- Publikus prezentációban árulkodott az érkező fejlesztésekről az Intel
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jackal2
senior tag
válasz
salgergo #34193 üzenetére
Ezek különböző méretű gépek, tehát nehéz összehasonlítani. A Robocat váz jól néz ki és ennyi. Nincs benne hely és törik nagyjából mindenhol ha esel. A burkolat attól is, ha ránézel.
Kylin 250 ismeretlen számomra, de egy biztos, hogy a 480 USD sok érte (mármint ha te is a Helipalt nézed).
A Rodeo jó, van vele személyes tapasztalatom is, nem lomha, de csak 2S és sokkal kisebb. Ellenben ha Devo 10-el veszed és beledobsz egy 4 in 1 modult, akkor a következő 10 évben gyakorlatilag nem kell foglalkozni a távirányító kérdéssel
A magyarországi kérdésre a válasz sajnos az: sehol. Iszonyatosan fel lesz árazva és nem nagyon követik a trendeket. A népszerű modelleket tolják orrvérzésig, Phantom minden mennyiségben, DJI-ok, Yuneecok, meg a kicsi gagyi szarok 300%-ra felárazva.
A garancia miatt meg egy verseny drónnál egyébként sem kell aggódnod
-
salgergo
csendes tag
Sziasztok!
Drón vásárlás előtt állok, a kiszemeltek a következők
obocat 270, Walkera Rodeo 150, Kylin 250. Esetleg bármilyen más ebben az árkategóriában, lényeg a viszonylag kis méret és hogy ne legyen lomha mit a 40 cm-es példányok. Ebayről néztem ezeket a típusokkat, esetleg Mo-i vásásrlásnál hol érdemes érdeklődni ?
-
Kollégák. Taranis-sal szimulátorozik valaki innen?
-
szacsee
nagyúr
Áldott, Békés Ünnepeket Kívánok!
-
Baku
aktív tag
Boldog Karácsonyt Kívánok Mindenkinek!
-
molnigee
aktív tag
válasz
SpydeR3412 #34186 üzenetére
Köszi, én azért nem mondanám ügyesnek, volt egy jópár crash is azért, nyilván nincs benne a vidiben
Mostmár csak acroban repülhetek, így várom a 2017-et.Kis évértékelés: pont egy éve vettem a x8 minit, mint első gép, abból is egyből kettőt, a fórum lakók tanácsára. GYerekek bevallom, én alig tudtam felszálni vele, aztán pár akuval később már ment a lebegés, előre hátra, jobbra balra, forgás persze nem
Aztán jött az auchanos syma x5c klón, ami kemény egy hónapig szolgált, majd gariban visszavittem.
Ezzel már kint vagánykodtam, köröket, nyolcasokat is tudtam vele repülniUtánna nagy lépés jött, XK Detect X380 kamerplatform, gimballal, gitup git 2 kamerával.
Újabb nagy élmény, fentről látni a tájat, szép felvételeket csinálni, bár képminőségben azért sosem voltam elégedett.Majd vissza a sebbességhez, Xk x251, de nagy élmény ismét, ez megy mint állat, uristen, gondoltam akkor.
Raktam rá fpv kamerát, pár métert sikerült is vele fpv-zni, de maradtam a losnál inkább, az jobban ment.
Éreztem hogy ez a gép nem igazán alkalmas fpv-t gyakorolni.Ezért aztán, meg mivel bekuponozták a falcon 180-at, hát lecsaptam rá. Újabb nagy élmény, hát hogy megy ez, milyen hangja van te jó ég
Jött hozzá goggle, sok aksi ,3s, 4s, triblade meg minden ami kellhet, szépen megszoktam a fpv-t, de még mindig csak stabilizált módban gyakorolgattam.
Aztán beállt a hideg, megjött a tél, és vele együtt a whoop őrület, hát ebből én sem maradhatok ki, meg hát kibírja ki repkedés nélkül egész télen. Választottam QX95, gondoltam jó lesz szobába repkedni vele, és jó is, de ezzel is inkább kimentem, és végre eljött a nap, hogy acroban repültem ki egy egész aku packot
dec.23-án.
Jó ki év volt ez, jövőre dróntörvény, acrozás, bizsereg az ujjam a wizard 220-on, és ha minden jól megy, versenysorozaton is fogok indulni, ha elérek arra a szintre.
Ha jövőre összejön, szeretnék az ittenniekkel személyesen is megsimerkedni egy pesti reptetés során, szerintem összehozzuk.Köszönöm a sok segítséget mindenkinek, Kellemes Ünnepeket és reptetésben gazdag új évet kívnok nektek!
-
SpydeR3412
aktív tag
-
vandor01
senior tag
válasz
syler123 #34177 üzenetére
ugyahogy irod.... szorakozasbol... ajandekba ismerosnek...
keret 5-10dollár... board 7-8... TAV 13.... motor 6...
de ha van h31s akkor TAV már nerm kell
meg volt 99centes 4db CW-s syma motorom (7mm)
GB-estes EU-raktaras occcoo szalitásert
erre jo volt a 95-os keretbe... kissracnak a csajadba jo leszmost, hogy már van jo propellerem/aksim már egész jol hasitanak
nem szobai hasznalatra!
csak a TAV hatotavja korlátoz 50m-70m...
de legalább törvenyt nem sértekhogy megéri-e? az épités öröme! meg h31 mellé csak ugy?
miert ne?!legközelebb 120-as kereteket rendelek es várok egy boardot
ami talan jo lesz az X7-es x251-s TAV hoz???
annak mar azert van 500méteres hatotávja?! -
Gyerekek. A Realacc féle motor fogót próbálta már valaki? Vagy ez a másik fajta jobb? Utóbbiba kiesik a gumi, amit a csáp részbe kell rakni, de van rajta sma csati szorító/lazító.
-
Jackal2
senior tag
válasz
kriszbon #34157 üzenetére
Szerintem ez már nem rossz.
Nullás kategóriába esik az itt lévők felének majdnem az összes gépe. Syma X5-ök, mini verseny gépek, pici brushlessek. Én mondtam, hogy nagy király a Walkera Rodeo 150, lehet feltörni rá a malacperselyt1-es tipikusan a Phantomok és a Yuneecok kamerás platformjai. AZ e-learningel nagyon egyet értek és helyes. Amennyi balfasz van az utakon, az is fájdalmas pedig azok 3499 kilogrammos, 200-al menő kisteherautókat is vezethetnek, mégis kaptak jogosítványt...
2-es na ilyenje itt a fórumon talán ha 3-5 embernek van. Az épített gépek 90%-a nem lesz 2 kiló, még az én 450-esem is simán elfér alatta. A gond a regisztráció, vagyis hogy mi alapján teszi ezt meg valaki például egy épített gépné, plusz hogyan adja el? Ki regeli át? az eladó vagy a vevő?
3-as kategória: szerintem ilyen egy sincs a fórumon. Talán egy embert ismerek akinek lehet ilyen gépe, az a profi Airfilm, a Váradi Ádámék, a 30.000 dolláros Hammer drónjukkal (de lehet az sincs 25 kg). De az ilyeneknek meg legyen is felelősségbiztosítása.
Szerintem elég korrekt a szabályzás, sokkal jobb, mint eddig.
-
Jackal2
senior tag
válasz
popi1987 #34141 üzenetére
Ez a teszt szar. Gyakorlatilag egy videó köré lefordított marketing szöveg. Akku értékek tipikusan ilyenek. 18-20 perc 1800 mAh-val, na persze...Szóval nem mérte meg. Nincsenek képek a szétszedésről, lőtt egy pár (tényleg szép) képet és ennyi.
Olvastam már másik tesztet is a Drone Fileson és ott is gyanús volt a dolog, de ezen egyértelműen lejön. Inkább Quadcopter 101 videóját nézzétek meg, az sokkal jobb.
-
Allien
veterán
Ja, amúgy akkciós a Turnigy nano-tech 950mah 2S 25~50C akksi is a HK-n! $4.99 EU raktár.
-
Allien
veterán
válasz
Gabesz87 #34172 üzenetére
Vegyél több akksit hozzá. Hobby King-ről Turnigy nano-tech 950mah 1S 25~50C EU raktárból $4.03 egy akksi, plusz 10 dolcsi a szállítás. Tehát, berendelsz többet, mondjuk 3, vagy felette. Ha van elfekvőben valami tápegységed, akkor Hobbyking® DC-4S Balance Charger $10.43, ugyan ez tápegységgel BG-ről, de US plugosan Charsoon DC-4S.
-
jozsi252
veterán
válasz
Márton #34176 üzenetére
Jah tényleg, még egyszer el olvasva a sorait.
Nem tudom az előzményeket, de tudni kellene hogy milyen töltője van. Nekem a GT Power egyértelműen kijelzi hogy fullra van töltve, illetve fesz alapján is lehet látni. De ha csak egy sima 2-3k-s töltője van, akkor nyilván csak led jelzi ki a töltöttséget. Balanszeres a töltője vagy sima, stb?
-
syler123
veterán
-
válasz
Szia. Bedobod a töltőbe és amikor nem világít akkor végzett(már ha nem fordítva vannak kötve a ledek, és akkor világít, amikor kész, találkoztam már ilyennel). 4,2V-ra tölti amúgy. Trim gomb: ha elhúz valamelyik irányba, ezzel tudod kiegyenlíteni. Ha nem tudod, mert akkor is elhúz, akkor prop vagy motorcsrerére szorul a gép.
-
jozsi252
veterán
válasz
Li-Po mérésére én 2 kütyüt használok, egyszer itt van ez katt, illetve multiméterrel is lehet. Amit elsőre linkeltem azzal azt is meg lehet csinálni, hogy beállítasz egy riasztási szintet, és ha azt eléri az akku feszültsége akkor sípol. Így tudod hogy le kell szállni.
A trim meg arra van amit mondasz. Ha elkezd egyik irányba kúszni, akkor az ellenkező irányú trim gombot kell nyomni és akkor azzal be lehet nagyjából állítani.
-
Gabesz87
veterán
Na tegnap végre kipróbáltam az X250-et
Hát....elég szarul megy egyelőre a reptetés
Azt hiszem kell némi idő, mire belejövök. Viszont van egy talán banális kérdésem: honnan a fenéből tudjam, hogy az akksi mikor van feltöltve? Mármint hogy meddig kell tölteni?
Ja, még egy kérdés. Nem teljesen világos, mire valók a trim gombok!? Nem tudom, jól gondolom-e, de úgy vélem, azzal kéne stabilizálni? Pl. nálam most ahogy egyenesen felszállok, azonnal oldalirányba mozog kissé. Ennek korrigálására van a trim? -
molnigee
aktív tag
válasz
molnigee #34166 üzenetére
Illetve a Rotor Riot trick series is nagyon jó!
Összeszedhetnénk ilyen linkeket egyébként tanuláshoz, építéshez stb
-
vandor01
senior tag
válasz
szacsee #34162 üzenetére
olvasd ujra a linken... van a 250 grammos határ!
A tervezet például a 250 gramm súly alatti eszközöket simán játéknak tekintené, használatukhoz semmilyen külön feltételt nem szab. Az ennél nagyobb súlyú drónokat három kategóriába sorolnák:
I. kategória: 2 kilogramm alatti eszközök
II. kategória: 2 és 25 kilogramm közötti pilóta nélküli légi járművek
III. kategória: 25 kilogrammot meghaladó drónok
(ezeken túl van egy negyedik kategória is a 150 kg feletti pilóta nélküli légi járművek, de ezek szabályozása európai uniós hatáskörbe tartozik)
Már az első kategóriánál szembeötlően bürokratikus a rendszer. Ugyanis a néhány tízezer forintért bárki által beszerezhető, szinte még játéknak számító drónokhoz is el kellene végezni egy e-learning tanfolyamot a használat előtt. Viszont még nem kellene regisztrálni az eszközöket. -
vandor01
senior tag
a mai termés.... h31-es boarddal épitve ballrol jobbra:
Q95 KingKong smart 100 Lantian 105 -
molnigee
aktív tag
Múltkor említettem a youtube acro tanító videó sorit, aztán valaki kérdezte hol van, hát itt:
Learn to fly acro - Freerider -
Teréz Atya
senior tag
válasz
stinky14 #34164 üzenetére
Acro modeban huzogasd a gazkart mert Angle / Horizon modeban bele fog szolni a motorok sebessegebe az auto leveling.
Amugy a "min command" erteket allitsd valami ertelmesre:"Also, adjust the minimum, middle and maximum throttle according to these guidelines:
Minimum Throttle - Set this to the minimum throttle level that enables all motors to start reliably. If this is too low, some motors may not start properly after spindowns, which can cause loss of stability and control. A typical value would be 1100.
Middle Throttle - The throttle level for middle stick position. Many radios use 1500, but some (e.g. Futaba) may use 1520 or other values.
Maximum Throttle - The maximum throttle level that the ESCs should receive. A typical value would be 2000.
Minimum Command - This is the "idle" signal level that will be sent to the ESCs when the craft is disarmed, which should not cause the motors to spin. A typical value would be 1000." -
stinky14
csendes tag
válasz
KaiotEch #34163 üzenetére
Csipog. Ha clenflightba húzom fel a mastert akkor egyszerre forognak. Ha a távval, akkor össze vissza.
Az egyik motor pl azonos gáznál egyre lassabb majd egy idő után le is áll. Többinél 2-300as fordulat különbségek :S
Szerk: kivittem egy teszt repülésre. A levegőben nincs vele probléma.csak hogy leszállás után is forog két motor..
-
szacsee
nagyúr
válasz
kriszbon #34157 üzenetére
2kg vállalható. 250grammal az összes rep modellező szívott volna.
Már lassan kisebb váz és motor felé kacsinthattam, de így jó lenne.
E-learning nem rossz ötlet, legalább akinél rezgett a léc illegalitás felé és nem eget rengető összeg az is legalizálhat.
Reméljük az EU tervezet nem kerül elfogadásra, mert átvéve azt orbitális cumi lenne. -
stinky14
csendes tag
válasz
Teréz Atya #34155 üzenetére
Azt hogy ugyanazon a helyen, úgy értettem, hogy a dron volt ugyanott. Hogy próbánál ne az legyen hogy szintbe akarja hozni magát.
Pipa be. Össze csúszka felhúz.akksi rá. Vár. Majd összes csuszka le és aksi lehúz. Mégis táv aktiválása után 1 motor lassan, de forog. Többi tartományban 2-300as eltérések vannak :S
Rengetek videót és leírást elolvastam róla. De ez még csak nem is csipog úgy mint videókban. -
lalapapa55
csendes újonc
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánok mindenkinek,
és persze sok röpködést a karácsonyfa körül! -
molnigee
aktív tag
Hali!
Akit érdekel hogy bírkózom az acro móddal: QX95 - Acro - DAY 1
Aki azt hiszi könnyű, lehet próbálgatni
-
kriszbon
őstag
Sziasztok!
Ez volt már [Lehet mégsem lesz minden dron törvényen kívüli]----- [link] ?
Véleményezése részetekről?
Ha volt már, akkor bocs. -
Baku
aktív tag
Ehh, úgy döntöttem, hogy a meglévő - jelenleg fölösleges - 500mAh- ás akksijaimhoz veszek januárban egy x5c-t, hogy ne álljanak kihasználatlanul .....
Addigra úgy is megúnom az állandó csillárkerülgetést ezekkel a villanyszúnyogokkal, aztán kipróbálom magam a szabadban is.... -
üszök
őstag
válasz
SpydeR3412 #34152 üzenetére
Este megpróbálhatod a postán,nálunk 18 óra után kiadják az aznapiakat.
-
Saccco
nagyúr
válasz
SpydeR3412 #34139 üzenetére
Simán megy benne az uTorrent. Le is lehet tölteni torrenten keresztül.
-
-
-
Geller72
veterán
válasz
molnigee #34136 üzenetére
Én is visszamondtam a sima verziót, mert egyrészt az sem volt készleten és amikor az RTF-et megvettem, akkor még elvileg volt. Nekem is volt 12-es kuponom, így meg főleg megérte az RTF verzió, mert ha külön venném meg azokat a holmikat, amiket adnak pluszban hozzá, sokkal többe kerülne.
. De nem értem, hogy ha egy hete megvettem elvileg és azóta volt készleten, akkor miért nem küldték el? Ok, hogy ha nem volt annyi, de akkor ne írja ki, hogy 22.-én lesz újra. Mert hiába volt, ha nem jutott belőle. Gyanítom, hogy január ötödikéről is le fogunk csúszni. engem sem zavar nagyon, mert eleve február végén érek majd haza, addig meg majd még úgy is titeket nyaggatlak, hogy mit honnan rendeljek hozzá.
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Rendeltem egy Eachine H8S drone-t, amivel nem is lenne baj, de véletlenül a (Mode: Mode 1 (Right Hand Throttle)) verziót rendeltem, tehát jobb oldalt van a gázkar, bal oldalt irányítom
Sajnos már feladták, jól megszívattam magam...Vagy nem lehet vészes így irányítani? Végülis xbox controllernél is mindig bal oldalt van az irányítás jobb oldalon a gáz
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Vasinger! #34024 üzenetére
Elvileg a mérete egyezik a cheerson cx-10ével, az egy regi gép, szerintem olcsóbb (csak most mobilnettel nem nagyon tudok "ugrálni"). De ha gondolod, délután lemérem neked őket és akkor méret alapján tudsz keresni.
Más: Azt láttátok, hogy a 4db-os, 3.3k-s, chaoli upgrade motorból, van origanal upgrade corelles verzió (szintén 59000RPM) 2k ért? Jó vételnek tűnik.
-
popi1987
csendes tag
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
SpydeR3412 #34119 üzenetére
Ez volt az eredeti kérdésem: katt
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Saccco #34138 üzenetére
Köszi!
Ubuntu-ra gondoltam én is, már pendrive-on van a képfájl.
Rufus-ról még nem hallottam, de akkor utána olvasok, mire is jó. Még nem próbáltam, de azt gondoltam igy simán is indul majd a Linux.
Csak azt nem tudom, ez mennyire kezeli a Utorrentet?
Ezt az egyetlen programot használom, amúgy csak net, meg tartalomfogyasztás. -
Saccco
nagyúr
válasz
SpydeR3412 #34137 üzenetére
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
molnigee #34134 üzenetére
Sajnos a gépemen nem futnak játékok (max passziánsz), és mostmár a YT sem, mert az a tetves Microsoft helyettem dönti el, hogy nekem mi a jó és xp-n már nem enged netezni.
Mert ők jobban tudják, hogy nekem mi a fontos. Nem is tudom honnan veszik, hogy engem zavarna, ha bármit is ellopnának a gépemről a hekkerek, vagy lezárnák a gépem és emiatt újra kéne raknom a rendszert.
Ha eredeti xp lenne, már perelném is őket.
És biztos az is véletlen, hogy amikor még régen volt virusirtó a gépemen, akkor mindig jöttek is vírusok (igaziból, galibát is okozva). Amióta nincs (kb. 10 éve) azóta semmi.
Igen, most már egészen biztos vagyok benne, hogy véletlen lehet.
Bocs, kicsit elkalandoztam, de ez már kikívánkozott belőlem.
Telefonon játszogatok nagy ritkán a Freerider-el és a DroneSimulator-al.
Az első sokat segített. Csak ugye, tapicskolni egy kijelzőt, mindenféle fizikai visszajelzéstől mentesen, elég hálátlan feledat. De a semminél sokkal jobb.
Akinek szintén ez jutott, annak hasznos lehet.Milyen yt sorozat? Ez nekem kimaradt.
-
molnigee
aktív tag
válasz
Geller72 #34135 üzenetére
Hát lehet sokára lesz wizardunk, de nekem végülis csak február, március környékén kell, addig elvagyok ezekkel
Amúgy most: Expected restock on 6th January 2017Pár napja dec 30 volt, előtte meg dec 22. Szerintem viszik mint a cukrot... Főleg ezzel akcióval, meg nekem is van pl 12%os kupon ugye, hát elég jó vétel
-
Geller72
veterán
válasz
molnigee #34134 üzenetére
Én a falcont áldozom be erre a célra, a wizarddal csak ismerkedni akarok addig, amíg nem megy minden stabilan. Amúgy nekem egy hete back order státuszban van a wizard a bg-n mert nincs készleten még mindig. Január ötre igérték de ez semmit nem jelent mert előtte meg december 22-t írtak és abból sem lett semmi.
-
molnigee
aktív tag
válasz
SpydeR3412 #34132 üzenetére
Szimulátor sokat segít szokni az acrot, csinálom a YouTube sorozat alapján, nagyon hasznos.
A falcont nem merném még mondjuk acroban, meg amúgy is eladó, nem most kellene szettörni
Ha valaki megvenné, rendelnem a wizardot. -
shaddam
aktív tag
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
molnigee #34128 üzenetére
Gratulálok! Szépen haladsz. Bárcsak én is ott tarthatnék már, ahol Te. Pár hete kamerám sincs (csak a Falcon volt, kimentünk repülni, szarrá tört az eleje), pedig a szaltót már én is próbálnám. Körözni már néha tudok (max 5x próbáltam acro-t eddig), és ha jól elkapja a ritmust az ember, akkor nagyon nagy élmény úgy repülni (főleg fák között). Egy teljesen más gépet kap az ember.
De már MO-on mozog 2napja a tx és a cm is, talán jhéten megjönnek és végre újra repülhetek. -
virbo
csendes tag
válasz
Allien #34130 üzenetére
A falcon180-as 1500-as akksiját pont be lehet szuszakolni a tartóba.
Én próbáltam 9V-os elemmel, de amint kameraképet kap elkezd ki-be kapcsolgatni a monitor. A hangyamozi viszont megy... Az elemet megmérve valami 7V alá esik a feszkó, lehet nem a legmegfelelőbb (varta) elemet sikerült kiválasszam.
Másikkal még nem próbáltam mert szét van kapva a gép. -
Allien
veterán
Akkor itt is válaszolok, végtére is, többeket érinthet. Legalábbis, ami a goggle-t illeti. Én nem régen vettem hobby king-ről 40 dolcsiért (plusz szállítás) a Quanum Cyclops-t.
[link]
Nincsen tapasztalatom más szemüvegekkel. Előtte bohóckodtam a papírból hajtogatott szemcsivel. Bele próbáltam rakni a v666 fpv monitort. Igaz, bele lehet fabrikálni, de ez inkább egy külön cikk, kinek érheti meg a papír goggle, mert azért nem egy elvetélt ötlet. De a lényeg, a küklopsz. Qrvára minőségi érzés az egész. Csomagolástól kezdve:
Anyag használatra, és egyszerűségét tekintve egy remek darab (és nem kényelmetlen). Gond nélkül csatlakozik az X251 FPV kamerájához is (meg a V666-hoz is). A képe elfogadható, bár tesztelni kellene különböző antennákkal, de erre még nem volt időm. Moddolható a cucc, azaz, van, aki rakott bele dvr cuccot, meg csatorna szám kijelzőt is asszem. Legnagyobb gondom, az akksi tartója, ami extra kicsi. Lehet, beszerzek hozzá való akksit majd:
[link]
de azért megoldható X60-s csatis akksival a táplálása gond nélkül. 9V-s elemről is mehetne elvileg, ezt nem tudom megerősíteni. 9V akksival be se kapcsolt, de nem tudom, mennyire volt lemerülve az akksim.
(meg ugye az nem 9V-s) -
shaddam
aktív tag
Na ki elég férfi ehhez
-
molnigee
aktív tag
válasz
SpydeR3412 #34119 üzenetére
Igen, kori pálya, én is telibevertem párszor, de azért belejöttem már.
Ma elkezdtem az acro tanulást, a sima körözés megye, flip is megvolt kb 10szer, aztánn 11-re túlhúztam, és fejjel lefelé beleálltam a betonba:
Mostmár két kar van törve, de még mindig repül, én is mecgájverkedek kicsit rajta
A ledet tartó távtartóban lévő csavarok feje letört...Amúgy marha jó acroban repülni, de ha 60ezres gépet csaptam volna így oda... hát lehet bőgtem volna egy sort...
-
Vaze
őstag
Sziasztok!
Talaltam egy masik esetleges gepet magamnak,ehezki mit szol? -
stinky14
csendes tag
Sikeresen alap helyzetbe állítottam a vezérlőm, közben új számítógépem is lett, úgyhogy több gonddal is küzdök.
Sp racing F3 vezérlő. Cleanflight 1.2.4.
Nagyrészt sikerült visszaállítanom mindent, de
alap helyzetben is forognak a motorok. Ha bekapcsolom a motorstoppot akkor a gázkar 1/3 részéig csak két motor forog..
ezzel mit lehet kezdeni? :S
Korábban régebbi cleanflight volt. Ott be tudtam állítani, hogy mekkora feszultségnél csipogjon. Ebben a VBat kapcsoló alatt nincs ilyen lehetőség.
Nem tudjátok hova került át ez a lehetőség?
Előre is köszönöm! -
Jackal2
senior tag
válasz
Teréz Atya #34109 üzenetére
Riszpektá. Szerintem ez egy engedély köteles, regisztráció nélküli gép lesz, 10+ életkorral. Vagy a másik véglet, a tulajdonosát Judge Dredd módra helyben kivégzik
-
szacsee
nagyúr
Köszi a válaszokat!
Maszkoló nincs itthon sajnos, de hk-n akciósan vettem 10cm átmérőjű átlátszó zsugort, ha felmegy tőle a bódé, akkor takony+ zsugor.
Jah még cf van rajta pwm rate-t gondolom gyárinál is kell buzerálni. -
kimista
aktív tag
válasz
szacsee #34110 üzenetére
nekem mindenképpen kellett alá valami szivacs, mert nagyon rezgett és meg volt bolondulva a gép tőle.
raktam az fc alá szivacsot (vagyis fölé, mert nekem a váz alatt van az fc) és megszűnt a remegés.más:
valaki nem hagyott el egy P3A-t? drone hungary facebookon keresi gazdáját fejér megyéből. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
szacsee #34110 üzenetére
Ha minden gyári, akkor elvileg csak be kell pattintani őket a helyükre.
Én az fc-t maszkoló szalaggal rögzítettem. Mindegy, hogyan csinalod, de ne mozogjon. A kamerát kameratartóba tettem, és azt is maszkolóval rögzítettem. De én McGuyver tipus vagyok.
Takony megfogja a kamerát, de csak kb amíg oda nem vered. Gumi szerintem jobb. -
AcCEsS
senior tag
(#34085) vandor01 és (#34086) Baku, köszi az infókat!
Én ilyen akkukat vettem az X5C-vel együtt, valszeg sokat nem érnek hiszen csak az árat néztem (a C értékről fogalmam sem volt), de egyelőre jól szuperálnak. Ellenben a kis töltőelosztó az vérgagyi. Nagyon gyengusz csatlakozókkal és emiatt bizonytalan érintkezéssel van megáldva!
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Végre megjött a q100.
Vezetékelés megvan, be van állítva minden, de kérdésem lenne q100 gurukhoz.
Fc és vtx, rx-et hogy rögzítettétek?
Fc alá kell kétoldalú ragasztó?
Rx gumival is elég, vagy ragasszam?
Kamerát mivel rögzítettétek, takony megfogja, vagy gumizni is kell?
CG motorok átlójának metszéspontjában van?
Bocs a sok kérdésért, gondoltam inkább egyszer rakom össze normálisan. -
molnigee
aktív tag
Két mai újdonság:
Geniusidea-Follow-Drone
gps, 4k, sonarok, snapdragon proci? 114K?Hubsan-X4-AIR
Új hubsan gép, igaz, lehet gy év mire lesz is -
molnigee
aktív tag
Kezdem nagyon megkedvelni a qx95-öt, tegnap a Ladybird propokkal próbáltam, de szerintem a gefman 65mm-vel az igaz, ezzel is kicsit gyenge már néha.
De tök jól lehet gyakoroni vele, már az acrot is elkezdtem, aminek persze crash lett a vége egy flipp után, de túlélte
És a legjobb szerintem, hogy bárhol repülhetsz vele, nem kell kilómétereket menni egy jó helyét
Már úgy megyek bárhol, hogy nézem hogy itt egy jó hely, ott is egy jó helyEbbe a vidiben is három helyszínen gyakorlok. Nézzétek végig
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- BestBuy topik
- World of Tanks - MMO
- Fotók, videók mobillal
- Nintendo Switch 2
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Publikus prezentációban árulkodott az érkező fejlesztésekről az Intel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mégsem érkezik előbb a Pixel 10 a vártnál
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P15s G1 - i7 I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W11 I Gari!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest