- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csibész
újonc
Sziasztok!
Most vásároltam egy 320L nast, torrentezésre szeretném használni.
Valaki tudna segíteni a beállításában?Előre is köszönöm
-
antikomcsi
veterán
válasz
MasterMark #5195 üzenetére
Ez jó ötletnek tűnik, köszönöm! Még nem próbáltam, de mihelyst alkalmam lesz rá megteszem.
-
MasterMark
titán
válasz
antikomcsi #5194 üzenetére
Van egy olyan, hogy Vezérlőpult\Felhasználói fiókok\Hitelesítőadat-kezelő azon belül a Windows rendszerbeli hitelesítő adatok, ott érdemes lehetne hozzáadni.
-
antikomcsi
veterán
válasz
MasterMark #5193 üzenetére
Igen.
-
MasterMark
titán
válasz
antikomcsi #5192 üzenetére
Ja, értem. És ms acc-os felhasználóval fel se dobja a lehetőséget, hogy megadj felhasználónév+jelszót, hanem rögtön hibaüzenet?
-
antikomcsi
veterán
válasz
MasterMark #5191 üzenetére
Felhasználók kaptak hozzáférést.
Felhasználónévvel, és jelszóval lehet belépni, vagyis elérni a tartalmat.
A nas menüjében lettek felhasználók létrehozva, és mindenki más jelszót is kapott.
Bármelyik gépről be lehet jelentkezni a megfelelő felhasználónév és jelszó kombinációval.
-
MasterMark
titán
válasz
antikomcsi #5190 üzenetére
De a helyi fiokoknak hogy adtal hozzaferest?
-
antikomcsi
veterán
válasz
MasterMark #5189 üzenetére
Mire gondolsz?
Egy fix ip-je van, és be van állítva minden kézzel rajta.
Fájlkezelőben a hálózat alatt ott van a többi géppel együtt, és szépen lehet is hozzá csatlakozni, a felhasználónévvel, jelszóval. De csak akkor, ha helyi fiókkal jelentkezek be a windowsba.
Ha MS fiókkal jelentkezek be, akkor is ott látom a hálózaton, de nem tudok hozzá kapcsolódni, csak böngészőn keresztül bejelentkezve.
Win 10 pro x64 van a gépeken, nem buheráltak.
A nas-on a legfrisebb elérhető firmware a gyártó oldaláról. -
MasterMark
titán
válasz
antikomcsi #5188 üzenetére
Es a NAS szoftvereben hogy adtad hozza? (Nem tudom hogy mukodik amugy, a nas szoftvere, meg nem lattam.)
-
antikomcsi
veterán
válasz
MasterMark #5187 üzenetére
Semmit nem adhatok meg, nem is kér ilyesmit. Ha rákattintok, vagy egy parancsikonra, ami az eszközön tárolt mappára mutat, rögtön hibaüzenet.
Most nem tudom fejből, hogy mit ír ki pontosan.
-
MasterMark
titán
válasz
antikomcsi #5186 üzenetére
Ott milyen account nevet adsz meg? Mert oda nem az email kell akkor szvsz.
-
antikomcsi
veterán
Sziasztok!
Egy DNS-320 A1-s példányt használok.
Azt tudja valaki, hogy miért csak helyi fiókkal érem el a hálózaton keresztül a mappákat rajta?
Ha MS fiókkal jelentkezek be a windowsba, akkor csak hibaüzenetet dob, de nem tudok csatlakozni hozzá.
IP címről így is elérem, de ez nem járható út.
Köszönöm!
-
MasterMark
titán
Valaki próbálkozott elérni soros porton a NAS-t, és jutott is valamire?
-
G_Gabi
csendes tag
Sziasztok,
Tegnap vettem egy 320L-t nagyon tetszik de mivel ez az első ilyen eszközöm és nem vagyok egy hálózatguru lenne pár kérdésem és sajnos nincs időm végigolvasni a fórumot
Az első: feltettem a transmissiont viszont nincs annak valami win-es alkalmazása amivel nem kéne letölteni a torrent file-t és azt a böngészőből megnyitott web interface-n feltölteni a NAS-ra? Illetve letöltöttem a mobil alkalmazást csak nem tudom beállítani, hogy mobilnetről is tudjak letöltéseket indítani addig eljutottam hogy DDNS -t csináltam de tudna vki ajánlani egy step-to-step leírást?
A második: van e jobb médiastreamelő szolgáltatás a miniDLNA-nál ami esetleg erőforrásbarátabb, egy kicsit szaggat a tartalom ha TV-re streamelemIlletve bármilyen tanácsot szívesen fogadok
Előre is köszönöm
-
petya220
senior tag
Azon az oldalon ne a "last" opciót szedd le, hanem a "free"-t, de! ha 1.05 feletti rendszer van a nas-on, akkor nem fog menni :c
Legalábbis nekem nem megy.Amúgy,help. Php-t hogy tudok telepíteni rá?
Néztem, hogy van ssh, be is jelentkeztem stb, és nincs apt-get :l Szóóval, vágom én, hogy linux, de melyik dist ?És hogy tudok rá telepíteni?
-
bitafter
csendes tag
Sziasztok!
Mennyiért lenne érdemes megvenni egy ~4 éves dns320-at? Moddolt a gép, egyedi ház+csendes venti van benne. A ház kulturált.
Egyébként érdemes-e megvenni még ilyen eszközt, vagy már nagyon elavult?
Köszönöm a segítségetket!
-
pazzo
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne a Transmisson-el, hogy az egyik tracker-nél csak a 80-as portot akarja használni.
Két másik tracker-ről is töltök, azok a 2710, és 7687 portokat használják, simán működik fel-le töltésnél.
Ami a 80-ason jönne, értelemszerűen meg sem moccan.
Át lehet állítani valahol, hogy milyen portot használjon a 80-as helyett? Vagy esetleg egy másik torrent-klienst feltelepíteni a NAS-ra?Ha a pc-n egy utorrent-el töltöm a NAS-ban elakadt torrentet, normálisan működik.
-
Digger
senior tag
válasz
szaszab #5171 üzenetére
A tisztánlátás kedvéért azért hozzá tehetted volna, hogy attól is függ, hogy milyen RAID üzemmódban ment a NAS. Ha ugyanis a két diszket összefűzve egy nagyméretű meghajtónéven osztod, akkor korántsem biztos, hogy a Windows egyszerűen megkomálja!
Hozzáteszem, hogy nem próbáltam! -
válasz
szaszab #5171 üzenetére
.. igen, mindegyik mappát látom a TV-n keresztül, ha "kinyitom" a transmission" könyvtárat (abban vannak a letöltött filmek) akkor csak párat lát és nem az összeset. A TV-t nem olyan régen vettem (LG smart), a NAS-t közel egy év pihenés után indítottam újra, de nem hiszem, h azzal lenne a baj. Számítógépen simán látom a könyvtárstruktúrát. Azért lenne fontos, mert így csak úgy tudok filmeket nézni, ha előtte áttolom egy nagyobb pendrive-ra, pontosabban azokat amiket nem lát a TV.
Különben tudnám hálózatról nézni. Szóval csak egy mappát használok a filmek tárolására amit lát is a TV, vagy mit értesz "hatókörön" kívülinek???
-
szaszab
aktív tag
válasz
tamaska1 #5167 üzenetére
Ez nettó hülyeség. Nekem egy nap nem ismerte fel az egyik HDD-t a NAS, de PC-re dugva simán látta. Tele lett valahogy bad sectorral, meg a smart is wartyogott valamit. De simán tudtam tükrözni egy új winyóra, és az újat meg úgy látta a NAS, mintha a régit tettem volna bele. Szóval ismétlam: ha windows-os masinába teszed, akkor IS látnod kell, csak kell hozzá egy app (én az Ext2Fsd-t használtam, amikor még nem dísznek volt a windows a gépemen
). Linux meg ugye alapból látja az ext partíciókat.
@simonjoe:
A mappa struktúra alapján el kellene érd? Értsd: a media szerver mutat egy mappára, hogy "helló, ezt láthatod". Ennek a mappának almappái között van a film, amit nem látsz?Nem esik egyik film sem annak a hatókörén kívülre, ugye? -
szamó
tag
Sziasztok, tegnap egy áramszünet után csak félig működik a NAS -om dns-320L. Csak a home lap jelenik meg ill. az aplikációkba tudok belépni. Managmentre kattintva ujbol logint kér de visszadob a home képernyőre. Hogyan lehet újra rendbe tennem. Még kezdő vagyok légyszi segítsetek. (restartra változatlan a helyzet.
Tomi
Előre is köszönöm
-
Sziasztok!
Használok egy 320L-t, TV-re amikor csatlakozom média szerverként, a torrentről töltött filmek csupán egy része jelenik csak meg. (cc 12-ből max. 4) Mi lehet az oka??
THX & üdv:
-
tamaska1
csendes tag
Sziasztok,
Köszönöm a segítséget: az IP cím volt rossz:
Router reset -> fix IP a DHCP-n kívül és jó lett.Viszont a boltokban azzal ijesztettek meg, hogy ha 1x behal a NAS hardware, akkor a winyokat nem tudom formázás nélkül áttenni semmibe - így minden elveszik.
Erre nincs megoldás?
Köszi,
Tamás -
-
Digger
senior tag
Új helyre költözött a NAS, új winyókat kapott és az új lakhelyén csak fektetve fér el. És ledöbbentem menyire csendes lett a ventilátor!
Bár nem értem min csodálkozok!
Ezelőtt húsz évvel is úgy csendesítettük el az XP-ket, hogy a függőlegesen álló ventilátort 90, vagy 180 fokkal elforgattuk. A siklócsapágy oválisra kopik és berezonál, ezért hangos.
Persze így sem fog örökké csendes maradni! -
zsolesz6
aktív tag
válasz
tamaska1 #5162 üzenetére
Az alján biztosan van egy reset gomb. Ha azt hosszan nyomod akkor visszaáll gyári beállításra. Én első körben kikapcsolnám és várnék vele egy jó fél órát. Állítólag nagyon melegszik, és idő míg visszahűl. De első körben azt nézném meg, hogy a hálózat megfelelően működik-e. Nincs-e kihúzódva a kábele, aztán meg pingelném.
-
tamaska1
csendes tag
Sziasztok,
Nekem egy DNS-320-as NAS-om van kb. 2 éve. 2 db 3TB-s winyoval.
Ma hiába próbáltam csatlakozni hozzá: nem látja a PC, a TV és a net-en az IP címes programját sem érem el.
Ki-be dugtam, kapcsoltam, de semmi.
Nem találtam rajta reset gombot sem.
Kérem írjatok mi lehet a hibája.
Köszi.
Tamás -
zsolesz6
aktív tag
Sziasztok!
Pár napja azt vettem észre, hogy nem működik a NAS-on a DLNA server. Minden előzmény nélkül megadta magát, pedig el van indítva, még sem látja semmilyen eszköz. Valami tippetek van?
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
Pár perce azt tapasztaltam, hogy a torrentezés letöltési része megmakacsolta magát nálam.
Eddig a nas-ban levő hdd-re töltöttem le, de a pc-n futott az utorrent. Semmi gond nem volt vele, de jelenleg elkezdi letölteni a filmet és hibaüzenetet ad, hogy nem található állomány. De ha a pc-re letöltöm a filmet, majd onnan átmásolom a nas-ra, és a utorrentben is megadom az új elérési utat, akkor minden rendben. Mi lehet a gond? Fizikailag a pc-ről megy a le/feltöltés, a nas-ban levő hdd lehetne a gépben is. -
zsolesz6
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni abban, hogy hogyan tudom lecserélni a 320-as készülékemen (nem L) a torrent klienst transmissionra, illetve a gyári DLNA servert miniDLNA-ra? Ami linkeket eddig találtam mind leírták, szépen hogy hogyan, de az ott kitett linkek a letöltésekhez mind halottak voltak.
-
Coc@s
őstag
A WIFI lefedettség miatt van két routered?
Nekem a HGW után van szintén két WIFI router, de nem a WAN porton, hanem egy-egy LAN portján uplinkel mindkettő. Tulajdonképp switchként és AP-ként működnek inkább.
Egyikben sincs bekapcsolva a DHCP, hanem a címeket a HGW osztja. A NAS nálam is fix címes, a WIFI-k is ugyanazt az SSID-t osztják 2.4 Gigán, egy másikat 5 Gigán.
A NAS-t tökéletesen elérem bármivel akár WIFI-ről, akár a vezetékes LAN-ról. -
Goya
csendes tag
DNS-320-am van fix IP-n (192.168.0.110), de egy másik alhálózatban (két wifi router), mint az asztali gépem (192.168.1.152).
Pingelni tudom, de a windows intézőbe nem tudom behozni (\\192.168.0.110), ill. csatlakoztatni, mint meghajtó.
Telefonról látom, bármelyik wifire csatlakozom. -
Kicsirics77
veterán
válasz
J0shu4M1ll3r #5155 üzenetére
Elég régen babráltam a funpluggal és azóta cseréltem 320L-re igy a netes olvasgatás marad neked is.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
Kicsirics77 #5154 üzenetére
Köszi, közben nem bírtam a kíváncsiságommal és feltettem, de tökéletesen frissített és működik.
Transmission-re van valami up to date leírás pl 2.05-ös fw-re? Amiket találtam, ott a fun_plug vagy a 05. vagy a 0.7. Vagy ezek közül mindegy, hogy melyik, ,mert úgyis működik? -
Kicsirics77
veterán
válasz
J0shu4M1ll3r #5153 üzenetére
Ha működik rendesen és semmi baj nincs vele akkor teljesen felesleges,momentán az enyémen szt sem tudom milyen van,bekapcsoltam beállítottam és teszi a dolgát.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
Kicsirics77 #5146 üzenetére
Köszönöm a segítséget, sikerült beállítanom mindent. Útközben kiderült, hogy a telepítő varázsló azért nem látta az eszközt, mert a 320L-hez valóval próbáltam
Na mind1.
Lenne még egy kérdésem: az eszköz A1 model, és jelenleg 2.03-as fw van rajta. Erre is fel tehetem a 2.05-ös fw-t? Notes-ban az van írva, hogy A1/A2. Nem szeretném tönkre tenni a nas-t.
Köszönöm! -
Coc@s
őstag
Kínlódok a 320L NAS-ommal. Sajna nálam is előjött az a hiba, hogy nem indul újra, csak ha lehűtöm.
Most kicserélném az alaplapi elemet,mert már az is csak kb. 2,5V.
Menteném előtte a konfigot, de csak egy 0 bájtos fájlt csinál. Mi lehet a gond?
Ha kiveszem az elemet milyen beállításait felejti el? -
Sziasztok!!
Szenvedek a 320L-el. Sikerült nagy nehezen beállítani, pontosabban csak majdnem.
A számítógépemen vannak könyvtárak amikről szeretnék biztonsági másolatokat készíteni időnként, 1xűen nem tudom ezt megtenni. Ha valaki jártas ebben HELP!!THX!!
-
Essejó
veterán
válasz
Kicsirics77 #5148 üzenetére
Jajj te, egy fülű barátom. Amikor azt látom, hogy egy teljesen egyértelmű kérdésemre mekkora okosságot írsz, akkor honnan kéne tudnom, hogy nem bicskával eszed a dobostortát, de még is komolyan gondoltad a válaszod. És én tanuljak meg olvasni?
-
Kicsirics77
veterán
Egyem a szíved sóderral,ha figyelmesen olvasnál és nem csak write only lennél akkor érzékelhetted volna,hogy nem én akarok összekötni sem menteni,főleg nem tévéről meg főleg nem usb porton,de semmi baj,elnézem mert meleg van.
Legközelebb meg légyszives inkább először olvass vissza aztán írj hülyeséget.
Peace. -
Essejó
veterán
válasz
Kicsirics77 #5145 üzenetére
Ééértem, és a Tv USB portján akarsz menteni. Hát tudod azt nagyon kell akarni és akkor se sűrűn esélyes, hogy bejön.
Egyébként a Tv USB portra dugott pendrive-ról vagy külső házas hdd-ről filmet lejátszik. A Nas Usb portra adatot kiküld. A film mint adat van a nason tárolva. Akkor mi a búbánatos plundrás lópiklukáért nem működik így? Miért nem játszik le a tv az usb portjára kötött nasról filmet?
-
Kicsirics77
veterán
válasz
J0shu4M1ll3r #5143 üzenetére
1 hhd-vel is lehet használni,ugyanúgy a riad választási lehetőséget válaszd csak éppen a raid jbod funkció nem lesz elérhető,simán leformázza,és. Sak ext particiót tud formázni,de tökéletesen elérhető bármilyen gépről csak a megosztást kell beállítani rendesen.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r #5143 üzenetére
Közben a telepítő varázslós gond is megoldódott, most már onnan is látom az eszközt.
A HDD kérdésem viszont még aktuális, addig nem is állok neki formázni, míg nem tudom mi a jó. -
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r #5125 üzenetére
Úgy néz ki sikerült életet lehelni az eszközbe. Ugyan elfelejtettem új elemet venni, de kivettem a használtat pár percre, majd bekapcsolás után kb 15 mp-ig nyomva tartottam a reset gombot.
A telepítős varázsló még mindig nem látja, de a router webes felületén látszik, hogy kap IP-t, és ezzel az IP címmel be tudtam lépni a NAS webes felületére. Úgyhogy úgy néz ki megoldódott az elérési gond. Nálatok is volt ilyen, hogy a wizard-ból nem látszik?+1 kérdés: Ha 1 HDD-vel szeretném használni, akkor is muszáj a RAID, és csak ext3-ba lehet formázni?
Köszönöm!!
-
-
Coc@s
őstag
válasz
simonjoe #5139 üzenetére
Hát akkor pedig jó kellett volna, hogy legyen a FW.
@Essejó:
Úgy látom, két téma keveredett.
Kicsit korábban volt téma ez a TV-s történet, amire te most válaszoltál, és épp fut egy olyan NAS történet, hogy a kollégának nem jó (legalább is nem működik) az Ethernet csatlakozója. És ezért gondolt mindenki arra, hogy USB-Ethernet átalakító működhet-e a NAS USB portján. -
Essejó
veterán
válasz
Kicsirics77 #5135 üzenetére
Mármint minek a mentésére?
Azt írta, hogy a Samu tv-jén nincs rj45 csak usb, ezért kérdeztem mint alternatívát az átalakítót. Hogy jön ide a mentés funkció?
Azért viszont utólag is bocsi, hogy nem tettem off-ba. -
Coc@s
őstag
válasz
Kicsirics77 #5135 üzenetére
Tud USB Printer szerver funkciót is. (Legalább is a 320L)
Nem tudom, így lekezel-e egy USB-Ethernet átalakítót, de ha kölcsönbe tud kérni, egy próbát megér.
Bár nekem is kétségeim vannak.Azt nem írta a kolléga, hogy mennyi idős a gép (garancia ?), de mivel "kapta", lehet hogy nem véletlenül adták oda.
-
zsolesz6
aktív tag
Nem lehet hogy csak rossz szoftverrel próbáltad? Én amit letöltöttem a d-link honlapjáról az nekem sem találta meg, kénytelen voltam a hozzá adott CD-t használni, csak az nehézkes volt mert nincs CD meghajtó a gépemben
Ezért próbáltam először netről letölteni. De a gyári CD meg látta.
Na ez igazából joshuamnak akart menni
sorry
-
Coc@s
őstag
válasz
J0shu4M1ll3r #5129 üzenetére
A szoftveres RESET-en kívül én is csak a RESET gombot ismerem.
Az alaplapi elemet/akkut kivenni kis időre esetleg?
Hátha akkor is valamilyen szinten alapba áll. -
Sziasztok!
Segítséget kérnék tisztelettel.
Van egy 320L-em, frissítettem a firmware-t ezután, amint belépek a webes felületre csak a home fül aktív, ha bármelyik másik kettőt választom (applications, management) újra feldobja a bejelentkezéses oldalt. Belépek és ismét csak a home fülre ugrik vissza. Esélyem sincs így egy szoft frissítésre, vagy bármi másra. Szóval használhatatlan lett.
Valami más módszerrel lehetne újraírni a FW-t???THX!!
-
válasz
J0shu4M1ll3r #5125 üzenetére
A routeren nem látsz neki kiosztott ip címet (dhcp client list)?
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
Kicsirics77 #5122 üzenetére
Sajnos kétszer is próbálkoztam vele de semmi. Nem romlott el, mert az elején világít és villognak a ledek, de utána semmi.
@ (#5124) zsolesz6:
A software nem talál semmit, teljesen üres a tábla, ahol ki kéne választanom az eszközt. El se jutok az IP-ig.Az jutott még eszembe, hogy ami van elem (LR44), az ha lemerült, okozhat ilyet?
-
zsolesz6
aktív tag
válasz
J0shu4M1ll3r #5121 üzenetére
Kell hozzá a software az első telepítéshez. Aztán onnan fix ip-t adsz neki, és onnantól kezdve látod böngészőből is.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
J0shu4M1ll3r #5121 üzenetére
Reset?
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
Kaptam egy D-Link 320-as nast, és annyi a gond vele, hogy se a setup wizard nem látja, se pedig a router felületén nem látom. Bekapcsol, világít a power led, jelzi, hogy van benne 1 hdd, de valamiért nincs hálózati kapcsolat. Bekapcsolás után világít a hálózati csatlakozó oldalán mindkét led, de aztán elalszik, és a kábel újra csatlakoztatásával se világítanak.
Lehet, hogy tönkre ment benne valami? Mármint a panelon? Vagy csak valami beállítási probléma?
Előre is köszönöm a segítségeket! -
krealon
veterán
válasz
larryhughes #5116 üzenetére
"A log szerint túlmelegedett:
Sep 12 01:36:39 System is shutting down.
Sep 12 01:36:35 The Internal System Temperature Has Exceeded. The Set Limit Of 149 F / 65 C. I Will Now Be Shut Down.A ventillátort beállítottam "Auto(Low/High)" értékre. Azóta nem állt le, most "tétlenségben" a hőmérséklet adatok az alábbiak (a szobában kb. 25 fok lehet):
System info
System Temperature 138°F/59°CHard Drive info
R Seagate ST2000DL003-9VT1 5YD3J798 52°C / 125°F 2000 GB Normal
L Seagate ST2000DL003-9VT1 5YD3J6R8 52°C / 125°F 2000 GB NormalMennyire gázok az adatok? Nem mai darab már szegény, de eddig ilyen gondom nem volt vele."
52 °C egy winchesternek nagyon-nagyon sok.
Ha tartosan szeretned hasznalni, akkor ez az ertek ne haladja meg a 45 °C-ot.Az en mikroszerverben (12 cm-es, gyari, lassu fordulatu ventillator szellozteti a hazat) hasznalt HDD-imnel csucsterhelesnel sem szokott 42 °C fole menni a homerseklet (max 28 fokos szobaban, legkondi nelkul).
-
agyhalal
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #5118 üzenetére
Igen, sajnos sima 320-ra nincs ez az opció
-
agyhalal
aktív tag
Akinek DNS-320L van: Sokan nem tudják még, hogy a Transmission telepíthető add-onként és nem kell hozzá config file-okkal és Linux-szal vacakolni? Már legalább 1 éve elérhető. Letöltöd a file-t, a NAS html felületén betallózod, telepíted és a Transmission html felületén beállítod mindenféle Linux-os tudás szüksége nélkül. Pár perc az egész.
-
larryhughes
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget, tanácsot szeretnék kérni.
Tegnap este minden előzmény nélkül egyszer csak kikapcsolt NAS-om. Egy SD filmet néztem, háttérben ment 4-5 torrent, semmi olyan extra, amit korábban ne bírt volna.
A log szerint túlmelegedett:
Sep 12 01:36:39 System is shutting down.
Sep 12 01:36:35 The Internal System Temperature Has Exceeded. The Set Limit Of 149 F / 65 C. I Will Now Be Shut Down.A ventillátort beállítottam "Auto(Low/High)" értékre. Azóta nem állt le, most "tétlenségben" a hőmérséklet adatok az alábbiak (a szobában kb. 25 fok lehet):
System info
System Temperature 138°F/59°CHard Drive info
R Seagate ST2000DL003-9VT1 5YD3J798 52°C / 125°F 2000 GB Normal
L Seagate ST2000DL003-9VT1 5YD3J6R8 52°C / 125°F 2000 GB NormalMennyire gázok az adatok? Nem mai darab már szegény, de eddig ilyen gondom nem volt vele.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
bigsteve77 #5114 üzenetére
alapvetően hibák vannak a config fájlban
keress rá a neten a transmission config.txt szóra és mazsolázz belőle de itt például ez sem az igazi download-queue-size 9999
ez nálam momentán 1 mert minek töltsön egyszerre 10000 torrentet mikor egymás után is lehet.
encryption 0 ez is inkább 2
umask 2
de keresgess a neten. -
bigsteve77
csendes tag
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. A NAS alig 120-160 kb-vel töltötte e torrentet. Gondoltam kevesen seedelik. Feltelepítettem az asztali pc-re utorrentet és dádám 460 Mb volt a sebesség. Tud valaki segíteni a lenti beállításokat mi szerint módosítsam, hogy megfelelően működjön? A netem gigabit és a kábeleim is. A router is gigabit és a sebesség mérési értékek jók, csak a torrent nem megy rendesen a NAS_ról. További problémám, hogy a böngészőből is csak nagyon lassan és szinte csak egyszer nyitható meg a webgui-ja. Szóval tuti én lámáztam el valamit.
Version
1.11
Installation Path
/Volume_1/Nas_Prog/TransmissionTransmission-t használok.
alt-speed-down 50
alt-speed-enabled false
alt-speed-time-begin 540
alt-speed-time-day 127
alt-speed-time-enabled false
alt-speed-time-end 1020
alt-speed-up 50
bind-address-ipv4 0.0.0.0
bind-address-ipv6 ::
blocklist-enabled false
blocklist-url http://www.example.com/blocklist
cache-size-mb 128
dht-enabled true
download-queue-enabled true
download-queue-size 9999
encryption 0
idle-seeding-limit 30
idle-seeding-limit-enabled false
lpd-enabled true
message-level 2
peer-congestion-algorithm
peer-id-ttl-hours 6
peer-limit-global 43392
peer-limit-per-torrent 60000
peer-port-random-high 65535
peer-port-random-low 49152
peer-port-random-on-start false
peer-socket-tos default
pex-enabled true
pidfile /var/run/transmission.pid
port-forwarding-enabled true
preallocation 1
prefetch-enabled 1
queue-stalled-enabled false
queue-stalled-minutes 30
ratio-limit 2
ratio-limit-enabled false
rename-partial-files true
rpc-authentication-required true
rpc-bind-address 0.0.0.0
rpc-whitelist
rpc-whitelist-enabled true
scrape-paused-torrents-enabled true
script-torrent-done-enabled false
script-torrent-done-filename
seed-queue-enabled false
seed-queue-size 1000000
speed-limit-down 1000000
speed-limit-down-enabled false
speed-limit-up 250000
speed-limit-up-enabled false
start-added-torrents true
trash-original-torrent-files false
umask 0
upload-slots-per-torrent 10000
utp-enabled true -
ttbazs
csendes tag
Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy valakinek sikerült a Plex-et úgy beállítani, hogy ne próbáljon konvertálni a videókat mert ahhoz nem elég bika a kicsike. Mert így csak DLNA-n keresztül tudom használni a TV-vel.
Gondoltam ha már van a TV-hez PLEX App akkor azt használnám mert nekem tetszik ez az igényes megjelenés.Bármit állítok "A szerver nem elég erős a videók konvertálására" hibaüzenet van. Amit persze nem is csodálok!
TV: LG LB650V
NAS: DNS-327l
Router: D-link DIR 860l + 100/50 net gigabites kapcsolattalSegítségeiteket előre is köszönöm, szép estét mindenkinek.
-
pazzo
tag
válasz
Kicsirics77 #5111 üzenetére
Köszönöm!
Ez jó ötlet. -
-
pazzo
tag
válasz
Kicsirics77 #5105 üzenetére
Na, ettől féltem.
Samsung tévét nem tudok hálózatba kötni. -
pazzo
tag
Sziasztok!
D-Link DNS-320L NAS-ra feltelepítettem a miniDLNA-t, beállítottam a média fájlok mappáit /mnt/HD/HD_a2/film
Vettem USB A-A kábelt, hogy összeköthessem a Samsung tévével, de az mégsem látja a NAS-t.
Mit kell még beállítanom, letöltenem, hogy filmet nézhessek a NAS-ról?
Eddig csak torrentre használtam.Másik kérdésem: lehetséges IPTV-ként is használni ezt a kütyüt?
-
válasz
zsolesz6 #5102 üzenetére
A transmission-nek van egy beállítófájlja, azt szerkesztve be tudod állítani, hogy mit hova töltsön le.
Ezt érdemes elolvasni: Transmission a dns 323-ra. Igaz, hogy a cikk nem a 320-ról szól, de a Transmission beállítása rész az nem NAS-specifikus.
Én a cikk alapján állítottam be, és nagyon hasznos, hogy elkülöníthető a félig letöltött, és a teljesen letöltött csomag. Meg az is, hogy egy "instant" könyvtárba átmásolod a torrent fájlt, és a Transmission automatikusan elkezdi aletöltési folyamatot. -
zsolesz6
aktív tag
Sziasztok!
A múlt pénteken sikerült beszereznem egy ilyen eszközt, de sajnos előtte nem néztem eléggé utána, és ami a boltban a polcon volt az Rev. B2. Ez mit jelent? Van valam érdem eltérés az A verzióhoz képest? Néztem a firmware upgradeket, az A már 2.05-nél jár. Erre pedig csak 1.02 volt (vagy mi a szösz). Ezt fel is raktam. Küszködtem vele egy kicsit a hétvégén. A gyári torrent kliens is elég jól megy, nem tudom van-e valami letöltési limit, mert eddig még nem töltöttem rajta sok mindent, de az kicsit idegesít hogy nem tudom kiválasztani hogy hová töltsön. Automatikusan P2P könyvtárba tölt. Transmission tud ijet? Érdemes felrakni?
DLNA szoftverben mit ajánlotok? Minidlna vagy serviio? A gyári az elég furcsán viselkedik, van hogy látja a TV, van hogy semmi. Van mikor simán lejátsza az mkv-t, m2ts-t akár felirattal is, van hogy iszonyatosan szaggat, vagy nem lát feliratot.
Előre is köszönöm a segítséget. -
TommyNagz
senior tag
Na kérem! Újraépítettem a kis HP-t, friss OMV-vel, és szoftveres RAID1-gyel. 70 MB/s körül tudok rá írni, úgyhogy a D-Link megy szépen vissza az Aqua-hoz. Köszönöm a segítséget és a tippeket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest