Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Amazon Fire TV stick/box
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Monitor hiba topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
scansat
tag
Ez nem Windows+program hanem linux.
Ezeket mindig látom. Több asztalon több mérés.Mondjuk azt én is mondottam, hogy hozzám hasonlóan te is WD green merevlemezt használsz. Enyém is rosszalkodik. Most cserélném Caviar Red-re. Sajna akkor mikor vettem nem tudtam hogy nem jó a Green NAS-ba. A Red való beléjük.
[ Szerkesztve ]
-
scansat
tag
Hasonló a cuccod mint nekem. Nálam a net bejön egy WRT 54 GL-be (nem cserélem nagyobbra mert a jelenlegi net sebesség elég. Pont az a lényege a NAS-on a transmissionnak, hogy be tudom állítani, hogy mely napszakban csepegtessen a torrent és maradjon sávszél a böngészésre és mikor tolja ezerrel.)
A routerből viszont egy gigabites Switch-be megy a kábelen a net, amin a belső hálózatom lóg. 1 WiFi AP...4 PC....1 Nyomtató....1 Smart TV.....2 sat beltéri....ez mind a gigabites switch-re dugva.
A TV nálam DLNA-n csatlakozik...ha már a NAS tudja. Tehát hiába régi a router és csak 54Mbps-os, a belső hálózatom gigabites....minden eszközöm gigabiten látja egymást. Persze figyelni kell a kábelezés és csatlakozók minőségére is, de a CAT5e jó, feltéve hogy nem olcsó ramaty falicsatlakozóid vannak.
Én így nézek és kizárólag HD/full HD tartalmakat. 3D-t nem, mert azt én egy zsákutcának tartom jelenlegi formájában.
Böngészés nem kér nagy sávszélességet, de ha két PC megy....márpedig 2 szinte mindig megy, és 1 sat beltéri is csipeget bár az nagyon keveset, a NAS és a TV közt akadás-mentesen megy a Full HD átvitel.
Nálad (bár nem teljesen értem a topológiád) ott lehet a baj, hogy megfekteted a NAS-t (transmissiont) egy erején felüli sávszélességű adatforgalommal, aztán emiatt már a webes felületét sem éred el, nemhogy még tudja tolni a filmet a tv-re.
Még egyszer mondom, a NAS-on lévő transmission lényege pont az, hogy nem kell járasd a PC-d napi pár órát és őrült nagy sávszélességgel torrentezz, hogy az arányod meglegyen. A NAS napi 24 órában megy és kis internetsebességgel is jó arányt tudsz tartani. Vannak jóval erősebb NAS-ok de jóval drágábban. Azokra rá lehet ereszteni a Digi brutál sebességét.
A transmissionban lehet állítani, hogy mekkora sebességgel töltsön le (összesen maximum) és mekkorával le. Sőt mint említettem időpontokat is adhatsz neki. Szerintem vedd vissza a sebességet aztán nézd meg. Nálam a letöltés max. 1MB/s-ra van állítva és folyamatosan. A feltöltést meg napszaktól függően változtatja. Nappal mikor használjuk a netet, akkor 100 kB/s-ra van korlátozva, hogy ha a lányom WOT-ozik ne akadjon a játék. Éjjel meg 500kB/s. Tök felesleges több mert pl. a Deathlordon...ZTrackeren így is majd 10 az arányom. Aztán ha bezárnak és megszűnnek, mint már volt rá példa, akkor ugrik a sok bónusz. Néha még le is szoktam kapcsolni a transmissiont 1-2 hétre aztán kitakarítom a sok régi filmet.
A merevlemez vásárlást bele meg ahogy látom te is elb...tad akárcsak én. -
Kicsirics77
veterán
nem ártana normálisan a tm-et bekonfigolni,hogy ne zabálja fel a nas erőforrásait.
itt a fórumkeresőt használva lesz hozzá normális leírás mit kell átírni a tm konfig fájlban.
illetve a letöltési sebességet sem árt normálisra állítani mivel így a teljes sávszélt használja a tm..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
gabika1969
aktív tag
Azért arra vigyázz, hogy ha a preallocation-t 1-re vagy 0-ra állítod, előfordulhat, a filmek jobban fognak akadozni lejátszás közben. Ha nem 2-re állítod, megeshet, többet ártasz, mint nyersz vele. Nálam ez nem hozott változást, így maradt a 2-es beállítás.
Az FW-t frissítsd 2.05b08-re! Ez viszont érezhetően javított a is helyzeten. Most is elvesztem, de kevesebb idő kell, hogy újra elérhetővé váljon.Üdv Mindenkinek!
-
Pozitron
tag
Ez melyik? a Sima 320? Nekem a 320L van es nem tapasztaltam ilyet, bár ingadozik a letötési sebesség nálam is, jellemzően 5-8 MB/sec kozott van ami nagyjabol megfelel a 100 megabites netemnek (80mbitnel tobbet meg nemnagyon mertem speedtesten sem). Ennyivel erosebb lenne az L-es?
-
enginev3.0
félisten
Akkor a jsonban ott van a "preallocation"
Number (0 = Off, 1 = Fast, 2 = Full (slower but reduces disk fragmentation), default = 1)
0 kikapcsolás
1- gyors
2- lassabb de csökkenti a töredezettségetA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
enginev3.0
félisten
-
enginev3.0
félisten
Igen, gyenge a gép a netedhez, én ezért váltottam másik nasra, nekem is 50mbites netem van és nem bírta, de én elértem a Nast közben mindig, kivéve ha nagy cache-t adtam neki, 4mb-nál nem érdemes többet adni
okozhatja még a fájlok lefoglalása, attól függ hogy van beállítva, 0-1-2, bár itt a kettesnél szokott gond lenni, de csak pár percig nem elérhető a nas mikor elkezdesz valamit letölteni, aztán nekem mindig bejött a guiA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
enginev3.0
félisten
Nekem max 6-7mb/s lenne. De olyankor már csak azt látom hogy tölt tölt a kis karika fent, majd hirtelen kimutat 2-3mb/s-kel kevesebbet, aztán megint ingadozik, felmegy 6mb/s re és jön ugyan az, torrentnel meg azt írja néha hogy átlag letoltesi sebesség 9-10mb/s
Feltoltesnel nincs gond, az csak 3mb/s a maxA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
enginev3.0
félisten
Telnetbe ezeket beírva
rm /dev/random
rm /dev/urandom
mknod -m 666 /dev/random c 1 8
mknod -m 666 /dev/urandom c 1 9Már jó, én az sh fájlba írtam, úgy hiába
Settings fájlodat el tudod küldeni? Csak hogy nagyjából lássam, mennyivel másabb
Zavaró hogy 6mb/s fölött már itt sem tudja folyamatosan tölteni a torrentet lefelé, hanem ugrál a sebesség össze vissza, és akadozik a gui
[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Kulbi
aktív tag
Sziasztok,
Röviden leírom mi is történt a D-Link DNS-320L ventilátorával.
1. Kicseréltem a gyári ventit (AVC, 12V) egy Revoltec Airguard 40x40x10 mm, 12V-os ventire. A gyári csatlakozó fehér, fekete, piros, míg az új sárga, piros, fekete sorrendben van bekötve. A helyes dolog logikusan a piros fekete felcserélése, mert a sárga és a fehér a jel. Nekem volt egy kis problémám, hogy először nem akart menni, ki kellett próbálnom az összes kábel lehetőséget és semmi, a logban mindig hibaüzenet fogadott. Utána felraktam a legújabb firmwaret 1.03b06 és a kézenfekvő megoldás működött. Nem tudom először mi volt a gond v. a firmware v. nem vártam eleget a sok újraindítás közepette, de a log mindig hibaüzit adott, a venti állt. Most már jó, a menüből le lehet állítani, újraindítani és jóval hallkabb. A Revoltec-en sajnos csak az egyik oldalon süllyesztettek a csavarok helyei. A helyes beszereléskor, tehát kifelé fúj, nem férnek el a csavar fejek, így kicsit süllyeszteni kell őket, én fúrtam kicsit nagyobb átmérővel helyet nekik.2. Mivel csak egy vinyót használok, az itt ajánlott megoldást is beleraktam. 3,5-ről 2,5"-ra átalakító (Scytec Bay rafter), sata-molex átalakító, ,molex-ről venti átalakító és 8cm-es venti (Sharkoon Silent Eagle 1000). A beépítő keretnél le kellet vágni a 2,5" vinyó tartókból hármat és kicsit ki kellett vágni az alját, hogy a Sata-molex átalakító csatlakozó elférjen. Hangtalanul szépen ketyeg, csak ez 6-8 fokot jelentett. A panelban 24-25 fok esetén a gyári venti be se kapcsol. Kíváncsi leszek 30 fokban.
<Macbook Pro 13" 2015 Early> <iPhone SE> <iPad 4 Mini > <Synology DS216Play> <Himedia Q5> <Samsung UE50H6400> <SMSL Sanskrit> <Bkercso Inventory> <Takstar Pro80> <Xears XE200Pro> <SJ4000>
-
lafaty80
addikt
Ha létező mappára mutatsz rá, akkor igenis hogy működik. Én így használom.... akár weben adom meg, akár gui-ból csinálom (ráadásul itt még meg is jegyzi, hogy milyen location-öket adtál meg eddig)
+ Krumple megoldása is jó, ha már le van töltve...[ Szerkesztve ]
Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
Krumple
csendes tag
Ha ennyire akarod pakolgatni, akkor használd ezt:
https://code.google.com/p/transmisson-remote-gui/ -
KaZo
tag
én találtam valahol egy ilyent: DLINK_DNS320L.1.02b03(3.07.0124.2013)(BETA)(0207101503).2013)(beta)
ezt tettem fel webes felületéről, gond nélkül indult.
Eddig a P2P is megy, a mikrobitre visszafele is tölt, bár zavar, hogy a kliens nem mutatja az arányt.[ Szerkesztve ]
Amíg csak fizetgetnek, addig csak dolgozgatunk... Intel(R) Core(TM) i5-4300M CPU 8GB
-
Kulbi
aktív tag
Vagy van vmilyen másik megoldás tracker RSS feed olvasásra és szűrésre mint a normál utorrent.
Köszi
<Macbook Pro 13" 2015 Early> <iPhone SE> <iPad 4 Mini > <Synology DS216Play> <Himedia Q5> <Samsung UE50H6400> <SMSL Sanskrit> <Bkercso Inventory> <Takstar Pro80> <Xears XE200Pro> <SJ4000>
-
Daweee
őstag
A settings.json nálam is néha látszik win alól, de legtöbbször nem, úgyhogy azt leginkább a NAS webes filekezelőjéből manipulálom, ahogy észrevettem, akkor változik vissza a módosított érték, ha a módosítás előtt nem állítod le a daemont, olyankor valamiért visszatölti a korábbi értékeket.
A jogosultságokkal nekem is vannak kisebb gondjaim, a transmission időnként levédi a letöltött cuccok mappáit, így pl egy filmhez nem tudok a mappába külső feliratot tenni, addig eljutottam hogy puttyból 777-et állítok az egész Torrent mappára, de az új mappákat ugyanúgy levédi alapesetben... -
Kulbi
aktív tag
Egyértelműen jogosultság problémák vannak.
Sikerült a transmissiont működésre bírni, azzal, hogy a letöltési könyvtárakat mkdir parancsal hoztam létre SSH-ból, így a következő jogosultságuk lett:
drwxr-xr-x 2 root root 4096 Feb 9 21:32 Download
drwxr-xr-x 2 root root 4096 Feb 9 21:32 IncompleteA probléma az, hogy újraindítás után valószínűleg nem lesz jó, ezért lehet a transmission scripthez kellene adni vmi jogosultság kiosztást.
Közben olyat is észrevettem, hogy menet közben is változnak jogosultságok, total-commanderrel néha eltűnnek fájlok és erre vezethető vissza. Pl. eltűnt a settings.json fájl, majd adtam jogokat webes felületről és előjött, majd kis idő múlva megint eltűnt. Nem beszélve arról, hogy a tartalma is megváltozott egyszer méghozzá átírta az ideiglenes letöltött fájlok helyét másra???? Nem tudom miért.
-
Kulbi
aktív tag
E szerint:
http://klseet.com/index.php/d-link-dns-320-nas/funplug-07--transmission
felrakva a Transmission 2.76-ot a következő a helyzet:
- minden indulás után elérhető webes és GUI-n keresztül is a Transmission, valószínüleg a működö SSH miatt is......pipa
- a probléma, hogy torrent hozzáadásakor elindul és szinte rögtön permission denied és elszalad a végtelenbe és tovább
- valószínűleg itt is vmi jogosultság hiba, nem tud menteni a megadott mappákba???Várok ötleteket...
[ Szerkesztve ]
-
Kulbi
aktív tag
Az SSH-ra meg van a megoldás a D-Link DNS-320L tulajoknak:
Tehát ezt a leírást követve:
http://nas-tweaks.net/371/hdd-installation-of-the-fun_plug-0-7-on-nas-devices/Ezt kell módosítni utána:
- ahelyett, hogy a jogosultságok már az elején jók legyenek, beilleszt az sshd.sh script végére két sort, ami átállítja a szükséges jogokat és így mire az SSH elindul már jó jogokkal rendelkeznek a kulcsok:
chmod 700 /ffp/var/lib/sshd/
chmod 700 /ffp/etc/ssh/ssh_*
Ezt a két sort a végére a proc_start $command sor elé kell rakni. Utána lesz SSH minden indításkor.Na most jöjjön a transmission...
-
Kulbi
aktív tag
Most már biztos, hogy újraindítás után visszaállítja a start könytárban mindennek a jogosultságát az eredetire.
Hiába javítom ki utána visszakerül és ezekkel a jogokkal az SSH nem hajlandó elindulni.Hol lehet ezt kikapcsolni?
-
aldebaran
őstag
-
Kulbi
aktív tag
Újra megcsináltam az egészet. Az általad javasolt leírás szerint, ami egyébként ugyanaz. (előtte egy scripttel leszedtem mindent, tehát szűz a dolog)
Minden működik (telnet+SSH), most jön az újraindítás, kíváncsian várom ,hogy az ssh menni fog-e csak úgy.
Van jelentősége a telnet deaktiválásnak, attól tartok ha kikapcsolom, újraindítom a NAS-t és nincs SSH, akkor utána már telnettel sem tudok belépni és akkor megint leszed fun plug és vissza elölről.
Eddig nem mondtam, de DNS-320L NAS-ról van szó.
[ Szerkesztve ]
-
bounty123
őstag
Rendbe kéne tenni azt a start mappát:
chmod 600 /ffp/start/*.sh
chmod 700 /ffp/start/sshd.sh
chmod 700 /ffp/start/telnetd.sh (a biztonság kedvéért, amíg nem tuti az ssh)
chmod 700 /ffp/start/transmission.sh
chmod 0700 /ffp/var/lib/sshdA jogoknak úgy kellene maradniuk...
Vagy próbálj meg egy másik leírást, asszem ezt néztem én nem azt amit te:
http://nas-tweaks.net/371/hdd-installation-of-the-fun_plug-0-7-on-nas-devices/
(ebben csak az alap ffp, ssh van benne, ha az jól müxik akkor jöhet a transmission)[ Szerkesztve ]
-
bounty123
őstag
Aha ebbe belefutottak már páran, mindjárt visszakeresem. Fura, hogy nálam nem volt ezzel gond, talán újabb transmission verzió miatt.
itt:
http://prohardver.hu/tema/dns-320/hsz_1745-1745.htmlssh-nál pedig írja, hogy nem jók a jogok a kulcsokon. Beállítottad 0600-ra? Valami visszaállítja neked bootnál vagy mi?!
[ Szerkesztve ]
-
bounty123
őstag
Húha, itt aztán van rendesen jog mindenen
Ez így sok is, hacsak tényleg nem akarod ezt mind futtatni.rwx-ben az r az olvasást, w az írást, x a futtatást (eXecute) jelenti
a jognál pedig ez 3x szerepel, rwx rwx rwx, az első a tulajdonosra, a második a csoportra, a harmadik mindenkire vonatkozik
tehát rwxrwxrwx azt jelenti, hogy mindenkinek mindenhez van joga rá, ezeket megpróbálja elindítani bootnál.Ha mégse indul el, akkor valami más galiba lehet, ssh-nál pl. a túl nagy jogú privát kulcsok ahogy rájöttetek, transmissionnél pedig jó lenne látni a transmission mappájában lévő transmission-daemon.log fájl tartalmát és talán abból kiderül.
[ Szerkesztve ]
-
aldebaran
őstag
Én e szerint csinálnám: (#1268) gyandras10
De sajnos ezeket kapom:funpkg -i uclibc-0.9.29-7.tgz
Skipping uclibc-0.9.29-7.tgz: Invalid package filenamefunpkg -i curl-7.18.1.tgz
Skipping curl-7.18.1.tgz: Invalid package filenameGandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
bounty123
őstag
Az ffp-nél úgy lehet szabályozni, hogy mi induljon el bootnál és mi nem, hogy az /ffp/start/-ban levő indító scriptjét futtathatóvá tesszük vagy nem.
ennek a parancsnak a kimenetét nézd meg:
ls -l /ffp/startAmelyik sorban a jogoknál x van, az elindul, a többi nem.
Ha futási jogot akarsz adni, azt pl. így lehet: chmod 755 /ffp/start/sshd.sh -
Kulbi
aktív tag
Tapasztalat:
- újraindítás után mindig leáll az ssh, csak telnet bejelentkezés, jogosultság hibák és nem lehet elindítani az ssh-t egyszerűen csak a lenti procedúra ismétlésével
- nem tudom ssh-nak van-e köze hozzá, hogy a transmission se megy?
- a státuszt ellenőrizve azt írja a transmission daemon fut
- ssh-t elindítva, még mindig nem megy a transmission, szóval ez magában nem oldja meg
- chmod a+x /ffp/start/transmission.sh parancs megismételve még mindig semmi
[ Szerkesztve ]
-
aldebaran
őstag
Én most ugyanitt tartok.
Épp írni akartam, hogy itt a keresőbe beírtam, hogy ssh és meglett (#1786) Zoliba válasza, amit ezentúl is köszönök.Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Kulbi
aktív tag
Próbáltam megoldani ezzel:
chmod 0600 /ffp/etc/ssh/ssh_host_rsa_key
chmod 0600 /ffp/etc/ssh/ssh_host_dsa_key
chmod 0600 /ffp/etc/ssh/ssh_host_ecdsa_keyDe akkor jött ez:
Starting /ffp/sbin/sshd
/ffp/var/lib/sshd must be owned by root and not group or world-writable.Utána beütöttem ezt:
chmod 0600 /ffp/var/lib/sshdés végre sikerült elindítani.
Fontos megjegyeznem, hogy nem értek semmit a linuxhoz, csak próbálok logikusan gondolkodni mi mit csinál.
Most jön a transmission...
-
Kulbi
aktív tag
Ha jól értem akkor vmi jogosultság probléma van az SSH-val.
Ezt követtem végig és amikor először csinálom működik viszont utána többször nem:
[link]<Macbook Pro 13" 2015 Early> <iPhone SE> <iPad 4 Mini > <Synology DS216Play> <Himedia Q5> <Samsung UE50H6400> <SMSL Sanskrit> <Bkercso Inventory> <Takstar Pro80> <Xears XE200Pro> <SJ4000>
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akvarisztika
- Path of Exile 2
- Autós topik
- Futás, futópályák
- Amazon Fire TV stick/box
- Mikrotik routerek
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- További aktív témák...
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest