- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzaboZE
addikt
válasz
tarnagy #1498 üzenetére
Akkor gyorsan küldd el a gép service tagjét privátban, mert lehet, hogy a gyári garból már kifutott (ugyanis a dell a szállítás dátumától élteti a garit, ha az jóval korábbi a kisker eladásnál, akkor lehet guzmi vele). HUMANsoft Kft, futárral is küldheted, ha úgy döntesz kéred a javítást.
-
tarnagy
aktív tag
válasz
SzaboZE #1495 üzenetére
Köszönöm szíves ajánlatodat, talán élek vele (egyébként hol, melyik szervizben dolgozol - én nyíregyházi vagyok ugyanis. PÜ-t írhatsz, ha gondolod! Előre is köszönöm!)
Szeptember 16-áig garanciás a gép, és ha Te nem hallottál erről a dologról, akkor nem értem. Ugyanis hivatalosan megerősítette a Vodafone ügyfélszolgálata, s mint mondtam, ingyen (kölcsönbe) adnak USB modemet, amíg javítják az állítólagos hibát. Nem hinném, hogy ezt tréfának szánják, valahol valami gubanc van!!
Hogy igaz-e a szoftveres gond, azt persze nem tudhatom, túl sok a mellébeszélés! Úgyhogy az lesz a vége, hogy a jövő héten beviszem garanciális szervizelésre az ügyfélszolgálati irodába, az említett modempanasszal - kíváncsian várom, mit mondanak.
Ha cserével javítható, mint említetted, akkor cseréljék ki.
Egyébként felénk a térerővel nem szokott gond lenni, eddig legalábbis nem volt. Mostanában van! A Vodafone, amennyire tudom, hálózatot fejleszt meg minden...U.i.: Ha lejár a hűségidő, nem vodás mobilnetem lesz, annyi szent!.
-
Fireman67
aktív tag
válasz
tarnagy #1494 üzenetére
Én sohasem voltam vodás! Nem is leszek!
Anno sokáig pannonos voltam, de nagyon csalódás volt a vége.
Hosszú évek óta a westel - t, használom, sokáig szeretnék még itt maradni, ha korrektek lesznek. A másik 2 szolgáltatóról sok a panasz a Ph-n és civilben is.
Szerintem válts szolgáltatót.
(Bocsi a retró - s elnevezésekért....) -
SzaboZE
addikt
válasz
tarnagy #1494 üzenetére
Én dell szervízben dolgozom és nem hallottam szoftveres problémáról. Olyan ügyfelem volt, aki panaszkodott a szakadozásra, de nálunk nem jelentkezett, vélhetőleg a jó térerő/hálózati lefedettség miatt. Az USB-s modemnek valószínüleg jobb az antennája, azért oldja meg a helyzetet. Én szívesen kicserélem neked a gépben a modemet, ha még garis a gép, hátha segít.
-
tarnagy
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Van itt némi gond a Vodafone nevű szolgáltatóval.
Vettem náluk anno 2009 szeptember 16-án - szerintem az elsők között - egy Dell Inspiron Mini 1010 HD netbookot. Onnan tudom ily pontosan, hogy most fog lejárni a papírok szerint a 2 év hűségidő valamint a 2 éves szerződéses jótállás.A gond az, hogy hónapokkal ezelőtt elkezdett vacakolni a beépített modem, ment, nem ment, megszakadt stb. Bedugtam egy USB-s modemet, azzal dolgoztam.
Egy idő után a modemet vissza kellett adnom, mert nem az enyém volt. Bementem a Voda-ügyfélszolgálati irodába, ahol épp bent volt egy ifjú hölgy is, aki a szervizszakemberük (heti 2 délután van ott személyesen). Elmondtam neki a problémát - nem lepődött meg. "Igen, tudunk róla - mondta, - nekünk annyit mondtak, hogy hálózati probléma..."
- Tehát hiába is adom be szervizre, nem tudják megjavítani?
- Nem tudják - válaszolta.
Ezen elgondolkodtam, s pár nap múlva felhívtam a telefonos Voda-ügyfélszolgálatot. Ott azt közölték, hogy valóban fennáll a probléma, és épp most döntöttek úgy, hogy akinek ilyen gondja van, az kap egy USB-modemet átmenetileg. A Dell és a Vodafone ugyanis közösen dolgozik a hiba elhárításán, mivel szerintük szoftveres a gond.Elmentem a V-ügyfélszolgálati irodába (Nyíregyháza) modemet kérni, ahol az ügyintéző nem is hallott erről, aztán telefonált ide-oda, és már hallott. Azután közölte, hogy momentán nincs modemjük. Egy kollégája szólt neki, hogy a szekrény aljában mintha lenne egy-kettő. S előhúzott egy vén modemet, ami zsinóron fityeg ki az USB-portból. (Huawei E220).
Közöltem, hogy ezt nem fogadom el, mivel mostanság sokat dolgozom a géppel sokfelé, így hát nem óhajtok fél méterre kilógó modemmel szaladgálni egy NETBOOK-kal. Kérek egy bedugható (stick) USB-modemet. Jó, mondta a lány, és felírta a nevet-telefonszámot: hív, amint megjöttek az újabb modemek.
Nem hívott.
Emailban panaszt tettem a központi ügyfélszolgálatnál. Még ma sem kaptam érdemi választ. (ennek kb. egy hónapja).
A beépített modem azóta sincs rendben, külön rákérdeztem telefonon a kp. ügyfélszogáélatnál - még dolgoznak rajta.Fölmerül itt pár kérdés:
- a Vodafone miért nem tájékoztatta az ilyen készülékkel rendelkező előfizetőit, amikor a probléma előjött?
- Többszöri email majd telefon után sincs válaszom a panaszomra - miért?
- Közeleg a garancia lejárta. Mi van utána?- és főleg:
miért használjak én egy olyan gépet, amit nem lehet rendeltetésszerűen használni? Ugyanis a netbook lényege a beépített modem, ha jól tudom. Mi lehet a megoldás?Mielőtt az esetleges végkifejletet ecsetelném, kérdezem Tőletek:
van-e más is, akinek ilyen gondja van a Dell Mini 1010 HD netbookkal? Ha igen, mit tett az ügyben, s milyen eredménnyel? -
SzaboZE
addikt
-
CsumiRudi
csendes tag
Üdv!
Vettem egy dell 1018-ast linux op. rendszerrel
Le szeretném cserélni win7-re.
Hogyan kell?Előre is kössz.
-
Fireman67
aktív tag
Nem tudja valaki, hogy a Dell 1018-ashoz nincs olyan lehetőség, hogy kocsi töltővel használni? Valami hozzávaló speckó töltő?
-
3DFan
aktív tag
Dell Mini 1012. Szeretném a Win7-et telepíteni a recovery partícióról. Milyen billentyűt kell nyomni indulásnál, hogy előjöjjön az a menü ahol a telepítést elkezdhetem?
-
Fireman67
aktív tag
Rendkívül meg vagyok elégedve az akkuval!
Már az kellemes meglepetés, hogy 4 órát simán kibír egy böngészéssel.
De az sem rossz tulajdonsága, hogy egy hétig sem kapcsolom be esetenként és egy hét után még mindig nem merült az akku 100%-ról semmit.
Az eddigi laptopjaim álló helyben is lassan, de biztosan visszamerültek.
(Mondjuk egyik sem volt zsír új....) -
dox187
csendes tag
Nincs valakinek elado dell mini 9 gepe?
-
Fireman67
aktív tag
Szent Isten! Ember!
Örülök Neked, vége a nyaralásnak, jön a rossz idő. Tessék most már fórumozni.Erről jut eszembe, itt visszaolvasva, nekem nincs ilyen melegedős gondom, de azért a kis kütyüm védelmében, a hétvégén beszerzek egy külső hűtő padot.
Biztos, hogy elrontani nem fogja, minden laptopomhoz vettem, ennek miért ne tenném. -
Fireman67
aktív tag
Kezdek aggódni, hogy csak nekem van minim!
-
Fireman67
aktív tag
Egy újabb kiváló játék, amely hibátlanul megy a minin: DesertHawk.
3D-s, harci helikopteres. -
Fireman67
aktív tag
Helló!
Szerintem azért a néhány kompromisszumért kaptam 1 kompakt méretet.
Azért néhány unalom űző játék megy rajta.
Minden irodai alkalmazást tudok rajta használni.
Olyan kicsi, hogy az eddigi "irigyek" azt sem tudják, hogy laptopot viszek az "autós táskámba". Az már csak hab a tortán, hogy 4 órát melyik nagy testvér akkuja bír ki?
A billentyűzete olyan frankó, hogy mindenki meghökken, mert a méretéhez képest nagyok a gombok. -
i92
tag
Hát akkor hozzászólnék én is!Hibátlan a kicsike!Végre találtam egy olyan gépet amiben örömömet lelem.hibátlan!szeretjük.kislányomnak is marha jó.hosszab autóutakon tolja csak a meséket az agyába.-)....játék?hát az néha hiányzik,de ha nagyon játszani van kedvem einstandot követek el és a fiamtól a boxát lenyúlom.....konkluzió:még 1x megvenném!!!használom már lassan 2 éve.3g modemes,gpses 1010 hd.a filmek?!gyönyörűek...leszarom,h egézmoziznak a kollegák....teljesen jó.
csumma
Gyuri -
Fireman67
aktív tag
Egy kihalt topik!
De visszaolvasva, nem azért kihalt, mert unalmas a téma, vagy nem lenne elég érdeklődő, mintsem azért, mert a téma kimerült.
Én is beszereztem, egy DELL Inspiron mini 1018-at.
1 napja használom, eddig nem ismertem közelebbről a minik világát.
Maga a készülék korlátaival együtt is (Pl. Windows 7 starter) kiválóan megfelel arra, amiért megvettem. Mivel az említett egyszerűsített Op. rendszert nem láttam eleddig, arcul ütött, hogy Pl. a háttérképet nem lehet lecserélni.
Elkezdtem utána járni és örömömre megtaláltam a megoldást!
Innen letöltöttem a Starter Background Changer nevű programot és megoldódott a probléma.
Ingyenes verzió, így bátran tudom ajánlani! -
purple-rain
csendes tag
válasz
SzaboZE #1462 üzenetére
Laikus vagyok, ezt nem tudtam. Kis buta fejemmel, azt hittem, hogy az aksik évről évre könnyebbek, gyorsabbak és tovább bírják....
Köszi az infót!
Akkor azt hiszem marad a kábeles táplálás, mert egy-két évente nincs kedvem sokezerért aksit venni bele.
Apropó, régen hallottam olyat, hogy meg lehet javítani az aksit cellacserével. Vagy ez is csak városi legenda? -
SzaboZE
addikt
válasz
purple-rain #1461 üzenetére
Ne viccelj már, egy mai litium ionos akkunak kb 1-3 év a szavatolt élettartama.
-
purple-rain
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy németből származó Dell Inspiron Mini 910 gépet. Csak kábelről működik, az aksija 0%-os, meg sem próbálja tölteni, a sárga kis led villog az elején.
Létezik ilyen? Nekem kicsit furcsa, hogy egy alig 3 éves gépnek ennyire tönkre tud menni az aksija. Még a régi, 10 éves laptopomnak is bír 5-10 percet.
Hogyan tudnám megnézni, hogy nem-e a töltéssel van baja?
Vagy hogyan tudom tesztelni az aksit?
Köszi! -
Babarnew
tag
Üdv, eladó Dell 910 mini netbook vodas változat ( atom 270, 512, 8 GB, 3G, WLAN, 9" ....) fekete, hibátlan, 2 éves, doboz egyebek, + vadonatúj szamlas 3 cellás akksi ( kb 15 töltés) OLCSÓN . Részletek privatban, köszi B
-
Matah
csendes tag
Jó nyaralást mindenkinek !!!
-
inter89
csendes tag
Hello!
Akinek lenne dell mini laptopja eladó ,hd felbontású,Broadcom HD gyorsítókártyával,min 3 órás akkuval, esetleg hdmi kimenetes és hibátlan darab az írjon rám,vevő lennék rá!Várom az ajánlatokat!Üdv:Milán -
Csak1kaland
csendes tag
válasz
Csak1kaland #1455 üzenetére
megvan!! APN:digi
"net" helyett... -
Csak1kaland
csendes tag
Szia(sztok)!
Segítsetek lécci...
Dell 1010HD/beépített modem
(Digi Move/Telenor mobilinternet)Mit kell állítani, hogy csatlakozzon!?
(Dell Mobile Broadband Manager)Üdv: Roland.
-
ferko21
csendes tag
ÜDV! TELEPÍTSD a DELL SUPPORT CENTERt,és ezzel megtudod nézni többek közt
a HDD,és a CPU hőmérséklettét is!
Innen letölthető - http://support.euro.dell.com/support/downloads/download.aspx?c=hu&cs=hudhs1&l=hu&s=dhs&releaseid=R289543&SystemID=INSPIRON1012&servicetag=&os=WW1&osl=EN&deviceid=26642&devlib=0&typecnt=0&vercnt=1&catid=-1&impid=-1&formatcnt=0&libid=25&typeid=-1&dateid=-1&formatid=-1&source=-1&fileid=431067 -
Matah
csendes tag
válasz
HummeRC #1444 üzenetére
Helló, a mai napot hőmérséklet-szeánsz-ra szántam. A szoba hőmérséklete 25 fok. Op rendzser XP prof. Alaphelyzetben a gép (Dell1012, tehát ugyanolyan, mint a tiétek) hdd-je 40 fokos. Egyébként a proci hőjét milyen programmal lehet mérni, mert a "speedfan" nem méri? Több programmal próbáltam "kínozni" a gépet (zip-be tömörítés, "format factory"-val videótömörítés), de a hdd 42-nél nem ment feljebb. Beszereztem egyet a "ferkó21" által favorizált hűtőből, amely tulajdonképp, olcsó, csendes, ízlésesen kivitelezett, de nagy változást ezzel sem tapasztaltam, 1 fokkal ment lejjebb a hdd hője. Hát ennyi... Szerintem, ha jobban melegszik, ott valami hiba van. Üdv!
-
válasz
SzaboZE #1451 üzenetére
Helyesírásban igazad van, nem figyeltem rendesen.
Egyébként nem kötekedésként ez az aláírásom, csak nagyon untam, hogy egyesek nem elrontják a különbség szót, hanem konkrétan rosszul is tudják (nem csak ezt) és meg is magyarázták rendszeresen, hogy külön értelme van. Persze mikor megkérdezed, hogy mi a szótő és szóeredet, akkor meg pislognak, hogy olyat sem hallotak még...
A felajánlást köszönöm, valószínüleg találkozni fogunk, de most hogy lehült az idő, megint normál tempóban működik stabilan. Legalábbis Asszony elmondása szerint, mert én most nem vagyok a gép közelében.
Természetesen távgyógyítást nem vártam, inkább csak kérdés volt, hogy találkozott-e már más is ilyen jellegű problémával.
Megvárom mi lesz újabb meleg időben, mert így prezentálni sem tudom a hibát, a szerviz meg jóeséllyel széttárja a karját, hisz nem lát működési zavart.
-
válasz
SzaboZE #1449 üzenetére
Úgy látszik nem fogalmaztam érthetően. Nem fogok hozzá/bele tenni semmi eszközt, hogy rendeltetésszerűen használhassam. Erre való a garancia.
Ha az árnyékos szobában képes túlmelegedni és kifagyni desktopon, akkor értelem szerűen nem is lehet kültérre vinni, hogy működjön. Egyáltalán semmit nem lehet vele pár percnél tovább csinálni bekapcsolás után, mert hdd 60fok fölé megy, proci 96fok fölé megy, a billentyűzet süti a kezedet és rövidesen szép keresztben csíkos monitorral kifagy az egész. Mindezt nappal. Éjszaka, mikor kicsit hűvösebb van, akkor nem fagy ki, csak hihetetlenül belassul.
Magától nekünk egyáltalán nem kapcsol ki. Vagy belassul, vagy megfagy.
Kb 1-2 héttel ezelőttig semmi baja nem volt, csak mostanában jelentkezik a probléma, hogy 25-30fok körülre melegedett az idő.
Az ügyfélszolgálat válasza alapján már egész biztos vagyok benne, hogy gari javítás/csere/vagy elállás, ha nem tudnak belőle önállóan működőképeset csinálni. A leírásában egy szó nincs arról, hogy 25fokos szobában, árnyékban, tiszta asztalon, nekem plusz hűtéssel kell ellátnom a készüléket, mert különben túlmelegszik és kifagy, vagy hogy nyáron használhatatlan lenne. -
SzaboZE
addikt
válasz
HummeRC #1448 üzenetére
Bevinni lehet, de nem fognak tudni mit tenni vele. Mivel nincs ventilátor, ezért melegszik. Ez mindaddig nem probléma, amíg túl nem melegszik, ezt kikapcsolás jelzi. Ha ez bekövetkezik, akkor lehet szervizelni. Elhalálozni ettől nem fog, elég bolondbiztos rendszer. Az én fél éves minim is eléggé melegedett, de nem okozott gondot. Esetleg el lehet gondolkozni SSD-n, mivel a hő jelentős részét a HDD termeli.
-
válasz
ferko21 #1447 üzenetére
Na nehogy már hűtőpadot kelljen alátennem, ha rendeltetésszerűen akarom használni.
Egyébként általános probléma lehet a tipussal, mert felhívtam a helyet ahol vásároltuk és nem kérdeztek semmit miután mondtam milyen tipusról lenne szó és mikor vettük. Csak annyit válaszoltak, hogy bevihetem bármelyik dell szervízbe és természetesen megnézik akár most, akár miután elhalálozott, ha esetleg közben megtörténne, mert nem bírja a meleget. Ne aggódjak, van még rá 2,5 év gari.
Hát ennyi. Használjuk ameddig nem tudjuk nélkülözni és le nem mentünk róla mindent, aztán vissza gariba.
-
ferko21
csendes tag
válasz
HummeRC #1446 üzenetére
ÜDV! Én speciel,egy ilyet raktam alá a gépnek.. http://www.pcdiszkont.hu/3500/spire-coolness-notebook-huto-usb-2-0
Nem túl drága,és ilyen melegben kell a segítség a passzív hűtésnek !
De azért,egy hozzáértő szakival megvitatnám a dolgot,mert ez szerintem,nagyon nem jó,hogy ennyire melegszik!!!...... -
Sziasztok. Van páromnak egy 1012HD-je. 2gb, wifi, gps, 3g, hd kártya, a szokásos. Ősz végén kapta és akkor nem is volt baj vele. A probléma most a meleg idő beköszöntével jött elő, hogy nagyon melegszik a gép, az árnyékos lakásban is.
Már használni sem tudja, mert tényleg nagyon melegszik. HDD nem is megy soha 50fok alá bekapcsolva (azt is csak éjszaka), de inkább 62-65 fok desktopon nappal az árnyékban, 26 fok lakás hőmérséklettel. A proci meg bekapcsolás után, mire a win bejön, 91-96 fok körüli. Ennek megfelelően tetűlassú is, gondolom bekapcsolt a thermal throttling. Innen már terheletlenül sem hül le, amíg ki nem kapcsoljuk teljesen.
Tegnap már előadta, hogy egyik pillanatról a másikra, keresztbe apró szines csíkos lett a monitor és belefagyott. Nem reagált semmire, csak a power gomb tartós nyomva tartására. Pár perces újraindítás után meg ment tovább, mintha mi sem történt volna.
Vírus és egyéb elenőrzés megvolt, nem tekeri semmi a gépet, idle ilyen meleg a proci és a hdd is. Egyébként netezésre lenne használva, meg kisebb régi játékok, amik simán mentek rajta a télen. Nincs agyongyötörve, nő a tulaj.
Valakinek ötlet? Gari természetesen még van rá 2,5 év, csak azt nem tudom érdemes-e beadni, vagy fölöslegesen lesz asszony gép nélkül??
-
SzaboZE
addikt
válasz
Ballermann #1440 üzenetére
DELLDiaggal ki tudod tesztelni a memóriát.
-
ferko21
csendes tag
válasz
Ballermann #1440 üzenetére
ÜDV! Memóriaparitási-hiba ! Itt,nézzél utána a dolgoknak .... http://support.microsoft.com/kb/315223/hu
-
Ballermann
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném.
Vidrafon-os 1010-esem van, és ha bedugott DSL kábellel indítom el a gépet, az esetek 90%-ában kék halállal megszakad a bootolás. Nincs hibakód, csak valami memory parity check üzenet, meg hogy most megáll a gép. Ha kihúzom a kábelt, minden esetben rendben bebootol. Driver újratelepítés?Leállításnál sem megy végig a folyamat, a windows-os "leállítás" felirattal óákig is elvan, amíg a ki/bekapcs gombbal le nem állítom.
Van ötletetek?
Köszönettel?
Ballermann -
ferko21
csendes tag
válasz
kolink4 #1438 üzenetére
HELLÓ! Szerintem,a legegyszerűbb,telepítsed újra!
Vagy,ha már fenn volt egy Windows XP egy partíción, és a Windows 7-et másik partícióra raktad, akkor a Windows 7 az indítórekordját a Windows XP lemezére rakta. Ezért nem tudod törölni.
Törölni úgy lehet, hogy:
1.) Valamilyen CD-ről indítható partíció kezelőről, formázod a Windows XP-s partíciót.
2.) Ezután a Windows 7 sem fog tudni elindulni.
3.) A Windows 7 telepítőlemezével helyre tudod állítani a boot rekordot, és el fog indulni.Ha csak az indítási sorrendet akarod átállítani akkor a Startmenüben írjad be "msconfig". A második fülbe ha belemész ott be tudod állítani ezeket.
De nem nagyon vágom ezt a témát,úgy gondolom,legjobb mégis csak,az ÚJRATELEPÍTÉS!!!!!!!!!!! -
kolink4
csendes tag
válasz
ferko21 #1437 üzenetére
Szia!
Most feltettem az összes drivert és remélem jó lesz!Bár most már javult a helyzet mert az ubs 2.0-ás drivert feltettem és utána már pik pakk felismerte az egeret előtte meg jó esetben is 10 másodpercig gondolkodott!
Viszont egy kérdés még!
Először a win xp-t tettem rá,mert csak ezzel tudtam megcsinálni a partíciót mert win 7-el nem tudom megcsinálni,de utána feltettem rá win7-est!
De nem tudom róla letörölni az xp-t.
Nem tudod hogyan tudnám letörölni?Köszi! -
kolink4
csendes tag
válasz
ferko21 #1435 üzenetére
Köszi!
Egyenlőre nagyon bejön a gép,csak nem tudtam, hogy ilyen módon van megoldva a hütés!
Amúgy erős gép!
És már 2gb-ddr3-as a memó,és 320-as a winyo!
Viszont még egy kérdés!
Neked csinál már olyat hogy bekapcsoltad és egyáltalán nem ment sem a billentyűzet,sem pedig az egérpad? -
ferko21
csendes tag
-
ferko21
csendes tag
válasz
kolink4 #1431 üzenetére
ÜDV! Szerintem,nincs a gépnek semmi baja!,csak passzív hűtése van,azért melegszik!!!!!...Drivert meg itt találsz hozzá, - http://support.euro.dell.com/support/downloads/driverslist.aspx?c=hu&cs=hudhs1&l=hu&s=dhs&ServiceTag=&SystemID=INSPIRON10V_1018&os=W732&osl=EN ,szépen,egyenként,töltögesd le és telepítsed.(Jó kis cuccos ,a DELL mini,majd meglátod,csak a kezdet nehéz!)
-
kolink4
csendes tag
Sziasztok!
Vettem 3-rom napja egy Dell Inspiron Mini 1018 netbookot!
Umbutu volt rajta ezzel is hozta a hibát, de Win 7-et tettem rá és azzal is rossz!(legalább is szerintem!)
Hibája hogy szerintem nagyon melegszik a gép!(még a billentyüzet is át melegszik)
Ez vajon normális vagy rossz a gép?Megpróbáltam leszedni e drivereit nem tudom hogyan, vagy honnan lehet mert dvd nem adtak hozzá csak egy címet a delltől,de be sem lehet rá reggelni mert összeomlik és nem enged tovább!
Tehát onnan nem tudtam leszedni!
Tudnátok segíteni, hogy honnan tudnám leszedni a progikat,illetve hogy a melegedés az normális jelenség, vagy rossz a gép?
Köszi! -
Paulo81
aktív tag
up
-
Paulo81
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy dell mini-t venni, nálam a legeslegfontosabb szempont a passzív hűtés. (Nem a zaj miatt, hosszú)
Láttam a youtube-on, ahogy szétszedték, a 1018-asnak passzív hűtése van.
Már csak az lenne a kérdésem, hogy mindegyik típusban így van? Úgy értem, hogy többféle konfigurációban kapható (dd2/3 ram, hdd mérete) szóval mindegyik passzív hűtésű?
Kérem aki biztosan tudja segítsen, holnapig döntenem kéne.
Előre is nagyon köszönöm! -
Kerio
őstag
Tudom, vagyis gondolom, hogy mindent leírtatok a Dell mini 10HD-ról. Viszont most nincs időm végigolvasni, mert itt vagyok a vásárlás előtt. Pár szóban érdekelne, hogy megvegyem-e? Mennyire zajos? 6cellás akku mennyire bírja? Mennyire melegszik? Windows 7 fut-e rajta? Lehet privátban is, hogy ne rondítsuk itt a környezetet.
-
Matah
csendes tag
HUÚ !!!
-
SzaboZE
addikt
Ha esetleg valakit érdekel, megbízható forrásból és tulajdonostól: [Inspiron Mini 1012HD]
-
Polllen
nagyúr
válasz
Digitalboy #1415 üzenetére
De ha tudsz mindent, minek kérdezel?
-
Polllen
nagyúr
válasz
Digitalboy #1413 üzenetére
Ha DDR2-s ram-kat teszel a gépbe, kezelni fogja, de a 800 Mhz-set is csak 533-n, mivel csak egy órajelen futhat mindkettő modul. (azt vedd, amelyik olcsóbb szvsz)
-
Digitalboy
senior tag
Segítséget szeretnék kérni!
Van egy Dell mini 10 laptomom z520-as procival szerelt verzió. 1gb 533mhz ram van benne amit szeretnék bőviteni 2gb-ra. A kérdésem az lenne, hogy 800mhz ramot tehetek e bele vagy azt nem tudja kezelni??? Valakinek tapasztalata? Ötlete?
-
SzaboZE
addikt
Erre sajnos én nem találtam megoldást. Az egyetlen megoldás az volt, hogy telepítéskor az első driver amit felrakok a modem/gps driver, így az első szabad com portra települ. Utólag már nehéz átvadászni másik portra. Esetleg uninstall a modemnek, com portok uninstall és után modem driver fel.
-
ohje2
csendes tag
Segítsetek plz. 1012Hd notim van , gps portját com11 re rakja a win . Mindenhol lehet portot állítani csak pont a gps-nek nem engedi. Hogy állítsam át olyan portra ahol igo is tud vele valamit kezdeni ?!Köszönöm
-
Matah
csendes tag
Tud valaki olyan programról, amellyel mobiltelefonként tudom használni a netbookot a beépített gsm-modemmel, ha van benne simkártya?
-
Attila75
tag
Nos, Vodás driver töröl, Dell feltelepít, legjobb, ha új windows, VAGY Ubuntu Live CD, akkor a driver teljesen kizárva (no persze a CD boothoz kell USB-s CD meghajtó is)
Ha a dell vagy Ubuntu alol nem működik a digis kártya akkor lehet tényleg van már hálózati zár, de ha az USB-vel mindenképpen kell működik a digis kártyának, azt nem tudja zárolni a Vodafone, az egy másik modem......
-
SzaboZE
addikt
Ez egy szabvány copypaste válasz, nincs mit kezdeni vele. Le kell szedni a vodás modem drivert és feltenni a delleset. Mivel nincs hardveres korlátozás, ezért nem követsz el szerződésszegést sem, mivel újratelepítéskor az ember miért ne szedhetné azt le a dell honlapjáról.
-
boczy
csendes tag
válasz
Attila75 #1403 üzenetére
Szóval van egy vodás dell notebook. A gép saját modemjébe dugva egy digis mobilinternetes kártyát a kártyát nem ismeri fel. A digis usb-s stickjével a gép feltelepíti a modemet /az eszközkezelő látja a modemet/, de elindításkor semmit nem érzékel az usb-n.
Innen már leszedtem a drivert:
http://support.dell.com/support/downloads/driverslist.aspx?c=us&cs=19&l=en&s=dhs&ServiceTag=&SystemID=INSPIRON1010&os=WW1&osl=en&catid=&impidA voda amúgy ezt a választ írta:
"Tájékoztatjuk, a Vodafone Magyarország zrt-nél forgalmazott készülékek hálózati zárral vannak ellátva, így azok kizárólag az általunk kibocsátott SIM-kártyával használhatóak.
Ezúton szeretnénk tájékoztatni továbbá arról, hogy a készülék hálózati zár feloldásáról az Általános Szerződési Feltételek Díjszabásának 2.4-es pontja rendelkezik.
2.4. „Készülék hálózati korlátozásának feloldása:Ha az Előfizető készüléke hálózati korlátozásának feloldását kéri, a feloldás csak az Előfizető által aláírt „Nyilatkozat akciós készülékvásárláshoz” (Hűségnyilatkozat) nyomtatványban vállalt feltételes kedvezmények időarányos visszafizetése után lehetséges. Ha az Előfizető az általa az előfizetői szerződés fenntartására vállalt időszak (hűségidőszak) alatt kéri készüléke hálózati korlátozásának feloldását, akkor a feltételes kedvezmények Hűségnyilatkozatban részletezettek szerinti díjak visszafizetésén felül a hálózati korlátozás feloldásának díját is megfizeti. Ha az Előfizető az általa vállalt hűségidőszak leteltét követően kéri készüléke hálózati korlátozásának feloldását, akkor csak a hálózati korlátozás feloldásának díját szükséges megfizetnie.
A hálózati korlátozás feloldásának díja: 9375 Ft.
A készülék hálózati korlátozásának feloldását az ügyfélszolgálati irodákban lehet kérni. A készülék hálózati korlátozásának feloldását az Előfizető hajtja végre, miután a hálózati korlátozás feloldásához szükséges kódot a Szolgáltató postai úton – levélben – eljutatta részére. A Szolgáltató vállalja, hogy a hálózati korlátozás feloldásához szükséges kódot tartalmazó levelet az "A" fejezet 2. pontja és a "B" fejezet 2. pontja szerint befizetett díjaknak a Szolgáltató könyvelési rendszerében történő rögzítésétől számított 5 munkanapon belül postára adja, az Előfizető a kód ismeretében végezheti el a kikódolást. Kivételt képez ez alól a Connect Card és a CSI 400 Desktop GSM: Connect Card esetén a készülék hálózati korlátozásának feloldását a Vodafone hajtja végre, míg a CSI 400 Desktop GSM esetén a gyártó, mindkét esetben 30 munkanapos határidőn belül.”
-
Attila75
tag
Nem tudom, jól értettem-e a dolgot. Van egy XP-s noti, és a benne lévő modem elvileg "vodás" /szerintem nem/, és egy másik USB-s modemet dugtál rá és az se működik....
Telepítsd újra a gépet és rakd fel a dell drivereket.. Nekem így Vodás noti teljesen jól működik bármilyen szolgáltatói kártyával...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- Kedvező ár! Lenovo Thinkpad E580 laptop (15,6FHD/I5-G7/8GB/128SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Lenovo X1 Yoga laptop-tablet (14FHD/I7-G7/16GB/256SSD) + ceruza
- Kedvező ár! Lenovo T570 laptop (15,6FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Dell Inspiron 15 laptop (15,6FHD/I5-G8/16GB/256SSD/Radeon520/Magyar/Win11)
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest