- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- Bemutatkoztak a be quiet! Pure Power 13 M szériás tápjai
- Miért nem működik a 4K 60 Hz minden HDMI kábellel?
- AI-ra, játékra, mindenre kiváló lehet a Gigabyte új PC-je
- Hamarosan kapható a Razer új, kábelmentes töltéssel kecsegtető egérpadja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mini PC
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ejelhar
senior tag
válasz
traktorgumi #99 üzenetére
Megvan a hiba oka. Időközben a Class FM már nem elérhető a http://www.popularis.hu/radio/class-fm URL-ről, a Dune pedig innen szedné.
Az általad linkelt csomag lévő Class FM a http://80.249.173.190:9216 URL-t használja, hát ez is néma már.
De nincs vész, mert én megtaláltam, a http://91.82.85.71:7116/CLASS_FM URL működik.
Vagyis az általad linkelt csomagot ki kell tömöríteni valami olyan helyre amit a Dune is lát. Majd a Class FM mappájában a dune_folder.txt nevű file utolsó sorát kijavítjuk. Csere:
erről:
media_url=http://80.249.173.190:9216erre:
media_url=http://91.82.85.71:7116/CLASS_FMPersze a csomagban lévő többi rádióval is lehet gond, időközben azok is költözhettek, megváltozhatott az URL. Ezért -szerintem telepítés előtt érdemes őket kipróbálni illetve ha szükséges módosítani.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
traktorgumi #95 üzenetére
A H1-en egymás mellett vannak, de Class FM nem működik.
-
Ejelhar
senior tag
ps. Valamint nem lehetetlen, hogy a Dune-ből a későbbiekben kipofozzák majd a jogvédők az utólagos Cinavia implementációt a régebbi modellekbe is. Vagyis az új firmware-k majd tartalmazhatják ezeket, ergo egy frissítés esetében jöhet a meglepi.
Bár -szerintem- olyan nagy vész nincs, mivel hétszentség, hogy erre lesz majd egy hack is. Véletlenül:-)
Tehát hivatalosan bekapcsolják, nem hivatalosan meg inaktiválni lehet majd. -
Ejelhar
senior tag
Ugyan nem kimondottan Dune specifikus probléma hanem általános, mert ezentúl (2012-től) az új modellek esetében szerintem várni kell egy hackra, amit akár maga a gyártó készít, de nem hivatalos csatornákon keresztül tesz elérhetővé. Az oka:
[link]"A fentieket végiggondolva az alábbi megállapításokra juthatunk (nem hivatalos vélemény):
A médialejátszókat gyártók alig várják, hogy valaki feltörje végre a Cinavia védelmet
A közeljövőben a legnagyobb médialejátszó gyártók komoly erőfeszítéseket fognak tenni, hogy saját szoftverrel teljes értékűen tudjanak lejátszani bármilyen menüvel bíró Blu-ray ISO-t és mappát, illetve nagyobb hangsúlyt kap a minél fejlettebb BD lite lejátszási mód.
Felértékelődnek, és vélhetően még sokáig gyártásban maradnak a jelenlegi Blu-ray licenszes médialejátszók, amelyek még nem tartalmazzák a Cinavia-t.
A kisebb, alapvetően kínai noname gyártók lehet, hogy ki mernek jönni kalóznak mondott firmware-ekkel, amelyek kikapcsolják a Cinavia-t a készülékeikben. Ezektől a firmware-ektől hivatalosan elhatárolódnak, de természetesen ők maguk szivárogtatják ki azokat. (Természetesen óva intunk mindenkit ezután is ilyen gyártók lejátszóitól.)
Azok, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy meglévő és leendő eredeti lemezeiket (menüvel, extrákkal) és médiafájljaikat is le tudják bármikor játszani, vélhetően elgondolkodnak azon hogy ezentúl erre két eszközt (egy asztali Blu-ray lejátszót és egy médialejátszót) használnak majd, lemondva arról, hogy merevlemezről is menüvel együtt élvezhessék az egyébként megvásárolt BD filmjeiket"
-
traktorgumi
aktív tag
Akinek van ilyen dune playere az meg nezne nekem hogy az internet radioban a class fm ha elinditja akkor cool fm szol?egyszerun nem ertem ezt
az osszes radio jo...ami nem erdekel...ezt az egyet szoktam hallgatni reggel es pont ez nem jo... tud valaki esetleg megoldast?
-
Ejelhar
senior tag
válasz
traktorgumi #87 üzenetére
Remélem igen és gyorsulni fog.
Én egyszerűen nem látom más okát annak, hogy többen is itt a sebességre panaszkodtatok.A soft ezen része ugyanaz mint az én H1-emben, a médiaproci általános célú CPU része ugyanolyan sebességű mindkettőben, ez az egy különbség van ezen a téren a két készülék között.
De akár ideiglenesen egy sima pen drive-val is kipróbálhatnád. Rendszerpartíciót rá, majd megnézed gyorsul e? Ha igen, akkor más médiára is teheted a rendszerpartíciót, akárhányszor megcsinálja neked ezt a Dune.
-
kispecek
aktív tag
A sorokat olvasva kissé elbizonytalanodtam....Készültem venni egy Dune TV 301 játékost, ami nem mellesleg az ASUS TV Pro-t váltotta volna le.Szintén a sok szívás miatt.Fagyási gondok itt-ott hálózati problémák néha-néha.
Szóval semmi extra, csak a sok kis szálka.Az Asus mentségére, még nem tudtam olyan film-el megetetni amit ne evett volna meg.Még a sajtos tallért is lejátszaná.
Látom, azért itt is van teendő a Dune háza táján.
Akkor most merre induljak??? -
shenmuedc
tag
válasz
traktorgumi #87 üzenetére
Ez engem is érdekelne! Szintén zenész, 2 terrás winyó nekem is!
-
traktorgumi
aktív tag
-
Ejelhar
senior tag
válasz
traktorgumi #83 üzenetére
Az is jó, ha windows-al particionálod ketté a lemezt, de formázni csak az egyiket tudod vele, a Dune rendszerpartíciót nem. Azért mert a Dune ext3 file rendszerre akarja formázni a rendszerpartícióját.
Amúgy én a helyedben bevágnék egy USB HUB-ot, és arra menne a diszk és külön egy 4GB-os pen, az utóbbin lenne a rendszerpartíció részére dedikált eszköz.
Azért, mert így nyugodtan tud szundítani a diszk ha nincs használatban. Rendszerpartícióval viszont ez bajosan sikerül. Ezért gondolom azt, hogy jobb ha külön eszközön van a rendszerpartíció. -
traktorgumi
aktív tag
pls help
1 hete van meg és meg nem a szívem csücske -
dh66e
veterán
válasz
traktorgumi #81 üzenetére
-
traktorgumi
aktív tag
most egy 2terras vinyo van a dunere kötve amin jelenleg egy partico van...(es van rajta sok adat)
olvastam hogy dunenek kell egy saját particioha a windosal formázok egy 4gigas particot az úgy jó vagy máshogy kell?
akinek van dune 102 az írhatna akar privátban is...sok kérdesem van
jelenleg az hogy nincs dts hang.... -
vizo74
csendes tag
válasz
shenmuedc #59 üzenetére
nekem 101 van, megpróbálok segíteni:
szerintem a HD hang engedélyezése nem kell és akkor fog menni a dts-hd-ból a core hang, gondolj bele, hogy a tv-nek ugyan mi szüksége lenne HD hangra
a korábban linkelt patch működik, mert próbáltam, de akkor a bitstream-et nem szabad engedélyezni, plusz ugye az sem baj ha a fogadó oldal tud mit kezdeni az 5.1 vagy akár 7.1 pcm hanggal. -
traktorgumi
aktív tag
En nem ertem ezt...30-35 ezer ft es most arra kell varnom hogy legyen frissites....a regi wd jobb volt komolyan mondom;((
-
Ejelhar
senior tag
válasz
traktorgumi #79 üzenetére
Hát volt a területen már méretes bukta, nem ez lenne az első.
A Dvico nagyon jó nevet szerzett magának anno, majd a nagyobb profit reményében a Sigma chipekről váltott a Realtekre. Senki se gondolta volna, hogy ilyen nagyot lehet bukni, éppen hogy csak megúszta a csődöt.
Ugyan a Dune-t vagy a Syabast ez nem fenyegeti, de hát enélkül is vérciki. A Sigma gyengén sikerült 867x procija miatt óriási presztízsveszteséget -és ennek okán majd később pénzügyit is- könyvelhetnek el.
Vannak olyan vélemények, hogy a Syabas már legszívesebben azt is letagadná, hogy a popbox V8 az ő terméke:-)
A Dune is hamarosan eljut majd ide a TV sorozat kapcsán, ha csak nem áll elő egy csodafirmware-vel. Méghozzá gyorsan. -
-
Ejelhar
senior tag
Utánlövés:
a 46-os hsz.-ben javasolt bővítést megejtette valaki?
Kíváncsi lennék, hogy gyorsult e a rendszer.(nem értem miért lassú a TV sorozat, a 867x sorozata általános célú CPU-ja ezt nem indokolja. Én arra gondolok, hogy talán a flash memória lassú alatta, ezért csóri proci hiába nem lassabb mint a nagyobb tesóké, egyszerűen várakozik az i/o műveletek miatt)
-
Ejelhar
senior tag
Van a Dune-knek egy pici kis web szervere, ezen fogadnak parancsokat. Pont erre találták ki, a távoli vezérlésre (remote control). A vezérlés/parancskészlet (API) is publikus, mert a gyártó ezt a felületet/lehetőséget a külső szoftverfejlesztőknek szánta.
Ezért aztán született jó pár progi hozzá, okostelefonokhoz, PC-re. Én erre nem izgulok, ezért nem is szagoltam körbe a témát, de van alkalmazás adroidra, iphonera, pc-re (aszem chrome plugin is van hozzá).Keress rá a "dune remote app" vagy dune remote control" -ra, talán találsz olyat, ami megfelelő számodra.
-
Fisha
őstag
Az eddigi tapasztalatok alapján én se ajánlanám senkinek a 102-öt, bár mint fent mér írtam nincs tapasztalatom más lejátszókkal, és lehet, hogy az elvárásaim túl nagyok.
Node még bízom benne, hogy csak a felgyorsított termékperiódusok miatt vannak ezek a problémák, amiket majd az fw megold.Ha arra van valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne egyszerű lejátszó eszközként használni a dűnét, mint egy dlna renderer, az szóljon. Egész pontosan arról lenne szó, hogy gépről és vagy mobilról meg akár másik gépről szeretném indítani a lejátszást, és nem a tvről/távirányítóról. Megoldható ez?
-
Ejelhar
senior tag
válasz
traktorgumi #74 üzenetére
Hmm... és hmm.. meg mégeccer hmm.
offtopic (nem technikai jellegű) agymenés tőlem:
Én meguntam a PC-s filmezést, még úgy se okay, ha TV-re van kötve. Macerás. A DLNA ócska szabvány, a TV-k nem ismernek (szándékosan) viszonylag gyakori formátumokat, ezért a playerük nem frankó. Ha meg HDMI-n kötöm össze a PC-vel, akkor az nem komfortos. Most vegyek távirányítós cumót? Vagy építsek HTPC-t? Meg tökölődjek mindig a frekikel/üzemmódváltással mikor filmet akarok nézni kadenciahelyesen?
Hát nem, pont az ilyen helyzetre találták ki a média playereket. Nyomkodom a távirányítón a gombokat oszt megy a film, ne kelljen már előtte varázsolni annyit meg kapcsolgatni. És persze utána se.
Körbeszagoltam a piacot, és arra jutottam, hogy vagy Popi, vagy Dune. Az utóbbi mellett voksoltam, egy Smart H1-et vettem. Nem okozott csalódást, mert azt és úgy tudja és nyújtja ahogy vártam.
Ha filmet akarok nézni, akkor azt teszem. És rögtön. És nem kell a formátumokkal, a csatlakozással, a médiával, a beüzemeléssel vagy bármi ilyesmivel foglalkoznom.Eredetileg azért is néztem be e topicba, mert a jó tapasztalatok alapján ezt a Dune modellt akartam ajánlani az olcsóbb kategóriában ismerősöknek. Meg a sógoromnak is akarok venni egyet ajándékba, a 102-re gondoltam.
A H1 után nagy volt a bizodalmam a Dune-ben, gondoltam kevesebb mint fele pénzért is árulnak azért valami használhatót jó minőségben.Nos, aszem tévedtem. Marad a Lite az olcsóbb kategóriában, még kapni néhány helyen és annak nincsenek ilyen nyűgjei. Amúgy röhely, 2011 első felében dobták piacra és soha nem voltak hang problémái.
A másik fele a történetnek meg az, hogy a Popi is kihozta a V8-at, ugyanazzal az olcsóbb procival mint amivel a Dune VT sorozat is készül. A hang problémáktól ők is ugyanúgy szenvednek, tehát valszeg a Sigma CPU a bűnös.
Bár ez azért nem kevéssé ciki, a két, prémium kategóriában jó nevet szerző, túlképpen holtversenyben elsőnek mondható gyártó szénné égeti magát a Sigma 867x sorozatú médiaprocijai miatt a közép/alsó kategóriában. -
traktorgumi
aktív tag
en tegnap szereten ossze.....kicsit csodalkozom hogy milyen lassu
pont olyan mint a 3eves wd tv
pedig egy lacie q2 vinyo van rajta ami eleg gyors
1 BD van,de azt nem jatszotta le
sot ma el akartam inditani egy videot amire a csajom tornazik mar egy eve es nem ment neki
elkepeszto hogy eltelt 3 ev es meg itt tartunk hogy wd tv ment ennek meg nem
valami hatalmas dolognak kell torteni a frissitesnel
varom....... -
Ejelhar
senior tag
Hmm... a patch se jött be senkinek?
Hát ez nem jó hír.
Mostanában kéne ajánlanom egy olcsóbb médialejátszót, de úgy tűnik a TV sorozat felejtős a hangproblémái miatt. Amúgy a Syabas Popcorn v8 is ilyen problémákkal küszködik ha jól tudom, ez pedig azt sejteti, hogy a Sigma 867x chipsorozatával valami nem frankó.Aszem az lesz a vége, hogy a Dune Lite-ot fogom ajánlani. 865x sorozatú Sigma hajtja, annak nincsenek ilyen nyűgjei és csak egy tízessel drágább.
-
Ejelhar
senior tag
Talán próbáljátok ki ezt:
[link]Ugyan nem gyári patch és a 30-1eshez készült, de remélhetőleg alkalmazható a 101/102-esre is. A proci család ugyanaz, és a 301-esek is szenvedtek a hangproblémától. Hátha...
-
-
Ejelhar
senior tag
válasz
shenmuedc #64 üzenetére
A francba. Pedig olyan logikusnak tűnt, nem is értem. Ott egy adatfolyam, azongyuk a Dunenek, hogy ne cifrázza, hanem küldje tovább úgy ahogy van. Ez se megy? Hát ez szívás.
Sajnos én nem tudom kipróbálni, mert a H1 dekódolja jól, illetve most kipróbáltam DTS HD Master hanggal, azt továbbküldettem a Samura nyersen, ez kiadja.
-
Fisha
őstag
válasz
shenmuedc #65 üzenetére
Azért sajnos a hd anyagok gyakran csak dts hangsávot tartalmaznak. Főleg ha eredeti nyelven szereted nézni a filmeket akkor lehet gond, mivel a magyar dts szinkron azért elég ritka, így ott ac3-mal elvagy. Ha meg valami nagyon kell és csak dts van, akkor a fent említett konverter progival három kattintással és 5 perc várakozással tudsz ac3-at varázsolni magadnak.
Szóval együtt lehet vele élni, de nem azért vesz az ember ilyen kütyüt, hogy ilyen baromságokkal bajlódjon, mert ennyi erővel pcről is lehetne filmet nézni.
Nagyon remélem, hogy az fw-frissítés meg fogja oldani a problémát. -
Ejelhar
senior tag
válasz
shenmuedc #57 üzenetére
Aszem az a megoldás, hogy nem kódoltatod át a hangot sima stereóra, hanem úgy ahogy van továbbküldöd a HDMI-n, akkor a TV feladata lesz a dekódolás, remélhetőleg az meg jól csinálja.
Ezt a következőképpen kell megejteni:
Beállítások -> Hang -> Digitális hang feldolgozásaEnnek a változónak két értéke lehet, PCM vagy Bitstream. Az utóbbi esetében egyszerűen továbbküldi a hangsávot, vagyis majd a TV molyol vele.
Amúgy az amerikai Dune oldalon szépen hozzák mivel nem boldogulnak (Dolby True HD és DTS HD Master típusú hangsávok) a 8670-es Sigma procival szerelt Dune lejátszók:
-
-
shenmuedc
tag
Azt hogy a dts hangsávos filmeknek legyen bármi hangja arra van valami megoldás? Komolyan mondom már ott tartok hogy kibaszom mert mindig trükközni kell valamit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kedvenc zene a mai napra
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- E-roller topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mini PC
- Gitáros topic
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged