- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Monitor hiba topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
torim
csendes tag
Sziasztok.
Olyan problémám lenne hogy az lg lb671-es tv nem képes kikapcsolni a feliratot a filmeknél, ha nasról nézem. USB-nél szokott sikerülni, de nem mindig volt h a szerviz szerint beragadt a szoftver és gyárilag újra kellett indítanom. Az lg elvileg nem támogatja a nast de mégis le tudok gond nélkül játszani csak a feliratokat is lejátssza és nem lehet kikapcsolni sehogy. Ez utóbbi is egyszer sikerült azóta a tv nem engedi! Volt vkinek hasonló gondja?Feri
-
suste
veterán
válasz
milchiboy #1097 üzenetére
vannak érdekes dolgoka DLNA-val sajna
régebbi openwrt-vel wifi-n továbbszórva teljesen nyitott tűzfallal is blokkolta valami
most már WDS esetén átmegy, de pl repeater-relayd -del (teljes híddal) még mindíg nem....mondjuk egy sima switchnek nagyon nem kéne beleszólnia az biztos
-
milchiboy
csendes tag
Figyelem!
Aki esetleg eddig nem tudta, a Zyxel GS-105S switch blokkolja a DLNA-t! Hihetetlen, de igaz!
Nem tudom, új-e az infó, de én órákat szívtam vele, és hetekig nem tudtam használni a DLNA-t emiatt a fos switch miatt.
-
hazock
csendes tag
Üdv!
Sikerült megoldani a rádió stream DLNA-n keresztül problémámat. Root jog kellett a tabletre, hogy elinduljon az Allstream nevű app. Ezzel már akár a sima TuneIn-en futó online rádió hangját is lejátszhatom a kívánt DLNA eszközökön. Közben megérkezett a kemény 4ezer Ft-os kis wifi dlna streamer eszköz kínából, így már csak rá kellett kötni egy hangszórót + tápot és oda viszem a házban, vagy ház körül, wifi hatókörön belül, ahová csak szeretném.
-
Evome
senior tag
Oké néztem videót mit kell alkotnom, a program látja a tv-t raktam be mappát amiben bent van a film is. De ezek után mit kell csinálnom hogy a tv csatlakozzon a géphez ? Vagy automatikusan egy kis hoki megkéne hogy jelenjen a tv-n ?
Mert gondolom a tévében választom ki a filmet és ott indítom el, nem pedig a PC-n -
suste
veterán
-
Evome
senior tag
Hello
Tudna valaki segíteni ?
Tegnap lett egy új TV véve (LG 42lb650v) és valahogy a gépről szeretném ugye megosztani neki a filmeket.
Maga a TV ajánlotta hogy innen töltsek le smart share programokat, de a DLNA emblémás 160 megát 1-4 KB-al tölti, a másik program meg felrakom és nem lehet megnyitni...Tud valaki valami okosságot javasolni nekem ?
Remélem jó topikba kérdezek. -
hazock
csendes tag
Sziasztok!
Ha lenne néhány szabad percetek, kérnék egy kis segítséget.
Egy kisebb itthoni média rendszeren kísérletezek az elmúlt hetekben és eddig egész jól haladok. A házban adott részben vezetékes és wifi hálózat. Vezetékes hálózaton csatlakozik 2 PC, egy kicsi Lenovo PC-ből kialakított OMV-t futtató NAS (torrent, DLNA, Samba) és egy Amiko 8260+ set top box-al "okosított" tv. A wifit a telefonok és egy Androidos tablet használja. Ebay-ről már úton van egy DLNA hálózati zenelejátszó is a konyhába.
Jelenleg a NAS-t irányíthatom webes felületen a PC-kről, a tableten (DMC) tallózhatom a szerver tartalmát és a zenéket, videókat lejátszhatom a tv-re (DMR). Ha megérkezik a hálózati zenelejátszó, bízom benne, hogy majd az is le tudja játszani a szerveren található zenéket.
A teljességhez már csak az internetes rádióadások lejátszása hiányzik. Szerintetek lehetséges? Elég szűkszavú a google a témában és sajnos az angol sem az erősségem. A tableten Mezzmo-t használok, nagyon jól bevált, kezeli is az m3u, pls lejátszási lista formátumokat, de csak akkor, ha valós zenefájlokat tartalmaz.
A rádió stream elérési utak lejátszására van valami lehetőség DLNA-n keresztül?Köszönöm!
-
ra^ven
senior tag
Na köszi, akkor érted mit szerettem volna.
Utólag elolvasva jól megkevertem tény.
Akkor itt DLNA korlát lesz valószínűleg.
Viszont az érdekelne, milyen módon lehetne belenyúlni a TV-be.Az a baj, hogy nem tudom pontosan mit visz a TV és mit nem. MKV-vel alapból nincs gondja, de volt olyan MKV amire azt írta, hogy "fájltípus nem támogatott"
Anno a DVD lejátszónál kiderült, hogy GSPOT-tal meg kellett nézni a videókat és ami OPEN DML AVI volt azt nem vitte. -
suste
veterán
jól megkeverted
ráadásul önmagadnak is elllentmondasz:
Van olyan lehetőség telefon-ra esetleg, hogy ott működne a server (wifin leszedné az adatokat) majd a telefonra telepített lejátszónak a képét kivetíteném TV-re?
A lényeg az lenne, ne a TV beépített médialejátszóját használja.Na ez pont 2 külön dolog:
1: telefon képét "kivetíteni" lehet, ha a támogatja a tv és a telefon is (direkt wifi), de ilyenkor a telefon a lejátszó, a tv csak megjelenítő
2: ha a tv a lejátszó, akkor már DLNA-ról beszélünk, mert ilyenkor csak adatot kap, és sajnos a DLNA nem mindenevő
(szerencsés esetben beüzemelhető a SAMBA, és azon keresztül többféle formátumot lejátszhat a tv, de ehhez a tv szoftverében kell turkálni)Konkrétan mp4 mellé még nem próbáltam, de mkv és xvid mellé viszi nálam a tv a feliratokat.
Egyébként ha kicsit szánsz rá, akkor beszerzel egy NAS-t vagy egy USB-s routert, és akkor nem kell se laptop, se telefon. (Persze a DLNA korlátai akkor is megmaradnak.)
-
ra^ven
senior tag
Üdvözlet!
Mivel nincs külső médialejátszóm, se laptopom, eddig úgy néztem filmet, az asztali pc volt a server. (serviio) majd DLNA-n a TV-re.
Viszont van egy két sorozat, régebbi film, aminek a kódolását nem szereti a TV, így nem tudja lejátszani.
Van olyan lehetőség telefon-ra esetleg, hogy ott működne a server (wifin leszedné az adatokat) majd a telefonra telepített lejátszónak a képét kivetíteném TV-re?
A lényeg az lenne, ne a TV beépített médialejátszóját használja.
Vagy DLNA nem támogat bizonyos formátumokat?Konkrét példa, hogy a TV-n lejátszott film MP4 formátumú, tartozna felírat hozzá, de a felírat meg sem jelenik a beállítási lehetőségek között (szürke)
Köszönöm előre is.
Remélem nem írtam le zavarosan.
-
RudY
addikt
válasz
1frencsy1 #1079 üzenetére
Ha se WiFi, se UTP, se USB, akkor sehogy. Egyébként pl. ezzel is lehetne [iMediaShare]
-
1frencsy1
újonc
Űdv! van ez a telóm:thl t6s
android 4.4.2
cpu mt6582m
1.3 ghz frequency
Kérdésem, milyen módon tudok filmet és képeket zenéket a tévémen keresztűl telómról lejátszani?
A tévén, csa HDMI bemenet van
Köszi válasszotok -
eastsider
nagyúr
Sziasztok
már lassan fél éve használok Universal media Servert. most frissült 5.0-ra. kisebb nagyobb optimalizálásokon esett át.
nekem egyébként ez jött be a legjobban. (serviio,plex,mezzmo-t próbáltam). ráégeti az srt-t. a streamre (de csak ezért). illetve lehet állítani a felirat minden tulajdonságát stb.
wifin használom (bravia w828-cal) -
Almost01
csendes tag
Sziasztok!
Egy Panasonic DMP-BDT160EG típusú Bluray lejátszóval szeretnék lejátszani DVD filmeket a PC-ről Serviio-val megosztva. Ha ki vannak bontva a DVD-k (Video TS, stb) akkor azokat a fájlokat is látja, csak külön-külön kell elindítgatni őket. Milyen formátumba tegyem át, lehetőség szerint veszteségmentesen, hogy 1 db fájlban legyen a DVD? Iso-t nem látja. Legyen mkv?
Köszönöm
-
suste
veterán
válasz
tibikomu #1073 üzenetére
a 3600 gyári szoftverében lévő DLNA szerver (ushare) elég megbízhatatlan
openwrt fw-vel (és a miniDLNA használatával) 99% hogy megoldódik a problémád
vargalexé is openwrt, meg sok fajta másik verzió van (pl nekem is), a lényeg, hogy neked a miniDLNA kell, tehát érdemes olyat választani, amibe ez bele van építve
de persze utólag is telepíthető, ha valamiért másik verzió tetszene meg -
tibikomu
csendes tag
Kérem segítsen valaki!
TP LInk TL WDR 3600 routerre csatlakoztatott HD meghajtón levő filmeket szeretném megnézni egy LG LB5700-as Smart tv-vel-
A tv csak a könyvtárat látja de a benne levő file-okat nem, tehát nem tudok filmet lejátszani.
Ugyan ez a helyzet a zenés mappákkal is.
Ha fényképeket tartalmazó mappát nézek, minden gond nélkül le játsza a képeket.
Ugyan ezt a meghajtót más eszköz, pl. Androidos TV-box kifogástalanul használja.
Az LG support azt írta, hogy a TV hivatalosan nem támogatja a NAS elérhetőséget.
A routeren még a gyári szoftver van. Ha lecserélném másikra, pl. VARGALEX-re, az megoldaná a problémát.
Esetleg a routeren nincs valami jól beállítva?
Olvastam egy előző hozzászólótól, hogy nem mindegy, hogy a kiszolgáló csak síma DLNA profilt, vagy TV specifikusat küld át. Ez hol állítható?
Bármi ötletet örömmel fogadnék!
Köszi! -
sinick
senior tag
Sziasztok!
Van egy 50GT60-as plazmám, amin használom a HDD-re való adásrögzítés funkciót. Más eszközön ugye a tévé DLNA szolgáltatásán keresztül tudom megnézni a rögzített műsort. Mivel a HDD-t kisajátítja a tévét szükség lenne arra, hogy néha a felvett műsort más eszközre lementsem (helyi körzeti tévéadás vagy néhány reklámmmentes ritka film, amit szülkeim esetleg el is kérnének tőlem).
Ezt jelenleg csak VLC media playerrel tudom megoldani, de abban picit macerás. Tud valaki olyan alkalmazást, amivel DLNA streamet tudok menteni?
Tudom, hogy picit OFF, de azért itt teszem fel a kérdést, mert első körben 60-as tulajoktól érdeklődtem a plazma topikban, de ott nem igazán kaptam választ (még!), ezért jöttem át ebbe topikba!
Köszi:
sinick
-
suste
veterán
válasz
trebrona #1069 üzenetére
Szerintem is a TV-vel van a baj.
Vagyis jobban mondva a TV DLNA szoftverével.
Nálam a régebbi samu tv-met meg tudtam piszkálni, és így kezeli a SAMBA-t is, és azon keresztül már simán megy minden, ami DLNA-n problémás. Már a betöltés is sokkal gyorsabb.
Kár hogy a DLNA mellett nem választható a SAMBA a tv-ben (hiszen csak szoftver kérdése). Igaz hogy kevesebb + szolgáltatást tud, viszont normál fájlmegosztásban sokkal jobb. -
dorika87
őstag
Sziasztok. Talán tud valaki segíteni. A következő a problémám: van egy 2013-as LG LA620S típusú tv-m és egy zyxel 325v2 NAS. Egyelőre semmilyen módszerrel nem tudtam megoldani azt, hogy a tv tudjon hangsávot váltani, mivel általában az alapértelmezett az angol hang.
Eddig úgy próbáltam, hogy serviio fut a notebookon, de azzal se a felirat se a hangsávváltás nem működik.
Minidlna fut a NAS-on, itt a felirat megjelenítés már működik, de a hangsávokat még mindig nem jelenítni meg.
Aki szintén lg tv-t használ mint én, hogy oldja meg ha 1080p-s hd filmet néz amelyben több hangsáv van?
Eddig külső hdd-vel oldottam meg, amivel semmi probléma nem volt. Kezelte szépen a hangsávokat.
Csak most az lenne a cél, hogy a NAS kiváltsa a külső hdd-t, de úgy látom egyelőre nem fog menni... hacsak nem tud rá valaki valamilyen megoldást? Köszönöm. -
muranyig
tag
válasz
muranyig #1065 üzenetére
Na, újraindexálással eljutottam oda, hogy végre látta a movies mappát a benne lévő filmekkel, és le is tudtam játszani őket. Gondoltam, ok, bemásolok mé 2 filmet ugyanebbe a mappába. Na innentől megint nem lép be a movies-be, csak teker a kör középen, hiába indexálok újra, semii változás... NA MOST KOMOLYAN EZ MI????
-
muranyig
tag
válasz
muranyig #1056 üzenetére
Beállítottam végre a routereket!
...mindenki nagy örömére
Mégegyszer köszönöm annak aki segített!
Viszont nem értem el a kívánt eredményt... A lényeg most a DLNA LG BH6420p-n. Ha rámegyek a Synology ikonra akkor a továbblépésnél csak teker egy kör a tv közepén, nem lép be a filmekhez..., viszont a PC-n van sony playmemories app, az működik LG-vel... DE nekem a lényeg az lenne, hogy a NAS, mint médiaszerver menjen, és egyenlőre ez így kuka... ötlet esetleg?
Köszi! (NAS-on a gyári szerver van, mit kéne ott beállítani, vagy router - port beállítás?) -
Laca0
addikt
válasz
juhasz406 #1062 üzenetére
Ha csak a médiatovábbítás van bekapcsolva, mint windows funkció, az nem kezeli az mkv-t. Az a gyanúm, hogy az egyik gépeden van fent valamilyen média szerver program. Ebből elég sok van.
Megoldás, hogy a másik gépedre, amin most nem megy az mkv, tegyél fel egy Plex-et, vagy - amit mostanában preferálok,- Universal Media Server-t. Ez utóbbi full free, nincs túl nagy erőforrásigénye, egyszerű a beállítása, optimalizálható a stream-elése többféle hálózatra. -
Froclee
őstag
válasz
juhasz406 #1062 üzenetére
Nálunk Sharp tv-n volt tökugyanez, PLEX-el is ráadásul kizárólag mp4-eket látott. Feltettem a PS3 media servert és működik minden.
Egyébként a Sharp beépített lejátszója buta, mkv-t se visz, de a PS3 media server átkódolja real-time és úgy lejátsza azt is.
szerk.: bd3d viszont nem vagyok benne biztos, hogy dlna-n működik.
-
juhasz406
tag
Tehát adott egy SMART tv és 2 PC a számítógépeken médiafolyam továbbítás bekapcsolva majd hozzáadom a mappát amibe filmek vannak vegyesen 3d. HD, mp3.avi MVK. A tv az egyik számítógépről játszik mindent még MKV-t is. win gyári dlna-val. de a másik gépen ugyanezen beállítással nem látja a tv az MKV fájlokat.
-
Laca0
addikt
válasz
juhasz406 #1060 üzenetére
Mert valószínűleg windows media player-el akarod nézni, ami nem támogatja az mkv.
Ha régebbi avi-t, mpg-t, ts fájlokat látja, akkor erről van szó.
Sajnos még én sem találtam olyan kliens programot windows-ra, ami minden formátumot kezel... Androidra 100 ilyen program van...
Mi a server? -
juhasz406
tag
Érdekes az MKV fájlokat nem jeleníti meg, a többit mp4-et látom és a tv is. Akkor úgylátszik jó a megosztás csak az mkv-t nem látja.
-
juhasz406
tag
válasz
muranyig #1048 üzenetére
Jó estét!
Nekem is ez a problémám.
Van 2 PC média megosztással. win.8.1 Egyik gép tökéletesen olvassa a megosztott mappákat de a másik gép már nem látja csak a mappákat a benne lévő tartalmakat nem. Smart tv is csak mappákat lát. Pedig a számítógépen ugyan olyan a beállítás a media playerben. Valaki találkozott hasonlóval? -
muranyig
tag
Sziasztok, kéne egy kis help a szakiktól. T-home Cisco EPC3925 router volt idáig a központ, IPTV, nas (synology ds213j, gépek, wifi, stb, sok gondom volt vele (remélem legalábbis, hogy tényleg vele
: DLNA, port forwarding, általános sebesség, stb...)
Gyári resetet csináltam a cisco-n. Innentől nem tudom hogy fogjak hozzá, mert amit szeretnék az a következő:
1. Cisco lenne az alap, innen menne az IPTV, telefon.
2. Rákötném a TP-link 1043ND routeremet (ugye a tplink wan portjára?), és innen menne a wifi, rá lenne kötve a nas, a pc (kábelen), és az LG DLNA képes házimozi szintén kábelen.
3. Mit állítsak be a két routeren, hogy minden jól menjen: pl: DLNA lejátszás a házimozin, IPAD, Iphone, MAC (WIFI szinkronizálás, stb), NAS-t elérni kívülről/belülről egyaránt, torrentek a nason...
Ennél kicsit elveszve érzem magam, na jó nagyon
Azt szeretném, hogy minden jól, stabilan működjön!
Köszi a segítségeket előre is! -
suste
veterán
válasz
muranyig #1050 üzenetére
és az milyen server?
pl tplink routerekben gyárilag az "ushare" van, ami sok tv-vel (és más eszközzel) nem kompatibilis
igaz ennél látja a fájlokat a klines (pl a tv), de mindegyikre azt mondja, hogy nem támogatott formátum
de pl ha openwrt-t tesz az ember a routerre, és felteszi a "minidlna"-t, akkor azzal meg simán lejátsza a tv ugyan azokat a fájlokatde lehet hogy a NAS-odon egy egyszerű adatbázis frissítés kéne csak
Új hozzászólás Aktív témák
- Mercedes topic
- Villanyszerelés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Medence topik
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 13 - 16" Apple M1 M2 M3 M4 MAGYAR Billentyűzet AZONNAL DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 8 S8 41-45mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciával.
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 8 9 10 S8 S9 S10 41-45mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év apple.
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm S9 Series 9 Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple.
- Samsung Galaxy S20 8/128Gb
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest