Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
Aktív témák
-
beeboy
addikt
Mindenre ki lehet, pl:
http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=13297 und #8
amúgy asszem 88 az első SZJA év, nekem meg ez ugrik be -
beeboy
addikt
Nem azt mondom, hogy nincs némi igazság abban, hogy ha valaki kábítószerezik az a saját magánügye, de azért nem kéne rendezvényen propagálni bizonyos köröknek.
Egyébként volt már tüntetés szervezve lopott hardwer, szoftwer ügyben? Elkapálhatná magát az a szervezet amelyik ilyet csinálna. Ha már szóbahoztad. -
Vertic
aktív tag
Ha még nem olvastátok:
http://www.es.hu/pd/display.asp?channel=PUBLICISZTIKA0318&article=2003-0505-1041-09AUBQ
Bírom Váncsa stílusát
-
rzoli
senior tag
-
rzoli
senior tag
Még ez sem korrekt teljesen.
Az érettségi része a szövegértés. Valaki, (bocs, de már nem emlékszem ki) írt egy cikket, tanulmányt a valóságshow-ról, benne Évike, v. Zsanett szerepéről. (Egyébként nem túl hízelgőt.) Ezt a szöveget kell elolvasniuk, meghallgatniuk, s kellene megérteniük a leendő érettségizőknek.
Z -
Charlie Gordon
aktív tag
-
toeri
aktív tag
OFF Azért érdekelne miből gondoltad, hogy egy minisztériumban nem emberek dolgoznak???

Ha pedig mégis azok, miért is ne lehetne humoruk?
Hiszen ez nem a Földművelési~ volt a Torgyán-érában. (Ahol közismerten rossz volt a hangulat.) De ugye nem kötelező, hogy egy minisztériumban csak rossz lehessen a hangulat, vagy igen?
ON? -
Fisha
őstag
''hanem egy a minisztériumból (valószínűleg eredetileg viccből, de az is lehetséges, hogy eleve lejáratás céljából) kilopott vitaanyag egy példája. ''
Nem is tudtam, hogy ilyen vicces emberek dolgoznak a miniszteriumokban. Az meg, hogy kilopott anyag mit sem valtoztat azon, hogy mirol szol, es honnan ered.
Mindegy, en befejeztem... -
toeri
aktív tag
OFF De sajnos nem igaz. Mivel éppen akkor is ''figyeltem'' tudom, hogy a ''erettsegi tetel lenne egy kivalasztott valosaghsow egy szereplojenek jellemzese (nem vicc!!)'' állítás HAMIS. Ez nem egy leendő érettségi tétel, hanem egy a minisztériumból (valószínűleg eredetileg viccből, de az is lehetséges, hogy eleve lejáratás céljából) kilopott vitaanyag egy példája. (Tudod, mikor az emberek példálóznak, hogy a másik jobban megértse, amit mondunk, aztán csak még nagyobb kavar lesz belőle!)

Szóval felőlem annyira utálhatod az szdsz-t, amennyire csak jólesik, ez szíved joga; én csak azért aggódtam (és mertem közbeszólni), mert úgy tűnt féloldalasan vagy tájékozódva. Ennyi. És bocs. ON? -
-
Sixkiller6
őstag
válasz
Charlie Gordon
üzenetére
Ott van a közlemény...
Ez teljesen megdöbbentő...
Ehhez nem hiszem, h bárki bármit is hozzá tudna tenni.
Én szégyellem magam, és ''Én kérek elnézést''.
Elegem van.
SIX OFF -
Fisha
őstag
Off
Elore bocsatom, hogy teljesen elitelem az elobb emlitett kozlemenyt, sot meg a szelsoseg mivolta mellett kulon felhaborit, mivel szerintem vannak ertelmes ervek a konnyudrogok liberalizacioja ellen, csakhat az ilyen hulyesegekkel csak elterelik a temat a lenyegrol.
De azert egyet lassunk be, hogy van abban is nemi igazsag, hogy van olyan part, amelyik rendszeresen szorgalmazza a nep butulasast, esetleg fogyasat elosegito inditvanyokat. Lasd drogok, abortusz, kerettanterv, amiben erettsegi tetel lenne egy kivalasztott valosaghsow egy szereplojenek jellemzese (nem vicc!!). De ez mar sajna nem fer bele ebbe a topicba, pedig sajnos nehez a valosag egy kis szeleten vitatkozni, mikor olyan szovevenyesek az osszefuggesek.
On -
Charlie Gordon
aktív tag
-
toeri
aktív tag
OFF Megpróbálom mégegyszer -utoljára- még egyszerűbben fogalmazva.
- NEKEM SEMMIT nem jelentett a ''88'' tegnap reggelig.
- EZ NEM AKADÁLYOZ meg abban, hogy felismerjem a szélsőséges viselkedést.
(Pl. amikor egy kisebbség lezár egy hidat, mert a többségi akarat nem teccik neki és így próbál meg kizsarolni sok-sok embernek okozott kellemetlenség által egy neki kedvező változást. Ha én is szélsőséges lennék, akkor simán a Dunába toltam volna őket.)
- ÉN NEM vagyok számmisztikus, csak hiányos ismereteim ellenére hallottam már arról, hogy a nácik között viszont kedvelt. ON? -
Fisha
őstag
válasz
Sixkiller6
üzenetére
Megtalaltam. Hat ezt tenyleg nem kene..

-
Fisha
őstag
válasz
Sixkiller6
üzenetére
Hol van ez a ''hivatalos kozlemeny''?
-
Fisha
őstag
Mint irtam, az hogy a tetteik alapjan megitelni a mukodesuket, az egy elfogadhato dolog, de ez a nev mizzeria finoman szolva is nevetseges. De mondom nekem total mindegy ugyanis se pro se kontra nem viszonyulok sehogye a lelkiismeret88 csoporthoz, csak vicces latni ezeket a habzo szaju, mar szammisztikaba hajlo hozzaszolasokat.
-
Nimrod
addikt
válasz
Sixkiller6
üzenetére
Ezt én is hallottam a híradásokban. De nézzünk körbe BP-n, mit látunk.
JENKI GO HOME
B*ZI ZSIDÓ -pártnév-
stb.
Kit érdekel? Röhejes, ne foglalkozzunk vele és kész. -
Fisha
őstag
válasz
Sixkiller6
üzenetére
Hehe. Egyre jobb

-
Sixkiller6
őstag
A Lelkiismeret 88ról elég ismerni a közleményüket, miszerint mivel az SZDSZ a zsidó érdekeket képviseli, engedélyezni kéne a könnyű és keménydrogok használatát a zsidó szülők gyermekeinek... Innen már szabadkozhatnak ezek, hogy a 88 nem Hitlerre utal.
Ennyi. -
toeri
aktív tag
OFF
1, Mint már írtam, én figyelek, nem kell külön szólni érte.
2, Legfeljebb nem szólok. (Van ilyen is.)
3, Mivel láthatólag elolvastad csak nem értetted, megpróbálom egyszerűbben:
- A ''titkos'' szervezeteknek is van identitásuk, csak az a kívülállók számára nem mindig nyilvánvaló. Lásd még: Szabadkőműves páholyok. EZ az értelme a ''88'' névbekerülésének még akkor is, ha ezzel együttjár a -minimális- ''lebukásveszély''.
(Egyébként sem ettől ''bukik le'' egy ilyen szervezet, hanem a megnyilatkozásai, viselkedése által. Mondani mindent lehet, de a tetteinknek hosszú távon összhangban kell lenni a céljainkkal, különben elfele haladunk azoktól. Ez ilyen egyszerű.)
- A ''88'' önmagában nem jelent semmit, a szervezet viselkedésével egybevetve nyer értelmet. (Valamint személyi kötődések által.)
- Én nem feltételezek, én megfigyelek. (Egyébiránt meg utálom a számmisztikát, míg mások szeretik. És nem a ''88''-ból szűrtem le, hogy szélsőjobboldali csoportosulással van dolgom. Tudod, én olyan buta vagyok -meg mint mondtam már utálom a számmisztikát is- , hogy tegnap mondta egy bácsi a TV-ben, addig nem is érdekelt. Ja meg azóta se!)
ON -
Fisha
őstag
Figy. Az, hogy mi a velemenyed egy szervezet mukodeserol, az egy dolog. Meg azt is mondhatod akar, hogy vicces, hogy pont 88-ban alakultak, mert ez ezt meg ezt is jelenthetne a nevukben. De azert az mar vicc, hogy ha valaki azt gondolja, hogy egy szervezet, ilyen ugyes kis nevvalasztassal akar valamit is elerni. Tenyleg mit is? Ahogy mondtad nem vallalhatjak (az altalad feltetelezett) naci mivoltukat nyiltan. De akkor mi ertelme lenne berakni a nevukbe ezt a 88-at, mert ugye akinek vag az esze, mint a beretva, az rogton atlat a szitan, mint ahogy te is, nem? Nembaj ok ennyire butak, hogy beraktak a nevukbe a 88-at, de ugyanakkor mennyire elorelatoak is voltak, hogy mar 88-ban a rendszervaltas elott is akcioztak erdelyi magyarok megsegitesen. Fene a pofajukat, hogy mar akkor tudtak, hogy 2003-ban milyen elvarasoknak kell majd megfelelniuk, de milyen butak voltak, hogy nem gondoltak arra, hogy lesz, aki leleplezi oket.
-
Nimrod
addikt
Épp most reggel olvastam a Metróban egy cikket ezzel kapcsolatban, hogy a cigi, az alkohol és a drogok is endorfint termelnek, ami miatt a szervezet nem termel magától, hanem külsőleg kell mindig adni neki az ''adagot'', így ''alakulnak'' ki az alkoholisták, drogosok, nikotinfüggők.
Evolúció, csak picit gyorsabban és rossz irányba. -
toeri
aktív tag
OFF Én spec. olvastam, (csak nem szóltam bele) és meg is lepődtem, hogy sikerült valakit meggyőznöd...
Ugyanis nem ezen múlik. '88-ban alakult még egy csomó szervezet, akik nem vették be a nevükbe a ''88''-at, és nem is viselkednek ''úgy'', vezetőjük sem ''ekszkuzal''-ja (idézet tőled)
magát ilyen irányba pár évente.
Aki akarja olvashat róla eleget, azon meg bizonyos IQ felett nem csodálkozik senki, ha egy bűnöző csoport nem írja ki magára: ''Mi vagyunk a maffia fedőszerve.'' (Ugyanis ma Mo.-n nem szabad NeoNáci csoportot hivatalosan bejegyezni, tehát ha valalki ilyen szervezetet gründol, alapvető érdeke, hogy ez ne kapjon nyilvánosságot és csak azok értsék/tudják, akik egyet is értenek a céljaival. Így minden ilyen tömörülés/egyesület/stb. kultúrális célokat ''vállal be'' hivatalosan és persze soha semmilyen nyilatkozatban nem vállalják fel a valódi mivoltukat.)
Ui. Az, hogy van egy remek válaszuk a '88-ra kissé megkönnyíti a magyarázkodást, de pusztán ettől még nem kötelező elhinni.
Ui2. Ha ilyet alapítanék, lehet én is ki tudnék találni valami hasonlót.
ON? -
Fisha
őstag
''Német ABC 8. betűje lenni ''H''.''
Pff. Inkabb olvasd vegig a topicot, es ekszkuzald magad, amig nem keso.
Tenyleg se pro, se kontra nem foglalnek allast az ugyben, de azt nagyon erdeklodve figyelem, hogy az atlagon feluli ertelmi kepessegu emberekkel is (mert gondolom itt olyanok vannak) mi mindent meg lehet etetni, anelkul, hogy egy picit is belegondolnanak, utananeznenek. Szomoru.
-
-
joysefke
veterán
Butus vagyok, világosítson fel plz valaki, hogy hol vehetek jó minőségű füvet,
és hogy az mennyibe kerül
köszi! -
Vertic
aktív tag
Szerintem mielőtt hozzászólunk egy vitához olvassuk már el végig, miről írnak az emberek. Ha csak az elejét olvassátok el, honnan tudjátok, hogy a többi párszáz hozzászólásban nem mondták el már ugyanazt, amit írni akartok? Semmi értelme leírni ugyanazt sokszor, ugyanazokat az egyszer már kitárgyalt dolgokat előhozni, csak mert lusta voltál végigolvasni. Legalább végig kéne futni. Különösen a Házigazdák hozzászólásait...
Akkor mások miért olvassák el amit te írsz, ha te sem veszed a fáradtságot fordítva? -
Lomos
aktív tag
Megsugom minden kedves ''marihuana == drog'' huszarnak, hogy a marihuana meg koszono viszonyban sincs a drog koznyelvben elterjedt jelentesevel. Es ezt a Kendernapon felolvasott, addiktologus altal irt, levelben is hangsulyozta az iroja. Ha nem sipoltak, fujoltak es mocskolodtak volna, akkor talan hallottak volna, nembaj...igy jo volt nekik. Es jelentem a marihuanat igen konnyu letenni...Igen jo baratom elt vele, es mivel jon a vizsga es egyeb idoszak, ugy dontott, hogy a vegeig nem sziv. Es ennyi...nem vett ujabb grammokat, nem sziv, kesz. Nem remeg a keze, nem ideges, nem agressziv, nem sapadt, nem fogy le...soroljam meg??? Nagyokosok.... (mar akinek inge
) -
Lomos
aktív tag
Reszemrol annyi, hogy direkt nem inditottam temat errol, amikor meg nem volt, mert igencsak megutkoznek a velemenyek, es sokszor erveles nelkuli vita van, talan ebben a topicban is. Bevallom nem olvastam vegig, csak az elso nehany hozzaszolast, viszont igencsak megleptek...
Keremszepen, ne legyunk demagogok, nezzunk utana dolgoknak, mielott predikalunk rola, es amugyis...
A konnyu drog ut a kemeny droghoz pedig abszolut badarsag. Ha valaki van olyan hulye, hogy hozzanyul a kemeny es altalaban szintetikus cuccokhoz, akkor arra nem tudok mit mondani. -
anulu
félisten
Előre jelzem, hogy nem olvastam végig a topicot, csak egynéhány (kb 100) hozzászólást.
Nagyon bánt, hogy olyanok próbálnak tűzzel-vassal kardoskodni ellene, akik igazándiból nem is tudják, hogy miről van szó, csak annyi lett a fejükbe verve, hogy drog=bűnözés, lopás, miegyéb. Az miért számít bűnözésnek (mert jelen állapot szerint az), hogy ha vki egy húzós nap után elszív egy jointot otthon? Nem azért, mert függ tőle, hanem azért, mert az olvasáshoz pl fáradt, és máshogyan szeretne kikapcsolódni?!
Töredelmesen bevallom, hogy én is kipróbáltam. De aki engem emiatt bűnözőnek nevez, azt - már bocsánat, de - körberöhögöm... Szerintem a cigi és a pia sokkal veszélyesebb.
Ismerek olyan srácokat, akik 4-5év után hagyták abba, és nem azért, mert áttértek keményebb drogra, hanem azért, mert már nem az vonzotta őket ahhoz, hogy kikapcsolódjanak.
Az pedig, amit a ''Lelkiismeret(???) '88'' tagjai leírtak, az számomra undorító, és mélységesen felháborító. Amúgy tudjátok, hogy miért 88? Segítek. Német ABC 8. betűje lenni ''H''. Aki innentől sem érti, az legyen kedves áttanulmányozni a 2. világháború történetét, és az azt kiváltó okokat. Ezt az ok-okozatot nem én találtam ki, hanem ezen körökben mozgó ismerősömtől tudom.
Az pedgi szimplán bánt, hogy az ellenzők nem is hajlandóak meghallgatni az érveket, amitűket azok mondanának, akik a fogyasztók-nem-büntetése mellett vannak. Márpedig csak a demokrácia alap szabályai szerint is legalább illene megtenniük.
Részemről ennyi. -
fantomka
csendes tag
Kólából is van halálos adag: emlékszem egyszer olvastam valahol, hogy egy csávó annyi kólát ivott, hogy belehalt.

Egyébként a témához nem akarok hozzászólni, mert ahogy eddig olvastam az értelmes gondolatokra jobbára csak ''kiabálni'' tudott a másik fél.
(Fisha félre ne értsd, én se értek azzal egyet, hogy több kilónyi fű lehessen az embernél, csak eszembe jutott ez a kólás sztori
-
Azért csínján, az abortusz például a vallási vonulat miatt nem egyszerű kérdés. De, igazából nélküle sem. Nem egy eutanázia (mondjuk olyan, amikor előre nyilatkozom, hogy ha kómába kerülök, húzzák ki a cuccost), mert nem csak magadról döntesz. Állást nem foglalok, de abban biztos vagyok, hogy a fű-abortusz-eutanázia nem mosható egybe.
A fű esetében viszont én is engedném a dolgot. Ha pálinka van, legyen fű is, kb hasonlóan veszélyesek. És legalább elkülönül a keményebb drogoktól, hiszen ezt szabad majd, azokat nem. Most mindegyiket tilos, így ha ki akarod próbálni, mehetsz a dílerhez, akinél viszont lesz egy kis ''na jó, gyereknap van, ezt próbáld ki, tuti üt, tuti anyag'' [x közép-/keménydrog]. -
Qsoe
csendes tag
Mindenkinek, aki ellenezte a legalizaciot
Azt hittem a szamitigep hasznalataval/ismeretevel valami liberalizmus is automatikusan tarsul.
Schwarz programokat telepitesz, lopott hardwert hasznalsz. Filmeket, zenet toltesz le ingyen a netrol. Embert nem olsz, nem rabolsz. Magyarul ugy erzed, jogod van magadnak eldonteni, mi a helyes/megengedheto, es mi nem.
Akkor milyen alapon vitatod el ezt mastol?!?
Nem fuvezek, es nem voltam kint a tuntetesen. De ha nem lett volna mas dolgom, ott vagyok. Ez nem csak a furol szol szerintem.
Arrol, hogy elvileg, szerintem, jogom van ahhoz, amivel masnak nem artok. Fu, euthanazia, abortusz, mindegy.
Arrol, hogy mennyi vaskalapos, fasisztoid fazon van kicsi orszagunkban.
De azt remeltem, itt ilyen csavo keves van.
Hat keservesen csalodtam.
QG -
zsoltee10
addikt
válasz
GhanBuri Ghan
üzenetére
Pont azért kérdeztem, hogy most én hallottam rosszul a tévében, vagy tényleg igaz. Ezekszerint rosszúl hallottam,és köszönöm a felvilágosítást. Nem akartam provokálni senkit. Tényleg nem, és távol álljon tőlem a politikai szempontok miatti anyázás, meg ilyesmi.
-
GhanBuri Ghan
őstag
Nos, a hir igaz, csak nem Mercedest, hanem Zsigulit, es nem osztogattak, hanem fosztogattak.
Az otlet nem az SZDSZ-e, hanem a 'Lelkiismeret' 88-e. Innen talan konnyen kikovetkeztetheto, hogy provokacionak szantak. -
mura81
senior tag
Mindenki azzal teszi tönkre a saját szervezetét amivel akarja! Engem addig nem nagyon érdekel amíg: 1. saját baráti körömből vkit nem érint, 2. nem akarnak róla meggyőzni, hogy az milyen jó.
A ''szervek'' mindig is azt tették amit mondtak nekik, ha nem akkor meg fejek hullottak. (saját tapasztalat: a városban ahol élek egyszer ''túl hamar'' reagált a gyorsbeavatkozású speciális csoportja a rendőrségenek, és olyan embert kaptak el akit nem szabadott volna. Az akció után a csapatot feloszlatták) Na csak ennyit a ''független'' szervekről. -
zsoltee10
addikt
Nem mondtam semmit, azt is csak halkan. Tényleg bocs. Nem volt időm végig olvasni a témát, csak beugattam vmit. Megígérem, hogy jó kisfiú leszek. Nem tartom helyesnek a drog engedélyezését. Ha könnyű drog akkor sem. Drog az drog. szvsz.
-
zsoltee10
addikt
Most mi van? Nem akarom, hogy be legyen zárva a topic. Töröljétek a hozzászólásomat. Bocsesz.
-
Vertic
aktív tag
Töröld légyszi! Meg ezt is. És ne zárd be a topicot...

-
toeri
aktív tag
OFF Hmmm... Te is maradhattál volna máshol. Direkt arra hajtasz, hogy újra bezárják a témát? Zavar? Mert akkor nem kötelező sem olvasni, sem beleírni.
ON -
Antonio
senior tag
Hát egy le kell szögezni hogy ez is egy olyan téma ami igencsak alkalmas arra hogy elterelje az emberek figyelmét egyéb (társadalmi-politikai stb)probléákról és lehessen jót vitázni.
Nem akarok kampányolni egyik oldalnak sem +akik eddig felszólaltak a legtöbbnek igazat adok, csak ne keverjük a szezont a fazonnal.
A legfontosabbnak tartom megyjegyezni hogy azt nagyon férevezető hülyeségnek tartom hogy aki füvezik annak egyenes út vezet a keménydrogokhoz ezekszerint aki néha megiszik 1-2 pohár sört vagy bort ünnepekkor és pezsgőzik szilvesztrkor annak már lehet egy rublikát kihagyni az alkoholisták névsorában. Észre kell venni hogy -elsősorban- nem a kábítószerek váltják ki az emberekből a függőséget hanem az adott alany szociális, kulturális, háttere családi állapota, lelki bajai (szeretet hiány megnemértés stb) akaraterő stb stb... aki így menekül valamilyen mellék tevékenységbe :alkohol, gyógyszer, kábítószer, de ide lehet sorolni a munkamániát a fanatikus hobbisokat, a virtuális világot (internet, pc-s játékok) ez utobbit én személyszerint a legveszélyesebbnek tartom és ez lessz a jövő generációjának problémája.
Az ember mindig is el akad szakadni néha a mindennapoktól és pl.: elmegy kirándulni, sörözni moziba stb ... ebből akkor lesz baj ha mértéktelenségbe esik ill. a mindennapi ''valós'' élete fölé helyezi
A ''drogok'' az emberiség kezdete óta a mindnnapok kultúrájának része. nézzünk meg bármilyen ősi kultura fenmaradt képviselőit én a jelenleg is élö afrikai/ázsiai/d-amerikai esőerdők pampák-szavannák tőrzseire gondolok. hiszen az ők varázslóik sámánjaik stb a mai napig használnak ilyen szereket a szertartásokhoz ''gyógyításhoz'' stb de szerintem ezt nem kell ragozni mindenki tudja mire gondolok.
Nem lenne semmi baj ha az eberek -az eberi természet- tudná ezt kontrolálni. Nyugodtan ell lehetne szívni néha napján 1-2 szál cigit egy baráttal való találkozásnál egy sör mellett, egy nehéz tárgyalás után stresszoldóként, egy jól sikerült nap végén egy kávé melett az erkélyen -a lemenő napban gyönyörködve miközben lanygyos nyári szél símogat- elpöfékelni egy szál cigit (neadjisten füvet) átdgondolva a napot és örülni a pillanatnak és annak hogy élünk ... stb azt hiszem semmi baj nem lenne ....
Én is szívtam füvet amikor főiskolás voltam és szerintem a fiatalok nagyobbik hányada kipróbálta (a szonorú hogy sokkal többen kipróbálták a szintetikus nyagokat speed extazy én soha) és lám itt vagyunk ennek már 4-5 éve.
Egyébként az egész lágydrogügyet ilyen szempontból szörnyen álszentnek tartom ----azt nemis említem hogy olyan emberek is beszélnek róla akik sem koruk sem társadalmi helyzetüknél fogva stb (pl nyugdíjas) meg sem érthetik a dolgok mibenlétét hiszen teljessen másban nevelkedtek éltek ... (és lehet hogy ők jobban jártak az lenne a követendő példa de ez más történet.----
hiszen 1. az állam igencsak tetemes öszeget zsebel be az alkohol és a cigeretta ill a kávé árából
2. ezen 3 élvezeti cikk fogyasztó köréből hatványozottan több beteg kerül ki aki a tb-nek kölcséget jelent tödöbajok (rák), vérnyoásproblémák, alkoholizmus és a velejáró betgségek (balesetek, alkoholos állapotban elköv. bünycselekménystb)nem sorolom mindenki tudja hogy miket lehet ezek számlájára írni. És ezeket szebadon veheti fogyaszthatja mindenki még reklámozni is lehet (persze ha mértékletesség érvényesülne nem lenne probléma)
3. Én még nem olvastam olyat újságba és nem halottam hogy valaki füvezés miatt bármilyen problémája lett volna (na persze ha mindennap elsziv 20 szálat akkor lehet)valószínüleg statisztikailag ki sem mutatható (ezt most csak hasból mondom és ha valaki tud adatot mondja) ebből adodó problémás esetek tb-költség ilyesmi.
Az a legnagyobb probléma hogy a társadalom még nem egészen érett ezen ''probléma'' kezelésére...
Egyébként csak azért írtam enyit mert mindig kiakadok amokor a médiában feldobnak egy támát és mindeki mondja a maga hülyeségét óriási ferdítések valótlanságok hiedelmeek stb.... és a végén más ártatlan issza meg a levét lásd pitt-bull törvény de ez egy kicsit másik történet. És ez már igen messze esik a pc világtól -
maddog
tag
na
szoval aki tamogatja a fu legalizalasat azzal nyilvanvalova teszi hogy o sziv
en azt mondom hogy vagy legyen legalis a cannabis vagy legyen illegal az alkohol is mert annal jobban nemigen tudja semi tonkretenni az embereket es sokkal tobbe is kerul a tarsadalomnak es igy lenne igazsagos is
akik pedig csak konyvekbol idezgetnek a hatasairol azoknak csak durvan tolzo ellenpropaganda dumak a leirasok-nem parabb a fu mint cigi lenyegesen -
Szőrös
veterán
Nos akkor 1 naggyon rövid szösszenet. Nem tagadom én is kipróbáltam a dolgot. Nem mondom , hogy rossz . Nem szoktam rá nem kezdtem el keményebb drogokat használni meg semmi egyébb amivel a zellentábor szokott érvelni. Eccerűen nevelés kérdése az egész. Ez persze nem azt jelenti , hogy én olyan hű de fenejókölök lennék.
DE : immáron 3 éve kint él 1 jóbarátom Hollandiában ottani barátnőjével s elmondta a tapasztalatait ezzel kapcsolatban. Nem a Hollandusok azok akik a legjobban rá vannak kattanva a drogokra , persze azok is szívnak de nem úgy ahhogyan az ember itten elképzeli , hogy éjjel nappal. Miért ? Mint már mondtam nevelés. Ez itt a lényeg kérem szépen. Mert ottan külföldön ez megvan. S nem csak az otthonira gondoltam hanem a sulira is. Persze ezt a mostani állapotokat tekintve nehéz kivitelezni itthon , de idővel megoldható . S még valami a tiltott gyümöécs mindig édes ! -
Megnyitottam a topikot újra.
DE:
Ha beindul a baloldal vs jobboldal, akkor végleg bezárom. Maradjunk a témánál, ami a fű és társai. -
toeri
aktív tag
-
Polesz
addikt
Ajánlott film: Trainspotting
Egy idézet a filmből (lehet, hogy nem pontos):
''Még a C vitamint is magunkba fecskendeztük volna, ha illegális.''
Amúgy nem támogatom a legalizálást, de a fogyasztók súlyos büntetését sem. -
toeri
aktív tag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Nagyon egybevág az általam más forrásokból korábban olvasottakkal.
Pár megjegyzés:
1, Pszichikai függőség.
- Ha én teszem azt szeretek kuglizni, majd ezt minden különösebb ok nélkül megvonják tőlem, mint örömforrást (holott nem ártottam vele senkinek), én is ideges lennék. Ha valaki ezt nevezi ''tünet''-nek, az az én mércém szerint ''nagyonnemnormális''.
2, Befele fordulás, viszony a külvilághoz.
- Nincs bizonyított ok-okozati összefüggés, pont annyira logikus magyarázat az, hogy az eleve ilyen beállítottságúak közül többen nyúlnek e szerhez, minthogy a szer okoz-e ilyen hatást. További kutatást kíván. -
dnacrew
tag
Annyi eszméletlen nagy baromság hangzott el hogy muszály hozzászólnom.
1.: Az hogy az ellentüntentők nem hagyták szóhoz jutni a másik oldalt ez primitívség, bunkóság. Hogy a rendőrök nem avatkoztak bele, nem volt érdekük. Amugy a rendőrök: szívnak, árulnak (tapasztalat) és nem visznek be ha nincs nálad sok vagy nem zavarod a köreiket. (szintén tapasztalat) És abba kellene hagyni a járókelők teljeskörű motozását tisztelt rendőr urak a Váci utcán szombat este. (megtörtént)
2.: Az a szomorú hogy erről beszélni sem lehet, mert akik ellenzik azok mindeféle tolerancia nélkül lehurrognak és elitélnek, ha nagyon hangoskodsz jönnek a yardok.
3.: A kábítószerek (teljesen mind1 milyen) a különböző emberekre különböző hatást váltanak ki. Egyszerű példa: vannak emberek akik énekelnek ha berúgnak, míg mások kötekednek. A kábítószerek feloldanak bizonyos korlátokat. ÉS NEM A SZER A FELELŐS!!!! Mert ha egy apácába beletömsz akármit akkor sem fog megölni egy benzinkutast (akit ismertem, és bebélyegezett srácok végzetek vele). Akiben alapból benne van az agresszió abban elősegíti a felszínre törését, és nem a szer alakítja ki benne. EZT JÓ LENNE HA SOKAN MEGÉRTENÉK!! -
divot
veterán
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
''A cannabis pszichés hatásai nagyrészt a drogot használó személy lelkiállapotától függnek. A set és a setting (a drogot fogyasztó személy lelki állapota és külsõ környezete) nagyban befolyásolják a drog hatását. Emiatt a drog zilált lelkiállapotú egyénekben, illetve nem megfelelõ környezetben negatív élményeket is kiválthat. Elõfordulhat félelem és szorongás, depresszió, ingerültség, rosszullét, fej- vagy hátfájás, szédülés, a figyelem tompulása, zavartság, letargia, illetve egyfajta nehézség-, gyengeség- vagy fáradtságérzet. Súlyosabb esetben felléphetnek tájékozódási zavarok, érzékcsalódások, paranoid téveszmék, sõt egyes esetekben pánik, az önkontroll elvesztése, végsõ esetben akut pszichózis is.''
Márpedig ugye általában nem azok akarnak a fűtől még boldoggá válni, akik egyébként is kiegyensúlyozottak és boldogok.
''Tolerancia, függõség. A korábbi vélekedéssel ellentétben a cannabis tartós, rendszeres (napi) fogyasztásánál kialakulhat a tolerancia a szer egyes hatásaival szemben, és a drogot napi rendszerességgel használók mintegy felénél pszichés függõség is fellép. A leggyakoribb elvonási tünetek: ingerültség, nyugtalanság, álmatlanság, rossz közérzet. A tünetek enyhesége azzal magyarázható, hogy a drog viszonylag lassan ürül ki a szervezetbõl (hosszabb ideig cannabissal kezelt patkányokon a receptorspecifikus antagonista jól megfigyelhetõ elvonási tüneteket vált ki).''
Utobbóira no comment. -
Bogyó bá'
nagyúr
Hali!
Egy kis ismeretterjesztés: mivel f*ngom sincs, hogy kell belinkelni, igy megpróbálom bemásolni.
Cannabis
Botanika. A Cannabis sativa, azaz a ''hasznos kender'' (cannabis: kender, sativa: hasznos) lágyszárú, egyéves, általában kétlaki növény, amely meleg éghajlat alatt bárhol megterem. Vad változatai 2-3 méter magasra is megnõnek, a melegházban termesztett hibridek (lámpás növények) átlagos magassága 120-180 cm. Könnyen felismerhetõ jellegzetes, fogazott leveleirõl. A cannabis sativa mellett ismerünk más kenderfajokat is, pl. a cannabis indicát vagy a cannabis africanát (egyes botanikusok szerint ezek a cannabis sativa változatai).
A kender, mint haszonnövény. A kendert a történelem során számtalan célra használták. Szárának rostjából jó minõségû vászon, papír és kötél készíthetõ. A kendervászon alapanyagul szolgált a hajóvitorlák elkészítéséhez és ebbõl csinálták az elsõ Levi's farmereket is. A kender magja proteinben gazdag, jó madáreledel, a magok sajtolásával nyert olajból pedig gyorsan száradó festékek, lakkok készíthetõk.
A kender, mint gyógyszer. A növény több, mint 60 gyógyhatású anyagot tartalmaz, füvészkönyvekben gyakran említették, mint ''minden bajra enyhülést adó gyógyírt''. Az USA gyógyszertáraiban 1937-ig legálisan lehetett kapni cannabiskivonatot, mint idegnyugtató szert. Mostanában is zajlik a vita a drog gyógyászati célú alkalmazása körül, a cannabis több orvos véleménye szerint alkalmas (többek között) a rákos betegek kemoterápiás kezelése során fellépõ táplálkozási nehézségek kezelésére, illetve a glaukómás betegek szemében az intraokuláris nyomás csökkentésére. A cannabis gyógyászati felhasználása mellett érvelõ oldal nyomására ma az orvosok az USA több államában kísérleti jelleggel írhatnak fel cannabist a betegeiknek.
A kender, mint drog. Az ENSZ 1997-es adatai szerint világszerte kb. 141 millióra tehetõ a rendszeres cannabisfogyasztók száma (ez a világ népességének 2,45 százaléka). Indiában ma is élõ szokás a bhang, a ganja és a charas fogyasztása (ezek különbözõ cannabis-preparátumok). A világszerte használt pszichoaktív szerek között a cannabis népszerûségét tekintve a negyedik helyen áll (az elsõ három helyet a dohány, a koffein és az alkohol foglalják el - ilyen sorrendben).
Termesztés, elõállítás. A kendert termesztik szabad ég alatt is (ahol legális), máshol (nálunk is) azonban többnyire melegházakban vagy bent a szobában, nagy fényerejû lámpák alatt nevelik. A hagyomány szerint még beporzás elõtt el kell különíteni egymástól a hím- és a nõivarú növényeket, mert így a nõivarú növények energiájukat teljes egészében a magas gyantatartalmú virágok kibontakoztatására fordíthatják, és ez garantálja a jó minõséget. Az elfüstölésre a nõivarú növények kifejlett, tömött, gyantás virágai (buds) a legalkalmasabbak, a levelek jóval kevésbé népszerûek, maró, köhögtetõ hatású füstjük miatt. Az Amerikai Mentálhigiénés Intézet kutatásai szerint nincs jelentõs különbség a nõ- és a hímivarú növények THC-tartalma között. Volt rá eset, hogy a mexikói magokból kihajtott hímivarú növény 1.47%, a nõivarú viszont csak 1.31% THC-t tartalmazott (tény viszont, hogy a nõnemû növények több gyantát termelnek). A mai cannabisfajták - a nemesítésnek köszönhetõen - jóval magasabb THC-tartalommal bírnak, mint a korábbiak, a legjobb nemesítõk növényei akár a 15-20%-os THC tartalmat is elérhetik. Egyesek szerint ez a tény üdvözlendõ, mert így a szerbõl kevesebbet kell elfogyasztani a kívánt hatás eléréséhez, és ez, elszívás esetén jelentõsen csökkenti a káros mellékhatásokat. Mások szerint a magasabb THC tartalmú cannabisra és fogyasztásának következményeire már nem érvényesek a korábbi erre írányuló kutatások eredményei.
A kender megszárított virágaiból (esetleg leveleibõl és hajtásaiból) készített dohányszerû keverék a marijuana, közismertebb nevén a fû. A növény levelein és virágaiban található gyantás anyagból készítik a hasist, amely a kender típusától és az elkészítés módjától függõen zöld, barna vagy fekete színû kis préselt lapok vagy gumószerû ''kockák'' alakjában jut el a fogyasztókhoz.
Kémia. A cannabis fõ pszichoaktív hatóanyagai a THC (delta-9-tetrahydrocannabinol), illetve ennek egyes prekurzorai (pl. CBD) és bomlástermékei (pl. CBN). Ezek az anyagok okozzák a ''betépettséget'', azt az állapotot, amelyért a drogot elsõsorban fogyasztják. A THC az agyban elhelyezkedõ kannabinoidreceptorok ingerlésével fejti ki hatását, a pontos mechanizmus ma még nem ismeretes.
A fogyasztás módjai. A füvet rendszerint marijuanás cigaretták formájában szívják el, tisztán vagy dohánnyal keverve. A marijuanás cigaretták neve joint (dzsodzsó, spangli). A joint sodorható kézzel, illetve erre alkalmas készülékkel is. A hasist szintén keverhetik dohánnyal (elõtte felmelegítik és apró darabokra morzsolják szét). Egyéb fogyasztási módszerek: pipa, bong, vaporizer. A bong (vizipipa) mûködési elve: a marijuana füstjét beszívás elõtt átszûrik valamilyen folyadékon (általában vízen), így egyrészt lecsökken a füstben lévõ karcinogének és egyéb szennyezõdések mennyisége, másrészt a víz lehûti a füstöt, ami így nem irritálja annyira a tüdõt. A vaporizer a füvet olyan hõmérsékletre (kb. 200 fok) melegíti fel, amelyen az aktív hatóanyagok (THC) már eltávoznak belõle, de káros égéstermékek még nem keletkeznek, ennek majdnem tiszta THC tartalmú füst az eredménye. A vizipipából szívott cannabis származék hatása sokkal erõsebb, mivel a fogyasztó szívás közben nem érzi a füst hõjét, ezért sokkal nagyobbat tudd belõle szívni. Ilyenkor gyakran elõfordulhatnak (fõleg a kezdõknél) rosszulléttel járó túlszívások.
Az említett módszerek mellett a füvet és a hasist meg is lehet enni, de ez a módszer csak akkor hatásos, ha elõtte a szert felmelegítik, hogy aktiválódjon benne a THC (pl. vajban párolják, majd az így elkészített magas THC-tartalmú vajjal sütnek-fõznek). A drog megevése esetén a hatás lassabban jön be (egy-két óra), és hosszabb ideig is tart (4-6 óra), továbbá nem kontrollálható olyan pontosan a dózis, mint elszívás esetén.
A marijuanaszívásnak kialakult etikettje, szabályai vannak. A joint (vagy pipa) körbe jár, mindenki szív egy slukkot, és bent tartja. A jó minõségû marijuanából általában egy-két mély slukk elég a ''beálláshoz'' (betépéshez). Az elsõ slukk hatása rendszerint 30 másodpercen belül ''bejön'', az ezt kísérõ érzetek egyénenként változhatnak. A testet általában elönti egy bizsergetõ hullám, ami olyan érzéssel jár együtt, mintha az agy ''átkapcsolna egy másik hullámhosszra''. A további slukkok ezt a hatást mélyítik el, számtalan egyéb kísérõjelenséggel kombinálva. A kezdeti fázist rendszerint enyhe stimuláltság jellemzi, ez késõbb nyugodt, szemlélõdõ hangulatba alakul át, amelyet kellemes közérzet, esetleges befelé forduló tendenciák jellemeznek. A drog hatása kb. 2-3 óra múlva elmúlik, az enyhe befolyásoltság érzete azonban több napig is eltarthat.
Rövidtávú fiziológiai hatások. A cannabisfogyasztás rövidtávú testi tünetei a következõk: felgyorsult szívverés, a szemet körülvevõ hártyában lévõ vékony vérerek megdagadása (véreres, piros szem), kisebb, bizonytalan változások az elektroenkefalográfon (EEG). Gyakran elõfordul a szemek és az orrjáratok enyhe szárazsága, a kezdeti fokozott nyálelválasztást követõen a száj kiszáradása, a füst beszívása miatti torokirritáció és köhögés, továbbá a vizelési inger gyakoribb jelentkezése. A cannabis rendszerint étvágygerjesztõ hatást vált ki. Ha valaki ''enyhén túlszívja'' magát annak egyetlen jelen, hogy ''bealszik'', azaz álomba merül. Ritkábban elõfordulhat rosszullét, hányás, hasmenés vagy székrekedés is. Nagyon magas dózisok elfogyasztása egyes személyeknél koordinációs zavarokat, reszketést, mellkasi fájdalmakat, hányást továbbá szédülést vagy ájulást eredményezhet. Ezek nagyon kellemetlenek, de a történelem során még nem dokumentáltak egyetlen cannabis okozta mérgezéses halálesetet sem.
Hosszútávú fiziológiai hatások. A hosszútávú hatásokról még nem áll rendelkezésünkre elegendõ információ. Keleti beszámolók szerint (ahol egyes országokban évezredes hagyomány a cannabis fogyasztása) a cannabis (pontosabban a hasis) hosszútávú, mértéktelen fogyasztása komoly légúti, emésztõrendszeri és pszichikai károsodásokhoz vezethet. A mértékletes fogyasztásnak ezzel szemben nincs észrevehetõ káros hatása. Figyelembe véve, hogy a kender füstje a dohányéhoz hasonlóan számos káros égésterméket, karcinogén anyagot tartalmaz, a dohányzással kapcsolatos figyelmeztetések egy része nagy valószínûséggel itt is érvényes (ráadásul a kender füstje háromszor annyi kátrányt, és egyes karcinogén anyagokból 50 százalékkal többet tartalmaz, mint a dohányfüst). Megjegyzendõ, hogy az erõs dohányosok napi 20-40 szál cigarettájával szemben a ''masszívan'' füvezõk is csak napi 6-8 szálat szívnak el (bár az is igaz, hogy a slukkokat rendszerint jóval mélyebben és hosszabban tüdõzik le, mint a dohányosok).
Pszichikai hatások. A pszichikai hatások jóval szubjektívebbek, és egyénenként változnak, ezért nehezebb a közös jellegzetességeket megtalálni. A szer használói által leggyakrabban említett hatások a következõk: boldogság, kedélyesség, megnövekedett fogékonyság, az egymás közti kommunikáció elmélyülése, egymás fokozottabb megértése, könnyebben ''le lehet venni'', mirõl is beszél, mire gondol a másik. De ennek pont az ellenkezõje is elõfordulhat, egyáltalán nem tudod követni, hogy mit mond a másik, nem tudsz a beszélgetésekbe bekapcsolódni. Szabad képzettársítások, szokatlan asszociációk, a képzelet játékai, egy különleges, ''mögöttes'' valóság érzékelése, a környezet olyan részleteinek észrevétele, amelyekre normális állapotban a használó nem figyel fel, jobb vizualizáló készség, megváltozott idõérzékelés (percek óráknak tûnhetnek), változások a tér- és mélységérzékelésben, az érzékletes élmények gazdagodása (a hang- és ízérzékelés szubjektív aspektusai gyakran különös mértékben javulnak), könnyebb a gondolatokba belehelyezkedni, átélni és megérteni õket, esetenként elõfordulhatnak vallásos jellegû meglátások is. Hangsúlyozni kell, hogy ezek egyénenként és alkalmanként is változhatnak.
Általános a gátlások feloldódása, ez többnyire barátságos hangulatban, vagy beszédességben, kitárulkozásban nyilvánul meg. Magasabb dózisoknál elõfordul, hogy a használó nem tudja magát folyékonyan kifejezni, mert a rövidtávú emlékezet zavarai miatt a mondat közepén elfelejti, mit is akart mondani (a figyelem nem marad meg a mondandónál, hanem folyamatosan ugrál tovább más tárgyakra - ''fluktuál'', ezért az elkezdett mondandó feledésbe merül, irrelevánssá válik). Gyakoriak a hirtelen hangulatváltozások: a féktelen jókedvet minden átmenet nélkül elmélyült csend válthatja fel. A használók gyakran érzik úgy, hogy megnövekedett a spontaneitásuk és a kreativitásuk. Egyes használók szerint a drog fokozza a szexuális élvezetet.
A cannabis pszichés hatásai nagyrészt a drogot használó személy lelkiállapotától függnek. A set és a setting (a drogot fogyasztó személy lelki állapota és külsõ környezete) nagyban befolyásolják a drog hatását. Emiatt a drog zilált lelkiállapotú egyénekben, illetve nem megfelelõ környezetben negatív élményeket is kiválthat. Elõfordulhat félelem és szorongás, depresszió, ingerültség, rosszullét, fej- vagy hátfájás, szédülés, a figyelem tompulása, zavartság, letargia, illetve egyfajta nehézség-, gyengeség- vagy fáradtságérzet. Súlyosabb esetben felléphetnek tájékozódási zavarok, érzékcsalódások, paranoid téveszmék, sõt egyes esetekben pánik, az önkontroll elvesztése, végsõ esetben akut pszichózis is.
Még nem tisztázott, hogy mi okozza az ilyen szélsõséges válaszreakciókat. Egyes feltételezések szerint a drog kihozhatja a fogyasztókból a már eleve bennük lappangó pszichózist (mintha gyufát dobnának egy lõporoshordóra). A fokozottan veszélyeztetett fogyasztók kiszûrésére ma még nincsenek elterjedt, jól használható módszerek, így a drog elsõ kipróbálásakor a használók többsége ''zsákbamacskát'' játszik (ez egyébként az itt ismertetett drogok többségére igaz).
A fû az arra hajlamos emberekben nemcsak robbanásszerûen, hanem lassan, fokozatosan is felszínre hozhat különféle mentális zavarokat. Újabb kutatások szerint azoknál a személyeknél, akik serdülõként használtak cannabist, nagyobb valószínûséggel alakul ki késõbb skizofrénia, mint az átlagpopulációban!
A cannabis hatása a tanulási folyamatokra. A fû asszociációs készségre gyakorolt hatása miatt a szer hatása alatt állók nehezebben sajátítják el az új ismereteket, és a megtanult dolgokra késõbb nehezebben emlékeznek vissza. Ez a jelenség akkor a legszembetûnõbb, ha valaki mind a tanulás, mind a felidézés során a szer hatása alatt áll. Hosszútávú, rendszeres fogyasztás esetén a kognitív folyamatokban már olyan szintû zavarok is felléphetnek, amelyek a szer használója számára a mindennapi életben való eredményes részvételt is megnehezíthetik. Néhány súlyos esetben ezek a zavarok a fogyasztás beszüntetése után sem szûnnek meg.
Autóvezetés. A cannabis kognitív és percepciós funkciókra, illetve a motoros koordinációra gyakorolt hatása miatt a szer fogyasztóinak a befolyásoltság állapotában nem tanácsos a volán mögé ülniük. Sok fogyasztó vélekedik hasonlóképpen, így a drog hatása alatt meg sem kísérelik a vezetést. Mások ezzel szemben úgy gondolják, ilyenkor fokozottabban tudnak koncentrálni a vezetésre. Ez igaz is, a cannabis hatása alatt állók rendszerint valóban jobban odafigyelnek a vezetésre (lassabban hajtanak, óvatosabbak), de ez nem csökkenti a kockázatot: a gyors reakciókat, vagy hosszú, kitartó figyelmet, koncentrációt igénylõ helyzetekben érezhetõen romlik a teljesítmény. Egy amerikai pilótákon végzett kísérlet során kimutatták, hogy a THC teljesítményt befolyásoló hatása a fogyasztást követõ 24 órán keresztül kimutatható, annak ellenére, hogy maguk a fogyasztók nem érzik a befolyásoltságot.
Hozzászokás a drog hatásaihoz. A szer hatásaihoz az idõ múlásával hozzá lehet szokni. Ez egyrészt a fiziológiás tolerancia, másrészt pszichés tanulási folyamat eredménye: a használó megtanulja kontrollálni a szer egyes hatásait. A kezdetben riasztó vagy kellemetlen hatások (gyors szívverés, remegés, izgalom) és az ezek miatt kialakuló paranoid gondolatok idõvel eltûnnek, a drog használója lassanként megtanul ''együtt élni'' a szerrel, azaz képes a szer hatása alatt is ugyanúgy kommunikálni, cselekedni, viselkedni a mindennapi életben, mint egyébként (belsõleg persze gyökeresen másképp élheti meg az adódó szituációkat). Ennek a tanulási folyamatnak az eredménye az ún. ''negatív tolerancia'' jelensége is: ha a használók megismerik a szer hatásmechanizmusát, megtanulják, hogyan ''mûködik'', már kisebb adag is elegendõ ugyanazon hatás eléréséhez.
Amotivációs szindróma. McGlothlin és West klinikai megfigyelések alapján arra jutottak, hogy egyes, cannabist rendszeresen fogyasztó fiataloknál az átlagosnál gyakrabban fordulnak elõ bizonyos negatív személyiségjegyek: apatikus állapot, nehezebb alkalmazkodás a mindennapi élet feladataihoz, a hosszútávú tervek kivitelezése iránti érdeklõdés elenyészése, magasabb frusztrációs szint, nehézségek a rutinszerû munkavégzés, illetve új dolgok sikeres elsajátítása terén. Ezek a fiatalok hajlamosak a visszahúzódásra, az életben való szemlélõdõ, passzív részvételre, és gyakran vonzódnak a gyerekekre jellemzõ, ún. mágikus gondolkodásmódhoz.
Tolerancia, függõség. A korábbi vélekedéssel ellentétben a cannabis tartós, rendszeres (napi) fogyasztásánál kialakulhat a tolerancia a szer egyes hatásaival szemben, és a drogot napi rendszerességgel használók mintegy felénél pszichés függõség is fellép. A leggyakoribb elvonási tünetek: ingerültség, nyugtalanság, álmatlanság, rossz közérzet. A tünetek enyhesége azzal magyarázható, hogy a drog viszonylag lassan ürül ki a szervezetbõl (hosszabb ideig cannabissal kezelt patkányokon a receptorspecifikus antagonista jól megfigyelhetõ elvonási tüneteket vált ki).
A cannabis és más drogok. A cannabisszívók közül sokan dohányoznak. A drog rendszeres használói általában felhagynak az alkoholfogyasztással, sõt, néha kifejezett ellenszenvvel viszonyulnak az alkoholhoz, mint ''butító'' szerhez. Viszont nagy százalékuk megpróbálkozik más pszichedelikus drogokkal, pl. LSD-vel. Hosszú idõ óta hallani arról az elméletrõl, miszerint a marijuana az elsõ lépcsõfok a kemény drogosok karrierjében: aki kipróbálja, az menthetetlenül a pusztulás útjára lép, egyre keményebb drogokkal próbálkozik, míg végül eljut a heroinhoz (és az elkerülhetetlen halálhoz). Ezt az adatok nem támasztják alá: túl sok olyan cannabisfogyasztó van, aki nem lépett tovább a keményebb drogokra. Érdemes megjegyezni, hogy abból a ténybõl, miszerint a heroinisták közül sokan használnak/használtak cannabist, nem vonható le az a következtetés, hogy a cannabis használata a heroinhoz vezet (ez kb. olyan lenne, mintha azt mondanánk, hogy mivel a heroinisták többsége fogyasztott életében alkoholt, az alkoholfogyasztás a heroinhoz vezet). Becslések szerint az USA-ban 1970-ig több, mint 20 millióan próbálták ki a cannabist (mára ez a szám 70 millió fölött van), ehhez képest elenyészõ a heroinisták száma (Hollandiában - arányaiban - hasonló a helyzet). A legésszerûbb hipotézis szerint egyes személyek, akik hajlamot éreznek a marijuanafogyasztásra, hasonló hajlammal bírhatnak a heroin használatára is (számukra nem az a lényeg, hogy milyen drogot használnak, csak kábítani akarják magukat). Az is könnyen elképzelhetõ, hogy a marijuana beszerzése és használata révén az egyén olyan társaságba kerül, ahol könnyebben hozzájuthat a heroinhoz, így nagyobb az esélye a kipróbálásra is.
Cannabis fogyasztásakor nem ajánlott alkoholt fogyasztani, mert a kettõ hatása rosszulléthez, hányáshoz, ájuláshoz vezethez. Bár van aki, bírja, sõt kedveli a marihuána és alkohol együttes használatát.
--------------------------------------------------------------------------------
50 szavas ismertetõ
(A Drogprevenciós Alapítvány közeremüködésével)
Marihuána, Hasis
(fû, zöld, haska, csoki, etc.)
Használat: szívás (cigi, pipa), esetleg tea vagy sütemény formájában
Hatás: felerõsíti a meglévõ hangulatot, ellazultság, jókedv, feledékenység, idõ eltorzulása, megnõ az étvágy, esetenként hallucinációk
Túladagolás: hányinger, hányás, álomba-zuhanás, ájulás
Függõség: lelki függõség kialakulhat
Elvonás: rosszkedv, ingerültség
Tartós használat: csökkenhet az érdeklõdés a külvilág iránt
Leállás: le lehet tenni, esetenként terápia -
rzoli
senior tag
válasz
kretenallat
üzenetére
Ismerek és is ilyen furcsa állatfajt.

A felsoroltakból én egyedül az alkohol élvezetének hódolok, néha, egy-egy pohár Tokaji Aszú-t bizony nem utasítok vissza.
Z -
divot
veterán
Előre is elnézést kérek a házigazdánktól, de ezt meg kell tennem, ígérem, soha többé nem vétek a házirend ellen:
azzio azt írod, hogy :''Ezt gondold át mégegyszer. Nem bírálok el semmit. Neked még soha nem jutott eszedbe, hogy egy témához pont olyanok szólnak hozzá, pont olyanok döntenek/dönthetnek róla, akik egyszerűen nem értenek hozzá? Tökmindegy miért nem értenek, de nem értenek, ezért ha belekontárkodnak, csak rontanak a helyzeten.''
És akkor mi a véleményed például a parlamenti választásról? -
azzio
aktív tag
válasz
localhost
üzenetére
''De jó, hogy az ''olyanok, akiknek valamilyen témához hangyányi közük sincs,'' elbírálása nem a Te elhatározásodon múlik...''
Ezt gondold át mégegyszer. Nem bírálok el semmit. Neked még soha nem jutott eszedbe, hogy egy témához pont olyanok szólnak hozzá, pont olyanok döntenek/dönthetnek róla, akik egyszerűen nem értenek hozzá? Tökmindegy miért nem értenek, de nem értenek, ezért ha belekontárkodnak, csak rontanak a helyzeten.
Mégegyszer mondom, nem érdekem a fű legalizálása, sőt, ha rajtam múlna, az alkohol és a cigaretta fogyasztását is keményebb szankciókhoz kötném, vagy ahogy mostani vezetőink a fűvel teszik, egyszerűen bedobnám a ''DROG''-nak nevezett gyüjtőedénybe, függetlenül attól, milyen a hatásmechanizmusa, milyen jellegű függőséget okoz (ha okoz egyáltalán), milyen káros hatásai vannak stb.
És ahogy ez nem az én elhatározásomon múlik, az se a Te elhatározásodon múlik, hogy mi múlik az enyémen. Nekem az élet nem a négy falat meg a képembe vibráló monitort jelenti, függetlenül attól, hogy ez a hivatáom és a hobbim. Hanem foglalkozom még nagyon sok minden mással, és nem alkotok elmozdíthatatlan, végleges véleményt olyan dolgokról, amihez lövésem sincs.
És nem dobálok tojással olyanokat, akik szabadabban gondolkoznak, esetleg magukénak éreznek egy nekem nem tetsző dolgot. -
divot
veterán
De, az általad fölsorolt minimálbér-szerű kistílű csalások is mind-mind helytelen dolgok. Fölsorolásuk azonban nem teszi kevésbé rossz dologgá a drogozást. Egyébként pedig a srác ne vigyen magával diszkódrogot, és akkor meg van oldva a problémája. Ha meg visz, vállalja a következményeket, hiszen ismeri a játékszabályokat.
-
kretenallat
senior tag
hi
lehet h en leszek itt a jelentos kissebbseg...
nem iszom alkoholt (soha)
nem dohanyoztam soha az eletben
nem iszok kavet
colat meg egyeb vackokat csak akkor iszok ha nincs tej gyumolcsle v tea
a drogokat kitalaljatok? ;)) -
Joz76
tag
Talán az arany középút tényleg a szabálysértés lenne. Nem hiszem, hogy az a törvény jó, ahol a diszkóban egy füves cigivel elkapott srác az élete hátra levő részében bünetett előéletű, pedig senki sem bántott, senkinek sem ártott. Azonban az sem jó, ha legalizáljuk, azt hiszem a társadalmunk még nincs erre felkészülve, s növekedne a drogfogyasztás, ami nem jó. Egyébként én is egy élő példa vagyok arra, hogy a fű nem vezet egyenes úton a kemény drogokhoz. Normális életet élek, dolgozok, és mégis évente néhány szál becsúszik, nem hiszem, hogy ettől bűnöző lennék (és ha mégis így gondolod, parkoltál már tilosban? - minimálbérrel vagy bejelentve? - vagy ezek nem bűnök?).
Joz
Aktív témák
- Diablo IV
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- További aktív témák...
- Apple iPod Video (5. Gen) 30GB - A1136 - Wolfson DAC - Gyűjtői állapot!
- Olcsón! LG 34WR55QC-B 100Hz 21:9 UltraWide USB-C PD Machez is! Gari: 2027.áprilisig.
- Liquid Freezer III 360 - használt, garancia: Alza 2031.02.16-ig - ALKUKÉPES.
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Mobil LTE hotspot router TP-Link M7200 V4 4G/LTE 150Mb/s,WiFi 2,4GHz 300M
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R5 2600X 8GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD GTX 1050Ti 4GB Gamdias Argus E1 400W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 GB SSD
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ON

ON?