Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Androidos fejegységek
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Tegnap óta tulaja vagyok egy Inspiron 5537-nek, felraktam rá a winfos 8.1-et és egyik játék alatt folyamat lerakott a tálcára az alábbi üzenetekkel. Nem tudom, hogy csak ezt a játék nem szereti-e vagy mással id gondom lesz majd.. Minden driver nincs még fennt, mert szűkös net elérésem van jelenleg, de a releváns illesztők fent vannak ha minden igaz. Bár érdekes, hogy ATI drivert nem raktam fel, még is azt írja a legfrissebb van fent. Van esetleg valakinek tippje, mert lehetetlennek tartom, hogy ilyen kaliberű gépnek valóban iylen problémája kellene hogy legyen, még csak nem is egy BF4-et futtattam rajta...

-
zso85
tag
Sziasztok.
Kiterjesztett akkumulátor élettartamban hogy lehet az asztali üzemmódot bekapcsolni??? -
Chaser
legenda
-
Pano
veterán
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a 3521 BIOS-át érintő changelogot hol lehet meglesni?
Érdekelne, hogy mit tartalmaz az új A12-es BIOS. -
Chaser
legenda
válasz
Tompie
üzenetére
Igen, ilyen kell bele. 1-es típus.
szerk:zooom3r: Ár/értékben jó gép. Vga elég erős, cpu már kevésbé, így cpu limit komolyabb játékoknál befigyelhet. De ennyiért 3 év garral, viszonylag korrekt szereléssel nem lehet többet elvárni.
Többször volt itt-ott, talán szalonnál is 190-ért, annyiért meg tényleg jó vétel.sazo: Bekapcs gombra nem reagál? Nálam 4310-est az éleszti sleepből.
-
Sziasztok!
Szégyellem magam, de az Inspiron 7537-et képtelen vagyok alvó állapotból "felébreszteni". Segítene valaki?
Köszönettel:
Z
-
Tompie
őstag
... e5530-hoz (5xxx szériához) is lehet kapni optibay keretet?
köszönöm -
zooom3r
tag
Sziasztok!
Ezen gondolkodom: Dell Inspiron 5737 Van tapasztalata valakinek? Megéri e az árát, esetleg más alternatíva? -
ryori
senior tag
üdv,
Dell E6420 gépnél nem lehet kikapcsolni a töltést mint pl a 4300asoknál?
Esetleg szoftveres megoldás létezik hogy pl, 60-70~ -ig töltse csak, majd leállítsa a töltést és áramról üzemeljen? -
Tompie
őstag
hi!
Ha a DVD meghajtó helyére beteszek egy optibay keretet és ezután a DVD meghajtót USB-n kötöm a gépre akkor tudok róla bootolni azaz tudok onnan windowst installálni vagy ezután pendriveról kell?
Köszönöm -
Immy
őstag
Sziasztok!
Dell inspiron 6400-nál mit kell tenni azért, hogy a memóriakártya olvasó működjön? (Win7-x64)
Eszközkezelőben sehol sincs kérdőjel.Üdv:
Imi -
eastsider
nagyúr
válasz
Chaser
üzenetére
én a 6420-at is ilyen dokkon használom (intel VGA). ha nem kell a power akkor a dell "quiet" energiaprofilját használom. ilyenkor vagy full kussba van, vagy annyira minimumon pörög a venti, hogy nem igazán lehet hallani...
55 fokosak a cuccok (passzív)
nekem sokszor 24 órát megy a gép (éjjel seedel passzívba) -
Chaser
legenda
válasz
Melanor
üzenetére
Sztem dokkolóval jobban is szellőzik. Ami nekem van talán pro3x, 1x kipróbáltam vele. Elég karcsú jószág ez a dokk. Intel vga-val nagy gond nem lehet, ha 4310 nem hal bele a történetbe 6410 se. Nekem perpill cpu magok 55 fokon vannak, de a venti nem is megy

6410 szériás keretből egy árva darabom van most, ha kell írj üzit és elrakom.szerk: Jah és ágyban vagyok, gép alatt a paplan van

-
Melanor
tag
válasz
Chaser
üzenetére
Köszi a választ. Még 1 fontos infó. A gép napi 12 órát fog menni, nem ritkán 30 fok fölötti hőmérsékleten, többnyire dokkolón általában 2 monitorral. A hőmérséklet is csak azért fontos, hogy a d620 óta nem-e lett hajlamos elolvadni ez a típus. Mert ugye a d620 sem volt éppen hűvös fajta.
Ja, és kereslek majd optibay ügyben, az előző is nagyon bevállt.
-
f.szabo
tag
Üdv ,a fiamnak nem indul a laptopja, igaz egy ős lelet de hátha érdemes lenne még megcsináltatni: Dell inspiron 8200 tud e valaki segíteni, egy jó szervíz az I. kerület környékén, vagy akinek van alkatrésze hozzá

-
Chaser
legenda
válasz
Melanor
üzenetére
Ha nem tud optimust akkor nem is tudja használni. E6410-et nem tudom, de első genes core i szériánál sok ilyen gép volt, pláne nvs vagy quadro vga mellett. PS éppen meghálálja, de ha fontos hogy hűvös legyen inkább intel vga-s. FHD filmet is bőven tudja már ez az intel, de cpu is izomból.
szerk: 4310-et nyúzok már egy ideje 520m+intellel. Nem mondanám kifejezetten hűvösnek, de korrekt értékei vannak. Venti nem sokat megy net meg film alatt. És ez csak 13", valszeg 6410-ben komolyabb a hűtés, bár nem feltétlen.
-
Melanor
tag
Sziasztok!
6 év és napi 12 órás használat mellett megadta magát a d620 (T5500)-as notim. Kapok egy másikat és választhatok 2 dell közül. A kérdésem, hogy melyiket javasoljátok?
E6410 I5 520m
E6410 I5 560m + nvidia 3100mJátékra nem nagyon használom (néha egy kis Photoshop szerkesztés bejátszik, HD filmet nézek rajta rendesen). A lényeg. hogy stabil rendszerem legyen és annyira ne melegedjen. Számít annyit az nvidia kártya? Azt is olvastam, hogy ha benne van az nvidia, akkor nem is tudja használni a processzorba integráltat.
Mi erről a vélemény? -
soldi3r
veterán
válasz
redwhite78
üzenetére
tedd fel az ahci drivert, de elvileg fenn van
utana kovesd pl ezt a leirast -
-
SzaboZE
addikt
válasz
redwhite78
üzenetére
Újratelepítéssel

-
somasz
addikt
válasz
redwhite78
üzenetére
Én újra szoktam telepíteni / backupot ráhúzni, de asszem van egy módszer a belakott rendszer ahci-sítésére, de nem tudom, mi az. Esetleg a Windows topikban kérdezz rá.
-
somasz
addikt
válasz
redwhite78
üzenetére
USB3-at tényleg kihagytam

biosban sata configuration AHCI-n van?
-
redwhite78
aktív tag
Ellenben egy idegesítő problémával is küzdök, amin talán tudtok segíteni.
Paraméterek: Dell e6520, Win 7 prof, 120GB Samsung EVO SSD + 500 GB Seagate HDD
A gépre a Dell Client System Update-en keresztül települt az Intel Rapid Storage Technology Option ROM, amely még az oprendszer betöltése előtt kezelné a SATA HDD-ket, hubokat, RAID köteteket, meg még a jóég tudja mit. Viszont nekem erre semmi szükségem, így csak arra jó, hogy megakassza 5-10 másodpercre a rendszer indulását, továbbá az agyamra menjen.
Próbáltam keresni hozzá eltávolítási segédletet, de nemigen találtam. Tudnátok javasolni valamit amivel lesikálhatnám a gépről, vagy legalább beállíthatnám, hogy a rendszer töltést ne akadályozza? -
redwhite78
aktív tag
válasz
somasz
üzenetére
+ van már a 30-as szériában usb3
Egyébként tényleg ég és föld a két típus (5xxx, 6xxx). Céges gépként kaptam egy 5520-ast pár hónapja és addig még sosem volt ilyen jó gépem, nagyon elégedett voltam. Bár gond most sincs vele, ugyanazt tudja, mint eddig, csak mióta nemrég megvettem egy 6520-ast egyszerűen nem tudok ugyanúgy nézni rá. Pláne most, hogy Chaser által küldött optibay-el is felturbóztam.

Úgyhogy én azt javaslom, hogy ha valakinek csak 5xxx-ra van pénze, lehetősége akkor nyugodtan vegye meg, szuper gép, imádni fogja, de az istenért se próbáljon ki utána egy 6xxx szériásat.
+ Nekem bejön még az idióta narancssárga csík is rajta.

-
Tompie
őstag
Hi!
Mi a lényegi / főbb különbség(ek) a Dell Latitude e5530 és e6530 között?
köszönöm -
SzaboZE
addikt
válasz
sztojkalaci
üzenetére
Azért írd fel valahova, ha nincs papírod mellé! Ha véletlenül úgy elromlik, hogy nem lehet bekapcsolni, akkor ugye nem tudod mutatni a service taget.
-
mghltm
addikt
válasz
sztojkalaci
üzenetére
nem veszik el, a bios-ban is megtalalhato a service tag
-
sztojkalaci
csendes tag
Sziasztok. Ha a notim alján megkopott a service tages vonalkód, attól még nem vész el a garancia ugye?
-
ryori
senior tag
Üdv, Dell Latitude 6420 notebookhoz hol lehetne letölteni icc szín profilt?
-
Blaise7
tag
Sziasztok!
Az 1 éves Dell Vostro 3360 laptopomban egyik napról a másikra nagyon zavarba ejtően elkezdett kattogni a HDD. Van valakinek tapasztalata, hogy ilyenkor már lehet a szervizt zargatni, vagy folyamatosan backupoljak és csak akkor, amikor már teljesen gajra ment?
-
Doo!
tag
válasz
somasz
üzenetére
A Humansoft kft-ről csak annyit hogy a Laptopkalauz és itt a PH-n nekem is őket ajánlották.
Felhívtam őket mondtam a problémát, melegszik a noti. Kérdezték a típusát és a service taget. Majd ezt mondták. Holnap reggel megfogja látogatni önt az otthonában a szervizes kollega. Segíthetek még valamiben?........Másnap reggel csörög a telefon 8kor hogy most indul Bp-ről és kb 3óramulva ér ide. (Békéscsabán lakom)
Ahogy igérte itt is volt. Szanaszét szedte a notit, kicserélte a ventillátort és a hőcsövet a bordával együtt, majd át nézte nincs e más probléma. Ez után összerakta megitta a kvját és elköszönt. Nem volt itt 30percet.
Adataimnál lévő készülékről vanszó.
-
Chaser
legenda
Inspiron 3737-tel van olyan gond, hogy nem kezeli-e le az optibay caddyt. Két fajta volt benne eredménytelenül. Caddy gondot kizárom, eddig minden más gépben működött ez a fajta. Jól sejtem, BIOS gond lehet?
-
GIJoe
addikt
Üdv! Barátomnak vettem egy notit (Inspiron N5010), de a gyerek lezúzta, leejtette, zsanér törött, kijelző sértetlen de a műanyag perem letört, még van rá gar, mit lehet tenni?

-
asdf74
tag
Sziasztok. Van egy Dell Studio 1558-as laptopom amin eddig Win7 futott és minden rendben volt vele.
Felraktam a Win 8.1-et a minap és nem tudom beizzítani az SD kártyaolvasót és a Bluetooth driverét. Valakinek ötlet hogy van-e megoldás, esetleg a Dellnél hol lehet segítséget kérni erre. Google-ztam egy kicsit és külföldi oldalakat találtam ahol ugyanerre panaszkodnak. Előre is köszi. -
eastsider
nagyúr
válasz
somasz
üzenetére
Nekem a hd3k-n is megy (már amennyit próbálgattam), nem volt gond. Persze nem fHD-ben

Hát akkor meg kell nézni mindegyik gépet. A HP pl. Bitang jól néz ki
Ha komolyabban van cipelgetve nem tudom mennyire bírja jól az inspiron a strapát. Én kicsit félnék mikor reccsen szét -
Carryboy
tag
Szerintetek melyiket erdemes megvenni, játékra és cipelésre? 3537 i7-es procival 172ezer ft-ert 3 év garanciával vagy az 5537 i7-el 220ezer ft-ert 4 év garanciával esetleg a Hp elitebook 8470 hasznaltan 2.5 év garanciával 160ezer ft-ert.
-
somasz
addikt
válasz
mghltm
üzenetére
Ez volt sajna az első gyanúm, 7%-ig megy fel max. valami anti-spyware cucc.
Aidában próbáltam nézni hőmérsékleteket, de az AIDA64Driver.sys elszáll, így csak a terhelést látom.Megnéztem aida mellékprogramjával, hogy jók-e a driverek, és a chipsethez tartozó eszközöknek elvileg mindnek rossz (kis piros körben x). Melyik driverrel próbálkozzak? Ezt alapból felrakta magának. Próbálkoztam már azzal is, amelyikkel win7 alatt szoktam telepíteni őket, még mindig "rossz".
UI: most meg éppen kussol a gép, ki érti ezt?

-
somasz
addikt
E4300-on éppen kipróbáltam a Win8.1-et, sikerült bluetooth drivert is telepítenem, de valamiért nem vesz vissza a proci, full sebességen megy, és pörgeti a ventit.
Minden drivert elvileg ismer. Mit kéne pöcörgetnem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Sweet.tv - internetes TV
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- BestBuy topik
- Gitáros topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Anime filmek és sorozatok
- Jövedelem
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Eladó, Lenovo G 50-70 laptop
- Lenovo ThinkPad P16V Gen2. Munkaállomás Intel Core Ultra 7-165H/32RAM/1TBSSD/RTX2000Ada 3év gar
- HP Victus Gaming Laptop RTX 4070 / i7-13700H 16GB DDR5 1TB SSD Garancia
- ASUS TUF Gaming F16 (2024) FX607JU
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- ÚJÉVI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
- Új DreamQuest mini PC, mini számítógép
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Mindegy hátha érdekel valakit hogy az jó bele.