- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- iPad topik
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Milyen monitort vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
-
PROHARDVER!
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
4Grider
nagyúr
Ez a térkép azokat a területeket mutatja, amiket a cellmappert használó önkéntesek bejártak. Csomó olyan terület van az országban, ahol nem annyira lelkesek a felhasználók, hogy ilyen alkalmazásokkal merítsék a telefonjukat és a mobilnet adatkeretüket.
Másik hasonló elven működő, de bázisállomásokat nem feltüntető térkép az nperf. -
csaszi75
senior tag
válasz
advance2 #41197 üzenetére
Van sok cikk a témában, aki akarja olvasgassa át..
A Telenor kérdésének hatására zárták ki a DIGI-t freki tenderból, és jogilag valóban igaza volt.. Mivel a régebbi tendereken volt ilyen feltétel:
"Drozdy Győző, a Telenor Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese neve alatt olvasható az NMHH oldalán:
Javasolta a Dokumentáció kiegészítését a tulajdonosváltozás bejelentésének kezelésével és a korábbi versenyjogi szabályok megsértésének szankcionálásával.
A versenyjogi szabályokat kizárólag a Digi sértette meg a pályázók közül a kiírás szerinti elmúlt 24 hónapban, amikor felvásárolta az Invitel lakossági üzletágát, és a hatóság félrevezetése miatt 90 millió forintos bírságot szabtak ki rájuk."
https://index.hu/techtud/2019/09/13/digi_5g_frekvencia_frekvenciatender_telenor/ -
zelikocc
senior tag
válasz
csaszi75 #41241 üzenetére
Ha már van egy konzolod, akkor sok sikert az online játékhoz mobilnettel.
Nem csak hogy gyakori laggok és megszakadások lesznek, de ha elkezdesz letölteni egy 100+ gigás játékot a konzolra, akkor nagyon hamar a QoS áldozata leszel, plusz másoktól szívod el a sávszélességet, szóval elég hogy az egész cellán csak 1-2 ilyen konzolos ember legyen és máris borul a mindenki által elérhető sebesség... és akkor még a többi előfizető forgalma nincs is számításba véve...Nem tud versenybe szállni a mobilnet az üvegszállal. Ez tény, nincs mit tovább ragozni.
-
RoyBatty
aktív tag
válasz
csaszi75 #41241 üzenetére
A mobillal a nem a ping vagy az elérhető elméleti sávszélesség a legnagyobb baj, hanem hogy a többi cellában ülő userrel osztozol az erősen korlátos sávszélességen. Elég ha a szomszédodban néhány ember átvált a vezetékesről a mobil internetre és hirtelen harmadára fog visszaesni az addig elfogadható sebességű neted. Nem véletlenül vannak nevetségesen alacsony garantált alsó korlátok megadva az összes mobil adatcsomagban. Természetesen a vezetékes hálózaton (sőt az optikán) is vannak hasonló kapacitás korlátok, csak sokkal magasabban.
-
csaszi75
senior tag
Mihez hasonlítod a mobilt? Ahhoz a pár százezer előfizetőhöz, akinél tud az ADSL 10-20, ne adj isten 30 MBit/Sec-et? Akkor ugye nem kérdés, hogy miről beszélünk?
Az, hogy az optikai neten kap valaki 1-5 ms ping-et (mondjuk valami b,g,n WIFI-n keresztül biztosan nem..) a mobilon meg mondjuk 5-50 ms, esetel 100ms :>> ebből egy átlagos felhasználó nem sokat vesz észre..
Szóval amit írsz, hogy "technológiai sajátosságai" az kb 15 éve igaz is volt, csak most 2023--at írunk.
Neked milyen mobilnetes rendszered van otthon, amin rendszeresen netezel? -
Dr Bubo
MODERÁTOR
Más szolgáltatók dolgait a saját topikban vitassátok meg!
-
bksgbr
tag
válasz
4Grider #41234 üzenetére
Igen, aktivációra gyanakszom én is, csak azt nem értem, hogy mit/melyik applikációt/szolgáltatást aktiválja, és ráadásul nem a fő számomként használt Telekomos számomat, hanem a Digiset. Pedig amint már említettem alapértelmezetten nekem a Telekomos számom van beállítva SMS küldésre.
(Melyik a NER-es virtuális szolgáltató? Akár privátban is küld már el, kíváncsivá tettél...) -
4Grider
nagyúr
válasz
Kenderice #41229 üzenetére
Van ner-es virtuális szolgáltató, akinek esetleg át lehet játszani jóárasítva. Őket nem fenyegeti a kitúrás. Persze kérdés, hogy mit kezdenek ekkora lefedettséggel, a Balatonra nem lehet elmenni nyaralni vele (bár sok helyen legalább nyugodt lenne a nyaralás, mivel a kutya nem tudna zavarni).
-
4Grider
nagyúr
válasz
bksgbr #41228 üzenetére
Tök érdekes.
Lekérdeztem a vállalati flottánk hívásrészletezőit Január elsejéig.
5 különböző telefonszámról ment ki összesen 6 db sms ebbe az irányba 01.20, 01.24, 02.01, 02.20 és 03.02-kor. Egyetlen hívószámról volt két küldés, azok egymás után mentek ki 15 másodpercen belül, az összes többiről tehát 1-1 ment ki. Ez nekem valami aktivációnak tűnik. -
zelikocc
senior tag
válasz
initio #41209 üzenetére
"és akkor júnus után kinek fizessek? Diginek? Vodának?"
"a körzetszám megmarad? vagy mint a tescomobil 31-ese ez is megy a vodához?"[link]
"- Telefonszáma nem változik meg, SIM kártya cserére nem lesz szüksége.
- Mobilszolgáltatója továbbra is a DIGI marad, ügyeit továbbra is a DIGI ügyfélkezelési pontjain intézheti" -
Kenderice
senior tag
válasz
advance2 #41213 üzenetére
Szerintem új szolgáltatónak biztos nem fogják tudni eladni.
Azok után, ahogy ki lett innen túrva a digi (ellehetetlenítés, folyamatos mindenbe belekötés, vegzálás, szőrszálhasogatás, van rajta sapka-nincs rajta sapka) egy új esetleges cég ezerszer is meggondolná belevág-e ilyenbe itt nálunk.
Nem akarnak a digi sorsára jutni pár év múlva, ismerve a hirtelen változó szélirányokat... -
4Grider
nagyúr
válasz
bksgbr #41222 üzenetére
Panaszkodott már erre a számra Telekomos és Yetteles is, ne kösd a Digihez.
https://www.telefonszamkereses.hu/szam/36707177844 -
Ginderek1
csendes tag
válasz
advance2 #41213 üzenetére
Szerintem,egyben adják el a Digi mobil tornyokat.Gondolom ezèrt kérik a Szulimán nevű torony èpítèsi engedélyènek a meghosszabbítását .Ha tudnak bèrelni frekvenciát,ès azon megy a beszèlgetès. A jelenlegi Digis 5 MHz- en ,meg már tűrhető,fapados mobilnet szolgáltatást lehetne .
-
bksgbr
tag
válasz
McLaca #41220 üzenetére
Ugyanerre a számra ment nekem is SMS még január 24-én reggel 8:40-kor a számlarészletező szerint, de ugyanígy vagyok én is vele, ritkán küldök SMS-t, és ha küldök is nem Digiről, hanem a Telekomos kártyámról. Basszus ki kellene deríteni, mi ez a szám, és hogy kerül bele már többünknek is a Digi számlájába, mert ez felettébb nyanús...
-
McLaca
őstag
Sziasztok,
kicsit más téma: a márciusi mobilos hívásrészletezőmben van egy SMS, amit én biztosan nem küldtem el, két okból sem: egyrészt nem küldök SMS-t ezer éve, másrészt ha mégis, akkor sem a digis SIM-ről. A címzett szám a vodafone-os 7177844 és állítólag éjjel 1:27-kor küldtem rá üzenetet. Előfordul, hogy olyankor még ébren vagyok, de ha mégsem, akkor a telefon repülő üzemmódan van. A szám nem hívható fel, és rákeresve mások, más szolgáltatónál is tapasztaltak ilyen éjjeli SMS-eket. Adalék, hogy játszadoztam az RCS beállításokkal az SMS alkalmazásban néhány hete, lehet, hogy épp akkortájt, aminél elvileg időnként történik SMS küldés. Na de miért pont éjjel és miért pont egy vodafone-os számra? A számra rákeresve, mások is tapasztaltak ilyet, más szolgáltatónál is.
Nem gondolnám, hogy valamit összeszedett a telefon, mert soha semmit nem telepítek "csak úgy", mailből, netről, akárhonnan, meg úgy egyáltalán, hónapok óta az emag appját leszámítva, semmilyen appot nem telepítettem a telefonra.Bármi ötlet?
-
4Grider
nagyúr
válasz
advance2 #41218 üzenetére
Nem, a Dunától keletre és nagyvároson belül csak Telekom mehet.
Ahol ezen a térképen nem csak B3-at vagy B20-t látsz, ott illene összejönni 40 MHz-nek:
https://www.cellmapper.net/map?Miskolc -
4Grider
nagyúr
válasz
advance2 #41216 üzenetére
Lehet, hogy a Dunától nyugatra laksz, ahol a yeti adja a Telekomosok 4G-jéhez az alacsony frekvenciát (B20) a Telekom pedig egy csomó helyen emellé csak 40 MHz-nél kevesebb saját frekit (B3 és kevés B1-et) nyomat. És ugye ezt a kettőt nem lehet CA-ba összehozni, csak ha egy RAN-ban vannak...
-
4Grider
nagyúr
válasz
advance2 #41214 üzenetére
4G+, amikor a telefonod úgy fog össze 2 vagy több frekvenciát, hogy minimum 40 MHz-nyi sávszélesség összejön. Nem minden telefon jelzi, pl. az amúgy sem a felhasználók agytornászására készült szifonok sem jelzik külön. Csak a Diginél nem volt (az egy és kicsi frekvenciablokk miatt) 4G+, a többieknél azért nagyobb falvakban már jó ideje van.
-
advance2
csendes tag
válasz
initio #41209 üzenetére
Azért valljuk be ha én lennék a tulajdonosa a vodának és a diginek én is pont ugyanezt csináltam volna. Az , hogy az elmúlt egy évben nem volt fejlesztés a digi háza táján, ez valószínű tudatos lépés volt részükről. Amennyiben eladják a jelenlegi hálózatot és szeretnének minnél több pénzt behúzni belőle, akkor valószínű egyben, működőképesen fognak továbbadni rajta, a meglévő frekvenciahasználattal együtt. Már az is lehet h van rá vevőjük
A kérdés h a leendő vevő számára vonzó e a magyar piac és tud e további frekivel bővíteni (tud-e még vásárolni, ha jól láttam most a 3 szolgáltató 32GHz-es tartományban nyert tendert, de ez gondolom csak a továbbításra lesz jó). Darabokban valószínű nem olyan jó biznisz, de javítsatok ki ha tévedek.
-
4Grider
nagyúr
válasz
initio #41209 üzenetére
Egyébként mostanában a yetinél ilyen CA konfiguráció fut a bázisállomásokon, ami spórol Samsungok esetén a CA-val. A bázisállomásokkal a yetinél folyamatosan játszanak, nagyjából havonta-kéthavonta új konfigot kapnak. Ezek szerint a szomszéd bázisállomásokkal CA-zó előző konfig nem jött be...
-
initio
csendes tag
Sziasztok! A digi téma teljesen lepadlózott. El sem hiszem. Évtized óta Digi-s vagyok, sőt még a lakóhelyemet is úgy választottam az évek során hogy ez feltétel volt (Szerverek stb.. ) FIXIP/NET/4xMOBIL Kb 16-ba kostál most a számla..
Most majd go a Vodafoshoz, ahol lesz LTE+ ami 3mib-et tud XD utánozhatatlan ez az ország XD ( sírjak vagy nevessek? )
Lehet hogy csak nekem tűnt fel, de mióta a románok átadták, és oda kell érni NÉGYIG, azóta egy kva, k**a*zott torony nem épült, egy fillért sem tettek bele. node a 14 mib -et 3-ra CSIKK-enteni...Más téma: tudom nem ide tartozó, (admin kérlek ne harapj, felnőtt emberek vagyunk)
Telenor/Yettel: Másnak is feltűnt a 4G+ akutt hiánya? az LTE-A mint olyan, csak nagyon ritkán, iszonyatos speedtest-es kínzásra tűnik fel. az 5G-vel nincs probléma, de csak egy eszközöm S22Ultra tudja... Győr és körzete ahol élek és mozgok, és itt tapasztalom.
( sokan élnek úgy hogy néznek de nem látnak, de az a "+" nekem fontos, és észre is veszem további eszközökön a különbséget )
Ezen Zárt láncú videóban bejárom a várost, és tesztelek:
https://youtu.be/WG5fb8H0xsQ
( A videó zártláncú, nem nyilvános, remélem világos hogy nem promotálni akarnék )
Szóval kérdések:
- Aki más régióban él: ott is ez a helyzet a 4G+ al?
- panaszom, hang, személyes, majd írott formában történő benyújtására a Yettel azt felelte hogy minden is jól működik, én vagyok a hibás, meg a szokásos gyermeteg-elmebaj miszerint cseréljek eszközt, kártyát, szívet, májat, vesét, tüdőt.... Miért állítják hogy rendben van mikor érezhetően nincs! ( a videóból is kiderül mindez )nekem külön appok monitorozzák a cella azonosítókat, band-eket, mindent is.
Van itt B1, B3, B20, B7, B8, B28 is (LTE/5G esetén is)
mi okozhatja a Yettel LTE+ akutt hibáját? ( 3 éve lakom itt, Győrben 13 éve élek, az LTE+ Telenor mindig rendben volt, egészen 2 hónappal ezelőttig )Digihez vissza: Ez ami történik, leírhatatlan. már a frekiverseny is gusztustalan volt, ahogy elbántak velük. Nyilván 5 Ft/perc és rahedli netet adni 2.000-ért megölte volna a másik 3-at, de könyörgöm, ki dönötte el helyettem hogy vodás legyek? ( ami megjegyzem hogy ha bárki AKART VOLNA IS akkor sem tudott volna, megbízhatatlanabb, agyon bonyolított, lassúbb netű, trehányabb, férgebb dolgot összehozni mint a voda...
Garantálják az árakat? ok, és akkor júnus után kinek fizessek? Diginek? Vodának?
és 24-től mi lesz velünk?
oké hogy a főszámok Yettelesek, ( mert ott a sima LTE is tud 140mb/s-t illetve az LTE+ tud 320m/s-t illetve az 5G tud 931m/s-t < saját mérések > )
de akkor is a másik 4 számom? a körzetszám megmarad? vagy mint a tescomobil 31-ese ez is megy a vodához?
mi a tényleges feleállás mire számítsunk igazából???
Aktív témák
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Parkside szerszám kibeszélő
- EAFC 25
- Okos Otthon / Smart Home
- iPhone topik
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest