Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Crvsh3R

senior tag

válasz cSuwwi #1678 üzenetére

Vicces, pont a compose-hoz készítettem az .yml fájlt, benne az összes arr szolgáltatással, közös arr subnettel. Ekkor figyeltem fel a fenti dolgokra. :D
    Volume-os problémát már olvastam máshol is, de úgy néz ki megvan miért keletkeznek ezek a fantom volume-ok. Ha jól értem lehetséges, hogy egyes image-ekben vannak olyan volume-ok megadva, amit a konténer létrehozásakor nem konfigurálok/nem használok fel és ezeknek generál compose során fantom volume-ot. Azt írja, hogy a docker image inspect {imageid or name:tag} --format {{.Config.Volumes}} paranccsal lekérdezhetőek image-enként az image-ben definiált volume-ok. Mondjuk ettől még zavaróak és az általam talált meg csak a Portainer-hez tartozhatott, mert csak az futott amikor törölni próbáltam (holott az csak 1 db portainer_data volume-ot hoz létre "elméletben".
    Subnetes dolgot azért nem értem, mert volt kb. 20 konténerem, ami futott, az max. 20 subnet. Persze előtte volt több próbálkozásom, de akkor ezek szerint ami törölve lett azt továbbra is lefoglalja és nem szabadítja ismét fel újra felhasználhatónak? Jó volna tudni, hogy ezek a dolgok hol vannak definiálva, hátha szabályozható egy konfig fájlban.
    Egyébként olvastam egy ilyet is, hogy a docker system prune -a --volumes parancs minden felesleges dolgot töröl, csak arra kell figyelni, hogy az éppen nem futó image-eket is.

Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html

Új hozzászólás Aktív témák