Hirdetés
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
FNZ
őstag
jelenleg nincsen rúúúterem (garanciális cserére várok), így amikor bekapcsolom a gépemet és elindul a winfos, kb 1 percet kell várni, míg rendesen feláll a rendszer, ha be van dugva a hálókábel.
ha kihúzom, akkor pillanatok alatt elindul a winfos, de ha bedugom a kábelt, akkor megint 1 percet kell várni, mire a sw kioszt valami kamu 169...... ip címet (elég lassan kapcsolódnak össze ). EZ NORMÁLIS VAJON ?
ha már összekapcsolódtak és csatlakozok, akkor pillanatok alatt megy a net, csak a legelején nagyon lassú.[ Szerkesztve ]
-
Hunter2
addikt
Nálam is volt ilyen,betelefonáltam hogy mivan felvették a munkalapot.Másnap hazamentem mert a digi az albérletben van erre hív 3-ad nap a szerelő hogy engedjem be.Megadtam neki a kapukódot és úgy megcsinálta a netet hogy be se ment a lakásba.
Állítólag állogattak vallamit és az én felhasználómat nem állították át az új szerverre vagy proxyra vagy mittudomén mire.[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
A Helyi hálózati kapcsolatból kell kivenni, nem a DIGI-hez létrehozott, tárcsázandó kapcsolatból! Valamit, ha router van a géped, és a DIGI netje között, akkor nem kell kivenni, hiszen ilyenkor a PPPoE-ből a router "csinál" neked TCP/IP-t.
The only real valuable thing is intuition.
-
bolic
őstag
"nincs kapcsolat vagy korlatozott"
Ez felháborító, többször 2-3 napig nem volt net az ilyen hasonló szöveggel nálam. Fel kell hívni és be kell jegyezni valami hibanaplóba. Ne lépj ki, hisz ez az egyik legjobb szolgáltató.
Részben igazad van, pl. régen tesóm mesélt nekem, hogy 3 hónapig semmi net nem volt, pedig elő lett fizetve és sokat reklamált és semmi nem történik. Csodálkoztam őt, hogy mi ez a baromi szokatlan f*szság, nem úgy mint nálunk. Kár, hogy végleg leszerződött megegyezéssel.
Valami hihetetlen dolog történt, ezeket fel sem fogtam.
De azért sok sikert!
[ Szerkesztve ]
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
brd
nagyúr
Nem is kell, hogy kiosszon, a PPPoE-nek csak a fizikai interface (hálókártya) kell, semmiféle protokollra, vagy szolgáltatásra nincs szüksége, hogy bind-olva legyen (gyk. kipipálva) a hálókártyához (kivéve, ha valami saját PPPoE programot használsz, pl. RASPPPoE, ekkor ugye az "ő" cuccának be kell lennie pipálva). Mindegy, hogy alul mit ír ki a windows, ha a kábel be van nyomva, akkor a PPPoE-nek működnie kell.
-
FNZ
őstag
a x. kerületi üfsz-ot hiába hívod. anno én is próbálkoztam naponta 10x, de egyszer sem vették fel. személyesen bementem és akkor tudatosult bennem, hogy miért.
bent várakoztam és közben volt időm jól körbenézni. a hölgyeknél volt egy mobiltelefon és azon telefonálgattak. a vezetékes telefon (ami az üfsz-i szám) bent valahol egy hátsó kis szobában csörgött folyamatosan alig hallhatóan.
úgyhogy CSAK SZEMÉLYESEN TUDOD ELINTÉZNI !!!!
-
cannyon
aktív tag
klikelj rá az ora mellet a hálozati kapcsolat ikonra és ott az álapotra ott be lehet álitani a vissza tárcsázási idöt és hogy hányszor probálkozzon az ujratárcsázást álisd 30rol 10 re annál aláb nem mert 20mp mulva tud csak viszakapcsolodni ha 10mp allatra van beállitva a probálkozásnál meg 10et oda is és okézd le és szinte észre se fogod venni hogy megszakadt
-
brd
nagyúr
A kérdésben a válasz: nvidia. Nekem ugyanilyen problémám volt a géppel. Amióta a másik hálókártyára van kötve a digilan, azóta nincs ilyen gond (persze megszakad időnként, mint mindenkinek), de magától újratárcsáz, és kézzel is le tudom bontani/újratárcsáztatni. Maga az nvidia-s hálókártya egyébként működik, a kábelnet erről ment régebben, azzal semmi baja nem volt. Valószínű, nincs rendesen felkészítve a driver a PPPoE-re. Nem állítom, hogy nálad is ez a gond, tehát csak emiatt ne vásárolj másik hálókártyát, csak esetleg kérj egyet kölcsön, vagy a sajátodat próbáld ki másik driverrel (akár régebbivel is).
-
cannyon
aktív tag
az már operácos rendszer ha nem tudsz manuuálisan ujracsatlakozni nekem mindig bejönött az ujracsatlakozási panel csak nem tudtam viszacsatlakozni mert letöltés közben szakadt meg a net és amig a kliensembe le nem ment 0 ra a le fel töltés mutatoja addig nem engedet ujracsatlakozni!
-
Nimda
addikt
Viszont még annyit hozzátennék,hogy ha routeren keresztül csatlakozom,akkor is megszakad (még sürübben mint direktben) de akkor nem a net szakad (gondolom a router automatice visszacsatlakozik és nem veszem észre) hanem a hálózat.Vagyis vagy a router sem százas,vagy azzal sem "kompatibilis".Bár mint irtam kábelnettel nem volt igy routeren keresztül sem probléma azelött.
Kipróbáltam közben egy régebbi géppel,azzal nincs ilyen probléma.Marad a egyelöre a hálózati kártya "csere".
-
cannyon
aktív tag
énekem mikor bekötöték a digit állandoan leszakadt rátettem routerra ott meg ingadozott és a sávszélem se volt fullos a routerbe frissitettem a firmt utánna a sávszél rendbe jött de továbra is leszakadt na akkor megfogtam és a router ujracsatlakozásánál beállitodtam 10mp es ujrakapcsolodásra azota napi 1 szer szakad le! kiprobáltam csak ugy simán hogy a hálokártyára dugtam ott is mindig leszakadt ott is beállitodtam az ujracsatlakozást 10mp re ott is megjavult a szakadás nekem azota nincs vele gondom
-
zsolt501
nagyúr
Próbáld meg router nélkül, vagyis a net kábelt a gépbe dugd (PPPoE kapcsolat létrehozás a gépen), ha úgy is előjön a probléma akkor a Digi a bűnös ha nem akkor a router.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
Attól még lehet rossz a router WAN oldala, hogy a gép és a router között nem szakad meg a kapcsolat, szóval teszteld router nélkül, és akkor kiderül pontosan, hogy mi lehet a gond, mert sok esetben a router log nem elég a hiba beazonosítására, de azt is meg lehetne nézni.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Flashget
félisten
kiiktatod a routered, sebességet mérsz, pingelsz szervert, indítasz tracert hogy kiderüljön hol a hiba.
először ki kell zárni hogy nálad a hiba (router, kábelezés, trójai a gépeden) ami magas pinget okozhat.
Utána lehet a szolgáltatói hibát bejelenteni.Realme GT Master Edition
-
zsolt501
nagyúr
Letesztelted már router nélkül, és megnézted a router logját?
Addig nem fogsz tudni konkrét segítséget kapni, míg ezeken nem estél túl.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
4Grider
nagyúr
válasz Nimda #102763 üzenetére
Nem mindegy, hogy milyen szolgáltatásról van szó. Új szolgáltatásnál modemes/wlan-os csiganet is lehet, de ha az optikánál keresel címet, az csak az optikás címeket fogja mutatni.
Ha optikát akarsz beköttetni, személyes ügyfélszolgálattal mindenképpen jobban jársz (többnyire gyorsabb a bekötés is). -
félisten
válasz Nimda #102765 üzenetére
Ez a bekötő embertől függ.
Elvileg kellene hozzá tulajdonosi hozzájárulás, ami letölhető asszem a digi oldaláról; két tanu, adatok, stb.
Tőlem nem kérték el sem 8 éve, sem 2 hónapja.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
iMaverick
addikt
válasz Nimda #102806 üzenetére
kizárólag névre szóló a szerződés
Mármint albérleti szerződés? Mert az ugye lehet alapja egy ilyen kérésnek. (Az megint más kérdés, hogy az egy minimum, hogy szólok a tulajnak.)
#102805 adika4444 : Ezért (is) kell szabályosan játszani és (közjegyző előtt) szerződést kötni. Ha disznóságot csinál az albérlő és a tulaj nevén van a net, akkor is védve van a segged...
[ Szerkesztve ]
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- 9gen PC(i3-9100f/512gn SSD/Rx570-8gb/16gb ddr4)
- Apple gyártói garanciával, bontatlan, iPhone Se 3 kártya-független, apple világgaranciával
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: Új i7-12700KF/14700KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- Dell Latitude 7390 i5-i7 / 8-16GB RAM, ssd, jó akku - számla, 6 hó garancia
- Szép! HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 64/512 QUADRO RTX 5000 16GB FHD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest