Hirdetés
- iPad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Videós, mozgóképes topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Burki
aktív tag
Sziasztok,
Netezos, filmezos gepnek erdemes penzt aldozni egy Optiplex 780 SF-re? Annyi a problema vele, hogy gyarilag BIOS-ban le van tiltva az integralt videokartya, es nincs benne dedikalt videokari, szoval erre meg aldozni kellene.
Erdemes vele foglalkozni, vagy mar nem eri meg a raforditott penzt?
Elore is koszonom a segitseget!
Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
-
-
Nekem így már túlságosan is jó.
De persze ha majd találok jó árban,akkor szerzek egyet,csak most nem verném magam költségbe,esküvőm lesz jövő hónapba,meg eladtam a 2 nem éppen fasza motoromat,és venni kéne helyettük egy fas*át...Nem értem mi bajod a kis E7500-ammal,másfelé nem igazán hallottam rá panaszt.
-
Ezzel az SSD-vel hasít nagyon a gép,nem gondolkodik,nem fagy.
Még jó hogy ezt próbáltam meg előbb,igaz a rendszer telepítéssel volt egy kis nyűg,de megérte a kínlódást.
Procit nem fogok mostanába venni,mert ez a kis E7500 is bőven kiszolgál.Utólag bocsi a sok hétvégi beirkálásért,de bepánikoltam egy cseppet.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
-
-
-
-
őstag
válasz perge666 #678 üzenetére
E8400-nél gyengébb procival gépet venni már szinte bűn!
Dobj bele egy E8500-öt, ha malacod van, akkor talán még E8600-ot is találsz és akkor még pár évig eldöcög. Q9550-el viszont egész faintos lenne!
Q9550-öt, vagyis azzal megegyező xeon procikkal még egész jó konfigokat lehet csinálni olcsón, főképp ha fel van húzva a proci 3,4-re.izé
-
Pedig az E7500-at ajánlották,mondván hogy netezésre tökéletes lesz,na mind1.
Azt hiszem pont Q9550 a plafon a lapba,de a cserét egyelőre hanyagolom.
Egyébként 15 óra óta nyüstölöm a gépet,és eléggé megtáltosodott!
Használtam már gyorsabb gépet is,de ha így maradna már mondhatni jó lenne.
Bekapcsolásnál volt lassúcska néhány percig,de azóta jó.Hátha elég lesz csak az SSD csere is.
-
őstag
válasz perge666 #676 üzenetére
Hát egy E7500 és egy E8500 között azért van "némi" különbség! Néhány ügyfelemnél cseréltem dell optiplex gépekben így és pozitív visszajelzések jöttek!
A Q8200-nak semmi értelme (kevés cache, kis fsb..). Legalább egy Q9550 az, amire már érdemes ha 4 magost!
Sajnos már netezésnél is simán lehet gyenge pont az E7500.izé
-
Értem.
Netezésre, filmezésre használom a gépet, ezért CPU csere nem lenne felesleges?
4 magosat is tudok bele venni, de úgysem használnám ki.
Múlthéten tudtam volna venni 6K-ért egy Q8200-at, de mondom minek?SSD-t veszek bele, és ha akkor sem hozza az elvártat akkor intézek egy procit is.
Teszteket futtattam, múlthéten végig azzal töltöttem a szabadidőmet.
Egy trójai vírust találtam is, HDD rendben van......A "grafikus csicsát" szinte mindent kikapcsoltam, levettem, tiszta fapados lett, de ugyanolyan lassú volt mint mikor minden be van kapcsolva....
-
őstag
válasz perge666 #674 üzenetére
A gép gyenge pontjai a proci és a HDD.
Szoftveres oldalról erősen ajánlom lefuttani:
ccleaner
aztán egy merevlemez töredezettség mentesítő, pl. auslogic disk defrag (ingyenes)
illetve nézd át a beállításokat, pl. a hibernálás legyen kikapcsolva, a rendszer visszaállítás is és minél kevesebb a windowsban a grafikus csicsa, az is számíthat.
Ezen felül nézd át vírusokra és spyware-re, azok is lassíthatnak. Előbbihez pl. nod32, utóbbihoz malwarebytes.
Prociból már 4-5 körül tudsz itt a hardveraprón lőni bele egy E8500-öt. Vagy ha támogatja a gép, akkor valami négymagost drágábban. Lehetőleg minimum egy Q9550-et.izé
-
Üdv.
Van egy Dell XPS 420 PC-m,ezek vannak benne :- 6GB DDR2 800MHz-en futó ramok
- 1GB Radeon HD5770 VGA
- Intel E7500 CPU
- 1TB HDD
- Gyári tápegység,alaplap.....Az a problémám hogy lassúnak érzem a gépet.
Próbálkoztam másik processzorral,raktam bele más ramokat,ezeket összepárosítottam,de nem történt javulás.
VGA-t is teszteltem hátha az fogja vissza a gépet,de nem.Mostmár csak a HDD jöhet számításba,HDSentinel szerint 100/100-as,de múlthéten mielőtt újratelepítettem 100/99-et írt a gép,és 1 szektorhibát írt,de azóta semmi hiba elvileg./ezt nem értem/
Szerintetek ha vennék bele egy SSD-t megoldaná a problémámat,vagy keressem máshol a hibát?
Arra is gondoltam már hogy nem 64bites WIN7-et kellene rátelepíteni hanem 32-est.
Ha SSD-vel sem fog javulni,akkor feleslegesen nem költenék rá.
Bár 2-3 éve volt egy ennél is gyengébb gépem és SSD-vel szárnyra kapott!
-
Ti Bo
aktív tag
A választ megkaptam magam. Az alaplap kompatibilis méret ügyileg (kisebb, volt az MT alaplapja, de ennyi a difi, az össze rögzítési pont és a hátlap csatalkozók is stimmelnek). A hűtő más (az alaplapra rögzített konzol magassága), de átszereltem. Egyedül az előlapi panel csatlakozó nem stimmel, így dugába dőlt a tervem... Az 1 kihagyott tű helye máshol van a csatiban... De szerencsére találtam végre egy Geforce 210-et amit gond nélkül hajt a kis fekvő MT házam tápja.
https://www.meska.hu/shop/GeekLabs
-
Ti Bo
aktív tag
Sziasztok
Lassan két éve nyüstölök egy Dell Optiplex 755 DT-t. Valami gyengébb vga-t akartam bele, de amit próbáltam mind sok volt a tápnak, szétesett a kép. Most hoztam a munkahelyemről egy 640 MT-t és lenne két kérdésem:
-maga az alaplap kompatibilis e, ugyanaz a méret?
-az MT házba rakható ATX tápegység, vagy más szabvány ez is?Pusztán azért érdeklődöm, mert átraknám a komplett DT konfigom az MT házba. Köszi előre is!
https://www.meska.hu/shop/GeekLabs
-
_seth_
veterán
A GT220-nak annyi hibája volt, hogy dvi-vga-hdmi csatlakozói voltak, vga minősége gyenge, hdmi nincs a monitoron, így maradt a dvi ami viszont pont a wifi antenna csatlakozója fölött volt és zavarta az antenna elhelyezését. Egy Sapphire HD5670 Ultimate 1GB DDR5 passzív hűtéses vga került a gépbe végül, ezen van DP port, így azzal van összekötve a monitorral, a wifi antenna is elfér gond nélkül. 2-2,5x gyorsabb kártya mint a GT220 512MB DDR2, de úgy tűnik nem okoz gondot a gépnek.
A pc+monitor netezés közben 80W körül fogyaszt, 3D mark közben pedig 140W körül van a plafon. Ha azt nézem, hogy 4 magos i7 3,4-3,8 GHz-en, 2 hdd, 1 ssd, 1 odd és egy 23"-os monitor + monitorra csatlakoztatott hangszóró (dell soundbar), szerintem elfogadható.[ Szerkesztve ]
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
EVGA GT 220 512MB DDR2 gond nélkül üzemel
Köszi a helpetIntel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
-
_seth_
veterán
Szuper lenne! Az egyik ph tag délután hoz egy szatyor gyengébb pcie kártyát, kipróbálom, hogy melyikkel mit tud a gép
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
DELL OptiPlex 790 i7 2600 gépbe milyen vga kártya az ami még gond nélkül üzemel?
Tápegysége 265W-os mindössze, a PCI-E pedig valahol azt olvastam, hogy 35W teljesítményt enged csak.
A prociban Intel HD 2000 van, nincs szükségem óriási 3D-s teljesítményre, de jó lenne az integrált másfélszeresét elérni.
A DELL ajánlása az AMD 6540-es kártya. Ez mit tudhat?
Érdemes próbálkozni esetleg egy nV GT220 512MB DDR2 kártyával?Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
vlcsko82
senior tag
Hy all Olyan kérdésem lenne most veszek egy Dell Optiplex 380 SFF gépet sima VGA kábelen menne a FullHD vagy inkább vegyek egy VGA-t bele egyből?
"...és isten mondá a 8-ik napon: -Oké Murphy, te győztél!"
-
őstag
válasz Mexildos #656 üzenetére
Az optiplex 7010-ben Q77-es chipset van és általában ivy bridge, azaz 3000-es szériás core i procikkal szállították anno.
A Q77-es lapok anno 32GB ramot támogattak, de előfordulhat, hogy a dell bios miatt csak 16-ot. Sajnos a dell gépek elég finnyásak tudnak lenni a ramokra.
Ha van újabb bios, azt erősen ajánlott felfrissíteni, mert sokat segíthet!izé
-
Mexildos
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy van egy Dell Optiplex M7010 MT-s gépem. Igazából ős öreg de irodai használatra még kiváló. Kérdés az lenne hogy lehet-e a ramot 32gb-ig bővíteni vagy nem érdemes próbálkozni mert anomáliák léphetnek fel? A hivatalos Dell specko alapján max 16gb megy csak bele de ezek az iratok akkor készültek mikor még a 8gb-os modulok csak tervezőasztalon léteztek.
Próbáltuk 8gb-os rammal is el is indult de vélhetőleg ram hiba miatt fagyhatott illetve indulásnál volt szokatlan boothiba. Ez azért van mert a chipshet nem kezelné le vagy nem érdemes próbálkozni a gyári értéknél nagyobb rammal? Én úgy emlékeztem hogy a chipsetek 32gb-ot kezeltek.
Aki jártas ebben kérem segítsen hogy reális választ kaphassak.
[ Szerkesztve ]
-
SzaboZE
addikt
válasz Zolifarkas #654 üzenetére
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
Zolifarkas
tag
Megoldódott a probléma ! A hibán gondolkoztam amikor megakadt a szemem a Dell gép eredeti sata adatkábelén és mint a villám hasított belém a gondolat; a kábel ! Mindig csak rádugtam a merevlemezekre ugyanazt a kábelt amit a gépben találtam. Eszembe jutott az IDE 40-80 eres kábel problémája, és máris nyúltam az új sata adatkábelért a fiókba, csere után azonnal bootolt a rendszer pedig másik gépben lett felhúzva az oprendszer de simán elindult és telepíteni akarta a Delles meghajtókat, amit persze most még nem hagytam mert amelyik gépben véglegesítem a merevlemezt azzal telepítem az oprendszert is.
Köszönöm az eddigi segítséget.Üdv; Zoli
-
SzaboZE
addikt
válasz Zolifarkas #651 üzenetére
És a merevlemez tuti jó?
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
Zolifarkas
tag
Frissítettem a biost de még nem oldódott meg a probléma. A régi satás vinyót látja tudom használni az 500GB-ost meg nem látja, telepítő is azt írja ki, hogy nincs merevlemez a gépben.
Üdv; Zoli[ Szerkesztve ]
-
SzaboZE
addikt
válasz Zolifarkas #648 üzenetére
Semmit, simán kéne mennie. Esetleg nézd meg, hogy a legutolsó BIOS van-e rajta.
-
Zolifarkas
tag
Hali.
Dell Optiplex 745-ös gépemmel van ismét probléma volt benne egy régebbi 40GB-os sata vinyó amit kicseréltem egy 500GB-os satásra de nem hajlandó a gép felismerni. A biosban mit kéne átállítanom ahhoz, hogy felismerje?
Üdv; Zoli
-
8th
addikt
válasz lililááá #645 üzenetére
Használt Core i5-2400 24-25k az aprón. Egy 5-6k-ért simán el tudod adni a tiédet így durván egy húszasból válthatsz négymagos i5-re. Az nem rossz.
"Látod, Európa? Hát ide vezetett a jóság. Mindent megengedő liberális kórság!" További terrortámadásoktól mentes békés karácsonyt Európa!
-
lililááá
tag
Sziasztok szeretnék nagyobb procit tenni gépembe dell optiplex 790 most jelenleg intel g620 2600MHz van benne ezsajnos vékonyka a progihoz amit futtatok rajta folyamatosan 90-95% pörög.
-
Zolifarkas
tag
Szívesen. Akkor azokat ne is rakd be, csak azokkal érdemes próbálkozni amelyikkel stabilan elindul a gép.
Én minden memória modulon amelyik elindul a gépben lefuttatom a Memteszt86 nevű programot és csak ha többszöri / 3-5 / tesztelés után veszem használatba. Ez vonatkozik az újonnan vásárolt és a használtan beszerzett ramokra egyaránt -
Imi1981
veterán
válasz Zolifarkas #641 üzenetére
Köszönöm a részletes tájékoztatást !
Ma már nem de holnap kisérletezgetek kicsit . Még van kettő 1gb kingston ramom (azt hiszem 800 mhz) is de azokat nem szereti a dell mert csak valami zúgást csinál bekapcsoláskor de nem indul el a gép . -
Zolifarkas
tag
Nekem Optiplex 745 gépem van amiben Hynix DDR2 667Mhz 4x512MB-os modulok vannak, és épp a minap ezeket kivettem és beletettem egy Kingmax DDR2 800Mhz 2GB-os modult és probléma nélkül működött vele.
Korábban a Nanya DDR2 800Mhz 2x1GB-os modulokkal nem volt hajlandó elindulni szóval való igaz, hogy a Dell gépek finnyásak a memória milyenségére. Talán a legszerencsésebb megoldás lenne ha kilehetne próbálni a modulokat vásárlás előtt. -
Zolifarkas
tag
Szia.
Ha belépsz az alaplapi biosba ott kiírja a slotokban lévő memóriák adataival együtt a single vagy dual üzemmódot is. Ha kétféle Mhz-en üzemelő ramokat teszel be akkor az alacsonyabb Mhz-es modul sebességével fog menni akár dualban is. Ilyenkor még nem túl lassabb a rendszer mint mondjuk ha a magasabb órajelen járna / 400-333 Mhz a DDR2-nél valójában 800-667Mhz /, de ha single módban fut akkor már jelentősebb a lassulás. Persze még ez sem tragikus de az Aida64 memória sebesség tesztnél erőteljesen látszik a különbség. Ha van kedved kísérletezni mérjél egy memória sebesség tesztet a gépen így ahogy van, asztán vedd ki a modulokat és rakd be a 2GB-ost, és az 1GB-ost amelyik 400Mhz / 800Mhz /-en mennek abba a két slotba amelyik dualban üzemel / általában dimm 1-3, 2-4 / és mérd újra a sebességet, így láthatod a különbséget. Persze sok esetben a több memória növeli a futtatott alkalmazások sebességét.
-
8th
addikt
válasz Zolifarkas #638 üzenetére
Ez a pdf nekem is megvan de semmit sem ér. Mint már írtam nem találok olyan samsung ramot ami a gépemben van. Én meg ismeretlen memóriákból nem akarok vásárolni mert vagy megy benne vagy nem. Ezért is kértem, hogy aki szintén 780-ast használ nézze már meg milyen ramok vannak a gépében.
Azért az tényleg vicc, hogy egy ekkora gyártó mint a Dell nem ad meg hivatalos memóriatámogatási listát.
[ Szerkesztve ]
"Látod, Európa? Hát ide vezetett a jóság. Mindent megengedő liberális kórság!" További terrortámadásoktól mentes békés karácsonyt Európa!
-
Imi1981
veterán
válasz Zolifarkas #638 üzenetére
Ez a téma engem is érdekelne mert hülye vagyok hozzá . Honnan tudom hogy együtt dolgoznak e a ramok?Az én gépembe négy különböző márkájú ddr2 ram van és ilyen kiosztásban : 1db 2gb-os és 3db 1gb-os . Az aida64 szerint kettő 400 MHZ(a 2gb-os meg egy 1 gb-os ) kettő pedig 333 MHZ . Ez így gondolom nagyon nem jó összeállítás ? Érdemes lenne lecserélnem őket 800 MHZ-ra ? Mivel lenne jobb? Észre vennék én valamit belőle?: Ősszesen 8gb-ot lehet belepakolni és ddr2 ramokat .
[ Szerkesztve ]
-
Zolifarkas
tag
Szia.
Itt találsz néhány infót a gépről;[link]
A lista szerint DDR3 1066Mhz-es modulokat támogat. Ilyeneket kellene a meglévők mellé venni, de a legbiztosabb ha kiveszed a most benne lévő modulokat és felírod a neveken kívül a teljes típus azonosítókat.
Szerintem ennek alapján kéne beszerezni a további modulokat vagy a meglévőket eladni és helyette megvenni a 8GB memóriát tetszőleges méretekben lehetőleg kitekben, hogy biztosan együtt működjenek.Üdv; Zoli
-
8th
addikt
Üdv. Az Optiplex 780 asztali gépekhez sehol sem találok memória támogatási listát. Én vagyok ennyire láma vagy a gyártó feledkezett meg erről? Egy 780 SFF-ben szeretnék bővíteni az elérhető maximum 8GB-ra de lövésem sincs milyen ramokkal kompatibilis a gép. Ami most benne van samu abból nem találok sehol eladót.
Ha van még itt valaki aki szintén Opti. 780-at (lehetőleg SFF-t) használ ránézne, hogy pontosan milyen memóriával fut a gépe, hogy kibővíthessem a keresést. Köszi"Látod, Európa? Hát ide vezetett a jóság. Mindent megengedő liberális kórság!" További terrortámadásoktól mentes békés karácsonyt Európa!
-
Zolifarkas
tag
Nekem Optiplex 745 gépem van és most kicsit megforgattam az alkatrészeket mert egy Asus alaplapot vettem, amit egy másik házba építve a Dell gépből áttettem bele a Pentium D 925-ös procimat és a Dell kapott egy Pentium D 820-ast ami így visszalépés a Dellnek. Tervbe van véve egy E6700-as mivel ez a legnagyobb processzor amit a Delles alaplapom támogat.
-
Imi1981
veterán
válasz Zolifarkas #634 üzenetére
Te milyen procit raktál bele? Én majd azt amit írtál Q9650-est fogom de majd később.Először egy ssd-t akarok bele ,kíváncsi vagyok mennyit dob rajta .Utána valamikor egy jobb videó kártyát és utoljára a procit.
-
somasz
addikt
Sziasztok!
Össze vannak foglalva valahol a dell asztali gépek? Leginkább a precision workstation típusszámok érdekelnének, mi, merre, hogyan változott az évek során. Vagy hogy van a nevezéktan? Laptopoknál ismerem csak ki magam... Röpke guglizással nem nagyon jutottam előrébb, de még egyszer beleugrok.
[ Szerkesztve ]
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
Imi1981
veterán
válasz Zolifarkas #631 üzenetére
Kösz megnézem őket. Amúgy csak fejleszteni szeretném szép lassan ,hogy jobb procit ,jobb videokártyát és ssd-t szeretnék belerakni.
-
Zolifarkas
tag
Szia.
Ezen a linken;[link] találod az alaplapod által támogatott processzorok listáját amiből lehet válogatni.
Szerintem ez függ a többi hardver elemtől továbbá attól is, hogy mire akarod használni a gépet.
Ebben a listában találsz Q9650-est is a maga 12MB L2-es gyorsítótáras memóriájával talán az egyik legerősebb proci. Persze ez újonnan 44 használtan 10-15 között mennek ahogy láttam.Üdv; Zoli
-
Imi1981
veterán
Sziasztok megint!
A Dell ootiplex gépembe ha később akarok erősebb procit (jelenleg Intel Core 2 Duo E8400 2x3GHZ van benne) az lehetséges? És ha igen akkor milyet keressek? Legjobb lenne ha konkrét típust írnátok mert annyira nem vágom a témát. Kösz előre is ! -
Zolifarkas
tag
Erre nem is gondoltam csak bementem az üzletbe és kértem egy alaplapi elemet otthon meg kicseréltem, de ha jobban belegondolok akkor tudhatnám, hogy amikor kikapcsolom a gépet az alaplapi led / már amelyiken van / nem véletlenül világít hanem azért, hogy jelezze az alaplapon lévő / sejtésem szerint 5V / feszültséget, ami tehermentesíti az elemet. Teljesen igazad van.
Üdv; Zoli
-
SzaboZE
addikt
válasz Zolifarkas #625 üzenetére
Jól teszed, a villámkárt így megelőzheted. Az alaplapi elem nem tölthető, simia lithiumos gombelem, de gondolom akkor ezt tudod, hiszen most cserélted
-
Zolifarkas
tag
Szia.
Köszönöm az információt.
Én mindig lekapcsolom a hosszabbító kapcsolóval mert így biztonságosabbnak érzem. Volt rá példa, hogy nagy villámlásokra ébredtünk és ilyenkor a hűtőn kívül mindent áramtalanítunk, lehetőség szerint még az aljzatból is kihúzunk amit csak lehet. Azt hittem az alaplapi elemet akkor tölti amikor használom a gépet és amíg nem addig ellátja energiával a bios chipet. Általában 2-3 évente veszek elemet a gépbe függetlenül attól, hogy elfelejti-e a bios beállításokat vagy sem. Éppen két napja raktam bele újat.Üdv; Zoli
-
SzaboZE
addikt
válasz Zolifarkas #607 üzenetére
Ha lekapcsolgatod a 220-at a gép alatt, akkor a cmos elemed le fog merülni előbb-utóbb. Nem tétel, csak szólok, hogy számíts rá.
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
Mégsem írta a 420wattos tápot ezt visszaszívom .Másik hirdető volt .
Éjjelre kikaocsolom hosszabítóval csak nappal mikor nem használom akkor hibernálom . Hát köszönök minden segítséget ! Még majd a bios frissítésel megpróbálkozok valamikor de most egyenlőre használom és kész .
[ Szerkesztve ]
-
Zolifarkas
tag
Persze nem okoz szerintem gondot, de ha nem fontos, hogy bekapcsolva maradjon / készenléti állapot, hibernálás / akkor ki is kapcsolhatod a hosszabbító kapcsolójával és akkor tuti nem fog felpörgéseket produkálni hacsak nincs szünetmentes tápegység csatlakoztatva. Ha mégis akkor csak a táp által tárolt feszültség elengedésével lehetséges de ez csak találgatás nem tudok róla, hogy létezhet-e ilyen.
-
Imi1981
veterán
válasz Zolifarkas #619 üzenetére
Most megnéztem a logót induláskor és ott írja ,hogy optiplex 755 series és bios revision a15 .De béna vagyok hogy ezt eddig nem vettem észre . Persze akkor az eladó is több rossz adatot adott meg pl :745-öt írt ,azt írta minden hibátlan pedig a dvd olvasó csak cd-t olvas és 420wattos tápot írt és most néztem hogy csak 305 watt! Már bánom hogy pozitív értékelést adtam neki . Mondjuk annak örülök hogy 745 helyett 755 mert elvileg jobb .Amúgy 1rammal is bekapcsolt !Azt viszont még nem írtam hogy éjjelre hibernáltam és úgy nem kapcsolt be pedig másfél óráig figyeltem! Lehet így használom inkább ha ez nem gáz ?
[ Szerkesztve ]
-
Zolifarkas
tag
Igen a kép alapján nem 745-ös az biztos ha 755-ös akkor rendben van a processzor támogatott.
Itt a lista; [link]
és itt találsz további infókat a gépről; [link]
Egyébként a bejelentkező képernyőn a dell logó is kiír adatokat, persze csak akkor ha az alaplapi biosban a logó megjelenése nincs letiltva. Kíváncsi vagyok az eredményekre. -
Imi1981
veterán
válasz Zolifarkas #615 üzenetére
Na most kezdődik a tesztüzem! Csak az 1x 2gb-os ramot hagytam az 1-es foglalatban .Most kikapcsolom 1órára azt kiderül ,hogy bekapcsolgat e . viszont van egy új infó mégpedig valószinüleg nem 745 hanem 755 alaplap van benne ,ezt a neten nézett és összehasonlított képek alapján állapítottuk meg munkatársammal(ő jobban is ért az ilyenekhez).A sata csatlakozók (és más csatlakozók is) számából és elhelyezéséből látszik hogy tuti nem 745 hanem 755 .
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz Zolifarkas #613 üzenetére
A kevesebb ramot kipróbálom holnap (lehetőleg egyformákat rakok két kingston 1gb 800mhz) de a procicsere az kilőve mert nincs lehetőségem rá .Táp mondjuk van a régi gépembe de azt se tudom mekkora,majd megnézem. Köszönöm a tippeket holnap ki is próbálom.
-
Zolifarkas
tag
Igen ezt a felpörgési problémát olvastam, ha van rá lehetőség ki kéne próbálni kevesebb rammal amik képesek egymással dualban működni, én még megpróbálnék egy olyan processzort beletenni amit biztosan támogat az alaplap és ha akkor is fennállnak a felpörgések akkor vagy táp vagy alaplap hibára gyanakodnék. Kíváncsi lennék rá a mostani processzort hogy vették rá a működésre.
-
Imi1981
veterán
válasz Zolifarkas #611 üzenetére
A rendszer tökéletesen működik .Csak az a probléma van hogy kikapcsolt állapotba belkapcsol 5 másodpercre(nem kapcsol be rendesen csak felpörög a ventillátos és világítanak a ledek 5 másodpercig . ) .
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz Zolifarkas #609 üzenetére
-
Zolifarkas
tag
Szerintem a többféle memória talán nem okozhat ilyen problémát max nem megy dual channel-ben / sebesség veszteség / és a legalacsonyabb mhz-es memória sebességén futtatja a modulokat ami szintén nem szerencsés választás. Ettől függetlenül még mindig nem értem, hogy futtatja az E8400-at az alaplap hacsak nem egy 1066mhz-es ritka darab van benne de még nem találkoztam ilyennel. Az Intel Q965 cpu támogatása;[link]
-
Imi1981
veterán
válasz Zolifarkas #607 üzenetére
Biztos hogy nem hibernál hanem kikapcsolom (win 7 ) .
Bemásolom ide az eladó által leírt adatokat(eladó nevét akarom ide írni ) :
DELL 745 E8400 Számítógép, 4Gb RAM, 320GB hdd-val eladó
Jellemzői:
PROCESSZOR (CPU):Intel Core 2 Duo E8400(6M Cache, 3.00 GHz, 1333 MHz FSB)
PROCESSZOR SEBESSÉG:2 x 3000 MHz
MEMÓRIA TULAJDONSÁGAI:4Gb DDR2 PC memória (DIMM RAM)
MEREVLEMEZ (HDD):320GB SATA HDD (100/100 Sentinel)
OPTIKAI MEGHAJTÓ (ODD):SATA DVD olvasó (normál, fekete)
ALAPLAPell Optiplex 745 TALAPLAPI
CHIPSET:Intel Q965ALAPLAPI
VIDEO VEZÉRLŐ:Intel GMA 3000
ALAPLAPI HANGVEZÉRLŐ:ADI 1983 HD (2 csatornás)
ALAPLAPI HÁLÓZATI VEZÉRLŐroadcom 5754 Gigabites sebesség
PCIE X16 FOGLALAT:1 db
PCIE X1 FOGLALAT:1 db
PCI FOGLALAT:2 db
SATA CSATLAKOZÓ:4 db
D-SUB (15-PIN) KIMENET:1 db
USB 2.0 PORT:8 db (6 hátlapi)
3.5 MM-ES JACK CSATLAKOZÓ:2 db + 2 előlapon
PÁRHUZAMOS (LPT) PORT:1 db
ALAPLAPI PÁRHUZAMOS (LPT) PORT:1 db
SOROS (RS232) PORT:1 db
ALAPLAPI SOROS (RS232) PORT:1 db
SZÁMÍTÓGÉP HÁZ:Álló (414x185x439), fekete-ezüst
MÉRETEK:414x185x439 mm
SÚLY:12 kgAnnyit változtattam rajta hogy raktam bele egy videókártyát (nvidia geeforce gt220) és kicseréltem két 512-es ramot két 1gb-ra és így 5 gb ram van benne .A ramok valószínüleg nem egyforma mhz-ek és három különböző márka ( 2db 1gb kingston 800mhz ,1db 1gb samsung és egy 2gb -os aminek nem emlékszem a márkájára . Nagyon remélem nem táphiba . Na mindegy addig úgy használom hogy kikapcsolós hosszabítóval azt majd van egy számítógép szerelő munkatársam majd elviszem neki hogy nézze meg .
Amúgy a dvd olvasó is csak cd-t olvas sajnos . Igaz csak 19-ért vettem ennyiért talán megérte ha mégsem táphibás mert amúgy jól működik és az ősrégi gépemnél sokkal gyorsabb .[ Szerkesztve ]
-
Zolifarkas
tag
Szia.
Nekem Dell Optiplex 745 gépem van de ilyesmit nem tapasztaltam . Nem lehetséges, hogy a kikapcsoláskor valójában csak hibernált állapotba kerül és időközönként ebből próbál felébredni? Szóba jöhetne még táphiba is . Egyébként a gép kikapcsolása után én mindig kikapcsolom a hosszabbítót is, így áramtalanítva a gépet, semmilyen kárt nem okoz. Villám elleni védelemhez pedig kihúzom a monitor és a táp kábelét a hosszabbítóból bár túlfeszültség védelemmel van ellátva, biztos ami biztos alapon. Az E 8400 a processzort jelenti? Úgy tudtam ezek a gépek nem kezelik az 1333Mhz-es procikat az E6700 a plafon.
Üdv; Zoli
-
Imi1981
veterán
Egyszerű azt frissíteni? Nem szeretném tönkre vágni a gépet hisz most vettem . Nekem ez a gép a régi után csúcs gyors (pedig tudom hogy nagyon messze van a mai csúcs gépektől)!
Ha minden este lekapcsolom a hosszabbítót amibe be van dugva az nem teszt kárt a tápban hosszú távon? Van olyan ismerősöm aki nagyon vágja a gépeket csak több várossal odébb lakik de egyszer majd elviszem hozzá ezt megcsinálni.
Vagy neki merjek állni éna biosfrissítésnek? -
Imi1981
veterán
válasz Zolifarkas #601 üzenetére
A kikapocsolt állapotból időközönként felpörög és a ledek is kigyulladnak "funkció" megmaradt.Most jobban megnéztem kb csak 5 másodpercig tart ez mindig viszont sűrűn csinálja vagy 15-20 percenként .Nálatok is van ez? Erre nem tudok rájönni miért van és így megoldani sem tudom. Ha van tippetek ne tartsátok magatokban! Nagyon idegesítő mikor éjjel felébredek rá.
Biosban nincs bekapcsolva semmilyen automata bekapcsolás (tálaltam ilyen funkciót de ki volt kapcsolva).[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest