- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
veterán
A 7490-en most próbáltam először a fényerőt állítani, meg is jelenik a csúszka viszont a fényerő egy pöppet sem változik meg semmire értékre se. Erre van valami megildás?
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
traktorgumi
aktív tag
hello
Az lenne a kérdésem hogy van egy dell laptopom. Egy év alatt cseréltek kijelző,alaplapot,most meg hangszórót.
Most úgy elegem van, de szerintem ezt érthető egy 600ezres gépnél.
Hányszor javítják garanciálisan?Nincs valami határ? Szeretném visszakapni a pénzt vagy egy új készüléket kapni.
A szervizben azt mondták utána néznek mik a lehetőségeim, de nem kaptam konkrét választ.
Valaki volt hasonló helyzetben? Mit javasoltok?köszi
-
Ablakos
őstag
Harmadszorra downgradelem az előző bios verziót.(1.26) Kerestem, hátha valamelyik alkalmazás okozza a csontra lefagyást. Szinte biztosra veszem,hogy a legfrissebb (urgent 1.27 ) verzió rossz. A downgrade teljesen stabil hetek óta.
Van itt más, aki (Inspiron 17 5767) tapasztalt windows rendszeren kékképernyő nélküli lefagyást? Semmire nem reagál a laptop,csak a kikapcsoló gombra. -
Traianus
tag
Sziasztok,
Dell G5 5587 laptopról mik a vélemények/tapasztalatok? Érdemes most még újonnan ilyenbe beruházni 280 ezer forint tájékán? Alapvetően netezésre, ritkábban pedig régebbi játékok futtatására/videószerkesztésre lenne használva (lehet kicsit overkill, de nem szeretném cserélni az elkövetkező években), mennyire problémás eszköz melegedés szempontjából? Illetve azt tudja valaki, hogy ha alapból 8GB RAM-mal adják, akkor az 2x4 GB-ot jelent (egyáltalán 2 slot van benne)?
Előre is köszi szépen a választ!
-
psycroptic
őstag
válasz Traianus #64106 üzenetére
Szia!
Én kb. mäsfél hónapja vettem egy ilyen készüléket. Alapvetöen képfeldolgozäsra és játékra. Ebbe 2*8GB ram és 1060 videókärtya lett beletuszkolva. World of Tanks, új Doom, Rise of the Tombraider, Photoshop, Affinity. Jäték alatt melegszik rendesen, de nem elviselhetetlenül. Nekem idäig nagyon tetszik.
PSNID: Tomy83PS
-
Francia91
veterán
Dell Precision M6600-asnál van valamiféle Whitelist a Wifi kártyákat illetően (mint a ThinkPad-eknél), vagy tehetek bele mókolás nélkül bármit?
Kezembe akadt bontásból egy Intel 7260-as AC-s kártya, ezért kérdezem. Beletenném, ha tudom, hogy nincs ilyesmi korlátozás"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Spet
addikt
válasz Francia91 #64108 üzenetére
A hivatalos dell kompatibilitási lista szerint, nem működik vele, de szerintem meg gond nélkül fog.
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
Stimpy001
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap kerultek ki a Dell webshopba az uj XPS 15 7590 arak es valt rendelhetove a notebook.
Mindenkepp az 4K OLED kijelzos modellt rendelnem, viszont vacilalok az i7-9750H es az i9-9980HK kozott.
Arban annyira nem annyira jelentos a kulonbseg, viszont felek a melegedestol es a throttlingtol. Nyilvan gyakorlati tapasztalata nincs meg senkinek ezzel kapcsolatban, viszont erdekelne hogy velemenyetek szerint megerne e az erosebb procival szerelt gepet rendelni. Esetleg regebbi i9 procival szerelt laptoppal van valakinek tapasztalata?
A masik dolog az SSD, 512GB vs 1TB arban €200 difi. Jelenleg eleg az 512-es viszont nem tudom hogy az alaplapra van e integralva vagy cserelheto e a kesobbiekben. €220 kornyeken mar van 970 EVO PLUS 1TB, az 512-eset meg meg viszonylag jo aron el lehet adni. -
pohár
félisten
válasz Stimpy001 #64112 üzenetére
a sima 7590-nél nincs forrasztva az SSD, de az újhoz még nincs a DELL Educate oldalán semmi infó, túl új még
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Neoteric
addikt
válasz Stimpy001 #64112 üzenetére
Hali
Nekem egy Dell XPS 15 9570 van, tavalyi modell, ugyanaz a háza. i7 8750H van benne (6mag 12 szál), és bizony throttlingol huzamosabb terhelés alatt, még úgy is hogy alulfeszeltem. TDP az új prociknál ugyanaz, úgyhogy sok különbség ebben a tekintetben nem lesz szerintem. Mire szeretnéd használni? Az i9 9980HK már 8 mag 16 szál.
SSD az kivehető, M.2 PCIe NVMe csatlakozós.[ Szerkesztve ]
PSN: ne0teric_sAN
-
Stimpy001
aktív tag
Koszi a valaszt. Jo hir hogy az SSD cserelheto, akkor az 512GB-os model lesz a befuto es a kesobbiekben upgradelem.
Sajnos ettol tartottam en is, tobb helyen olvasni hogy a tavalyi modellben mar az i7 is throttlingol rendesen, az i9-rol nem is beszelve. Annak ellenere hogy a kulso valtozatlan maradt, remelem a hutest atterveztek.
A munkambol kifolyolag siman ki tudnam hasznalni az i9 8 mag / 16 szalat, de ha 5 perc terheles utan throttlingolni kezd annak tul sok ertelme nem lenne..
Meg egy erdekesseg, a 4K IPS touch panellel szerelt verzio dragabb mint a 4K OLED...ki erti ezt, azt hittem az OLED-es lesz a csucs es csillagaszati arat fognak erte kerni. -
Traianus
tag
válasz psycroptic #64107 üzenetére
Köszi a választ!
-
orc88
őstag
Sziasztok!
Egyetemre programozáshoz szeretnék egy jól hordozható fürge gépet. Aprón látok sok Latitude 5480 / 7480 gépet ~2 év garival.
Mik a tapasztalatok az i5 6xxx és i5 7xxx U procikkal ezekben a gépekben, elég lenne? Illetve van valamilyen gyakori -tipus- hibájuk?
"Life's simple: You make choices and you don't look back."
-
Multibit
nagyúr
Latitude 5480 / 7480 gépet
Programozás tanulásához fontos az érintőképernyő? Szerintem nem létkérdés.Mik a tapasztalatok az i5 6xxx és i5 7xxx U procikkal ezekben a gépekben
Az i5 E6xxx gépekkel jó tapasztalataim vannak. Nagyon jó ár/teljesítmény aránnyal bírnak. Az U-s procikat én kevésbé szeretem.Sajnos manapság a csutkás laposokra hajazó design lett az uralkodó. Tudom, hogy trendi, meg minden... de én amondó vagyok, hogy a funkcionalitás élvezzen prioritást. A ma divatos ultralapos unibody házak ugyan mutatósak, könnyűek, de csodák nincsenek, a hűtéssel előbb-utóbb gondok lesznek, ha rendszeresen hajtva van a gép (jóval hamarabb tömődnek el, mint a vaskosabb társaik).
[ Szerkesztve ]
-
orc88
őstag
-
nemethchek19
aktív tag
Dell Latitude E5470 laptopom akksiról használva néha csak úgy random fogja magát és kékhalálra fut. Általában ez akkor történik mikor épp nem csinálok semmit a gépen. Tápról üzemeltetve sosem jön elő a hiba.
Ötlet?
-
allein
addikt
Tudomásom szerint, a Dell az ST szám alapján gariztat. Nincs szükség számlára. Nem tudom a következő infó helyes-e vagy nem, ha valaki jobban képben van akkor javítson ki: amennyiben garis a gép, de NEM HU, meghibásodás esetén az itthoni DELL egy alkalommal javítja, utána már nem. Ezért ha garis gépet nézel, én azt javaslom, hogy HU garis legyen
Szerk: Vagy ha nem HU garis és van mód a honosításra, akkor jó vagy. Például UK országról honosítani HU országra.
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
válasz allein #64126 üzenetére
a mostani tapasztalat az a nem HUN NBD gépekkel, hogy EMEA-s régióból legyen, elvileg még számla sem kell hozzá... de ha netán megvan, akkor bármennyiszer küld hozzá a DELL alkatrészt
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
pohár
félisten
válasz Neoteric #64128 üzenetére
monitornál csak elég felhívnod a 80-as telefonszámot, és ST alapján küldik másnap csomagcserével a garanciális cseréjét a monitorodnak, nem nagyon cicóznak (még szerintem a Country-nak sem kell Hungary-nek lennie)
[ Szerkesztve ]
-
Cortez863
csendes tag
Sziasztok!
A kettő közül melyiket ajánlanátok?
1. http://www.laptopszalon.hu/dell/dell-g5-5590-5590fi5wb1-laptop_42538-adatlap
Dell G5 5590
I5 8300H
8GB 2666MHz (DDR4)
GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5
SSD 256 GB NVMe + 1TB HDD
Win 102. http://www.laptopszalon.hu/dell/dell-nb-vostro-7580-n3402vn7580emea01-1905-ubu-laptop_45073-adatlap
Dell NB Vostro 7580
I7 8750H
16GB 2666MHz (DDR4)
GeForce GTX 1060 6GB GDDR5
SSD 256 GB NVMe + 1TB HDD -
pohár
félisten
-
pohár
félisten
legalábbis amit mi adtunk el, az mind NBD-s volt, ennél szervizgarit írnak
-
pohár
félisten
válasz Dhampir #64135 üzenetére
akkor vagy csak megszokásból írták szervizgarira, vagy másik nagykerből adják a 7580-at a laptopszalonosok
-
orc88
őstag
Végül mrgvettem a 7480-at, 500GB SSD-vel és 2 év garival. Remélem jó szolgálatot fog tenni az egyetemen. Ha nem lenne elég mindenre az i5 6300u, akkor ott az asztalim, de szerintem nagy gond nem lesz mert elég fürge.
"Life's simple: You make choices and you don't look back."
-
Traianus
tag
Sziasztok,
MediaMarktban vásárolt gépben kicserélhetem én a ram-ot, vagy akkor ugrik a garancia? Illetve lehet bármi gond abból, ha az alapból adott 2666 mhz-es helyett kettő 2400-ast teszek bele?
Előre is köszi a választ!
-
Traianus
tag
válasz Pyttawrx #64140 üzenetére
Köszi, megkérdeztem közben a MediaMarkt-ot, azt mondták, hogy csak szakszerviz bővíthet bármit a laptopon. Egyébként igen, csak a hátulját kell leszedni, amit egyetlen csavar tart, szóval nem tűnik egy bonyolult dolognak...
Az azonosat mire értetted? A két ram, amit beletennék egyaránt 2400-as. Azt értem, hogy önmagában egy az lassabb, mint a 2600-as, de úgy gondolnám hogy a mennyiség ezért a nem túl nagy különbségért kárpótolna, vagy rosszul gondolom?
Illetve ez inkább olyan szempontból érdekelne, hogy előfordulhat-e olyan, hogy nem működik másik rammal a gép, vagy valami kárt teszek ezzel vele, hogy nem a gyárit használom.
-
pohár
félisten
válasz Traianus #64141 üzenetére
7559-es Inspiron? azt nyugodtan leszedheted, de előbb csekkold a RAM-ot, hogy benne van-e a Kingston kompatibilitási listájában, a DELL-ek nagyon finnyásak, sokszor el se indulnak, ha nem nekik tetsző RAM kerül bele
[ Szerkesztve ]
-
Ablakos
őstag
Ha dual csatornásra bővítem a gépem, várható valamilyen észlelhető (nem csak mérhető) sebesség növekedés? (Jelenleg 1X8GB)
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Ablakos #64145 üzenetére
Nem tudom milyen géped van, de ha nincs dedikált VGA-d hanem csak a CPU-ba integrált (ami jelenleg egyetlen csatornán osztozik a RAM-on a CPU-val), akkor brutálisat javul a gép teljesítménye a dual channeltől.
Saját tapasztalat: Latitude 7270
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Faterkam
addikt
E6440-ben van msata port? Leírásban nem találom, de a Youtube-on van videó cseréről.
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP Ultraslim dokkoló Docking Station 65W / 45W tápegységgel
- Új Asus ProArt 16 StudioBook WQXGA 120Hz HDR Ryzen7 5800H 32GB 1TB RTX 3060 Studio W11 Pro Garancia
- Bontás Asus Vivobook S530u S530 laptop notebook Intel Core i5 8th gen alkatrészek
- Usb-c adapter/hub/Microsoft dock egyben
- Új Asus Zenbook Pro Duo 14.5 OLED 120Hz ScreenPad+ i7-12700H 16GB 1TB Nvidia RTX 3050Ti W11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest