Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
-
PROHARDVER!
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
Lajos1966
tag
A jelszinttel kapcsolatban én változatlanul azt gondolom,hogy a tv tunerek is okozhatnak különbségeket.Az én Pana plazma tévémbe pl.van egy olyan opció,hogy jel csillapítás,ami némileg korrigálni képes a túl erős beérkező jelet.Gondolom ez sok más tv-be is benne van.Egy próbát megér ennek az ellenőrzése.
-
mcll
senior tag
válasz
Lackooo84 #68464 üzenetére
Csak halkan megjegyzem, hogy korábban nálam is voltak random kockásodások meg mindenféle fura tünetek, holott a TV azt írta hogy 100% jelszint és minőség. Aztán betettem egy osztót a TV és az ONT közé, és jéééé megszűntek a hibák. A túl magas jelszint sem jó, túlvezérli a TV-t, hibát eredményez ami random zajlik, főleg ha a TV tunere már határeseten dolgozik.
A másik dolog: a 14 éve összerakott kábelrendszerre én nem mondanám hogy az húúú de tökéletes. A kábelek sajnos öregszenek, a szigetelése megrepedhet (mozgatás nélkül is), stb. A csatlakozók oxidálódhatnak. Ezek mind plusz zajt képesek felvenni. Mindehhez most hozzájött a Digi új kiosztása melynél szinte mindenhol a szekrényekben is cserélgettek eszközöket, így a jelszint is magasabb lehet/lett.
Szóval ne azon rugózzál egyfolytába hogy 14 évig minden tökéletes volt, így biztos nem nálad van a hiba, mert ebben én nem vagyok biztos (és mások sem).
Vagy (ahogy már írták mások is) ha ennyire szeretsz panaszkodni (de tenni semmit) akkor menj máshova kérlek. -
cof
veterán
válasz
RoyBatty #68493 üzenetére
El hát...
Nem keverendő össze a fos bitráta következményeként létrejött kockásodás mint itt [link] azzal, hogy olykor megakad a kép vagy itt-ott ilyen meg olyan fekete kockák meg ki tudja mik jelennek meg a kép alsó felében.
Ez a labdás eset is olyan mint a linkelt vizes. Gyenge bitráta ennyit tud, de ettől még a streamben nincsen hiba technikailag.
Ezért is voltam vele úgy, hogy ilyen fosért nem vagyok hajlandó fizetni ennyit 07.01-től már papíron nem él a szolgáltatás.
-
RoyBatty
aktív tag
Szerintem elbeszéltek egymás mellett, az új kiosztás egyértelmű minőségromlással járt, ráadásul az olcsó szar rekódolást végző hardverek miatt időnként akad is a kép. Sajnos én a TV-zésem 100%-ában HD sportadásokat nézek, ott aki nem látja a különbséget az sürgősen keresse fel szemorvosát
Legutóbb a Roland Garrost néztem, ott szép kis csíkot húzott a teniszlabda ha erősebben megütötték.
Ennek sajnos nincs köze a kábelezéshez, tunerhez, a szomszéd szecskavágójához, hanem kizárólag a Digi szándékos minőségrontásának a következménye. Amit ráadásul össze is kötöttek a sorozatos áremelésekkel, szóval szerintem joggal háborog a topik közösségének egy része. -
Nos kipróbáltam a mikrót kb. 400W-osan, erre a fő TV képe becsíkozott. Tehát 400W mint kb. 400MHz. Szerintem be kéne tiltani az összes inverter motor alapú mikróhullámú sütőket és lecserélni fix 800W-os motorú mikróra, ha mondjuk kisebb hőt kér, akkor 400W-osan szakaszos 800W-on fog üzemelni stb.
Másik, rengeteg mobiltelefon tud letapogatni minden frekvenciát, valami Cellmapper-nek hívják stb., talán emiatt van az állandó képzavar. Wifi régóta nálam van, semmi köze ehhez. De mikróhoz és illegális mobiltelefon használathoz biztos van köze.
-
garga01
őstag
-
Egon
nagyúr
Próbáltam aljzat nélkül is.
Egyébként a lehető legkisebb csillapítású, minőségi aljzatok, az a szerelő, aki kidobná őket, valszeg levelezőn végezte a szerelő sulit (netán még az átkosból vannak tutkó tapasztalatai, és általánosít).
Egyébként van valami diszkrét bája annak, hogy mindenáron rá akartok dumálni: nálam szar minden is...Gondolkom nálad aranyból vannak a kábelek, ezzel a magabiztossággal...
-
Egon
nagyúr
Köszi, a legközelebbi szomszéd fala (nem a mikrója) van 8-10 méterre a tévétől és a hálózattól (plusz ugyebár 2 db főfal is van útközben, cirka 40 cm távolságban). Tovább megyek: a szomszéd a földszinten mikróz, lévén ott a konyhája. Nekem meg az emeleten vannak a tévék.
-
Jahno
veterán
válasz
Atis45 #68479 üzenetére
Tudja fene, én még a kezdetek kezdetén találkoztam vele, de akkor szintén még szarrá tömörített adók mentek, lehet sebességet ígért a netnek, de dömpingáron azt nehéz lett volna fenntartani ekkora méretben, ment a gagyi román UTP kábellel szerelés, falu kábel dugózása. Első telepítésénél felénk a panelban semmi szeparálás nem volt a júzerek közt, simán vissza lehetett DHCPzni a hálózatra meg más megosztásait babrálni, aztán mikor emlegettük a hálózatosoknak akkor csak pislogtak.Volt ott baj bőven.
-
Atis45
aktív tag
válasz
4Grider #68446 üzenetére
Régen ha jól emlékszek (de lehet hogy nem), a Digi talán mindenbe első volt. Az internet sebességbe, a digitális csatornákba, a hd csatornákba, és ugye arról nem beszélve, hogy nem kellett box. (talán csak a külön fizetős csatornákhoz) És ugye az árakról nem beszélve, mert mindenkit torony magasan vert.
Egyszer néztem valahol egy táblázatot, és talán a Diginek volt a legjobb képminőségű kábeltv-je. -
Masato
tag
Lehet, hogy olyan irányba is lehetne vizsgálódni, hogy csak egyes TV márkákkal csinálja. Volt már olyan készülék a kezemben, ami egy adott szolgáltató adatfolyamát nem szerette és furcsán összeesett vele a kép időközönként. Blokkosodott, homályosodott. Először a szolgáltató fosul beállított enkódereire gyanakodtam, aztán kicseréltem a set top boxot egy tök másmilyenre és a hiba megszűnt (STi-ről Broadcom chipsetesre, akit érdekel).
Egy ilyen hibát ki lehetne szűrni egy szolgáltatótól bérelt "hivatalos" set top boxszal, mert azon kevésbé valószínű, hogy ilyen adatfolyam-kompatibilitási probléma jelentkezik. Gondolnám, azt teszteli a szolgáltató, a millió féle tévét meg kvázi lehetetlen.
Ha leírná mindenki, hogy milyen típusú tévével jelentkezik ez a fekete blokkosodás, akkor lehet, hogy el lehetne indulni és elérni, hogy a Digi finomhangolja az enkódereit. Bár ha ez a jelenlegi IPTV boxokra van hangolva és azzal működik, nem fognak hozzányúlni.
-
Jahno
veterán
válasz
Lackooo84 #68470 üzenetére
Ez nem személyeskedés, csak utalás a neten elvárható viselkedési formákra, társaságra, kérdés-válasz-közlés módszertanra és moderátori hatáskörökre...
Az lenne a személyeskedés, ha azt írnám, hogy van egy csomó arc aki ezt nem fogja fel, vagy nem tudja alkalmazni. De hát nyilván nem vagy közte és jól próbálod alkalmazni :-D
-
Egon
nagyúr
válasz
garga01 #68461 üzenetére
Nos, nekem a lehető legjobb minőségű kábel van, két éve lett vezetve, Legrand aljzatok, roppantott csatlakozók, minőségi elosztó. Ugyanaz a hiba a 10 és a 20 méteres kábelen is jelentkezik (egyelőre két tévét használunk).
Ha már belemegyünk a részletekbe: ha szar lenne a kábelezés, akkor miért csak időnként jelentkezik a hiba, miért nem állandóan? -
Lackooo84
nagyúr
válasz
garga01 #68461 üzenetére
Te beszélsz értésről, mikor már vagy háromszor lertam, hogy NEM MINDIG ILYEN EZ EGY TEGNAPI HIBA VOLT AMI NEM SOKÁIG TARTOTT!!!! De remélem most már érthető. Pfew.... Egyébként random időközönként random csatornákon lehet ilyeneket látni meg tesztcsíkokat.
Én még mindig az én kábelemre akarod ráterelni a problémát, na személyes ügyfélszolgálaton ilyenkor szoktam az asztalra b..csapni. NEM NYÚLTAM A KÁBELEKHEZ, AMIKKEL 14 ÉVEN ÁT GOND NÉLKÜL TÉVÉZTEM. Ez is érthető?
Na meg ez miatt a "sírás" kifejezés miatt szoktam még felb..ni... Na meg mi az, h "sírás", mikor valamit elbarmoltak, köze nincs a régi minőséghez, miért is kellene csendben lenni? Ezért még egyelőre ÉN fizetek, méghozzá pénzt, és elvárom, hogy tip top szolgáltatást kapjak, mint eddig. És nyugodj meg én nem csak "sírok", én folyamatosan bombázom őket emailekkel, facen, ja és a média hatóságot is.
-
Jahno
veterán
válasz
garga01 #68461 üzenetére
Nem az évjárat a baj a szereléssel, van nekem itt 20-30 éves mazzagom is, ha jó és rá van roppantva, akkor az jó. Átfutni persze át lehet, csak odahaza általában nehéz keresztpróbálni. Asszem lassan anyósnál is berakok valami szűrőt, lehet sok lett a jelszint,vagy X, de gyakran kockásodik és esik szét a kép.
-
garga01
őstag
válasz
Lackooo84 #68459 üzenetére
Értő olvasás PLS
Mi is látjuk a bitárta problémát, de amit felraktál videót ennyire nem sz@r nálunk, ezt kellene felfognod. A sok hsz írás helyett átnézhetnéd a rendszed, hogy azt mondhasd nálad _biztosan_ nincs gond. Milyen árnyékolású a koax káeled? Nincs sehol megtörve? Minden F csatlakozó szoros, nem lötyög? Összes osztó jó állopotban van, minőségi darab? Sorholatnám a kérdéseseket. Biztos jó, próbáltad meg cserélni stb..?
Vagyis most is azt mondod hogy jó minden, csak a 2009-es szereléssel nem hiszi itt el senki.Úgy rémlik egyszer már ki voltál innen tiltva, de ha csak a sírás megy, a tenni akarás nem, lehet megint ez lesz a vége...
-
-
Lackooo84
nagyúr
Ezek a hibák mindenkinél jelen vannak állandó jelleggel. Szóval ezt, hogy nálam lenne gond elég hamar kizártam.
Az akadozáshoz még annyit, hogy nagyon durván látni, hogy a Mozi+ akkor akad mindig meg, amikor hirtelen sok lenne az adat, és az alacsony bitráta a szük keresztmetszet (az akadások mindig kameraváltásoknál történnek). Ugyanez a blokkosodással, mikor esős vizes, gyorsan mozgó jelenetek vannak, akkor blokkosodik.
-
garga01
őstag
válasz
Lackooo84 #68452 üzenetére
Az átállással simán lehet, hogy nagyobb jelszinttel tolják és nem tolerálja a tv-d. Nálunk vagy 6 felé van osztva a jel, meg se kottyan a csillapítás miatt, de ha nincs osztó vagy rövid a kábel már gondot jelenthet. Ugyanígy az 5G tornyok és nem megfelelően árnyékolt kábel, régi/rossz osztók, stb.. Volt róla szó itt a topikban.
Ha meg 2009 óta nem nyúltál a koax hálózathoz, nos itt az ideje átnézni... Az idővel öregszik minden, a kábelek is degradálódnak, csatlakozók kilazulhatnak vagy netán korródálódnak is (ha olyan helyen van)...
Nyilván az új kiosztás sz@r, ezt nem állítja senki sem, de célszerű lenne "otthon" is rendet rakni.
Én a Telekommal szívtam sokat amikor bejött a távmunka, mert állandóan ledobálta céges hálózat, de csak a Tré hálózatán és akkor még nem volt itt falun Digi... Elsőnek azzal kezdtem, hogy saját router ki, szolga router, gyári beálíltás, kábel csere, adsl splitter csere, mindent megcsináltam, hogy nálam ne legyen gond. Utána a szerelők ingyen kijöttek 2x is modemet cserélni, mert az ő saruk volt egyértelműen. De nálad a jelenlegi felállás alapján nem feltétlen mondható ez el...TLDR: Ha komolyan zavar az akadás, előbb nézd át a saját hálózatod, mert amiket leírtál ezek alapján én komolyan gondolom, hogy simán lehet egy osztó hibás vagy kábel/csatlakozó gond. Ha ezeket kizátad, érdemes tovább bombázni az üfszolgáltatot.
-
cof
veterán
válasz
Lackooo84 #68452 üzenetére
Hát én értelek, de a technikai részét meg te nem érted.
Honnan tudod, hogy nem állítottak a jelerősségen is az átállással?
És mivel most teljesen más frekvenciára került az M4 pl. lehet eddig is zavarta valami azt a frekvenciát csak te nem vetted észre mivel nem ott volt az M4. Paneldzsungelben meg rengeteg zavaró tényező lehet. Az ilyen 1-2 méteres koax meg felejtős csillapító nélkül. Még TV és TV között is van különbség a tuner tűréshatárában. De ha nem akarsz megoldást keresni csak panaszkodsz, azzal itt nem tudunk mit tenni. Első körben te tudsz ellene tenni, mert ha kimegy a szaki és mér egy majd tökéletes jelszintet akkor meg lehet fizetni a kiszállásért. Nálam még 2 osztó és majd 20 méteres koax után is 100/100 a jelerősség/minőség szóval van kraft a rendszerben bőven.
-
Lackooo84
nagyúr
-
Milka 78
nagyúr
Szerintem félreértesz, nem akartalak sértegetni csak volt itt "koma" aki full hülyének állította be azt a fórumtársat akinél nincsenek hibák...ilyenkor az az érzésem mintha csak én lennék helikopter, de mint mondtam bocs ha karcos voltam nint mondtam én elhiszem hogy nálad is tré valami a szolgáltatásnál
Lackooo84 : Pedig nem tudsz mit csinálni csak váltani boxra.
Nekem a régi Digi üfsz/szerviz részlegével is volt gondom (le kellett tépnem a folyosón a kábelt, hogy kijönnek, engem cseszegettek hogy nálam van a hiba, majd kiderült, hogy az ő dobozukban halt meg valami ami miatt kockás, szétesős, akadozós volt a tv). Na ahhoz képest is sokat esett a minőség, nem hiszem hogy bármit is meg akarnának oldani.
Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- E-roller topik
- Gitáros topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Monitor hiba topik
- iPhone topik
- Kerékpársportok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest