Hirdetés
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
válasz Masato #91773 üzenetére
Amikor én speedtest-elek a Digi budapesti szerverére, a forrás címe a csomagoknak egyáltalán nem ez. Hanem a 78.131.0.106. És tekintve, hogy az Ookla a 8080 és az 5060-as portokat használja a szerver oldalon, könnyen ellnőrizhető, hogy valóban ezen a címen figyel a kiszolgáló. Ha nem vagyok indiszkrét, honnan van ez a speedtest1.digi.hu cím?
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
dchard
veterán
válasz Masato #91798 üzenetére
Na, az csak egy frontend. Ha ugyanitt kiválasztom a Digis szervert, mérés közben nézem wireshark-kal, ugyanúgy a 78.131.0.106 a forrás cím. Ami nem pingelhető ICMP-vel, csak HTTP-vel a 8080 vagy az 5060-as porton.
-
Ejelhar
senior tag
válasz Masato #94903 üzenetére
Hát nem tom.
Eddig én mindenkinek a Digit ajánlottam, mert aprópénzért kiváló volt a szolgáltatása. És valszeg így marad e szokás továbbra is, azzal együtt, hogy ha hétfő után sem rendeződik a problémám, akkor a Telecomtól is rendelek netet.De (a témához), én még nem láttam olyat, hogy ne lett volna gondja bármelyik ISP-nek, akár a gerincen is.
Szvsz ez bőven belefér (ennyi időt még a bérelt vonalak faragása is igénybe vesz)[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Masato #98796 üzenetére
Korábban írták, hogy várhatóan Zyxel AX7501-B0 típusú lesz az ONT, ami az optikát SFP+ porton fogadja, míg a LAN-on csatlakoztatandó eszközök számára elérhető 1 db 10 gbps, és 4 db 1 gbps RJ45 aljzat.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
TeeJay
félisten
válasz Masato #98869 üzenetére
Aliexpress-en nem értik majd hogy a magyarok mi a fenének rendelik a 2,5 meg 10gbit cuccokat mint az őrült Néztem én is 2,5 meg 10gbit LAN kártyát de annyiért már van itthon is Asus garival úgyhogy inkább kihagyom
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
őstag
válasz Masato #98871 üzenetére
Az Asus XG-C100C és a TP-Link TX401 is ugyanazt a Aquantia AQtion AQC107 vezérlőt alkalmazza. Vannak offload funkciói, de nem tudom, hogy tud-e annyit, mint az intel.
Az Asus XG-C100C-ről olvasgattam amazonon a tapasztalatokat. Elég vegyes. Az értékelések 15 százaléka negatív, és írnak elég érdekes hibákat. Hogy ezek user errorok vagy sem, azt nem tudom, tekintve, hogy az értékelések 76 százaléka 5 csillagos.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
Sumi
aktív tag
válasz Masato #100983 üzenetére
Nem vennék rá mérget, hogy elérhető lesz.. Már vagy egy éve alig érhető el bármi náluk, főleg az olcsóbb termékeiket (pl g3 flex, g3 instant kamera, stb.) kapkodják el (a skalpolók amúgy) pár perc alatt amikor érkezik egy kemény 10 darabos készlet havonta a hivatlos shopjukba.. Arról nem is beszélve, hogy elég komoly hanyatlásnak indult a termékeik minősége/megbízhatósága az utóbbi kb. 2 évben (kb. mióta megjelent az UDMP)
Tudom magyarországon még menő/prémium cuccnak számít, de az USA-ban már kezdenek "kiszeretni" a cégből az emberek..szerk: bár most g3 instant pont van - csoda - de így is 1 darab / fiókra van korlátozva a vásárolhatósága
[ Szerkesztve ]
-
ExHDD
csendes tag
válasz Masato #101124 üzenetére
Zsigmondi utca vége, nem annyira a legújabb rész. A legnagyobb baj, hogy a Vodafone se hajlandó kötni, 21. században elég vicces kábeles net nélkül maradni.
Digi szerelő mondta, hogy távolabbról megoldható lenne, de kevesen vannak, nincs rá kapacitásuk. Ezért gondoltam, hogy hálás lennék érte.[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz Masato #102289 üzenetére
Újabb példa a szoftveres problémára. Nagyjából minden egy irányba mutat. AZ ONT típusa ebből a sezmpontból bridge-ben lényegtelen, nem tud belenyúlni az LCP működésébe.
Geth: nálam évek óta hibátlan OWRT alatt.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz Masato #102609 üzenetére
Írtam már párszor aki nekem a kontaktom már bő egy hónapja írta hogy a Budapesti fejállomások XGSPON OLT-re lettek bővítve és folyik a belső teszt. ZTE cuccok vannak. Nyilván ha adott a fejállomás akkor nem fognak majd élni vele hogy magasabb áron plusz szolgáltatást küldjenek rajta... Hagyjuk már ezt a nem lesz semmi a 10gbit netből témát
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
CirrMee
addikt
válasz Masato #104713 üzenetére
Az én üveggömböm inkább azt mondja, hogy lesz egy olyan országos hálózat, amit egyszerűen lehetetlen lesz megkerülni.
Mindezt úgy, hogy nem lesz a tulajdonukban hálózat - leszámítva a Digitől örökölt torzszülöttet?
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
ggabor02
aktív tag
-
Geth
veterán
válasz Masato #112880 üzenetére
Most ez oké, meg tudnám csinálni, csak minek vegyek új hardvert (WiFi 6 routert), mikor egyébként ez a ZTE cucc teljesen jól működik?
Nekem úgy tűnik nem működik teljesen jól, mert akkor nem írtad volna ezt a hsz-t. Azért kellene saját router, hogy az ilyen szitukba ne fussál bele...#112872 nemethg66
És nagy bánatom, hogy sokkal könnyebb követni a v6-ot használó eszközöket, mivel mind a saját IP címével jár ki a netre
Az x időnként véletlenszerűen újragenerált ideiglenes IPv6 címre gondolsz (IPv6 privacy extension)? Mert alapvetően azzal látogatnak kifele, sokkal nehezebb követni, mint az IPv4-et.sokkal macerásabb menedzselni a hálózaton lógó klienseket, mert a szolgáltatótól kapott címtartomány változásával ők is új címeket kapnak.
Az csak a globális címük (GUA), ettől akár teljesen függetleníthető a LAN-on használt prefix, pl. nálam van egy fix ULA prefix, soha nem változnak a kliensek ehhez tartozó IPv6 címei a belső hálózaton.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Wise (ex-TransferWise)
- Mini-ITX
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Video konvertálás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest