Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabika1969
aktív tag
válasz ZsocaLink #4199 üzenetére
Korábban írtam, de biztos tud más is segíteni:
Töltsd le a lentieket pld. innen: [link]Hát nálam csak ennyi kell hozzá, de nekem DNS-320-am van:
Belépsz ssh-n a putty-al, előtte a lenti kiegészítőket felteszed a NAS gyökérkönyvtárába:
Előtte beállsz a gyökérkönyvtárba, parancs: /mnt/HD/HD_a2/
Előszőr a curl-t telepíteni: funpkg -i curl-7.18.1.tgz
Majd a transmission: funpkg -i Transmission megfelelő változata
A transmission-hoz a küldött kiegészítőket felteszed egyenként a funpkg -i paranccsal
curl-7.18.1.tgz
libevent-2.0.10-1.tgz
libidn_119_ffp_arm.tgz
libssh2_127_ffp_arm.tgzMenjünk biztosra, és előre állítsuk be a szükséges jogosultságokat, parancsok:
mkdir /mnt/HD/HD_a2/.transmission-daemon
mkdir /mnt/HD/HD_a2/Downloads
chown -R nobody /mnt/HD/HD_a2/.transmission-daemon
Írjuk át a transmissiont a start menüben (fájlszerkesztőben megkeresed a start könyvtárat, benne a transmission.sh-t és nyomsz egy F4-et) egy plussz /HD-vel.Indítás, parancs: /ffp/start/transmission.sh start
A http://NAS IP címe:9091/transmission/web/ felületen már elérhető vagy a küldött TransGui programmal vezérled![ Szerkesztve ]
Üdv Mindenkinek!
-
ZsocaLink
csendes tag
válasz enginev3.0 #4198 üzenetére
Feltettem a 2.05b firmet, de nekem így sincs app hozzáadási lehetőség. Esetleg valaki egy egyszerű transmisson telepítést tudna mellékelni?
-
ZsocaLink
csendes tag
válasz enginev3.0 #4194 üzenetére
És app-ként hogy tudom telepíteni?Én úgy olvastam, hogy a sima 320-asra csak így lehet, de ha tudnál segíteni azt nagyon megköszönném
-
TomPack
őstag
Nàlam a Transmission nem szàmolja el rendesen a feltöltést. :/ A sarokról töltök mindent, de kb. a feltöltött adat egyharmadàt làtom az accom alatt. Eddig nem volt ilyen a problémàm a gyàri kliens-el sem. Egy hete fut a Transmission, minden alapbeàllítàson van.
[ Szerkesztve ]
ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
-
ZsocaLink
csendes tag
Sziasztok!
A héten lettem tulajdonosa egy DNS-320 kütyünek. Eddig jó, tetszik, csak a torrent kliens nem egészen "korszerű". Próbáltam feltenni egy transmission-t, puttyal szépen rá is lépek, de amikor a packages könyvtárba futtatni szeretném először a curl telepítőt, azt mondja, hogy invalid file. Ez mitől lehet? Illetve láttam itt már többen írtátok, hogy hangos a ventije, ez nekem is zavaró, hogyan cseréljem le? Tegyek rá egy új 5v 4cm hűtőt, vagy hogyan lehet ráeszkábálni egy 12v hűtőt? Illetve Nálatok nincs olyan, hogy "rezonál" az asztal amin van? halk zúgó hangot hallok, pedig a lábai a helyén vannak, ha viszont ,megemelem, akkor nem halom a zúgást.
Előre is köszönöm, ha segítene valaki!
-
m4tyik4
csendes tag
Köszönöm szépen, sikerült, minden tökéletes működik
-
Kulbi
aktív tag
válasz ambudriver #4151 üzenetére
Sziasztok,
Felraktam a 320L-re a v1.04b08 firmware-t. Bejön a bejelentkező oldal és be is enged, de utána semmit nem ír ki. Minden gomb látszik és ennyi, semmit nem lehet vele kezdeni.
Mi lehet a baj, nem hozzá való. Hogyan lehet visszaállítani mást?
Köszi.
<Macbook Pro 13" 2015 Early> <iPhone SE> <iPad 4 Mini > <Synology DS216Play> <Himedia Q5> <Samsung UE50H6400> <SMSL Sanskrit> <Bkercso Inventory> <Takstar Pro80> <Xears XE200Pro> <SJ4000>
-
m4tyik4
csendes tag
Sziasztok. Lenne egy olyan kérdésem hogy rendelkezem Dns 320L-Nassal és egy samsung ue40h6200 smart tv-vel, hogyan lehet hogy a TV-lássa a NAS-on lévő cuccokat? Upnp szerver engedélyezett.
-
rzerge
aktív tag
bár elméletileg a "kapcsolókat" sem kell megadni, "A" "V" "P" betűkre gondolok
ez talán csak a kliens programoknak könnyebbségelőzőhöz: elírtam itt, de a confba jól szerepelnek V, A, P
media_dir=A,/mnt/HD/HD_a2/letoltes/Filmek
media_dir=V,/mnt/HD/HD_a2/letoltes/Music
media_dir=V,/mnt/HD/HD_b2/Kepek[ Szerkesztve ]
"Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"
-
rzerge
aktív tag
válasz gabika1969 #4182 üzenetére
igazából csak streamelni akarnék onnan, a másolás úgyis pc-ről megy
a filmeket beolvassa, de a zenéket és a képeket nem
media_dir=A,/mnt/HD/HD_a2/letoltes/Filmek
media_dir=V,/mnt/HD/HD_a2/letoltes/Music
media_dir=V,/mnt/HD/HD_b2/Kepek"Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"
-
gabika1969
aktív tag
A jogosultságokat is szükséges megadni ahhoz, hogy tudj másolni áthelyezni stb. a Media könyvtárból-ba,,-be:
chown -R nobody /mnt/HD/HD_a2/Media
A nálam lévő minden új fájl hozzáadásakor újra-scannelt, de ha nem, ezzel a paranccsal teszi meg: minidlna -d -f /ffp/etc/minidlna.conf -R
Üdv Mindenkinek!
-
rzerge
aktív tag
válasz gabika1969 #4180 üzenetére
na alakul, lehet csak várni kell, amíg cache-eli a mappákat.
most minden video egy könyvtárba került, azt már szépen szkennelimég a zenéknél nem tart, az van a második sorban. Lehet csak türelmetlen vagyok...
harmadiknak beraktam a második vinyós elérést is, kiváncsi vagyok, ha várok lesz-e belőle valami.
Igazából az lenne a lényeg, hogy az asszony elérje a családi fényképtáratmost módosítottam, így kellett egy restart neki, ---> újra szkennelés...
[ Szerkesztve ]
-
gabika1969
aktív tag
Szerintem inkább az lenne a lényeg, hogy a sorok megegyezzenek egymással (adathely megadás) pld:
# + "V" for video (eg. media_dir=V,/home/jmaggard/Videos)
# + "A" for audio (eg. media_dir=A,/home/jmaggard/Music)media_dir=V,/mnt/HD/HD_a2/Media/Videos
media_dir=V,/mnt/HD/HD_a2/Media/Music...és így tovább...valamint legyen egy fő: Media nevű könyvtár, amiben vannak a fenti alkönyvtárak, tetszés szerint elnevezve, de azonos szisztémában...és talán, (bár ezt nem próbáltam) lehet, hogy a fenti háromnál akár több alkönyvtár is, de a fenti példát követve: V, A, ...stb. Szerintem a Media elnevezésű mappa a lényeg, azon belül mindegy, de! az alkönyvtárak neveinek meg kell egyezniük...
Egyébként nálam nem tudta megfelelően scannelni a könyvtárakat és nem jelent meg minden fájl rendesen. Amúgy nálam csak egy az optware használatával, egy screen ablakban, háttérbe helyezve futott, nélküle amint megszakítottam a putty kapcsolatot leállt a dlna. Csinálj egy próbát, próba-könyvtárakkal, működik-e úgy. Kíváncsi vagyok![ Szerkesztve ]
Üdv Mindenkinek!
-
rzerge
aktív tag
válasz gabika1969 #4178 üzenetére
hmmm..
akkor nevezzek át minden mappát, mert a dlna csak így fog működni?
az első vinyó (a2) a letöltős, a másik (b2) pedig a bakcup, tárolás, stba filmeket már látja, úgy-ahogy, de semmi mást
illetve amíg bent volt a music mappa, abból látott 2-4 mappát, többet nem"Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"
-
gabika1969
aktív tag
media_dir=V,/mnt/HD/HD_a2/letoltes/Filmek csak egy legyen és az ez: media_dir=V,/mnt/HD/HD_a2/letoltes/Videos
vagy a # + "V" for video (eg. media_dir=V,/home/jmaggard/Videos) sort javítsd: # + "V" for video (eg. media_dir=V,/home/jmaggard/Filmek)
Ezen belül oszd tovább a mappát egyéb könyvtárakra. Ezen kívül meg csak a HD_a2 részt fogja látni. A b2-ön miért vannak egyebek, az nem erre szolgál...
Amíg én használtam így nézett ki:# set this if you want to customize the name that shows up on your clients
#friendly_name=My DLNA Server Itt átnevezheted bármire, mint fent nálam pld: DNS-320[ Szerkesztve ]
Üdv Mindenkinek!
-
rzerge
aktív tag
válasz lafaty80 #4172 üzenetére
n/sh megoldva, az OK
viszont a könyvtárakat még mindig nem látja
ez a conf fájl:
# port for HTTP (descriptions, SOAP, media transfer) traffic
port=8200# network interface to bind to (this is the only interface that will serve files)
#network_interface=eth0# set this to the directory you want scanned.
# * if have multiple directories, you can have multiple media_dir= lines
# * if you want to restrict a media_dir to a specific content type, you
# can prepend the type, followed by a comma, to the directory:
# + "A" for audio (eg. media_dir=A,/home/jmaggard/Music)
# + "V" for video (eg. media_dir=V,/home/jmaggard/Videos)
# + "P" for images (eg. media_dir=P,/home/jmaggard/Pictures)
#------------------------------------------------------#
media_dir=A,/mnt/HD/HD_a2/letoltes/Music
media_dir=A,/mnt/HD/HD_a2/letoltes/Zene
media_dir=V,/mnt/HD/HD_a2/letoltes/Filmek
media_dir=V,/mnt/HD/HD_a2/letoltes/Sorozat
media_dir=V,/mnt/HD/HD_b2/Filmek
media_dir=A,/mnt/HD/HD_b2/Zenek
media_dir=P,/mnt/HD/HD_b2/Kepek
#------------------------------------------------------#
# set this if you want to customize the name that shows up on your clients
#friendly_name=My DLNA Server# set this if you would like to specify the directory where you want MiniDLNA to store its database and album art cache
#db_dir=/var/cache/minidlna# this should be a list of file names to check for when searching for album art
# note: names should be delimited with a forward slash ("/")
album_art_names=Cover.jpg/cover.jpg/AlbumArtSmall.jpg/albumartsmall.jpg/AlbumArt.jpg/albumart.jpg/Album.jpg/album.jpg/Folder.jpg/folder.jpg/Thumb.jpg/thumb.jpg# set this to no to disable inotify monitoring to automatically discover new files
# note: the default is yes
inotify=yes# set this to yes to enable support for streaming .jpg and .mp3 files to a TiVo supporting HMO
enable_tivo=no# set this to strictly adhere to DLNA standards.
# * This will allow server-side downscaling of very large JPEG images,
# which may hurt JPEG serving performance on (at least) Sony DLNA products.
strict_dlna=no# default presentation url is http address on port 80
#presentation_url=http://www.mylan/index.php# notify interval in seconds. default is 895 seconds.
notify_interval=900# serial and model number the daemon will report to clients
# in its XML description
serial=12345678
model_number=1#
# Samsung specific switches
#
# samsung_external_mta_files = yes|no
#
# Set to yes on Samsung TV (e.g. LE40C650 and similar) if you are running
# miniDLNA on a slow device. This will precalculate the MTA files needed
# for the Smasung TV chapter menu while building the database instead of
# generating the MTA file on-the-fly if requested. Now, consider this: if
# generating MTA files is too slow for on-the-fly generation, the building
# of the database will considerably slow down by setting this to yes!
# Also note that a precomputed MTA file will always(!) be sent if requested.
# No on-thy-fly generation takes place. So, to change this, remove all MTA
# files as well.
samsung_external_mta_files = no"Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"
-
lafaty80
addikt
válasz ambudriver #4174 üzenetére
sima telnet-el is mennie kell a parancsnak, most próbáltam meg.
Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
ambudriver
tag
válasz lafaty80 #4173 üzenetére
Sajnos a poén az, hogy nem enged be. Azt írja, hogy rossz jelszó. Érdekes,mert előzőleg amikor szenvedtem a Twonkyval ez a hiba többször is előjött. Most megy a Twonky a tv látja amit kell és működik. Nagyon nem szeretném elrontani. Nem értem mi változhatott meg, hogy nem enged be. A jelszót tutira jól írom...
-
lafaty80
addikt
válasz ambudriver #4171 üzenetére
menj be root-al és nyomj egy "top"-ot. ha megeszi a parancsot, akkor egy linux-os task manager-t kapsz. Ott keresd meg a twonky-s sort és nézd meg melyik "USER" alatt fut.
Arra gondoltam, hogy ha nem root-al fut, akkor annyit lehetne tenni, hogy a twonky-t futtató usertől el kellene venni a hozzáférést az adott mappától (de félek hogy root-al fog futni)
-
lafaty80
addikt
Ha ez az első sor "n/sh" az nem jó, nem értelmezhető. Ennek kellene lennie, ha jól emlékszem:
#!/ffp/bin/shIlletve nézd meg hogy ez a mappa létezik-e :
/ffp/opt/optware/sbin/minidlna -f /ffp/opt/optware/etc/minidlna.conf
mert alighanem (bár most nincs fent nálam a minidlna) helyesen így kellene lennie:
/ffp/opt/optware/bin/minidlna -f /ffp/opt/optware/etc/minidlna.confDe csak tipp...
-
rzerge
aktív tag
válasz lafaty80 #4169 üzenetére
a minidlna.sh ezt tartalmazza:
n/sh
#/ffp/start/minidlna.sh
# PROVIDE: minidlna
# REQUIRE: LOGIN. /ffp/etc/ffp.subr
name="minidlna"
command="/ffp/opt/optware/sbin/minidlna"
minidlna_flags="-f /ffp/opt/optware/etc/minidlna.conf"
required_files="/ffp/opt/optware/etc/minidlna.conf"run_rc_command "$1"
startnál meg ezt:
root@*****:~# /ffp/start/minidlna.sh start
/ffp/start/minidlna.sh: line 1: n/sh: No such file or directory
Starting /ffp/opt/optware/sbin/minidlna -f /ffp/opt/optware/etc/minidlna.conf[ Szerkesztve ]
-
rzerge
aktív tag
Minidlna telepítés:
eljutottam odáig, hogy megy, viszont nem igazán látja a könyvtárakat. Megadtam elvileg jól az elérési útvonalakat, indításnál nem ír ki elérési hibát.
media_dir=A,/mnt/HD/HD_a2/letoltes/Music
media_dir=A,/mnt/HD/HD_a2/letoltes/Zene
media_dir=A,/mnt/HD/HD_b2/Zenek
media_dir=V,/mnt/HD/HD_a2/letoltes/Filmek
media_dir=V,/mnt/HD/HD_b2/Filmek
media_dir=V,/mnt/HD/HD_a2/letoltes/Sorozat
media_dir=P,/mnt/HD/HD_b2/Kepek
viszont tabletről ahonnan el szeretném érni, nem lát csak 4 zene könyvtárat a letoltes/Zene könyvtárból
Mi lehet a gond?statusra ezt írja:
root@*****:~# /ffp/start/minidlna.sh status
/ffp/start/minidlna.sh: line 1: n/sh: No such file or directory
minidlna running as pid 4341"Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"
-
sly160
csendes tag
Sziasztok. Valamiért mostanában nem állítja le a HDD-t a cucc, hanem folyamatosan megy. Korábban néha leállt. Lehet ez a plex, vagy a Twonky miatt? Apropó, hogy lehet e Twonky-t eltávolítani?
-
lafaty80
addikt
válasz ambudriver #4164 üzenetére
Hát nem tudom milyen felnőtt tartalmakról beszélsz...
De ha linux alapú a twonky, akkor próbáld meg, hogy egy .nomedia üres file-t kreálsz a mappába. Elvileg ez elrejti a mappában lévő tartalmat. Ha van android-os telefonod, biztos van rajta ilyen ilyen file, másold át.
-
ambudriver
tag
válasz lafaty80 #4162 üzenetére
Szia!
Újból végigcsináltam mindent és nagy nehezen sikerült elindítani a Twonky-t Köszönöm a segítséget, mert kellett a két parancs megint. (pwck- grpck) A TV látja a Twonkyt meg a filmeket (tartalmat) lejátssza klasszul.
Egy kérdésem lenne még. A felnőtt tartalmat hogyan tudnám a legegyszerűbben tiltani és engedélyezni? A Twonky beállításaiban csak video,music,photos -ra enged beállítani. Nekem csak egy mappára kéne.Köszönöm!!
-
lafaty80
addikt
válasz ambudriver #4160 üzenetére
Akkor passz, próbáld meg egy restart után, hátha...
-
gabika1969
aktív tag
Olvass vissza!!
Nálam megszűnt a DTS-HD és DolbyTH hangsávok akadása hálón. Jó! Néhány nagyobb bitrátájú film meg-meg akad még most is, de jelentős a javulás, ami nyilván a memória felszabadításából ered.
A másik lényeges új elem: A Applications-ban lévő My Files-ban már látható az eszközre kötött USB háttértár, így könnyen tudsz arról másolni, arra áthelyezni stb. Amennyiben, természetesen nem használsz Optware-t, illetve Midnight Commandert!!!! Én ennyit vettem észre, ezért javaslom erősen az új FW-t!!Üdv Mindenkinek!
-
lafaty80
addikt
válasz ambudriver #4158 üzenetére
Érdekes, mert nekem nincs fent, de ezt lefuttatva nálam lefutott rendesen.
root-al csináltad és ssh-s kapcsolaton keresztül?
-
ambudriver
tag
válasz lafaty80 #4152 üzenetére
Szia!
Nagyon köszönöm a segítséget, így már sikerült. Sajnos most itt akadtam meg:[[ $(ls -1 /mnt|grep -c HD_a2) -eq 0 ]] && sed -i -e 's!/HD_a2!/HD/HD_a2!g' -e 's!/HD_b2!/HD/HD_b2!g' /ffp/opt/twonky/twonkyserver-default.ini
erre azt írja, hogy:
sh: 1s:command not foundA többi szépen végigment, letöltötte kicsomagolta a twonkyt...
Kérlek segíts.
Köszönöm!!![ Szerkesztve ]
-
ambudriver
tag
-
Zvida
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene. A DNS - 320 -as eszköz naponta kell újraindítanom, mert hálózatról egyszer csak nem lesz elérhető, ezzel egy időben ez látható a Samba logban:
%
[2014/12/10 15:39:38, 0] nmbd/nmbd.c:857(main)
nmbd version 3.5.6 started.
Copyright Andrew Tridgell and the Samba Team 1992-2010
[2014/12/10 15:39:38.254462, 1] ../lib/util/params.c:533(OpenConfFile)
params.cpenConfFile() - Unable to open configuration file "/etc/samba/smb.conf":
No such file or directory
[2014/12/10 15:39:38.465540, 0] nmbd/nmbd.c:861(main)
error opening config file
[2014/12/10 15:39:54, 0] nmbd/nmbd.c:857(main)
nmbd version 3.5.6 started.
Copyright Andrew Tridgell and the Samba Team 1992-2010log.smbd 1884/1884 100%
[2014/12/10 15:39:37, 1] lib/util_unistr.c:110(load_case_tables)
creating lame upcase table
[2014/12/10 15:39:37, 1] lib/util_unistr.c:125(load_case_tables)
creating lame lowcase table
[2014/12/10 15:39:37, 0] smbd/server.c:1123(main)
smbd version 3.5.6 started.
[2014/12/10 15:39:37.736115, 1] ../lib/util/params.c:533(OpenConfFile)
params.cpenConfFile() - Unable to open configuration file "/etc/samba/smb.conf":
No such file or directory
[2014/12/10 15:39:37.941071, 0] smbd/server.c:1138(main)
error opening config file
[2014/12/10 15:39:54, 1] lib/util_unistr.c:110(load_case_tables)
creating lame upcase table
[2014/12/10 15:39:54, 1] lib/util_unistr.c:125(load_case_tables)
creating lame lowcase table
[2014/12/10 15:39:54, 0] smbd/server.c:1123(main)
smbd version 3.5.6 started.
[2014/12/10 16:28:22.399562, 0] smbd/service.c:1097(make_connection_snum)
CIFS: [192.168.0.3] connected to [Volume_1] as user [home].
[2014/12/10 16:39:22.362835, 0] smbd/service.c:1283(close_cnum)
CIFS: [192.168.0.3] closed the connection to service [Volume_1].
[2014/12/10 21:53:35.759752, 0] smbd/service.c:1097(make_connection_snum)
CIFS: [192.168.0.4] connected to [P2P] as user [home].
[2014/12/10 21:53:38.235220, 0] smbd/service.c:1283(close_cnum)
CIFS: [192.168.0.4] closed the connection to service [P2P].
[2014/12/11 10:07:24.906637, 0] param/loadparm.c:8996(load_usershare_shares)
load_usershare_shares: stat of /tmp/samba/usershares failed. No such file or directory
[2014/12/11 10:07:27.371378, 0] smbd/service.c:1097(make_connection_snum)
CIFS: [192.168.0.4] connected to [P2P] as user [home].
[2014/12/11 11:07:27.500554, 0] smbd/service.c:1283(close_cnum)
CIFS: [192.168.0.4] closed the connection to service [P2P].A firmware: 2.03
Gondolom a probléma ez: Unable to open configuration file "/etc/samba/smb.conf":
A diszkekre lefutattam az ellenőrzést azok rendben vannak. Hol tárolja az eszköz a smb.conf fájlt a belső memórián?
Firmware upgrade esetleg javítaná?
Előre is köszönöm!
Z -
Pozitron
tag
válasz TomPack #4153 üzenetére
Port forwading resz a routeredben. Itt kell beallitanod hogy a transmisson webui portjat ami 9091 (legalabbis az addonkent telepitettnek) atiranyitsa a belso halozatodon a D-link NAS-od Fix IP címére, mert ugye FIX ipt adtal neki, es nem DHCP-set. (web hozzaferes jelszavat valtoztasd meg elotte az alap admin/admin-rol valami masra a NAS feluleten, az addons - Transmission beallitasainal)
Ezenkívül ha nincs FIX IP cimed a szolgáltatód által akkor be kell allitanod a dynamic DNS-t is a routereden hogy legyen Domain nev amin eléred (es ami frissit az uj ip-t mindig)
Ha amit irtam kínai, akkor inkabb szolj valakinek aki ert hozza.
-
lafaty80
addikt
válasz TomPack #4153 üzenetére
Kis google amúgy, de röviden:
(most abban nem vagyok biztos hogy csak a bejelentkezett user, vagy mindegyik user -t nézi-e, de tippem, hogy csak a bejelentkezettet)
Először is kell egy "pwck" majd enter. Ez ellenőrzi a felhasználó hitelesítő adatait. Ha gondja van valamivel, akkor felajánlja hogy törölheted a rosszat
Aztán "grpck" majd enter.Ez pedig ellenőrzi a group-ok (user) hitelesítő adatait. Ha gondja van itt is valamelyikkel, akkor felajánlja hogy törölheted a rosszat
Ezek után elvileg már be tudsz majd jelentkezni normálisan..
-
lafaty80
addikt
válasz ambudriver #4151 üzenetére
"Please fix this with pwck or grpck."
Ezt a két parancsot kell lefuttatni:
- pwck
- grpckCuccaim: https://kit.co/lafaty
-
ambudriver
tag
Sziasztok!
Szeretnék a DNS-320-ra telepíteni twonky szervert. Ez alapján a leírás alapján:
http://ekutyublog.blogspot.hu/2013/05/d-link-dns-320-felturbozas-twonky-dlna.html
Itt elakadtam én is:Próbálom megváltoztani a jelszót de ezt az üzenetet kapom amikor beírom 2x az új jelszót:
Multiple entries named 'root' in /etc/shadow. Please fix this with pwck or grpck.
passwd: failed to prepare the new /etc/shadow entry 'root'Valaki tudna segíteni?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
-
gari24
tag
Hali
DNS-320om van és jelenleg 2.03 Firmware van rajta.
Megéri-e a Firmware frissíteni a 2.05b8ra ? mivel tud többet ?Válaszodat előre is köszi
-
person
senior tag
Úgy tűnik csak sikerült. Részben.. míg nem csatlakoztattam USB meghajtót. Ehhez alapból minden felhasználónak ad jogosultságot amin mósosítani nem tudok mert inaktív a mod gomb, pedig úgy rémlik pár napja ez működött..
Új meghajtó felvitelekor meg sem jelenik mint választható meghajtó.
Illetve továbbra is kérdés, hogy miként tudok hozzáférést adni pl a My Photo-hoz egy user-nek.[ Szerkesztve ]
-
TomPack
őstag
Már csak egy dolog hiányzik a boldogságomhoz!
Hogyan tudnám elérni kívülről a Transmission-t? A gyári torrent klienst elérem a mydlink weboldalról bárhonnan.
Letöltöttem egy androidos appot is, de fogalmam sincs hogyan lehetne beállítani!ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
-
TomPack
őstag
válasz enginev3.0 #4141 üzenetére
Köszi, de erre szerencsére nem volt szükség! Az egyel régebbi Transmission működik!
ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
-
-
person
senior tag
Üdv.
Szeretnék csinálni egy felhazsnálót aki csak bizonyos mappát olvashat.
Ha a Volume_1-et All account-on hagyom akkor a teljes mehgajtót is látja a másik mellett, ha Specific User/Group-ra akkor adminnal belépve sem látom Volume_1-et.Hol rontom el?
Alkalmazáshoz tudok jogosultságot adni a felhazsnálónak? Pontosabban a "My Photos"-t szerettem volna hozzáadni.[ Szerkesztve ]
-
TomPack
őstag
válasz enginev3.0 #4139 üzenetére
Köszönöm!
Frissítettem a firm-t, letöltöttem a Transmissiont, viszont nem indul el, "jogosulatlan IP-cím" hibaüzivel egy üres oldalra dob.ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
-
enginev3.0
félisten
válasz TomPack #4137 üzenetére
Innen leszeded a legújabb firm-et, meg az addont ami kell, telepíted a firmware-t, aztán pedig az appokat
http://dlink.vtverdohleb.org.ua/Add-On/(#4138) nagygabiwb @ Egy két app nekem se indul, de speciel a Transmission gond nélkül fut
Az aria2 is torrent letöltő, rutorrent is, és itt van egyel régebbi Transmission , próbáljátok ki őket
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
nagygabiwb
újonc
válasz enginev3.0 #4136 üzenetére
Felraktam a legújabb firmware-t. (v1.04b08)
A www.transmissionbt.com/download-ról mit kell letölteni?
Eddig bármit letöltöttem és próbáltam felrakni-> Install failed. Please check fileA http://dlink.vtverdohleb.org.ua/Add-On/ -van valami, azt fel is rakja, (Start) majd indítanám, de nem akar elindulni.
NAS-ip:9091 -re hiba.
Talán a configot kellene matatni, de nem tudom, hogy mit? -
TomPack
őstag
-
TomPack
őstag
Csak a 320L-re nem tudom felgépészkedni. :/
ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
-
TomPack
őstag
Hm, elgondolkodtam, hogy lecserélem a 320L-t, egy 327-esre. Igazàból a Transmission izgatna, és az sem lenne hàtrány, hogy egy picit gyorsabb. Van még valami észérv mellette?
ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
-
person
senior tag
Sziasztok.
A héten tulaja lettem egy 320L-nek.
Egy apró kérdésem merült fel így késő este fáradtan, miért kell minimum 20-30 percet várnom arra, hogy a csatlakoztatott USB meghajtó (HDD) megjelenjen a hálózaton vagy a vebes felületen? USB Eszközöknél első perctől látszik. Van, hogy csak a restart segít de az is 5 perc..
Ja és USB-s HDD-t sosem küldi standby-ba..Firmware Version
1.04 -
lafaty80
addikt
válasz h1ght3chzor #4127 üzenetére
Összességében igen, ha csak külön-külön nézek egy-egy szolgáltatást, akkor még elmegy...
De ha mondjuk haver Synology-ját nézegetem és látom mit tud, akkor sírni támad kedvem, de hát nem is kategória
Amikor vettem és amire vettem, arra tökéletes, de hát azóta megnőttek az igényeimCuccaim: https://kit.co/lafaty
-
enginev3.0
félisten
válasz Szasza0913 #4129 üzenetére
-
Szasza0913
csendes tag
válasz enginev3.0 #4128 üzenetére
Na de jó a Twonky pl. fizetős... megéri,vagy ....
-
enginev3.0
félisten
válasz Szasza0913 #4126 üzenetére
Amire szükséged van
-
Szasza0913
csendes tag
Sziasztok.
Beszereztem 1 320L-t-
Milyen programot ajánlatok rá....plex,serviio,Twonky ?
-
lafaty80
addikt
válasz h1ght3chzor #4124 üzenetére
Bírja az Én 130GB-ot toltam fel rsync-el 80-130kByte-al ssh-án keresztül.
Mellette ment a transmission és filmet is néztem... mondjuk amikor netezni is akartam, akkor vissza kellett vennem 50kByte-ra az upload-ot
-
lafaty80
addikt
válasz enginev3.0 #4120 üzenetére
A-s verzióknál nincs ilyen opció sajnos, neked L-es van, komolyan mondom le fogom cserélni arra....
most olvasgatom hogy cloud-ban nem csak az amazon s3-at, de még a Google drive-ot is támogatja?már félre is olvasok
[ Szerkesztve ]
-
lafaty80
addikt
válasz enginev3.0 #4118 üzenetére
A vagy B modelleknél megy ez? Vagy mindegy? A-s 2.05-nél jár, abból van fent egy beta
-
lafaty80
addikt
válasz enginev3.0 #4116 üzenetére
Én nem akartam anonym hozzáférést engedni a nas-hoz, semmilyen szinten
Viszont nem találok egy kattintásos install-ra semmit eddig sehol
-
lafaty80
addikt
válasz enginev3.0 #4114 üzenetére
volt itt róla szó? mindjárt visszalapozok....
-
Pozitron
tag
válasz lafaty80 #4112 üzenetére
Nalam is volt hasonlo, de mindez mukodik mar ffp nelkul is. Letrehoztam egy mappat amibe letoltson a transmission majd winscp-ben beallitottam a jogokat, igaz ekkor meg fennt volt az ffp. Utana mikor Addonkent adtam hozza a transmissiont, ugyanezt a mappat jeloltem ki celnak. Igy siman be tudom masolni a feliratot, nem vinnyog. De irtak hogy mar az ssh daemon is hozzaadhato addonkent, ezt meg nem probaltam.
-
lafaty80
addikt
válasz enginev3.0 #4109 üzenetére
Csináltam egy transmission reinstall-t és megint kezdi a hülyeségét, ezért kérdeztem. Szívtam már vele, de nem emlékszem hogy mivel oldottam meg véglegesen.
Szóval nálam nobody votl a user név, ezt persze csuklódból átírtam root-ra. A gond ott van hogy egy másik korlátozottabb user-rel érem el windows-osból és WDTV-ből is. Ha feliratot akarok egy filmhez tenni sikít hogy nincs jogosultsága. Ekkor web-es felületre fel, ahol a mappára az én useremnek van mindenféle jogosultsága, és ezt a jobb klikk->properties->apply gombbal örököltetem. De ez mindig gond ha egy új torrent-et adok hozzá a meglévőkhöz.Ha a user nevét írom bele az sh file-ba akkor meg el sem akar indulni: .transmission-deamon-ra permission denied-ot dob
-
gari24
tag
válasz enginev3.0 #4099 üzenetére
Mert felakarok rakni egy torrent klienst ami nem csak 10 torrentet kezel.
A másik Puttyal akarok csatlakozni nasra , beírtam az ip.t és hogy telnet majd csatlakozás és az alábbit írja ki: PUTTY faltal error Network error :connection refused (és ez van az összes gépnél ) ez ellen mit lehet csinálni ?
Válaszodat előre is köszi
Üdv -
lafaty80
addikt
Azt mondjátok meg hogy a transmission.sh-ban milyen user van beleírva mint futtató user?
-
lafaty80
addikt
válasz enginev3.0 #4104 üzenetére
12V-os "nagy" ventiknek (12cm) 5V semmi, kb 8-9V környékén indulnak el, asszem. Nekem egy nyolc centis ventim van benne, házi barkács megoldással persze
-
Tome08
tag
válasz enginev3.0 #4101 üzenetére
hát ez kéész, most akkor lehet várni a frissítésre...transmission config magas röptű nekem...amit anno írtál az alapján se akar elindulni nekem :S
Mi 12x / LG 42LM660S / LG 65C22
-
lafaty80
addikt
Pedig nem marad más, én már átestem rajta
-
enginev3.0
félisten
Valamit csinálni kell a hűtéssel, mert a gyári hangos, nélküle meg nagyon melege van
50fok a proci és a 2 HDD is, de szétbarmolni meg nincs kedvemA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest