Hirdetés
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
nzozz
aktív tag
válasz Domestos #85096 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
(#85096) Domestos: de egyből három hibás kábel? Az egyik egy régi CAT5 UTP, de eddig stabilan működött. A másikat egy CAT6 S/FTP, amivel egyszer tervem volt, meg lett véve, de csak ki lett próbálva és a szekrényben várta a sorát, tulajdonképp most lett róla leszedve a kábelkötegelő. A harmadik meg egy CAT6 UTP, az használt, de nem túl sokat. Ha 100%, hogy ez a baja, veszek újat, azon nem múlik.
(#85095) 4Grider: na mondjuk ezt se tudtam. De cserébe se használti utasítást nem találok ehhez a készülékhez, se jelölést nem látok a csatlakozók körül. Viszont most 280/300 Mbps körülre van "beragadva". Az meg 100 -asnak sok, 1000 -esnek meg kevés, nem? Egy fél napja beállt ennyire, nem változik, nem hiszem, hogy az aktuális hálózati terhelés miatt lenne pont ennyi.
-
MasterMark
titán
válasz Domestos #88766 üzenetére
Valójában sokkal értelmesebb, és sokminden jobban van benne mint az IPv4-ben. Csak nagyon nehéz szemléletben átállni az IPv6-ra, mert az alapoktól máshogy van elképzelve az egész.
Nem kéne neked kötelezően átengedni, az alap tűzfalnak kéne olyannak lennie. Nem is kéne állítgatnod, most se kell IPv4-nel sem állítgatnod. (Port nyitáson kívül, ami ugye valójában egy DNAT szabály, meg egy tűzfalon átengedés egyben.)
Az a baj maguk az eszközgyártók se értik legtöbbször, azért vannak ilyen dolgok jelenleg.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz Domestos #88776 üzenetére
Ezt szoktam ajánlani ilyenkor. Nekem kb. ez után állt össze, hogy hogy kéne az IPv6-ot érteni / használni, hogy kéne működnie az IPv4-gyel szemben.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Domestos
tag
válasz Domestos #112897 üzenetére
Talán félreérthető voltam. Most működik a szisztéma IPv4-en, mivel a DIGI ad publikus IP-t. Arra próbálnék felkészülni, hogy enélkül is elérhető legyen az otthoni endpointom, ami kézenfekvő IPv6 címmel, mivel az alapból publikus. Kliens oldalról viszont egy IPv4 only NAT mögül kéne kapcsolódnom, és ha jól sejtem, ez maximum egy neten kint elérhető IPv4 -> IPv6 proxyn keresztül menne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest