- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Steam Deck
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- Billentyűzet gondom van
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Gaming notebook topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vilga
tag
Felraktam ezt az új bétát a real vision 4K-ra, nálam is működik az smb illetve az nfs is, viszont a tv távjára nem reagál /a83j, a DUNE beállításaiban engedélyezve van/. Az előző stabilban működik
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
Whiteshark13 #8697 üzenetére
Jó kérdés mitől lehet ez. Én is csak miután olvastam itt tőletek ezzel kapcsolatban hozzászólást, utána ellenőriztem le gyorsan, hogy nálam mi a helyzet, de hála Istennek nem tapasztalok semmi negatív dolgot. Hogy miért nem? vagy hogy nálam miért működik az új bétával, azt nem tudom.
-
-
Tyrone89
aktív tag
Ez furcsa, mert én felraktam ezt az új bétát a real vision 4K-ra, még nem is használtam az új frissítéssel, amikor olvastam itt többektől hogy nem működik az SMB. Ezért tegnap rápróbáltam és nálam gond nélkül látja a windows megosztásomat. Nem csak a mappát hanem a benne lévő fájlokat is.
-
ricsik
őstag
Az új bétával nekem sem ment az SMB, nem értem el a windows megosztásomat. Előző bétával ment, meg az újabb alfával is. Nem jöttem rá mit kéne állítani hogy jó legyen. Visszatettem az előzőt, megy megint.
-
Shurycen
tag
válasz
Whiteshark13 #8691 üzenetére
Hát én csak windows11-ről másolok hálózaton keresztül a dune-re csatlakoztatt külső hdd-re "egyebet nem tudok, kérem kapcsolja ki"
-
Shurycen
tag
válasz
Whiteshark13 #8683 üzenetére
Én ennek az alfájával mentem amióta kirakták, hibátlan volt.
-
kezo0
addikt
válasz
Whiteshark13 #8688 üzenetére
Szerintem nézd át alaposan a menürendszert, mert a leírások szerint bizonyos SMB-feature-ök ki vannak kapcsolva az új fw-ben, mások meg be, amiket viszont lehet, hogy jobb inkább kikapcsolni.
Pár hsz-sal ezelőtt dobtam linket az egyes modellek changelog-jaihoz. -
kezo0
addikt
válasz
Whiteshark13 #8686 üzenetére
Nem lehet, hogy csak ki van kapcsolva az új fw-ben az SMB, amit újra engedélyezni kell? A changelogok szerint mindegyik új fw-ben hozzányúltak az SMB-megosztások kezeléséhez is.
-
Whiteshark13
tag
Ja értem. :-)
Amúgy kipróbáltam a legújabb bétát, de kb. 5 percig volt fent, mert nem tudtam csatlakozni az Asus routeremhez SMB módban. Azon van ugyanis egy vinyó, az van megosztva a hálózatban, minden film, sorozat azon van. Az új firmware-rel csak UPNP/DLNA-n keresztül lehet csatlakozni rá, úgy meg nincs külső felirat. Úgyhogy már vissza is raktam a stabil verziót, azzal van SMB. -
kezo0
addikt
Magyar nyelvű changelogok az új béta firmware-ekhez: [link]
-
e.vid
senior tag
válasz
Whiteshark13 #8683 üzenetére
Hát itt a béta már hivatalosnak számít.
-
e.vid
senior tag
válasz
Whiteshark13 #8680 üzenetére
Itt [link]
-
Whiteshark13
tag
Sziasztok!
Nekem olyan gondom lenne a Real Vision 4K- val, hogy HDR10+ tartalmak esetében csak sima HDR- t küld a TV felé. A TV egy Samsung Q60T QLED TV, ami ugye tud HDR10+-t. A TV-n minden beállítva, a DUNE-on szintén - HDR10+ engedélyezve, 10 bit HDMI, stb - és a TV mégis csak sima HDR jelet kap. Ugyanaz a tartalom a TV saját médialejátszójával HDR10+-ban megy. Valakinek vmi ötlete esetleg? -
Csabi1984
addikt
Sziasztok. Kint van hivatalosan az új frissités
-
djnice
veterán
válasz
Csabi1984 #8673 üzenetére
Itt a Zappiti changelog (ugyanaz a firmware):
- Add chapter navigation in DVD during playback.
- Turn the HDDs in Sleep Mode after some time when the HDDs are not used (for instance, when playing streaming video).
- Increase the size of OLED texts and info.
- More volume positions in the volume control (32 positions instead of 16).
- Fix the Arabic subtitle display (separated letters issue).
- Add Fast Forward and Fast Rewind with Up and Down arrows buttons of the RC.
- Fix for HDR problem with movies mastered in HDR4000 and HDR10000 (4,000 and 10,000 Nits).
- Fix for Thai subtitle problem (letters too small and numbers too big).
- Widescreen 2.35:1 mode for the general interface including the homepage, the settings and the info during playback (overlay). The user can enable it in Setup / Appearance.#8674 viera:
Egyelőre nem, beszélgettem a Support-tal, hogy jó lenne egy Amlogic S905X4 alapú, így működne az AV1, a Dolby Vision FEL és jobb lenne a képminőség is, de sajnos nem tudtak ígérni még semmit -
Csabi1984
addikt
Sziasztok. Miért van most ekkora szünet a Dune körül?
-
Sziasztok
Pro vision 4k solo-nál be lehet állítani hogy a zeneszámok között ne legyen szünet? Van jópár albumon amin az egymást követő számok összefüggnek és eléggé zavaró a "lélegzet vételnyi" szünet.
Van amúgy valami ajánlott zenelejátszó a gyárin kívül? -
dh66e
veterán
Srácok!
Akinek van Netflix előfizetése nézze meg hogy ez működik.[Netflix]
Nekem sima Realbox 4k-n települ,de egyetlen filmet sem játszik le ellenben az előzetesek mennek.
Köszönöm! -
tomeeboy01
csendes tag
sziasztok,
DUNE HD Magic 4K vásárlása előtt állok és érdeklődni szeretnék, hogy
1, a jukebox csak a csatlakoztatott USB-s eszközökről képes a tartalmakat kezelni, vagy SMB-n keresztül is?
2, bluetooth fülest kezel a készülék?
3, filmek alatt a hangos effekt + halk beszéd szindrómát lehet valahogy kezelni? (esténként jó lenne úgy nézni a filmeket, hogy halljam a beszédet anélkül, hogy a robbanások felébresztenék a családot)köszi és üdv, T
-
P1eTr0
aktív tag
A Dune HD Magic 4k és a Real Vision 4k között nagy különbség van?
Arra gondolok, hogy már többen jeleztétek, hogy előbbin jól működik az HBO Max rajta. Nekem utóbbi van, de sokszor elkezd "gondolkodni", aztán ha kilépek a filmből és vissza, megy rendesen (egy ideig...) Szóval nem tökéletes. Érdekes, mert a múltkor egy 4K film esetén a stáblista elejéig bírta, akkor akadt meg... Majd még tesztelem, de egyelőre a Disney+ jobban bejön
-
fokukac
nagyúr
Sziasztok. Tegnap fizettem elő. Van egy Dune HD Magic 4k lejátszóm. Elvileg 9-es android TV van rajta. Sima full HD plazmatévém van.
Megpróbáltam tegnap feltelepíteni a Disney appot, de nincs ilyen a play áruházban....
nem támogatott az eszköz? vagy tudtok erről valamit?
A telefonomra simán felment a Disney app, ott egyből megtalálta, de a Dune-n nem.Amúgy a HBO Max app úgy megy rajta, mint az álom, a Netflix pedig elvileg ugye nem támogatott, de még azt is fel tudtam rá telepíteni, (csak csúnya a képe, szerintem csak 480p, de maga az app megy.)
De itt még feltelepíteni sem tudom, mert nincs az áruházban.... Szóval erre valami ötlet?Köszi előre is.
Amúgy van Chromecast-om is, azon megy rendesen, csak néha elveszti a kontrollt, meg nincs ilyen, hogy megállítás-gomb, csak pause-olni tudom, de nem lép ki a filmből a tv-n
-
al_age
senior tag
Sziasztok!
Pár hónapja vettem egy Real Vision-t, három kérdésem lenne, előre is köszönöm, ha bármelyikben tudtok segíteni.
1., Használja valaki szünetmentes tápra kötve a lejátszót?
2., HDR és DV kompatibilis TV-m van (Philips, nem OLED). Kiírja, amikor érzékeli a megfelelő jelet, DV tökéletesen megy, HDR-t is érzi és írja, viszont nem látom annak. Fakó a kép. Ha elkezdek a Dune beállításaiban turkálni, akkor javítható a helyzet. YouTube-os HDR videók simán a TV-n gond nélkül mennek.
3., A lejtászó a TV-re van kötve HDMI kábellel, egy másik csatlakozóra pedig az erősítő, szintén HDMI-vel. Minden eszköz ARC kompatibilis és alapvetően megfelelően működik a rendszer. Ugyanakkor van néhány fájl, aminél a hanggal problémák vannak, ami úgy tűnik a lejátszón keletkezik. Akadozik, vagy egyáltalán nincs hang (valamelyiknél még az erősítőben egy relé folyamatos kattogása is hallatszik ilyenkor), a TV infóján ahogy nézem ott is ugrál a különböző formátumok között és ha a TV hangszóróira váltok, ott is ugyanez a helyzet. Ha a lejátszón átállítom a hangkimenet formátumát bitstreamről PCM-re, akkor megy szépen, de 5.1 helyett csak sztereóban, illetve ha nem a Dune HD lejátszóval indítom el a filmet, hanem a készülék alap androidos lejátszójával, akkor szépen megy 5.1 bitstream módban is.
-
emre33
addikt
Disney+ probálta már valaki? müködik 4K felbontás.
Dune HD Pro Vision 4K Solo lejátszóm van, de épp dolgozom.
Kösz -
kisspall
aktív tag
-
wolfman
veterán
válasz
kisspall #8654 üzenetére
Én jelenleg kábel hiányában az Edifier S3000Pro hangfalaimat kötöttem rá BT-val. Megy vele szépen. Egy hátrány van, hogy a hangfalnak be kell kapcsolva legyen BT funkcióra mikor bootol a lejátszó, különben csak nagy szarakodás árán fogja megtalálni utána pár film elindítása után. Sajnos nincs olyan funkció, hogy 'kapcsolódás' vagy 'aktívvá tétel', így folyamatosan annyit látsz, hogy 'párosítva', miközben nem szól, max törölheted a kapcsolatot, ami amúgy nem aktív ilyenkor.
Ilyen apróságokat nem ártana mondani nekik, hogy orvosoljanak, nem hiszem, hogy nagy munka lenne. Mint az is, hogy lehessen direct WiFi-vel is használni, ne csak egy köztes router beiktatásával a funkciókat.
-
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
Találkoztam egy jelenséggel, aminek nem tudom az okát. Dune Real Vision 4K esetén a bal alsó sarokban megjelent egy "Biztonsági üzemmód", ami folyamatosan rajta van a képen (lejátszott tartalom van, akkor is). Én ilyennel nem találkoztam. Ezt a Dune csinálja, vagy a TV valamilyen beállítása (a TV egy androidos Sony, a pontos típust most nem tudom, mert nem nálam van).
Ha valakinek van tippje, akkor köszönöm szépen!
-
kisspall
aktív tag
A bluetooth használható hangeszközhöz is, vagy csak a vezérlés miatt van bennük? Nem találok erre utalást a beállításokban. Jelenleg olyan tévére van kötve, amiben nincs bluetooth.
Real Vision 4K -
viera
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Delta Force (2024)
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Milyen videókártyát?
- Steam Deck
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Eredeti Apple Airpods Max Bluetooth fejlhallgató
- JBL Flip 7 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods Iphone 13 14 15 16 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- Shanling m1 plus
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés Laptopok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest