- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- VR topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- Bluetooth hangszórók
- iPad topik
- Átlátszó, vezetékmentes YUNZII klaviatúra numerikus paddal
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
premete
veterán
Ezek az "U"-s cpuk szeretnek magasabb órajelen futni, mert alacsony órajelen rém lassúak a fogyasztás visszafogása miatt. El lehet érni, hogy alacsonyabb órajelen menjen, energiagazdálkodásban át kell állítani "csendes" módra, alacsonyabb lesz az órajel, de lassabb lesz a rendszer is. A másik, sok feleslegesen futó programot ki kell irtani, az is segít.
-
premete
veterán
válasz
balupunk #36717 üzenetére
Nagy szemétség a Delltől, hogy a freedos-os laptopra nem telepíti fel a windows 8.1-et, és nem ad hozzá windows 7, windows 8, windows 8.1 lemezt, valamint külön driver dvd-ket a windows 7 32 és 64 biteshez, a windows 8 32-64 biteshez, valamint a windows 8.1 32 és 64 biteshez.
Valamint adhatna hozzá Dell dokkolót, külső, 32"-os ips monitort, bluetooth travel egeret és táskát is, benne az utazó töltővel, szivargyújtós csatlakozóval, esetleg egy hordozható, színes lézernyomtatót, valamint Buffalo Raid 2x1 TB-os cuccot a mentésekhez. bluetooth-os hangfalakkal, és projektorral, voip headsettel. -
premete
veterán
válasz
Finaly #36669 üzenetére
"Sokan mondták, hogy a Dell notebookok többsége HDD hibás"
Nagy marha lehetett, aki ezt mondta, és valószínűleg fogalma sincs a számítástechnikáról, ugyanazok a HDD-k vannak minden laptopban, nincs olyan, hogy "dell hdd", ahogy nincs mekkbuk ram sem.
A mostani Inspironok Hasswell i5-tel eleve kettővel jobb vgával bírnak, ha nincs rá kifejezett igény, akkor a dedikált vgákat kerülném, ezek a legtöbb problémát okozó alkatrészek, ezek is márkafüggetlenek, nem a Dell gyártja őket. -
premete
veterán
Driverekkel nincs gond, a Delltől letöltöd a legfrissebb .cab fájlt és kész. Amúgy a windows 8/8.1 majdnem mindent felismer, bár alapból én a w7-et tenném fel. Próbálj a Delltől kérni telepítőlemezt, ezt nem próbáltam, mert nekem megvan a W 8.1 Enterprise a Microsofttól, illetve a Dell OEM w7 is. Mondjuk, mióta w7-re visszaálltam, a ráncaim is kisimultak.
-
premete
veterán
Van egy rejtett partició, ahonnan újra lehet telepíteni bizonyos billentyűkombinációs indításnál.
Alapból a hdd/ssd a biosban "raid on"-ra van állítva, ezt hagyhatod nyugodtan, gyorsabb az ssd is így, mint ahci-vel.
Mondjuk én a windows 8-tól is megszabadulnék, és tenném rá a windows 7-et. -
premete
veterán
1, Egyik sem fém
2, Ki mondta, hogy nem hasswell cpu-sok a 40 végűek?
3, Ugyanannyit, ha nem többet elmennek a Haswell-esek a nem kilógó, 4 cellással, mint az előzőek a kilógó, 6 cellással.
4, Mindenbe, mindent bele lehet gányolni, reszelgetéssel, stb, de gyárilag nincs ips a 6xxx szériában, nem is rendelhető hozzá.
5, Az, hogy neked mindegy, hogy 21, vagy 42, még semmit sem von le abból a tényből, hogy a dupla sebesség reális igény.
Az egész valami önigazolásnak tűnik, hogy a kétéves laptop is használható; ez nem kérdés, a 30 éves zsiguli is elgurul, és annak is vannak előnyei egy Audi Q7-hez képest, például olcsóbb. -
premete
veterán
válasz
f.szabo #36560 üzenetére
Az elődhöz, az e6xxx-ekhez képest alumínium a fedél, nem fekete, és jóval vékonyabb. Ugyanúgy 6-7 órát bír akkuval, csak az akku is egyharmaddal kisebb, nem lóg ki hátul, még halkabb, a ventillátor még ritkábban kapcsol be.általános használatnál. Ujjlenyomat-olvasó, háttérvilágításos billentyűzet ugyanúgy van, dokkolható is, hdmi és mini displayport van benne. Amiben nagy még a plusz, a cpu/vga-n kívűl, az a választható 42 Mbps-es wwan és a 1920x1080-as IPS-kijelző.
-
-
premete
veterán
válasz
Ferke66 #36512 üzenetére
Napi 15 órát nem tudom meddig bírna, inkább ezt, alig drágábban.
-
premete
veterán
válasz
Biluxzsolt #36507 üzenetére
Van egy agybadugósom, de nekem nem jön be, eladó, ha érdekes. Most rendeltem headsetet helyette.
-
premete
veterán
válasz
Biluxzsolt #36503 üzenetére
Dellekhez az Iphone/Ipad kompatibilis a jó.
-
premete
veterán
válasz
somasz #36423 üzenetére
Rendeltem közben egyet, headsettel együtt.
-
premete
veterán
válasz
Krystal_s #36442 üzenetére
Ez csak akkor működik, ha van benne olyan kártya. Az lényegében egy "gép a gépben" androidos cucc, emailezésre és hasonló apróságokra, a windows betöltése nélkül a dedikált hardverről. és a külön gombbal indul.
Mostani nvidia driverekkel nem vagyok képben, sose szerettem őket, pár alaplapomat megölték, és szerintem a mostani Intel HD 4xxx-es is tud annyit, mint annó az NVS 310m.
-
premete
veterán
Játszani akar a gépen, azért akarsz neki ilyent venni?
Mert ha nem játékra kell, akkor egy minőségi Ultrabook is kijön kb. ennyiből, amit azért még el is lehet vinni alkalmanként, nem ilyen otthoni, mint amiket linkeltél. Azok közül a 7537 néz ki úgy, hogy emberek közé merjen menni vele az ember, női kézben azért már szokatlan, leszámítva ha valaki kétméteres és 100 kilós. -
premete
veterán
válasz
Robo sapiens #36388 üzenetére
Magyar fórumokban/magyar tesztekben bármit lehet olvasni; a legtöbben nem is látták a készüléket.
-
premete
veterán
válasz
Robo sapiens #36386 üzenetére
Hol olvastad?
-
premete
veterán
válasz
TheProb #36366 üzenetére
Mondjuk más webshop sem különb, a "kedvencem" az Ipon: azok "tesztelnek" is, de nem tudják megszámolni, hány usb van egy laptopom, és azt sem tudják, hogy az adott laptopom van-e dokkoló csatlakozó (illetve kijelentik ex cathedra, hogy van, amikor nincs, ez konkrétan a 6430U, de az E6230-asnak is csak 1 usb-je van szerintük, a 6430U-nak 2, szerintem nem tudják azt sem, hogy az esata/usb az usb is). ROTFL
-
premete
veterán
válasz
kiskaktusz #36319 üzenetére
Jól látod, a w8/w8.1 úgy xar, ahogy van, nem tudom, minek erőltetik ennyire.
-
premete
veterán
válasz
kiskaktusz #36312 üzenetére
Az a legbiztosabb, vissza a W7, esetleg teljes törlés után a 8.1 telepítése, én egy windowsnál sem mertem még frissítéssel próbálkozni, nem linux ez, hogy működjön a kernelcsere menet közben.
-
premete
veterán
válasz
werszomjas #36198 üzenetére
Biztosan nem fém.
-
premete
veterán
válasz
Benzoldog #36112 üzenetére
A Vostro kb. ugyanaz, mint az Inspiron, a Latitude az már más világ: mintha a Pick baromfipárizsit akarnád a Pick téliszalámihoz hasonlítani.
Úgyhogy az Inspironos tapasztalataid annyira vonatkoznak a Latitude-re, mintha az előbb idézett baromfipárizsi fogyasztása után a téliszalámiról írnál értékelést. -
-
premete
veterán
válasz
formula01 #35897 üzenetére
Latitude esetén más ügyekben is ritka, hogy szervizt kellene hívni; autós hasonlattal a Suzuki Ignis reklámja is a "Tűzön-vizen", terepen mégis más egy Mitsubishi Pajero: csak az emberek szívesen elhiszik, hogy az olcsóbb ugyanazt tudja, mint a drágább.
Ha pedig a rászánt összegből egy használt üzletit ajánlunk, akkor finnyáskodnak, hogy nem kell olyan gép, ami már be volt kapcsolva, hiába van még rá 4 év garancia. -
premete
veterán
Igaza van, Inspironból többet adnak el, ahogy mondjuk baromfipárizsiból is többet eladnak, mint téliszalámiból, ott sem a minőség miatt.
Abban téved, hogy egy Latitude-del sincs driver probléma, tehát ha mondjuk Inspiron 10x több fogy, akkor ott is 10x0=0 driver gond lehetne. -
-
premete
veterán
Jó a 8.1, ha nem munkára kell, mekiben, f@szbukozni például jó.
Igaz, a bootideje semmivel sem jobb ténylegesen, mint a windows 7-nek, de a laikusok ezt is beszopják, mert nekik akkor a rendszer felálltnak tekintendő, amikor a splash screen megjelenik.
Ha valaki nem használ 3-nál több programot, akkor nem is szol a Picipuha, hogy csukjál már be valamit.
Mobilinternet is jó 8.1 alatt, amíg el nem hagyod a nagyváros határát. -
premete
veterán
Lehet, persze, de nem ebben a teszkógazdaságos árfekvésben. Például egy alig használt 400 ezres üzletit lehet venni 150-200 ezerért.
De ezek a 120-150 ezer forintos, hipermarketes, notebooknak csúfolt játékgépek nem tartoznak ebbe a kategóriába, ezek újan sem érnek 2 fillért, egy év után meg úgyis szétesnek. -
premete
veterán
Ha egy cég "jónevű", az még nem jelenti azt, hogy minden terméke kiváló.
Például a Pick baromfipárizsija nem ugyanolyan, mint a Pick téliszalámija. Ennek analógiájára, te megvetted a gazdaságos baromfipárizsit 400 forintért, és reklamálsz, hogy nem olyan az íze, mint az 5000 forintos téliszaláminak.
Ezekhez nem kell semmi ismeret, max. pár közmondásé:
1, Olcsó húsnak híg a leve.
2, **arból nem lehet várat építeni
3, Amíg ló**ar van, veréb is lesz. -
premete
veterán
válasz
tvamos #35539 üzenetére
Arra, és még az [í] az [Alt Gr] +j és a [Í] az [Alt Gr] +i is bonyolult, főleg, ha valaki megszokta a magyar billentyűzeten a helyét, vakon gépel, és hol külső billentyűzetet használ, hol a sajátját.
Általában olcsóbbak a cuccok a tengerentúl, és jobbak, csak a 27% ÁFA emeli meg az árat és a Posta, aminek a trehánysága miatt már rég csődbe kellett volna kerülnie (USPS sem sokkal különb) Szóval lehetőség szerint a Fedexhez kell ragaszkodni, hogy megkapjad, amit rendeltél, és a vámolás is 1-2 nap legyen a postai 1-3 héttel szemben.
Sok minden van, ami át sem kerül az európai változatokba, az említett 6430u-nál például az 1600x900-as, 330 nites, matt kijelző, vagy e6230-asnál az i5 3360-as cpu + jobb kijelző. -
premete
veterán
válasz
Krystal_s #35527 üzenetére
Lehet kérni, hogy például a Humansoft jöjjön, vagy a Getronics (mást is lehet kérni, ha valaki szeret kísérletezni), következő munkanap az alaplapot is ki szokták cserélni, ha kell, ha nem kell.
Az alkatrész repülővel jön külföldről mindig, amit délután 4-ig megrendelnek, másnap délelőtt Vecsésen van.
USA Ebayről lehet rendelni akár új Latitude-okat, nekem éppen úton van egy 6430u, 820 dollár, plusz szállítás, plusz áfa, de fullos és US-kivitel (azok jobbak, mint az európaiak, leszámítva a billentyűzetet). -
premete
veterán
válasz
Krystal_s #35498 üzenetére
Ha 3 wlan antennád van, akkor a 6300-ast javasolnám, az nálam látta az 5 km.-re lévő hálózatot is (csatlakozni nem tudott, értelemszerűen).
Viszont ha bizonyos programoknál jó, akkor a szoftverhiba valószínűbb, én az inteltől szoktam letölteni a legfrissebbeket, már a windows telepítése előtt, hogy már a windows frissítés előtt fenn legyen, ne szedegessen nekem minden kétes cuccot. Ugyanígy, a Delles driver cab fájlt is előre letöltöm, és az eszközkezelőből betallózom, hogy minden "sárga" ikon eltűnjön. Nem kísérletezek kétes windows variációkkal sem, a kulcstartómon lóg mindig egy Dell W7 Ultimate SP1, 53 nyelves változat, és egy másik pendrive-on egy aktuális Linux, für alle Fälle.
Egy Latitude végül nem is olyan drága, ha a várható élettartamát is nézzük, világcégek a mai napig használnak D630-asokat.
Persze, ~4-500 ezret szerintem felesleges kiadni a fullos vadiújért, (leszámítva, ha költségként elszámolható) ha olyant lehet kapni, ami alig ment, karc és kopásmentes, plusz van még rá 2-3 év NBD-garancia, és feléből-harmadából megvan. Arról nem is beszélve, hogy egy Sandy Bridge sem sokkal gyengébb (ha nem éppen erősebb), mint egy Haswell cpu-s, és az "U"-s cpu is egy marketingfogás nagyjából.
Játékra nem valók mondjuk, de arra egyik hordozható sem tökéletes, és akkor jön a sírás-rívás, hogy melegszik, már a harmadik alapot főzte meg az Nvidia, egy év múlva már nincs hozzá driver, stb. Ezeket a 120-150 ezreseket egyébként is 1 évre tervezik, azt hiszik, mindenki ki tudja dobni, és venni egy újat (ami a Lajtától nyugatra igaz is lehet, de itt, a Balkánon keveseknek adatik meg).
Én női felhasználónál egy vékony, kecses készüléket tudnék elképzelni, mint például az E6230, vagy nagyobb méret esetén 6430U. -
premete
veterán
válasz
Tothgera30 #35465 üzenetére
Úgysem érti meg, hiába magyarázod egy tipikus inspiron-vásárlónak, aki betesz 2 rekesz sör közé egy notebookot az Auchanban; azt hiszi, hogy a hordozható számítógép egy játékkonzol-fajta, aki pedig ír is a billentyűzeten az csak valami nemzetidegen értelmiségi lehet.
Egyébként már a helyesírásukból le lehet szűrni, hogy az általános iskola befejezése előtt vannak; még akkor is, ha éppen nem 12, hanem 50 évesek, és most végzik a téli közmunkás-egyetemet.
Vannak kivételek, akiket az óriásplakátok, vagy ilyen, kétes ismeretekkel rendelkezők megvezettek, hogy 2 GB-os dedikált vga nélkül emaileket sem lehet olvasni, de a többség sajnos ilyen: mióta a kocsmákban betiltották a játékautomatákat, azóta nőtt meg ennyire a számuk.
Azt hiszik, hogy mindegyik Dell egyforma, pedig attól, hogy a tesco gazdaságos baromfipárizsit a Pick gyártotta, még nem lesz az téliszalámi. -
premete
veterán
válasz
Krystal_s #35413 üzenetére
Lassan írom, hogy megértsd: kb. 30.000 Intel 6xxx wlannal szerelt Dell Latitude, HP Elitebook, Lenovo x2x0, T4xx hibáira van rálátásom, és ilyen wlan kártya hiba nem jellemző, maximum az, hogy a fizikai gombbal kikapcsolták a rádiókat.
Arra nem vetemednek ezek a világcégek, hogy például Vaiora/Toshibára/Inspironra cseréljék a fenti gépeket, pedig nagyon szeretnek spórolni, és általában 4 évente cserélik a laptopokat; persze ezek mennek is éjjel-nappal, nem úgy, mint az általános consumer gépek, hogy nyunyóka hazamegy, leveszi róla az NDK-s műanyag vázát a művirággal, majd leveszi a matyómintás terítőt, kinyitja, megnézi a f@szbukját, majd vissza a terítő és az NDK-s váza a művirággal, s pihenhet másnapig. -
premete
veterán
válasz
Dhampir #35408 üzenetére
Semmivel sem jobb érintőkijelzőn sem.
@ nem várható el egy teszkógazdaságos, laptopnak látszó tárgytól, hogy annyit tudjon, mint egy Latitude, vagy Precision.Ha van pár ezer intel wlan kártya, ami nem minden routerhez kapcsolódik rendesen, akkor mi van azzal a 100 millióval, ami rendben megy?
Napi szinten találkozok üzleti laptopokkal, de még egynél sem volt wlan hiba, mindben kb. ugyanaz a 6xxx intel van, hp, lenovo és dellek. -
premete
veterán
válasz
Krystal_s #35370 üzenetére
Google találat van mindenre: ha beírod, hogy "kiráj", arra is lesz több ezer találat.
Jó, nemcsak az Inspironokban van a hiba, gyakran a vásárlói is olyanok, hogy a wlan kártyához a lan drivert akarják feltenni, vagy a wwan drivert, azt sem tudják, mit vettek; két dolog érdekli őket jellemzően: az ár és az fps
. -
premete
veterán
válasz
Krystal_s #35365 üzenetére
Azért az érdekes, hogy csak ezekben a teszkógazdaságos inspironokban vannak intel wlan gondok, Latitude-oknál még egyben sem találkoztam problémákkal.
Nem beszélve az egyéb driverekről az itt olvasottak szerint azoknál is csak inspironoknál hallani gondokról.
Most vagy az inspironok xarabbak ennyivel, vagy a Latitude felhasználói tudják, hogy milyen hardverelemek vannak a gépükben. -
premete
veterán
válasz
szabonagyur #35324 üzenetére
Nekem elég lenne a windows 7 64 bit, de van egy halom (e6230-as) Latitude (linuxhoz meg nem kell semmi, mindent felismer).
[link]
4 éves laptopokhoz nem valószínű, hogy lesz windows 8/8.1 driver -
premete
veterán
válasz
Avicularia #35134 üzenetére
Én a dell inspiron 7537-re gondoltam, a subokban értelemszerűen nincs, de azoknál driver gondok sincsenek, gyárilag windows 7/8/8.1 van mindegyiken.
Hétvégén az Alleeben a Dell mintaboltban megnéztem ezeket az új Inspironokat, ez a 7537-es jól néz ki (főleg a két "testvére" között). -
premete
veterán
válasz
Avicularia #35072 üzenetére
Már amit lehet nagyítani, mert például remote desktopnál b@xhatom a nagyítást.
-
premete
veterán
Azért írta, mert 20 éves; ennek folyamányaként azt hiszi, hogy mindenkinek olyan a látása még, hogy 11.6"-os képernyőn fullhdben olvassa a Háború és Békét.
Az én szemeimnek sem jó már a fullhd 14"-on, maximum a HD+, de inkább csak a hd jó; persze, otthon/cégnél a 24"-os kijelzőn jó a fullhd is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elite Dragonfly G3 13.5" FHD+ IPS érintő i5-1235U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Újszerű 17.3" FHD (1920x1080) IPS 40pin 144Hz matt LED kijelző. AUO B173HAN04.9
- Lenovo kezdő laptop (i3 6th, 500 GB, 4 GB) reklámáron! AkciÓÓ!
- 830 G11 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 32GB 512GB ujjlolv IR kam gar
- Precision 5550 15.6" 4K+ IGZO érintő i7-10850H T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest