Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Synthwave

HÁZIGAZDA

LOGOUT blog

válasz Tense #1900 üzenetére

Első körben annyi, hogy játékra én mindenképp TKL-eset (nincs rajta num pad) vennék (és csakis mechanikusat), mert közelebb lehet az egérpadhoz, nem kell a vállaiddal annyira terpeszteni, jóval semlegesebb, komfortosabb posztúrát vehetsz fel a monitor előtt.

Kapcsolókból nekem (az eddig tapasztaltak – 10-15 mech billencs, a 15 000-től ~80 000-ig tartó ársávban – alapján) a Cherry/Outemu/Kailh Blue-k jönnek be legjobban, szeretem, hogy nem csak taktilis, hanem hangos is, olyan "old school" kattogós. Játékra általában a lineáris Red vagy a taktilis, de halk Brown switch-eket (esetleg Black) szokták többen ajánlani, mivel a gyorsismétléses püfölés egy leheletnyivel könnyebb vele, viszont általánosságban véve elmondható, hogy ez erősen személyes preferencia kérdése.

Amúgy talán még én is újítok egy másik klavit az idén, és pont ezt a(z amúgy nem túl magas, de már decens) keretet szabtam meg magamnak, mint te (30k); persze ennyi pénzért nem szabad csodát (vagy ABS helyett PBT kupakokat) várni, de már lehet találni egészen korrekt dolgokat.

A magam részéről szerintem vagy egy Sharkoon PureWriter TKL (Blue switch-es) vagy egy Tesoro Gram Spectrum TKL lesz (ebből is Blue-sat szeretnék, de itthon csak Red kapcsolókkal látni), bár ezek low profilosak, igaz, ez is személyes ízlés kérdése; jobban szeretem, ha rövidebb úton jár a switch, mert kevésbé megterhelő/könnyebb gyors egymásutánban spamolni az gombokat.

A Ducky sajna többe kerül, az épített dolgok meg...azok lehetnek a legkirályabbak, hiszen a lehetőségek száma effektíve határtalan, a legapróbb részletekbe menően testre lehet szabni mindent, de NAGYON zsebbe nyúlós történet..

mod: Eh, látom, már lényegtelen.

• kabalababa

tag

Bár nem engem kérdeztél, és Synthwave se vagyok 🙂 , de én ebből a listából választottam ki magamnak, hogy majd mit vennék, ill. a topikban is rákerestem a billentyűzetre, ahol jókat írtak róla.

Szóval ezt néztem ki, ami mechanikus, barna kapcsolós.

De tény, ez nincs az alza kínálatában.
    Természetesen, az ő véleménye a mérvadóbb, jobban ért hozzá, mint én, mivel még én is vásárlás előtt állok. 🙂

• Segal

veterán

A magyar kiosztás és a jó az nagyon ritkán barátkozik egymással :(
    Viszont elnézve aaz alza kínálatát ebben az árkategóriában szerintem a Hama uRage M3chanical-t válaszd. (Viszont az MM-ben olcsóbb)
    Ez mechanikus, magyar kiosztású inkább belépőkategóriás, de még mindig jobb mint a kamu mecha billlek.
    Azt döntsd el még hogy TKL bill-t szeretnél e (nincs rajta numpad) vagy teljesértékűt, fontos e a machanikus kapcsoló stb.

Új hozzászólás Aktív témák