- Milyen monitort vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- QMK/VIA-as, vezeték nélküli Epomaker klaviatúra jött fémházzal
- Projektor topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Francia91
veterán
válasz somasz #63983 üzenetére
Leszedem mindkét drivert, és felrakom újra, a megfelelő sorrendben. Mert emlékeim szerint a Win10 azonnal a Quadro drivert rakta fel automatikusan
Vagy elég, ha szimplán újrarakom az nVidia drivert?[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Spet
addikt
válasz Francia91 #64002 üzenetére
Hülye dolog, de nálam így ment: csökkentett módban telepítsd az intel drivert, úgy, hogy az optimus be van kapcsolva. Utána pedig normál módban frissítsd az nvidia drivert. (nálam az e6430-nál csak így tudtam elvégezni a hibrid megjelenítést, igaz baromi lassú is lett tőle a gép)
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
LOTR
addikt
sziasztok
érdeklődnék, dell n7110 notebook, windows 10-zel és usb problémák vannak - feltételezem valami frissítés hozza elő őket, külső 2,5"-os usb hdd-t gyakran nem ismeri fel ha az usb 3-as portba dugom, ha meg az esata csatlakozó helyre, akkor meg gyakran lecsatlakoztatja
eszközkezelőben jelzi is, hogy az xhci kompatibilis usb állomásvezérlővel problémája van
a dell honlapjáról a win7 64bit usb driverek letöltése és feltelepítése korábban meg szokta oldani a problémát, de most nem akarja, vagy rosszat próbálok
melyik oprendszerhez tartozó, milyen drivereket kellene telepítenem, hogy újra jól működjön?
és bármilyen tippet szívesen veszek
köszönömOne Ring to rule them all
-
hhgygy
senior tag
Ha esetleg van szakértő, van itt egy Dell 5590-es, ami rendszeresen ilyen képernyővel indul.
(Nemcsak a külső monitoron, magán a laptop képernyőn is így indul)
Ha felállt, utána tökéletesen működik, de mi ez?[ Szerkesztve ]
Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Egy ismerősömnek van egy Dell Inspiron 5749 notebookja. A konfiguráció alapja Intel Core i3 5005U processzor és egy Nvidia GeForce GT 820M VGA.
Elmondása szerint néha bekapcsolásnál rögtön folyamatosan sípol, sötét marad a képernyő és a sípolás nem áll le a gép leállításáig. A jelenség gyakori, de rapszodikus, mert a következő bekapcsolásnál előfordul, hogy éppen nem sípol.
Vajon milyen hiba okozhatja ezt és van még esély az orvosolására, esetleg már nagyon drága lenne a javítás?
Érdemes lenne lefuttatnia a Dell honlapján lévő diagnosztikát?
Sajnos a gép már nem garanciális.
Nincs közvetlen rálátásom a gépre, elég messzire van tőlem, így pillanatnyilag nehéz többet mondanom róla.
-
pohár
félisten
-
Dhampir
félisten
A telefonban hallottam, 8-szor sípolt, utána kis szünet, a szünet után megint sípolt, ekkor 4-et számoltam. Sötét a képernyő, nem jelentkezik semmi. A következő bekapcsolásnál nem sípolt. Nem mindig csinálja ezt. Utána többször is rendesen indult el, sípolás nélkül. Használat közben nem jelentkezett egyéb probléma.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
Máté94
Köszönöm szépen a tippeket!
pohár
Mi a véleményed?
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Ezek a hibakódok érvényesek a Dell laptopokra is?
Ha igen, akkor költséges lenne a javítás?
Lehet, hogy idővel érdemes inkább új gépet venni, ha nagyon sokba kerülne?Például:
1 rövid sípolás Egy hangjelzés jó! Minden rendben van.
2 rövid sípolás RAM hiba. ( memória )
3 rövid hangjelzés Lényegében ugyanaz, mint a 2 sípolás. Memória foglalat – alaplap hiba is lehet, de mindenképpen a memória kezeléssel kapcsolatos hiba.
4 Rövid Hangjelzés Lényegében ugyanaz, mint a 2 sípolás. Kövesse a fenti leírást. Az is lehet, rossz az időzítés.
5 rövid hangjelzést Alaplap hiba.
6 rövid sípszó Chip hiba az alaplapon. ( amelyik ellenőrzi a billentyűzetet (A20 kapu) nem működik. ) Először próbálkozzon egy másik billentyűzetettel.
7 rövid hangjelzés CPU vagy alaplap.
8 rövid sípszó VGA hiba.
9 rövid sípszó BIOS hiba.
10 rövid sípszó CMOS hiba.
11 rövid sípszó Cache memória chipek az alaplapon.
1 hosszú, 3 rövid hangjelzés Hagyományos vagy kiterjesztett memória hiba. Általában olyan RAM hiba, amely nem illeszkedik megfelelően.
1 hosszú, 8 rövid sípszó VGA hiba, lehet érintkezés hiba is.[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz Dhampir #64016 üzenetére
Talán mégsem, mert egy másik típushoz (Dell Inspiron 17R (5720)) mások a síp-kódok.
Eszerint az előbbi hozzászólásomban szereplő hibakódok talán nem vonatkozhatnak a Dell Inspiron 5749-re.
Na, de ezzel abba is hagyom a találgatást.
-
pohár
félisten
válasz Dhampir #64013 üzenetére
nem találkoztam még eddig olyan géppel, ami többféle hibás is elsípolt nekem, létezik ilyen?
a 8 síp lehet bármi kijelzőhöz köthető, mint már írták is, mindenképp szerviz kell neki...
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Dhampir
félisten
Telefonban így hallottam a sípolásokat. Utána több bekapcsolás már simán ment, ahogy szokta, mert rapszodikusan jelentkezik.
Köszönöm, nagyjából a szerviz ajánlatára jutottam jómagam is.
Ajánlottam, a Dell központi ügyfélszolgálatát is, hátha megfelelő leadási pontot tudnának javasolni, mert Szarvason van helyileg a gép.
Utánanézésem alapján legközelebb Békéscsabán található Dell szervizpartner (Számprog, TopLaptop).Sajnos a gépre már nincs garancia.
-
pohár
félisten
válasz Dhampir #64019 üzenetére
a Számprog a mi szervizpartnerünk, másikat nem ismerem így hirtelen, a nevük viszont ismerős...
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
INTELligent
senior tag
Sziasztok!
Az E6430-amhoz szeretnék dokkolót (külső HDD + monitor + LAN), ezzel kapcsolatban vagyok néhány dologra kíváncsi, és a topik keresője sem segített.
Egy ilyet [link] néztem ki magamnak (azt tudom, hogy kell hozzá külön töltő). Azt jól értem, hogy ennek van valami belső akkuja is? (kiindulva az akksirúd-beállító csúszkából)
Illetve használható úgy, ha kiveszem a laptop akksiját? (ha konstans töltőn van, akkor gyakran használom így, hogy kíméljem a cellákat)
Ha netalán szükség van rá, elbírja a 2 monitort is?Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
somasz
Topikgazda
válasz INTELligent #64021 üzenetére
Jó hozzá, nincs benne viszont akku. 130W-os töltő kell hozzá.
A gépből meg ne vedd ki az akkut, állítsd adaptívra és használd. Áramszünetkor mit csinálsz?Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
INTELligent
senior tag
válasz somasz #64023 üzenetére
Köszönöm!
Adaptívra hogy tudom állítani (mert ez nekem új, még nem hallottam ilyen üzemmódról) Hát pontosan azt, mint szünetmentes táp nélküli PC esetében . Volt szerencsém végig töltőn hagyott gép akksiját nagyon rövid idő alatt teljesen kicsinálni, ezt szeretném elkerülni - vagy ezt a Latitude-ok töltési elektronikája képes érzékelni és nem gond, ha végig töltőn van?
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
somasz
Topikgazda
válasz INTELligent #64024 üzenetére
Bioson belül Batter Charge Configuration
Adaptive – Automatically optimizes battery settings based on the user's typical patterns. Recommended for users who want to "set it and forget it.
ExpressCharge – Quickly charges the battery using Dell fast-charge technology. Recommended for users who
need the battery to charge within a short period of time. If the system is powered off,then the battery typically
charges to 80% within one hour and 100% in two hours. Charge time may be longer if the system is powered on.
NOTE: The ExpressCharge setting may cause battery health to diminish more quickly than other settings.Primarily AC – Extends battery life by lowering the charge threshold, so that the battery never charges to 100%
capacity. Recommended for users who primarily operate the system while plugged into an external power
source.Custom – User selects when the battery starts and stops charging. Recommended for advanced users.
Standard – Fully charges the battery at a moderate rate. This setting provides a balanced approach to extending
battery life while still providing a reasonably fast charging time. Recommended for users who frequently switch
between battery power and external power sourcesNem tudod tönkre vágni az akkut, csak ha rendszeresen csutkára meríted, gyorsan (ExpressCharge) maxra töltöd. Vagy ha kiveszed a gépből és mélymerült állapotban tölt el heteket. Van benne túltöltés védelem, lődd be adaptívra és felejtsd el, vagy tedd Primarily AC-re, ha általában be van dugva.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
|AP|
veterán
a Vostro 5481/5581 gépekről mi a vélemény? Nagyon kevés infót/tesztet találok róluk.
A "milyen notebookot vegyek" topikban kaptam ezekre ajánlást az Asus Zenbokkal szemben (anyagminőség/strapabíróság miatt lettek ezek bedobva a Zenbook mellé)Ugyanannyi pénzért a Zenbook kijelzője jobb (színhelyességre, a DELL-nél viszont a matt felület az előny), valamivel erősebb a VGA (MX150 vs MX130), kompaktabb kialakítás, minden másban viszont tényleg ugyanolyan jó, vagy jobb a DELL (csatlakozók, gari, anyagminőség? )
Plusz ha jól tudom a Vostro-k dokkolhatók egyetlen USB-C porton keresztül, úgy, hogy töltődik is ezen keresztül. Ezt jól tudom?Csak az zavar, hogy tényleg alig találok róla infókat/teszteket. Használ itt bárki ilyet?
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
csak külcsínyre érdekelna a dolog? lehet a szervizben tudok mutatni jövő héten Budaörsön, vagy lehet van kiállítva a nagykerben is
-
pohár
félisten
-
Ablakos
őstag
A biosban Primarily AC - re tettem az akku kezelést. Viszont azt látom (win10), hogy tövig feltölti az akkut, és tartja 100%-on. Így kell ennek működnie?
-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
Hali!
Van egy Dell Latitude E5430-as (HD+) laptopom amin nem tudom sehogy beállítani az 1280x720-as felbontást.
Valaki tudna segíteni ebben?Választ előre köszi!
[ Szerkesztve ]
™MØИ$T€R-EИEЯGY™® || ИVIĐIA® || ᴺᴵѕѕᴀᴺ ᴳᴛЯ The Best ||
-
Multibit
nagyúr
válasz }{3@Đ$}{0ot #64040 üzenetére
Miért akarsz a képernyő natív felbontásától eltérőt beállítani? LCD esetén érdemes a natív felbontáshoz ragaszkodni, különben a képminőség látja kárát (ez nem plazma ).
-
Multibit
nagyúr
válasz }{3@Đ$}{0ot #64042 üzenetére
Ha nagyobb fps-re gyúrsz (a képminőség rovására), akkor ott van az 1024x768, azt talán engedi.
-
oszi666
őstag
Sziasztok,
dell e6430asom úgy tűnik teljesen megadta magát.
Hiába nyomogatom a bekapcs gombot nem reagál semmire. Amikor bedugom a töltőt a falba, akkor látom, hogy kéken világít maga a töltőfej, és amikor bedugom a laptopba is, akkor kikapcsol a kék fény. Ha kihúzom a laptopból, ugyanúgy kikapcsolva marad a kék fény. Akku nélkül, és akkuval is ez a helyzet. Töltő nélkül, és töltővel is hiába nyomogatom a bekapcs gombot, nem történik semmi. Valami ötlet?It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.
-
oszi666
őstag
válasz donjohnson #64047 üzenetére
Nem sajnos. próbáltam azt is, amikor kiveszem az akkut és úgy nyomom 15mpig, meg úgy is amikor bent hagyom. Teljesen kakukk
[ Szerkesztve ]
It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.
-
donjohnson
addikt
-
pohár
félisten
válasz oszi666 #64046 üzenetére
a töltőáramkör zárlatos, ha kialszik a töltő LED-je bedugáskor
lapcsere, vagy valaki megcsinálja neked, mi régen a Laptoptech-be küldtük az ügyfeleket (Bocskai-Fadrusz sarka, 11. kerület), de lehet valaki itt is foglalkozik ilyennel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Toshiba Tecra R950, 15,6" HD+ Kijelző, i5-3230M CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, WIN 10, Számla, garancia
- HP ZBook Fury 17 G7, 17,3" FHD IPS, I7-10750H CPU, 32GB DDR4, 512GB NVMe SSD, T1000 4GB VGA, WIN 10/
- HP ZBook 17 G5, 17,3" FHD IPS, I7-8850H CPU, 32GB DDR4, 512GB NVMe SSD,1TB HDD, P3200 6GB VGA, WIN 1
- Lenovo Thinkpad X13, 13,3 " FULL HD IPS, I5-10310U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, Számla, Gar
- Lenovo Thinkpad T490, 14" FULL HD IPS, I5-8365U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garanci
- Érintős Full HD HP ElitBook 820 G3 i5-6300u laptop 8 GB RAM 128 GB SSD Win11 3 órás aksi
- Dell Latitude 3300 alaplaphibás egyben eladó SSD, RAM és töltő nélkül
- Lenovo Gaming Laptop: Ryzen 5 5500H/RTX 2050/16/512/gyári garancia
- HP Elitebook 8470p - i5-3320M, 8 GB RAM, 256 GB SSD, + 500 GB HDD.
- Dell Precision 7540, 15,6" FHD IPS, I7-9850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 4GB VGA, W10/11, Számla, Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest