- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- E-book olvasók
- Fujifilm X
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
Új hozzászólás Aktív témák
-
zhagyma
őstag
válasz
wlantal #7031 üzenetére
Ezek szerint jó vétel cucc: Technisat CableStar Combo CI.
Gabest. Amennyiben publikus, azért kíváncsi lennék milyen megoldás van a homesysben a CAM kiváltására?
-
wlantal
tag
Voila.Meg van oldva a problémám.Nincs szaggatás nincs csuszás se HD se SD adásnál.Csak a távirányító nem 100%-ban kompatibilis a homesys-el,de üsse kő.Hétvége fele meg ki lesz próbálva mit tud a a kódolt adásokkal kezdeni.
Még annyit hozzá tennék,hogy kellemeset csalódtam ebben az új tuner-ben.Történetesen a Technisat cablestar combo hd ci. Itt Pesten használom a régi tunerem botantennájával kb vízszintes állásban.4 emelt földszint, körbe lakópark plusz a fél város Széchenyi hegy és hármas határ hegy irányába és tökéletes a vétel.A régi tunerem csak ~20dB erősítés után volt hajlandó csak a 746Mhz-et befogni mm pontos antenna beállítással.
-
attilav2
őstag
Vettem egy Technisat cablestar HD2 digitális kábeltv vevő kártyát, ami képes HD adások vételére is, veszi is őket de eléggé akadozik a kép és késik a hang. Az SD adások jól jönnek.
A gépem PIV prescott 2,8 Abit ic7, 2gb, Nvidia 6200 128mb 128bit, a gépem Agp-s. Az 1080-as hd-kat a gép nem igazán tudja lejátszani, a 720-asokat viszi ha az Smplayerben játszom le,(minden kódek benne van tehát független a rendszertől), és kikapcsolom a deblockingot(hurokszűrőnek van fordítva), máskülönben akadozik.
Új gép összerakását határoztam el ami nem kis pénz, de nem tudom jól döntöttem e, vagyis esetemben lehet hogy elég lett volna csak egy hd gyorsítós vga ?
A konfig amit rendeltem Athlon X2 245 2.9ghz Asus M4A88TD-V Evo/USB3. A lap 30 rugó, a proci 14, a memória csak a következő hónapba fér bele.
Aztán kapcsoltam mert láttam hogy lehet még kapni agp-s Ati HD4xxx kártyákat, lehet hogy egy ilyen 20k körül, megoldotta volna a gondot ?
A technisat szoftvere a mainconcept h264 kódeket telepíti fel, és a dvbviewer ezt használja, ebben a kódekben bekapcsolható a hd gyorsítás de ez a mező értelemeszerűen üres.
Ha raknék a gépbe egy Ati HD4xxx-et, akkor együttműködne ezzel a kódekkel ? Vagy akkor is proci limites lenne a dolog ?
Jól döntöttem hogy új gépet rakok össze, vagy elég lett volna egy vga ? -
killdashnine
csendes tag
megjött a friss ropogós Technisat CableStar HD 2, volt kis időm tesztelni is. win7 x64, dvbviewer.
általánosságban véve meg vagyok vele elégedve, dvbviewer megy szépen, stabilan vele, csatornaváltás azonos frekvencián fél sec, nem azonoson 1 - 1.5, epg jön rendesen, egyszóval nincs panasz. az egyetlen dolog ami zavar, hogy 2 osztás után jut el hozzám a koax, és mire ideér, pár csatorna már igen tré minőségben jön (szaggat, hibás gop-ok tömkelege), más be se jön. megnéztem, és az első osztás előtt, sima toldóval, 10méter koax-szal az oszloptól kifogástalan minden, vagyis a 2db osztó erősen visszavesz a jelszintből, vagy megszűr néhány frekvenciát. kérdésem vmi hozzáértőtől: ha teszem azt, az elosztókra szükség van mindenképp, mert több tv van, akkor mi lenne a megoldás? aktív elosztó? vagy egy erősítő még az első osztás előtt?
