Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kezo0

    addikt

    válasz Ejelhar #1876 üzenetére

    Eltekintve attól, hogy egyesek valamiért mégis látják a megosztott windows-os mappáikat a hálózati böngésző alól (de nekem egyetlen, általuk leírt módszer ill. beállítás sem segített), én a hálózati könyvtár létrehozása után is csak akkor látom az adott megosztott mappa tartalmát, ha a PC speciális megosztási beállításainál, "Az összes hálózat" rész alatti legutolsó beállításnál a "Jelszóval védett megosztás kikapcsolása" van kiválasztva. Ilyenkor viszont a Dune-nek meg sem kell adni sem a felhasználónevet, sem a jelszót, mert ezeknek a mezőknek az üresen hagyása esetén is látja az adott mappa tartalmát. Csakhogy ez a megoldás szerintem nem egy életbiztosítás.

    Viszont ha bekapcsolom a jelszóval védett megosztást - ahogy a mellékelt screenshot-on is látható, és ahogy az biztonságos lenne -, akkor hiába adom meg a felhasználónevet és a jelszót is a Dune-nek, azonnal elérhetetlenné válik számára a mappa. (Sem a user name, sem a password nem tartalmaz ékezetet vagy speciális karaktert. Hacsak a vezetéknevem és keresztnevem közötti szóköz nem számít annak - de hát a Windows a fiók tulajdonosának megadásakor vezeték- és keresztnevet kér, a szóközt pedig maga teszi oda a kettő közé a felhasználónévbe.)

    Apró megjegyzés még, hogy ahogy írtam már, Windows 10-ről van szó, de a probléma Win 8.1 alatt is egész biztosan fennált. Tehát nem biztos, hogy ugyanaz a megoldás segít itt is, ami mondjuk Win 7 alatt működik, mert ahogy olvasgatom itt-ott, a Microsoft a Win 7 után változtatott pár dolgot a hálózatok kezelése terén.

    [ Szerkesztve ]

    Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

Új hozzászólás Aktív témák