- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Nyárbúcsúztató hardvermix
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
Aktív témák
-
ekkold
őstag
Nem annyira bonyolult ez a kulcsgeneráló kód, mint amilyennek elsőre tűnik. Kicsit szétnézve a neten, más megoldások megnézése után összeollóztam egy saját megoldást, az otthoni NAS-ra. Ezt biztosan nem fogja senki sem naplózni meg ilyesmi...
De ezúton felajánlom, hogy akinek esetleg segítség, és van otthon synology / xpenology NAS, annak odaadom a forrást, és segítek feltelepíteni (a többit magánban). Mondjuk ha én ezt összehoztam kb. 1 nap alatt, akkor "állam bácsi" is csináltathatott volna erre egy csili-vili, fullos, és könnyen használható PC-s megoldást is erre a célra.Akár DÁP - böngésző kiegészítőt is csinálhattak volna, az összes népszerű böngészőre, vagy egy PC szoftvert win/mac/lin -re, ami ugyanazt tudja mint a mobilos DÁP androidon...
De tovább megyek, csinálhattak volna akár egy https://totp.hu oldalt is ami kb. olyan mint a totp.app vagy akár ügyesebb...
-
ledgeri
nagyúr
Muszáj ez mindenhova, pont clickbaitesen a lényeget lehagyva?
-
Doky586
félisten
A DÁP egy online program. Net nélkül semmit se mutat. Ma sem müködtek mindig a szerverei..
Egyébként mi van ha épp rendszeres reggeli kocogáson vagy Szegeden, nagy csattanással fának rohan közeledben egy kisfurgon, kiugrik belőle tucatnyi migráns és két külföldi de magyar nemzetiségű embercsempész. A telefonod épp lemerült. A kiérkező rendőrök mindenkit elkapnak, téged is. Hogy bizonyítod hogy nem vagy embercsempész? Senkinél sincs igazolvány, ők rég eldobálták a sajátjaikat, de betanulták egy egy magyar ember nevét igazolványszámát (valami szerződésről, eldobott számláról).
Mi a biztosíték hogy nem találod magad órákon belül a déli határ túloldalán? -
cocka
veterán
És mi indokolja az ujjlenyomat adását a törvényben? Mert ésszerű okot nem tudok rá.
Hát ami törvényes az korántsem biztos, hogy emberileg is vagy logikailag is érhető és elfogadható.Tehát egy ujjlenyomat kiválthat egy okostelefont az ilyen azonosítós esetekben? Mert akkor TALÁN hajlandó lennék adni, csak nem tudom miért akarják ennyire beazonosítható módon tudni mindenáron, hogy ki vagyok, ha mondjuk a saját EESZT-mre akarok ránézni.
Tudom az az alapvetésük, hogy én aki bejelentkezek a saját ügyfélkapummal az EESZT-be vagy bármi egyéb kormányzati cuccba, nem én vagyok, hanem valaki más helyettem.
De állítólag ezt annak kéne bizonyítania, aki ezt vélelmezi. Amíg ez nincs bizonyítva, addig miért én adjam meg 20-féleképpen, hogy én vagyok én (és te vagy te, akkor ki a hülye én vagy te)? -
+1
A kettő nagyon nem egy kategória. Több szempontból sem. Én személy szerint egyébként kimondottan örülök annak, hogy regisztrálják az ujjlenyomatomat. (Annak meg még jobban örülnék, ha az ehhez kapcsolódó bizalmam az államban is maradéktalan lenne...)
Egy ügyfelem egyébként éppen most kényszerül rá, hogy felhagyjon az okostelefon-használattal, miután a legelső lehetőséggel élve lett DÁP-os.
Ő akkor mit tehet?
Köszönettel: MaCS
Aktív témák
Hirdetés
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16G (kishibás) videokártya garanciával
- Iskolakezdési AKCIÓ! - I7-8700/16GB DDR4/Gigabyte B360/GTX1070/1TB HDD/240GB SSD - 144.999,-
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 16/512 QUADRO RTX 3000 6GB FHD
- Samsung S21 5G megkímélt jó állapotban.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3354
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman N4 Chieftec 400W
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest