Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arti1
aktív tag
Nem reklámozni akarok, semmi érdekeltségem, de:
Rendeltem pár microJST csatlakozót ebay-ről, és 8 (!) nap alatt itt volt kínából (volt benne hétvége is)
Nem semmi sebességráadásul a borítékon igazi bélyeg volt, 4 hongkong-i dollár értékben, légipostával jött.
Kezdő az eladó, de igyekszikszerk:
utólag elolvasva a hozzászólást, ki kellene vennem a zárójeles (volt benne hétvége is) részt, mert 8 napban akár tetszik, akár nem, mindenképpen van hétvége -
Pikachu24
aktív tag
válasz
Teréz Atya #20297 üzenetére
Szokásos 10Eu(Euraktárból van): Registered (Tracking) Parcel - Netherlands to Hungary EU10.10
-
Allien
veterán
válasz
_X10Dead_ #20291 üzenetére
Arra jó, hogy lerakd valahova, ahonnan fel lehet venni az egész ceremóniát. Ilyen kis háromlábúra rá rakod, oszt csókolom. Mész fotózni. Kiegészítőnek pont jó. Évzáró nem a legjobb téma, ezért írtam pl az oviban egy kicsi teremben szokott lenni "bemutató". Oda jó. Arra, amire írtam. Kiegészítő elemnek, semmi esetre sem arra, hogy ezzel hú de jó felvételem lesz a fiamról/lányomról.
-
elszabi
tag
Jelentem, én is megreptettem az újdonsült kicsikémet - P3A.
Elment a fw frissítéssel az idő, így eléggé sötétedésnek indult, szóval rövidre akartam fogni, emiatt nem küldtem ki messzire sem. Az eddigi tapasztalataim nagyon jók. Holnap megpróbálok nyíltabb területre kimenni, ott felmérni mit is tud. Valami ajánlott hely a fővárosban? Kisebb gépeimmel a Közvágóhíd felé szoktam amúgy menni. Ott van egy hatalmas üres placc a 2 HÉV nyomvonala között, plusz egy lerobbant raktárépület is, amit még személyesen sosem mertem megnézni közelről, elég kétes alakok járnak arra ugyanis. No, talán majd így...
-
Tszkr
csendes tag
továbbra is gondolkodom ezen a gépen:XK Detect X380-C milyen lehet a gyári kamerája?
-
Teréz Atya
senior tag
No, gyerekek, jon a Falconbol a 210-es verzio is. CC3D es SP R F3 FCB-vel. Ahogy latom a vazon megint nem hagytak helyet az FCB USB-jenek, viszont vilagit a motor mount.
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Allien #20286 üzenetére
Nem igazán értelek.
Előbb deklarálod, hogy "TÖKÉLETES pl rendezvényez is", úgy folytatod, hogy "kurvára torzít", majd azzal zársz, hogy "önmagában ilyenre én sem használnám".
Most akkor mi van?
Értem én, hogy mire utalsz az "önmagában"-nal, na de ne komolytalankodjunk már. Egy 50 grammos kamerához nem viszek tripodot. Ha meg viszek, akkor a rendes kamerámat rakom rá.
AKCIÓKAMERA. Tökéletes a legújabb taknyolásom megörökítésére. Néhány percen keresztül ki lehet bírni az ugráló képet, a torz geometriát, fals színeket, az ócska dinamikát, mert a taknyolás a lényeg.
Az évzáró meg elvileg egy ünnepség. Értsd: hosszú ésunalmaspatetikus. Tömegnyomor van, ergo NINCS megfelelő pozíció filmezni. A nagylátószög miatt minden apró és távoli. Nincs zoom, hogy legalább a kölyök arca kivehető legyen, mikor átveszi az oklevelet...
Szóval, fenyegessen akár a Spanyol Inkvizíció pihe-puha párnákkal, engem bizony nem tudna rákényszeríteni, hogy egy ilyen anyagot végig nézzek... -
kriszbon
őstag
Sziasztok!
Ha esetleg valakit érdekel aránylag [olcsón] copter gyakorolni.
Elméletileg 5MP-es kamera van rajta, ami ugye nem biztos, de oda vagyon írva. -
TromF
tag
válasz
tibibi #20279 üzenetére
Sajat gyartasu 2 tengelyes gimbal, ebayrol osszeturkalt alkatreszekbol. Szerintem jol latszik hogy a fuggoleges sikjanal fogva lett megforditva es a kamera attekerve 180 fokkal hogy elore alljon a megforditas utan is. Tervezeskor aggodtam hogy a nehez Yi akkuval a megnott erokar miatt nem fog stabilan allni, de ugy all mint a covek,
-
Allien
veterán
válasz
_X10Dead_ #20285 üzenetére
Nem értek egyet. TÖKÉLETES pl rendezvényhez is. Én pl oviban nyílt napot vettem fel vele. Csak van pár dolog, amit ugye tudni kell. Az egyik, hogy qrvára torzít. A kis súly nem zavar, mert senki se mondta, hogy tartani kell a kamerát. Csak, sok idióta van a világon, aki a telefonjával "videózik/majdnem fényképez", el tartja magától, hogy még rosszabb legyen az eredmény, stb. Az Eken is azért jó, mert van rengeteg kiegje, és pl van állvány csatlakozó. Le lehet rakni polcra, stb. De múltkor szelfi botot használtam mono állványként.
Természetesen, a legfontosabb, hogy ez ilyen esetben is csak második dolog, az elsődleges, hogy van NORMÁLIS fényképező gépem (DSLR), azzal csinálok fényképeket.
Az Eken meg arra jó, hogy látszódjanak az események, de önmagában ilyenre én sem használnám. Sőt, hasonló kamerát egyáltalán NEM használnék még drónon sem, de ez más tészta. Habár, ha a lencsét lecseréli az ember egy kb 90 fokosra, még talán.
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Tomi0703 #20275 üzenetére
Videózni tökéletes.
Visszanézni viszont kínzás...Ezek a kis akciókamerák nagyon nem iskolai évzáróra valók, arra jobb a telefonod is:
- A nagy látószög miatt minden kicsi és durván torzulnak a szélek
- A kamera kis súlya miatt képtelen leszel stabilan megtartani
- Senki nem látja, hogy kamera van a kezedben, azt hiszik majd, hogy annyira stréber vagy, hogy még most is jelentkezel... -
tibibi
őstag
Előbb próbálnám kalibrálni a g2d gimbalt ,de nem ismeri fel a simplebgc
kezd tele lenni a hócipőm.......
-
válasz
dreizwanzig #20273 üzenetére
Kimaradt, ha mobill appal, és PP-vel fizetsz, még lejön 5%.
-
válasz
dreizwanzig #20273 üzenetére
Nagyon szívesen!
-
válasz
dreizwanzig #20271 üzenetére
Ha kosárba rakod, 34,99.
-
válasz
dreizwanzig #20269 üzenetére
Nem rég linkeltem kékbe, 34,99-ért.
Az, hogy lesz e olcsóbb, senki nem fogja megmondani. -
dreizwanzig
aktív tag
Elég olcsó most az EKEN H9
Azon gondolkodtam, hogy ha karira szeretnék valakinek venni akciókamerát, akkor megvegyem-e már most ezt? Vagy van jobb most ennyiért? Vagy várjak még mert úgyis lesz jobb vagy olcsóbb? -
-
gonger
senior tag
válasz
molnarpeter #20249 üzenetére
Köszi.wifis gopro van csak azért írtam h nem feltétlenül azt használnám az elején, hogy megóvjam az esetleges tanuló időszaki sérülésektől.
Amiket linkeltem végül is nem ajánlod? -
hatasu
csendes tag
válasz
KaiotEch #20260 üzenetére
Ez itt kicsit kilóg, de egyébként belefér:
http://www.banggood.com/Nine-Eagle-Galaxy-Visitor-3-3_7V-1200mAh-30C-Battery-NE53090164-p-936527.htmlEz kicsit rövidebb, és csak 750-es:
http://www.banggood.com/JJRC-H12C-RC-Quadcopter-Spare-Parts-3_7V-750mah-20C-Battery-5PCS-p-970748.html -
czanga
őstag
válasz
Teréz Atya #20259 üzenetére
Köszi mindenkinek.
-
Üdv. Nihui U807 tulajok. Kérdésem lenne, hogy melyik a legnagyobb akksi, ami mindenféle fabrikálás nélkül befér a gépbe és kitolja a repülési időt?
-
tibibi
őstag
válasz
Jackal2 #20254 üzenetére
Hááá.de igy se kell senkinek
pedig mind nyűglődik,hogy olcsó gépet akar nekem meg itt porosodik időm sincs rá. egyébként meg van még kérdés
Shadam
Elméletileg át lehet fordítani ,de akkor a gimbalt is fordítva kell felrakjamaz gondolom nem lesz úgy jó
Czanga Ott van az aláírásomban mi kell még?
-
czanga
őstag
Általános iskolás kölyöknek milyen olcsóbb drone-t vegyünk itthonról 10-20.000 Ft közt? Hangzott el a kérdés, csak a választ nem tudtam rá. Annyi ötletem van, hogy X5C méret lenne a max amit kellene erőltetni.
Lecke feladva, ti jöttök.
-
tibibi
őstag
Előrébb kellene rakjam a g2d gimbalt az xk-n ,de a csavar helyek fixek és a gimbalon sincs több lyuk,és nincs hely ahova furhatnék .Lehet valami adaptert kapni vagy bármi ötlet
Az gépre valami tartó és arra a gimbal
-
molnigee
aktív tag
válasz
molnarpeter #20249 üzenetére
Ne ajánld már a x1/x251 vonalat kamera platformnak, az nem az a vonal.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
gonger #20248 üzenetére
Kezdésnek brushed olcsón, akár használt is jó, amíg megtanulod az irányítást (+alkatrész nem árt), utána brushless JJRC X1/XK X251, azok elviszik a GoProt (akár egy egyszerűbb gimballal), az alap kamerák nem túl jó minőséget produkálnak. FPV is kellene mellé, tehát élőben is néznéd, amit a drón lát, vagy wifis GoProval oldanád meg ezt a dolgot?
-
gonger
senior tag
Első drónt keresek, amivel megtanulhatok repülni és kamerát (goprom van, de kezdésnek biztos nem tenném rá, csak a gyárit) is elbír.
Olvasom itt az MJX X101-et illetve a SYMA X8HG is itt van, amit Én néztem ki és 30 e alatt megvan, bár sokat kell rá várniVan más amit az Én igényeimre javasolni tudtok?
-
shaddam
aktív tag
Van itt esetleg olyan aki rutinos videókészítés árazásban? Lenne majd pár kérdésem
-
TromF
tag
válasz
Teréz Atya #20244 üzenetére
Es akkor nezd meg ezt a manualt is
Ok lehet hogy mar a jovobe latnak, mar keszul az uj fw, vagy csak mindenki mindent osszevissza ir.
Nehez az elet, en meg annyit gorcsolok rajta, mintha nem tudnam barmikor araban eladni, ha nem kene. -
sityak
tag
válasz
Teréz Atya #20241 üzenetére
nem annyira voltam megelégedve az A2-vel
most hogy van már A3 meg Lb2 így elég fasza kis gép lett
stabil mint a dög -
Teréz Atya
senior tag
Hogy mik vannak! Meg jan / februar kornyeken vettem az i6-ot, akkor a legujabb info az volt h 6ch-es es a menuje is alig kulonbozott az i6-tol. Pont az volt a nagy debunkolas RCG-n, h a BG 10CH-kent hirdette, a tesztpeldany meg 6ch volt. Akkor ugy latszik idokozben FW frissitessel ezen reszeltek.
Amugy hardveresen nem nagy kulonbseg lehet a ket tav kozt, kepessegben kb. ugyanaz, SW-ben van a nagyobb kulonbseg. Ahogy latom a manualban csak AFHDS 2A van, ugy tunik a sima AFHDS-t is elvetettek, igy valszeg nem kompatibilis a regi flysky modulokkal. Ezzel csak az a baj h az osszes regebbi wltoys es az osszes mikrovevo a regi rendszert hasznalja. -
TromF
tag
válasz
Teréz Atya #20236 üzenetére
-
Pikachu24
aktív tag
Az miért van hogy én még egy olyan gimbalt sem láttam amin lefelé állt volna a kamera?
Szerintem így könnyebb lenne balanszolni, az meg nem érdekes hogy a gomb bele lóg a tartóba mivel fordítva rakom fel a kamerát és meg van oldva. -
TromF
tag
válasz
Teréz Atya #20226 üzenetére
Pont ez a bajom, kellene a heli mod is, es 6 csatorna nem eleg. En is ugy lattam, csak multikopterre jo a i6S, mert nincs benne trim funkcio. E mellett a firmware hibas, nem mukodik a memoria, erre mostanaban lesz patch.
Viszont gyarilag 10 csatornas az ado, csak i6ab vevovel szallitjak.
Az i6-ra azota sem jelent meg moddolt firmware (v1.5 az utolso), szoval a failsafe meg mindig nem ok.Es ujra viszont az i6S Align klonja, a T10 azt mondja a magarol hogy lehet trimmelni es helihez is jo.
http://www.align.com.tw/ManuaLib/transmitter/G00678%20RHET100XT.pdf
Linkek meg nem mukodnek, leiras nincs, de ha a kovetkezo firmware-ben lesz ez a funkcio is, akkor egyertelmu a valasztas. Kar hogy most kell a tav, mert mar uton a quad. -
Allien
veterán
válasz
kriszbon #20216 üzenetére
Azé na. Sajna ennyi időm nincsen.
Szép apránként. De ha rá jössz, akkor írd le nekünk is.
Én nem javaslom a sima kapcsolót, bár ki tudja. Az a félelmem, hogy normál esetben a gép vezérlése lekapcsolja a feszt a kameráról, amikor lemerülés közelébe ér, és csak utána kezdi el villogtatni a ledjeit. Ilyenkor a felvételek "elvesznek" (0kb-s méret). Tehát, valahogy úgy kell össze gányolni, hogy távról lehessen kapcsolni.
-
sityak
tag
hosszú pihenés után ma újra repült a "kicsike"
-
tibibi
őstag
válasz
Jackal2 #20219 üzenetére
nézegettem ezt a gimbalt tetszik a kamera felfogatása
Aztán kaptam üzit:
Hello shopper!
We noticed you've been looking at this product for a while and we would like to offer you a discount. If you click on the add to cart button below we can offer you this product for EU63.88.
This offer will only show once.
If you leave this page or close this window you will not see this offer -
Jackal2
senior tag
válasz
Pikachu24 #20221 üzenetére
Csak bevágtam, mert benne volt a hírlevélben, gondoltam érdekes lehet. Ogrénak a második verzióján lesz csak gimbal, az I-esen már nem. Azon még állítgatok szoftveresen, de ennyi.
Nohab: nem is vettem észre, hogy van benne ESC. De tudok mondani kevesebb mint 30 grammos kombót, de nem mondok, minden konyhatitkot nem lehet kiteregetni
-
Teréz Atya
senior tag
- na
- pontosan / azertA ZOP akksik a legolcsobbak. Nem nagyon eroltettek meg magukat amikor osszevalogattak a cellakat, 6-bol 2-nek van egy gyengebb cellaja amit a naze32 nemtud lekezelni, ugyanis nem mer cellankent. En a feszkijelzos buzzert hasznalom 3,5V-ra allitva. Multimeterrel merve kb 0,02-0,03V elteressel jelez ami sacc/kb jo.
Viccet felreteve az FS-i6S az egy ropcsi/heli modoktol megfosztott, de dizajnos FS-i6 erintokijelzovel. Mivel ilyesmije nincs a 10 ch modot fejleszto francia egyetemista sracnak, igy nem is nagyon erdemes vele foglalkozni.
A 10 ch modot nem probaltam, de uton az iA6B. Ezzel csak serialon megy a 10CH, PWM / PPM felejtos. Amikor utoljara olvastam utana a failsafe bugzott, igy inkabb nem tettem fel a modot, tobb ch nem hianyzik meg van helim is. Nekem folosleges. -
kriszbon
őstag
válasz
molnarpeter #20218 üzenetére
Köszönöm, de hiába zárom a két vezetéket rövidre ilyesmi időkre, semmit nem csinál.
-
jony77
tag
Valaki kisegítene,aki ért az adókhoz!
Szóval azt nem értem,hogy van egy 2.4g távom ami oda vissza kommunikál,elvileg!(telemátriás)
Erősiteni szeretném a hatótávot signalboosterrel,akkor a vissza jelet miért nem kell,vagy hogy működik ez?
Nem értem!A vevő is ad?vagy hogy? -
4m@15
tag
Tudom, hogy nem nagy gépek, de Gearbesten most 10 dollár a Fluoreon H101 és a JJRC H22 😊 érdemes lecsapni.
-
Jackal2
senior tag
Most kaptam Hobbykingtől:
- 3X gimbal, Geocalla 71 EUR
- Multistar racsing 2205-ös 25 EUR (mondjuk kicsit nehéz a motor szerintem) -
Jackal2
senior tag
válasz
Szafec #20152 üzenetére
Hu, hát ami jól elviszi, az mindenféleképpen brushless gép kell, hogy legyen.
Cheerson CX-20, Xk Detect X380, Quanum Nova Pro, Walkera RQ 350, meg minden ami ekkora.
Fenntartásokkal JJRC X1-is, 1806 2280KV-s motor van rajta, szóval ereje lesz hozzá.
Akarod stabilizálni is?
-
kriszbon
őstag
válasz
Allien #20214 üzenetére
Nekem azt írd le, hogy azzal a két nyomorult vezetékkel a V666-on hogyan tudom rávenni felvétel készítésre?
Vagyis nem fontos hogy távról is indíthassam (pedig az lenne jó) hanem indulás előtt be tudjam kapcsolni a felvételt.
Valami kapcsolóval, vagy mit tudom én, de hova kössem, mihez érintkezzen az a két vezeték? -
TromF
tag
válasz
Teréz Atya #20201 üzenetére
NA
Probaltam osszehasonlito tesztet keresni, de sikertelenul. A i6s csak multikopterhez jo, a i6 mindenhez? Nincs gond a 10 csatornas moddal? Miert jobb valasztas a regi?
Mas: Jol megvagy a ZOP akksikkal, hozzak azt amit vartal toluk? -
Allien
veterán
Mellékesen. Adott az XK 250A FPV szettje (már nekem, de gondolom másnak is van). Illetve, sokan megvették (én is) az akkciós 15 dolláros V666 FPV szetet. No, jelentem, a két kamera alapjai megegyeznek! A nyák 1:1-ben méretileg u.a. (persze, alkatrészek csak egy része)! Tehát, a V666 belseje likvidálható, és át rakható (enyhe sérülést kell okozni a burkolatnak a vezeték, és sd kártya kivezetéseinél). Illetve, maga a lencsét érdemes át rakni természetesen, mert a V666-ban lévő enyhén, de mozgatható, míg az X250-s lencse fix, és lefele néz. Persze,maga a V666 is mókolható, ugye egyik problema a fix csatorna. 3 vezeték megy át az adóhoz, ergo maga az adó is bizti, hogy cserélhető.
-
molnigee
aktív tag
válasz
molnigee #20209 üzenetére
Nos, így néz ki jelenleg nekem az x251, a cam felfogatás miatt gondoltam megmutatom, többen kérdezték.
Illetve raktam a lábakra egy kis izét, hogy picit magasabb legyen, meg tompítson jobban talán.
Így is majdnem leér a cam, szóval ez is csak arra jó, hogy óvatosan menj pár kört, mert ha odavered akkor szivacs. -
molnigee
aktív tag
-
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
molnigee #20198 üzenetére
Egyet értünk. A gép elbírja a RunCam-et, nem is repül vele rosszul, de ha leveszed róla, érezhetően megkönnyebbül. Ha egyből kamerával indulsz, akkor is érezhető, hogy szélesebbek az ívek és jobban driftel, mint kellene, de így is jól repül, stabil marad.
Én viszont mezítlábasan kezdtem, ahhoz képest pedig nyilvánvaló a megváltozott viselkedés.
Pl.: Ha odarántod a gázt, nem függőlegesen emelkedik, hanem kicsit megindul előre. Nem "ugrik" akkorát. Ez mondjuk várható volt, de a "féktáv" hosszának megnövekedése elsőre kicsit meglepett. -
tibibi
őstag
Az eken h9 jobb mint az sj4000 wifi?
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Eladó KTM női bicaj!
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest