- Gaming notebook topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen házat vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Apple MacBook
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
Most úgy néz ki a dolog, hogy van egy form egy spinboxszal és egy gombbal, amit megjelenítek a megfelelő menüpont kiválasztásakor. azt szeretném elérni, hogy ha megjelenik a form, akkor ne lehessen máshoz nyúlni, (vmi Modal rémlik, de hol lehet ezt beállítani?), és ha megnyomom a gombot, akkor hajtódjon végre valami. A gondom az, hogy ez a form nem ugyanabban a Unitban van, mint azok az adatok, amiket meg kéne változtatnom a gomb lenyomásakor.
tehát van egy fő A form, ami a program indításakor látszik. Ez a form a class-ommal együtt a Unit1-ben van. a B form a spinboxszal a Unit2-ben, ezért onnan nem tudok beleírni a Unit1 adataiba. hogy tudnám figyelni a Unit1-ből, hogy mikor csukják be a B formot? -
_thomas_
tag
én még kiegészíteném azzal hogy adjuk meg rendesen a kép elérési útvonalát.
pl.: image1.picture.loadfromfile('d:\kep.bmp');
persze ha nem tudjuk előre ki hova másolja a proginkat akkor kérdezzük le a programunk elérési útvonalát és használjuk azt kiégészítve a kép útvonalával mert gondolom azt a progink könyvtárában tároljuk valahol.
ha meg nem akkor pl.: az opendialog segítségével egyszerűen be tudjuk tölteni a képet. -
Alan
aktív tag
Pont ezt akartam javasolni (Application.OnMessage), csak elaludtam, _AnTi_ megelőzött
Még egyszerűbb egyébként az ApplicationEvents komponens használata, aminek az OnMessage eseményét kell ugyanígy megadni. Arra vigyázni kell, hogy borzalmasan gyakran (akár másodpercenként ezerszer) fog meghívódni az ide helyezett rutin, ezért nagyon áramvonalasra kell megírni. -
lao ce
aktív tag
hat, talan magat a komponenst is bele lehet gyomoszolni, en mindenesetre custom draw-t hasznalnek es magam rajzolnam a progress bart a cellaba vagy sorba (attol fugg ugye hogy mit hasznalsz).
peldaul ha listview-nal maradunk, akkor a CustomDrawSubItem eventben lehet sajatokat alkotni.
nagyjabol arrol van szo hogy:
Item.DisplayRect(drBounds) a negyszogedet adja amit ippen rajzolsz;
Sender.Canvas.Brush.Color es Style amivel beallitod a szint es stilust;
FrameRect es FillRect ami tenyleg kirajzolja a rectangle-t;
aztan ezt akkorara rajzolod amit a progress-ed megkovetel. de teljesen ki tudod elni magad, azt teszel bele amit akarsz
csak elkezdeni nehez, aztan eleg elvezetes rajzolgatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- BestBuy ruhás topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- PlayStation 1 / 2
- Lexus, Toyota topik
- Kerékpársportok
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Hardcore café
- További aktív témák...
- HP VICTUS 15-FA0054NS i5-12450H / 16GB ram / 512GB / RTX 3050
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512 GB 2027.január 22-ig garis
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440H(fiz.4MAG!),8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku,szép
- HP 15.6 ",AMD A10,jó állapotú,magyar billentyűzet
- LG 27MK600M-B 27 IPS Full HD monitor eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 256GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS2213 ,96% Akkumulátor
- HP EliteDesk 800 G6 i5-10500T 4GB 128GB 1 év garancia
- iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3203, 96% Akkumulátor
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest