Új hozzászólás Aktív témák

• Krisz1977

csendes tag

válasz zhagyma #1810 üzenetére

És arról se feledkezzünk meg, hogy a "régi" cuccok (kábelek, osztók, erősítők, stb...) nem a magasabb frekvenciákra készültek, vagy pedig a magasabb frekvenciák felé nől a csillapításuk, még ha rá is van írva a dobozukra, hogy pl 47....860MHz.
    Ha eszközöket akartok venni és van rá lehetőség, mindenképpen nézzétek meg a cucc átviteli görbéjét, hogy a 860-felé hirtelen leesik, vagy konstans, vagy csak kicsit esik, stb...
    (Én pont így jártam az erősítőmmel, hogy hiába van ráírva, hogy 860-ig megy, ha a görbe ott már a 0dB-hez közelít. De szereztem helyette olyat, ami 860-nál még kicsit emelkedik is. :) és jó is lett.)
    A kábelekkel is az a helyzet, hogy a régiek már nem képesek 700-800-900MHz-et elfogadhatóan átvinni, sőt, egyenesen mintha elnyelnék a jeleket.
    Ami kábeleket mostanában kapni lehet, azok 3-szoros árnyékolással is csak 1000Mhz-ig vannak hitelesítve, de ott már kb 0,2-0,3dB-t csillapítanak méterenként, ha pedig van közben pár csati, meg osztó, akkor mindjárt jelentősen megnő ez az érték.
    (Ezek a kábelek a sima földi vételre még jók is, de pl műholdvevőhöz már nem.)

Új hozzászólás Aktív témák