-
nevo
aktív tag
DVB-C kártya vásárlása lett a napirenden, de kicsit (nagyon) elbizonytalanodtam a sok info és ajánlás kapcsán amiket itt visszaolvasgattam. Eddig úgy néz ki hogy a Terratec Cinergy C PCI HD és a TECHNISAT CableStar HD 2 maradt a kosárban. Itt jönnek a problémák, az egy dolog hogy szinte sehol sem lehet kapni őket, mert egyszerűen nincsen készleten, de fogalmam sincs melyik lenne jó a következő igényekhez: (digi kábel)
- főként adások felvételére kellene (gondolom itt az időzített felvételek az adott szoftveren múlnak) win7 x64 alatt ne legyenek vele gondok; HD ez már alap
Esetleg ha vannak még hasonló alternatívák akkor várom azokat is. -
Atom Maki
tag
Sziasztok!
Hátha tud valaki magyarázatot (esetleg megoldást) a következő jelenségre:
A DIGI kábeles digitális hd adásai közül csak és kizárólag a DIGISport HD képe kockásodik nagyon, néha olyannyira, hogy gyakorlatilag szétesik a kép. A többi HD csatorna teljesen tökéletes. Jelszint minden csatornán 98%.Hardver: Technisat Cablestar HD 2 kártya
Szoftver: DVBviewer
Hardveres dekódolás Radeon HD4850-el.Mi lehet a gond? Hardver, szoftver, szolgáltatás?
-
weeni
csendes tag
Sziasztok!
Nem régiben tönkrement a tv-m és más okokból kifolyólag, úgy döntöttem veszek egy tv-tuner kártyát. Elmentem egy szaküzletbe,mivel igazából azt se tudom/ tudtam mi fán terem a tv-tuner kártya, ebben a boltban (mint később rájöttem) jól át...ak... Kezembe adtak egy Leadtek Winfast DTV 1800 H kártyát, mondván hogy én ezzel majd fogom tudni fogni a digitális adásokat. Ezzel nem is lenne gond mert hosszas szórakozás utána az m1, m2, duna, dunaA, tv csatornákat be is tudtam hozni ( a földfelszínieket), de én direkt kihangsúlyoztam az eladónak, hogy DIGI előfizetésem van, és ennek a digitális adásait szeretném élvezni, ha már sikerült egy fullHD monitort beszerezni. Na 1-1,5 hetes szenvedés után, és hosszas olvasás után (itt kb 3000oldalt olvastam végig...), rájöttem a problémára... nem tudja a DVB-C-t a kártya.
Mint olvastam többeteknek van, és be is vállt a Technisat CableStar HD2-s kártya, na most ez kb ugyan olyan árban van mint az a leadtek amit rám sóztak. De mivel diák vagyok és albérletet is kell suli mellett fizetnem, ezért komoly pénz nekem az a tizenegy-két ezer forint amit kiadtam a másik kártyáért. Ezért akinek ilyen kártyára lenne szüksége annak olcsóbban, odaadnám szívesen, 2hete használom, hétköznaponként 2-3órát ment úgyhogy mondhatom hogy új... jótállás van rá természetesen.
DE a fontosabb, 2 e-bolt oldalát is megnéztem mert hasonló árakban van a Technisat CableStar HD2-s kártya, de az egyiken azt írják hogy van hozzá távirányító a másikon azt hogy nincs. Na most ez nekem fontos, és mivel fogalmam sincs hogy melyik bolt ír róla igazat és az itt is belinkelt oldalon nem találtam erre vonatkozó információt ezért tőletek szeretném megkérdezni, hogy jár-e hozzá távkapcsoló vagy nem?
Válaszotokat előre is köszönöm és elnézést a hosszúságért, de nagyon feldúlt az eset.
Üdv -
Atom Maki
tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani egy jóféle DVB-C HD kártyát PC-be? DIGI kábeles vételhez kellene.
Amit kinéztem eddig a Technisat CableStar 2 HD. Esetleg ennél olcsóbb alternatíva létezik, ami megbízható és jó minőségű? Elöre is kösz. -
motoman528
csendes tag
Mindenkinek köszönöm a segítséget, azt hiszem megoldottam, vagy megoldódott?!
Szóval Cablestar HD2 csatornakeresés:Első lépésként berágtam és kicseréltem a koax 7 méter hosszú lengőkábelt egy Kácsa HDTV típusú háromszoros árnyékolású 75 Ohm, 115dB-es kábelre, aranyozott csatikkal, potom 5000 forintért.
A jel erősség ennek hatására 55-60% -ról, 65-70% -ra erősödött!
A csatornakeresés DVB Dream v 1.5e alatt kézi módban, a Digi-s csatornakiosztásból kinézett transzpondereket egyenként beállítva sikeres volt!
Viszont a DVD Dream nekem nem működik kifogástalanul! A HD adások nem jelennek meg, csak fekete háttér. A csatornaváltás lassú, és instabil az egész. Van amikor egyetlen csatorna sem jelenik meg.
Feltettem tehát a gyári DVB Viewer TE2 -t is.
Csatornakeresés rutinból kézi módban transzponderenként egyesével zsír!
Szépen muzsikál, HD adók hasítanak.
Végül is nem tudom, hogy a kábelcsere, vagy a kézi keresés miatt sikerült ,de mindegy!
Még egy kérdés. A rögzített felvételeken a hang eléggé elcsúszik! Ez mitől lehet?
-
motoman528
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vásároltam egy TechniSat Cablestar HD2 kártyát.
XV. ker. DIGI-s előfizetés.
A problémám, hogy akármit állítok, egy csatornát sem talál. Keresés közben a Signal jelzés néha felmegy egészen, de mindig 0 program(s) found...!
Azt hozzáteszem, hogy teljesen laikus vagyok a témában.
A gyári Digis KAON KCF S660HDCO beltéri fogja az összes csatornát, a jel erőssége 55-75% állandó.
Próbáltam ugyan azokat a beállításokat, amivel a KAON megtalálja a csatornákat, de így is 0 program(s) found...!
Egyszerűen fogalmam sincsen, hogy mit csináljak.
Nagyon megköszönném, ha tudnátok segíteni! -
wlantal
tag
Sziasztok.
Véleményeket kérnék erre a tuner-re:TECHNISAT CableStar Combo HD CI.
C és T-re szerintem kitűnő PC-s vételre és még CI slot is van rajta. 25k környékén már kapható.
-
xDéé
csendes tag
Sziasztok!
Alábbi a problémám:
Technisat CableStar HD2 kártyám van, és kábeles Digi előfizetésem.
DVBViewerrel bejön 66 csatorna, de bármelyiket kezdem el nézni, kb 8mp-ig megy a kép+hang tökéletesen, majd megáll a lejátszás, mintha stoppoltam volna, és csak a csatornaváltással indul el újra, szintén 8mp-ig..
Mi lehet a para?
VLC, ProgDVD pedig be sem fog semmi..Előre is köszi s segítséget!
-
radex777
csendes tag
sziasztok!
tanácsot szeretnék kérni usb-s dvb-c-s tv-tuner vásárlásához. azért szeretnék c-set, mert valószínű szeptembertől olyan albiba fogok költözni ahol van digikábel és nem győznék magam alá gyönyörködni a hd-s bl meccsektől, olaszfocitól..
igazából az érdekelne hogy van-e valakinek már ilyen irányú tapasztalata --> laptop-on dvb-c tuner (esetleg pont digikábelen). képminőség; gyári szoftverekről vélemény; márkákról megbízhatósági, használati tapasztalatok.
úgy láttam hogy mások is linkelgetnek közvetlenül így (remélem nem kapok warn-t ha) belinkelem azt a 3at amit eddig nézegettem:
hauppauge WinTV-HVR-930C --> http://www.argep.hu/product_862605.html
technisat CableStar USB 2 HD CI --> http://www.argep.hu/product_719539.html
terra tec h5 --> http://www.argep.hu/product_1024602.htmlez a lista egyrészt növekvő áras, másrészt (az eddigi tudásom szerint) "tetszésre növekvő" lista.
hopppppázs tunerem már volt 2 éve, annak nagyon nem szerettem a gyári progiját, mert iszonyat lassú meg ráadásul még iszonyat otromba is volt a képe, szal azt eddigi tapasztalat alapján nem venném. de a másik 2 márkát egyáltalán nem ismerem. remélem van itt olyan a fórumon akinek már volt velük dolga..
a legszimpatikusabb a terratec mert a német tesztekbe nem húzzák le. de érdekel hazai vélemény is!
a választ előre is köszi!Radexxx
-
zhagyma
őstag
válasz
lorenzen #5022 üzenetére
" ... 13 Volt tápfeszültség kell a Vertical ..."
Tudom, de az LNB polarizáció beállításhoz a feszültséget egy DVB-C tuner önmagában nem képes előállítani. Természetesen megoldható: koax tápfeladón bekötöm a szükséges feszültséget.
" ... Cryptoworks... Legfeljebb aktív kártyával lehetne próbálkozni. ..."
Amennyiben jól olvastam, a kérdező rendelkezik hivatalos előfizetéssel. Az STB / előfizetői kártya az Antenna Hungária "időkben" nem volt párosítva (most HelloHD).
Honkydoo Ezzel az összeállítással meg lehet probálkozni:
tápfeladó Ezen keresztül adható az LNB polarizációt beállító feszültség.
TechniSat CableStar HD2 DVB-C kártya CI interface-l.
Cryptoworks CAM Ebbe kell behelyezni az előfizetői kártyát, majd az egészet "bepasszintani" a CI interface-be.UI: Biztos van frappánsabb megoldás is ...
-
petkow
tag
válasz
Core2duo6600 #4699 üzenetére
nem lehet, próbáltam a win7-et nyáron és észrevehetően lassabb volt, játékok és felhasználói programok terén is
a konfig amúgy:
amd phenom2 x3 720be 4. mag unlockolva
gigabyte ma770t-ud3p
geil ultra 1333 4gb
radeon 5770a tuner kártya pedig mint írtam egy technisat cablestar HD2 PCI-os cucc
ez megegyezik elméletben a Twinhan Mantis AD-CP400 CI ( 2040)-vel, de a twinhan féle eredeti driverrel nem megy, csak a technisat féle átalakítottal, abból pedig a cdn, és a weboldalon is az 1.3 van... valahonnan sikerült megszereznem egy régebbi 1.2-est és csodák csodájára ezt már sokkal jobban lenyelik az egyéb (dvbviewer és progdvbn kívüli) programok, képesek scannelni is, mert az 1.3-mal nem igazán tudtak semmit se kezdeni...a probléma meg nem úgy tűnik nekem hogy bármiféle codec vagy renderelés lenne, ugyanis az szerintem már ok. A kép maga folyamatos, csak olyan 10-20 mp enként vannak framehibák, kockázás, hangakadás, ugrás... teljesen úgy tűnik mintha stream adathiba lenne, és ez minden csatornán van. Ha rögzítem a ts-et, abban is bennemaradnak ezek a hibák. Annyira nem vagyok tisztába ezekkel a technológiákkal, de a stream frame, vagy packethiba statisztikákat kéne valahogy nézni, csak nem tudom mivel és hogyan.
-
petkow
tag
Sziasztok!
Ide is beírom a tapasztalataim a Technisat Cablestar HD2 PC-s kártyával, illetve ennek használhatóságát a Digikábel DVB-C rendszerén. Ha valaki esetleg tud valami javaslatot mivel tudnék vizsgálódni, javítani a dolgon kérem jelezze.
A cucc 2 napja érkezett meg. A csomagolás igényes, látszik hogy a terméket kifejezetten német piacra gyártják. Később az kiderült hogy ez a Technisat Cablestar HD2 gyakorlatilag ugyanaz mint a Twinhan Mantis vagy Azurewave Mantis egy taiwanon gyártott processor.
Beüzemelés ment, tudtam TV-t nézni rajta, szóval meg a kábeles Digivel. Gond viszont volt bőven, ugyanis a hozzá adott DVBViewvernél az adások képe akadozott, nem volt folyamatos. Leszedtem a ProgDVB-t is és azzal is ezt csinálta. Mint kiderült ennek a fő oka az ATI videokártya drivere amiben valami bug volt és nehezen renderelte le. ATI catalyst frissités után ez javult a DVBViewerben. Viszont most annak ellenére hogy a renderelés elvileg jó, mégis néha random kockázik, még a nem HD csatornáknál is, vagy megugrik, mintha nem lenne elég jó a jel (pedig az, már csak azért is mert a tvn ezek tökéletesek). Sajnos ez a felvételre is átmegy pedig én kifejezetten műsorokat rögzíteni akartam vele.
A másik dolog hogy próbáltam VLC-vel is lejátszani de elsőre nem ment. Aztán összevissza kutyultam a drivrekkel, ugyanis XP X64-em van. Azt hittem hogy ez nem BDA kompatibilis driver, de mint később kiderült mégis az, mert egyszer bejött az adás a VLC-vel is. (Azóta se sikerült újra összehozni). Próbálkoztam egy DVBStreamExplorerPro analizátor progival, ami elvileg megtalálja a kártyát, de már tuneolni, multiplexereket megtalálni nem tud.
Sajnos nekem sokat nehezít a dolgon hogy XP x64 em van, gondok vannak az ATI és a kártya driverével is szerintem, és ezt a BDA-s dolgot sem ismerem annyira.
Valószínűleg minden probléma amúgy szoftveres. Majd még próbálkozok szépen lassan. -
Spuds
tag
Üdv!
Digitális tuner vásárlás előtt állok, ezért örülnék, ha megosztaná velem valaki a tapasztalatát, ill. véleményét a következő termékről:
[CableStar Combo HD CI]
Elsősorban a DVB-C képességei lennének fontosak, ill. szükség esetén DVB-T.
A másik versenyző a tarsolyomban a Terratec Cinergy HTC USB XS HD. Árkategória ugyanaz, a Technisat vezet egy CI modulnyi orrhosszal (azért csak ennyivel mert DIGI-hez pont nem kell, de nem lenne rossz ha nem csak ebben a hálózatban működne).
Köszi -
weresgyufa
tag
Terratec vagy a TechniSat, de én az utóbbit javaslom, nekem is ez van, (CableStar HD 2) a Digi-nél kapható SetTopBox-is a HD-s potom 32E
én azt ajánlom hogy ebay... Én is ott vettem, olcsóbb volt mint itthon és a gari ugyanúgy jó itthon is mivel a TechniSat-nak van hazai képviselete, mondanom sem kell hogy a SetTopBox-ok is tőlük származnak, a support is elég jó, DVBViewer-t adnak hozzá Technisat Edition, igaz ez lényegesen butább mint a gyári, de amire kell arra jó.
Én a fullos csomagot vettem meg amiben benne van a Tuner+CImodul+IR táv. lehet kapni simán külön külön is őket, bolti ára potom 89Euro+posta, ezért tanácsolnám az ebay-t, de a HD adásokhoz kell a Core2Duo és legalább 1,5Gb memória, nekem egy 650-es procival és 1Gb DDR1-el épp hogy megy Win7 alatt, de a többi csatorna hibátlanul megy. -
Alien666
csendes tag
válasz
weresgyufa #3993 üzenetére
Én is szemezek egy ilyen TechniSat CableStar HD2 kártyával...
A digi-kábel vételére használod?
Jól működik?
Meg tudnád mondani, hogy miert van rajta 2 coax csatlakozó?
Képes s software sleep-ből felébreszteni a PC-t, ha időzített felvételt állítasz be?
kösz. -
weresgyufa
tag
Hááát ha valakit érdekel akkor már itthon is elég olcsón be lehet szerezni DVB-C kártyát [link], igaz én most rendeltem ebay-ről és postával olcsóbban jöttem ki mint az itthoni ár, még így is, potom 50Euro volt postával együtt, kb 1hét és hazaér egy komplett TechniSat CableStar HD2 kártya + CI + táv + szoftverei és még garanciális, esetleg az itthoni márkaképviselettől megérdeklődöm hogy a garancia áttmozgatható hozzájuk vagymi, azt hozzáteszem hogy 3 mail-emre sem válaszoltak mert szerettem volna tőlük beszerezni... de így sem jártam rosszul, szerintem...
-
weresgyufa
tag
Találtam egy ilyet, igaz az ára az még nem épp a legjobb, de ahoz képest jó és a zámogatottsága sem lehet rossz hisz ők gyártják a SkyStar karikat is amihez a mai napig van minden.
189 TECHNISAT CABLESTAR HD2 PC Kártya HDTV vételre kifejlesztett digitális kábeles tunerkártya távirányítóval, DVB-C tunerrel, Common Interface-el 35,900 Ft
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - i5-14400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- AMD GAMER PC! Ryzen 5900X / RX 6800 XT / B550 / 32GB 3200MHz / 1TB Gen4 / 700w Gold! BeszámítOK
- Latitude 5420 27% 14" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo ThinkVision P27u 4k-s kifogástalan állapotú monitor féláron!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest