, aki az ilyenre allergias, az ugorjon. Mar tobb oraja gondolkodom, hogy mire, hol tudom hasznalni ezt az egesz dvb-t+mindigtv rendszert. Gondolkodtam mar rokonokban is, dvr-ben is, de semmi. Amit en nezek ezeken a siralmas csatornakon, az:
-forma1 az m1-en es ismetlese az m2-n, de ezt az egesz csalad nezi, tehat akkor ugyis a teven megy, nem gepen. Ha pedig lemaradok rola, akkor a felvetel hamar felkerul a netre, felesleges magamnak rogziteni.
-showder klub az rtl-en, de ez adas utan 1 hetig barmikor megnezheto az rtlmost-on. (Es amugy se nezem mar sokaig, ha igy csokken a szinvonal, melynek indikatora az rtl-es celeb-interjuk.)
-james bond a dunan, de a sorozatnak mindjart vege, utana ujabb 4 evig nem lesz semmi ertekelheto adas azon a csatornan
-es leginkabb: nfl a c8-on, de itt mar csak 1 meccs van hatra holnaputan, utana ujabb 9 honapig nem lesz semmi..
Tehat ez az egesz dvb-t mindigtv-elofizetes nelkul szanalmas. Ahhoz viszont, hogy atmenjek a kabelszolgaltatomtol, az elofizeteses csomag keves. Nagyon keves. Rettento keves.
Szoval nyeremeny, ugy nez ki, megy a dobozba a tobbi gadget koze, jo, hogy van, mert hatha egyszer jo lesz felkialtassal. Mely dobozt 8 evente szoktam selejtezni, ilyenkor vidam meglepetest okozva magamnak, hogy milyen fura de ertektelen kacataim vannak. (pl van egy soros Redsnake irdaportom) Ha lenne benne dvb-c...
(miert van az, hogy a radio-csatornak vetele szarabb, mint a tv-csatornake?)
-
Kernel
nagyúr
válasz
moli.hu #15816 üzenetére
Itt is van egy példa a VLC lejátszólistára (Windows, de elvileg mindegy):
http://prohardver.hu/tema/dvb-t_dvb-s_dvb-c_kartyak_usb_pci/hsz_13179-13179.html
Adatokat szükség szerint frissíteni kell.
-
azbest
félisten
válasz
moli.hu #15816 üzenetére
én tvheadend szervert használok, amire telefonnal, tablettel (tvhguide + vlc) vagy másik gépemről is rá tudok kapcsolódni. De simán egy vlc player is megteszi, ha csak azon szeretnéd nézni.
A vlc is többféleképpen használható, én m3u fájlban felsorolom a csatornák adatait és akkor egy playlistből választhatok csatornát.
Egy szövegfájlba csatornánként egy-egy hasonló blokk (plain text)
#EXTM3U
#EXTINF:0,m1 HD
#EXTVLCOPT:dvb-frequency=786000000
#EXTVLCOPT:dvb-adapter=0
#EXTVLCOPT:dvb-srate=27500
#EXTVLCOPT:dvb-bandwidth=8
#EXTVLCOPT:programs=100
dvb-t://A frekvencia az ami nálad fogható, a programs pedig a csatorna azonosító száma. A neve egyértelmű.
http://mindigtv.hu/lefedettseg
A frekvencia táblázat fül alatt látod, hogy hol melyik frekvencia van.
http://mindigtv.hu/mindig-tv-szolgaltatasrol
Itt pedig a szolgáltatási paraméterek részen az azonosító oszlop száma adja a programs értékét.Nekem van előfizetésem is, amit a gépre kötött smartcard olvasóba tett kártyával használok, ezért is jó a tvheadend, mert az előfizetést is kezeli az oscam nevű kártyakezelő programmal együtt használva.
-
MMIX
addikt
válasz
moli.hu #15812 üzenetére
"milyen chipset van benne"
-Ha már belinkelted, kattints rá a véleményekre is."Alcor
2013. December 2. 17:43:26
Tisztelt Gabor,
a készülékben Realtek RTL2832U chip van."
Sajnos nem Linuxot használok, azt majd valaki más. Szerintem menni fog.
A programok amiket itt a topicban is szoktak használni, ajánlani Windows-hoz, többségük van Linuxon is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xbox Series X|S
- Apple MacBook
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Blood Message - Egy újabb akció-kalandjáték Kínából
- Elektromos autók - motorok
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest