Hirdetés
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Fireman67
aktív tag
Had idézzek egy műemlék felügyelő kollégát a múltból:
"Egy műemléken (templomon) semmilyen anyagot nem szeretnék meglátni, ami legalább 100 évet nem bizonyított!" (lásd: szilikonok, nikecelek, műanyagok....stb.)
Ugye, nem kell lefordítanom senkinek, hogy ezt miért és mire mondta?
Őseink nem voltak hülyék, tudták, hogy hova és miből kell építeni.
A "modern tervgazdálkodás" (számítógép mérnökök és korrupt városgazdászok) elfelejtették már, hogy hova és miből.
Szilárdság? Dobj le egy Hb 38 - as téglát és egy sárga, igazi agyagból készült vályogtéglát a második emeletről. Én tudom melyik fog szétmenni jobban. Kipróbáltam.
Sőt, láttam kitelelni a szabadban vályogot és szilikátot, az idő vas foga, lehet hogy hihetetlen, de a szilikáton jobban meglátszott.
Az Y- tonggal nem is merném költségben egy napon említeni, de a többi építő anyagnak is csak a töredékéért vetik ki darabját. Az való igaz, hogy pl. egy drótháló (nem rabic, műanyag) bevonat kell a vakoló anyag alá, ha igazán nem szeretnél a Te életedben többet tatarozni. A többi falazó anyag vakolata 20 - 30 évet bír.
A vályognak nem kell műanyag tipli ahhoz, hogy felfogasd az előszobafalat, csak natúr facsavart hajtsd be. Ez egy Hb 38 - asnál akár fél zsák gipszet is igényelhet.
A Bh 38 - nál a benne lévő lyukak a hőszigetelő "anyag, nem a tégla maga. Erre mit csinál a marha kőmíves? (többször, saját szemmel láttam) Teletömi malterrel!
Ez nem csak elveszi a hőszigetelő képességet, hanem sokszorosára növeli a költségeket. -
Chesterfield
őstag
Friss árlista, hétfő estig lehet rendelni, átadás szerdán:
ÁRLISTAegyéb:
új Intel boxos proci gyári hűtője
új gigabyte 9cm házventi
új AC F9 Pro 9cm házventi
a 3 együtt 2,5k -
ati012
őstag
Egyre jobb témák vannak!
Vályogházhoz csak annyit fűznék, amit már előttem is írtak:
Nyáron hűt, télen fűt. Normális szigeteléssel és alappal pedig alig kell fűteni. -
matykooo
aktív tag
válasz
Manitou #7993 üzenetére
Hm lehet hogy van benne valami, nem tudom, nem hiszem h a közeljövőben passzív házba fogok beruházni
Viszont a fűtési költség minimalizálás az tetszik, és ha annak az az ára, hogy nem nyitok ablakot, mert a szellőzést elvégzi a szellőzőrendszer, akkor lehet meggondolnám
Valamit valamiért szindróma)
-
Manitou
veterán
válasz
matykooo #7974 üzenetére
Vagy ha van pénze, is meg esze is akkor csinál egy Passzív házat, és a fűtési költségét szinte nullára redukálja... ez lenne a jövő, de hát itthon ez elég távoli jövő, sajnos
Éppen most terveztünk egy passzív házat, meg is kapta az engedélyt. Jó meg szép dolog ez az energiatakarékoskodás, de én nem biztos hogy szertnék egy olyan házban élni, amiben az ablakokat sem lehet kinyitni, mert akkor több lesz a fűtésköltég, komoly gépészetek vannak ezekben a házakban. Az áramszámla viszont garantáltan húzós lesz
-
Manitou
veterán
válasz
Fireman67 #7959 üzenetére
Én B 38-as tégláról nem tudok létezett valaha is
Nem HB38-ra gondoltál? Mert olyan volt, de az azért nem említhető egy lapon a mezei B30-al , ami egy nagyon rossz hőszigetelő képességű falazóblokk.
A tégláknak azért volt egy kis fejlődése az elmúlt évtizedekben.
pl egy B30 szemben egy mai modern Porotherm 30 HS téglával kb ég és föld.Amúgy a többivel egyet értek
A vályog egy kiválló építőanyag, jó hőszigetelő és hangszigetelő képességű, jó hőtároló. Lásd nyáron a vályogházakban milyen kellemes idő van.( nem engedi be a meleget) Nyomószilárdsága viszont jócskán elmarad a téglától.
Ennek ellenére új építésű házaknál ritka mint a fehérholló. Mi sem terveztünk az elmúlt 4 évben egy ilyen anyagból épült házat sem, de igény sem volt rá.
-
sNORh
addikt
-
<NewL>
addikt
Logitech Z-2300 --- 34K új, bontatlan
Logitech Z-4 -- 11,5K ha ma viszed 9K -
Sanya595
senior tag
Itt hajdúszoboszlón még tavaly is készült ilyen ház.
Rendes vasbeton alap és aljzatbeton,rá vályogtégla föfalak.
Több ház is épült igy,van még szerintem ami kincs kivülröl bevakolva,ha láttok csinálok képekett. -
_seth_
veterán
válasz
matykooo #7986 üzenetére
Ez a közös képviselőknél bukott meg mert az első olyan ajánlatot tett amiben minden benne volt csak az nem, hogy mi lesz megcsináltatva és, hogy pontosan mennyiért. A második hozta ezt az 1,8 misi + fél misi az ablakos papírt programon kívül na ezt senki sem írta alá. A jelenlegi még nem virított eddig semmit sem
Debrecenben is szépülnek a panelek bár van 1-2 kissé fura színválasztás de legalább nem egyforma minden
-
_seth_
veterán
Még szerencse, hogy nem kérdeztük egyébként meg leírtad a topik nevét: csevegés abba meg belefér.
matykooo: én is akkorában lakom mint te
Igen árban van az rendben is lenne csak az nem, hogy a fél országnak megvolt maximum 800e forintból nekünk meg valamivel több mint 1,8 misi lenne ablakok nélkül ezt nem győzöm hangsúlyozni mert egy ilyen lakásra a legolcsóbb műanyag is 500e ablakcserekor mire be van rakva az pedig már 2,3 misi... nem kevés...
-
Laraxior
titán
elemezzük a mondatot...kiemelve a csevegés szót..
kinek mit takar ez a szó...
ha a túró-rudiról,vagy gyrososról megy a téma akkor meg tipli van a gyros-topikba... -
matykooo
aktív tag
Értem, akkor már nincs támogatás...
Egyébként ha belegondolsz anyagiakban, akkor ott környékén van az... hiszen nem csak a nyilászárót cserélik ki, hanem szigetlenek egy 10centis nikecellel + rá színező vakolat... attól függően milyen lépcsőházról van szó (függőfolyosó vagy belső lépcsős) a belső lépcsősnél kompletten megcsinálják a lépcsőházat + nyilászárókat... Szóval ha az ember átgondolja és számolgat egy kicsit, nagyjából ott van az anyagiakban...
nem debreceni vagyok, mátészalkán lakom, itt nálunk földszint+4emeletes házak vannak... tehát nem 10-14emeletes kecók... ezeknek több is a felújítása, de többen is laknak benne...
Egyébként a panelprogram is fakultatív, régebbi rendszerben úgy működött, ha 1ember nem volt benne, nem csinálták az egészet...saril: csevegés neked mit takar? csak kérdezem
-
saril
senior tag
ez szerintem sem ide való, ennek a topicnak a neve Debrecen és környéke adás-vétel-csevegés 15.0
-
_seth_
veterán
válasz
matykooo #7979 üzenetére
Panelprogram tavaly év végén már nem is volt mire nekünk aktuális lett volna. Ez kőkeményen a mi zsebünkre ment volna (63nm, 1 erkélyes lakás). Ráadásul a k.képviselők is váltják egymást mert mind csak lopni-csalni-hazudni akar és itt meggazdagodni csak ugye sokaknak még a közösköltségre sem futja na az nem fog 1,8 milliós hitelt a nyakába venni erre persze megoldás: ugyan eddig a közös költségét nem tudta fizetni na bumm összejött pár 10e tartozás. Most meg jelzálogot tesznek a lakására 2 misiért ha akarja ha nem... De nem lett elfogadva mondván hátha lesz ismét panelprogram mert azzal csak kedvezőbb. + Minél később csinálja egy panel annál drágább mert több szigorodnak a szabványok, több az elvárás...
-
doktor úr
aktív tag
Jaaaaj, nyissatok már egy építészes topikot! Lécciléccilécci...
-
matykooo
aktív tag
Nem is azt mondtam hogy lefedi a szigetelt házakat, az emberek 99%-a ma téglából épít házat ez biztos, de ha jól meg van csinálva akkor vályogból ugyanolyan jó lesz... de most nem is ezen megy a "vita", és nem keverema dolgokat... régi vályog házakról beszélünk, én azt mondtam ha figyelmesen olvasod, ha ezeket felújítjuk szigeteljük, akkor jól szigetelt házikót kapunk... Az árak nagyjából stimmelnek is, ezért is írtam hnem olcsó mulatság egy régi háza felújítása (és itt nem csak a vályogra értem ezt, hanem a téglára is) DE, még talán mindig olcsóbb felújítani egy házat mint x millióért építani egy teljesen újat, igaz azt te gondolod el, ahogy te szeretnéd úgy alakítod, de ez sokkal drágább is!
Azzal is tisztában vagyok, hogy a szigeteléstől midnen ház melegebb lesz, nem hiába használják... bár Magyarország jóindulattal fér bele az EU általá megkövetelt C energia osztályba ami a házakat illeti, és ez erős jóinulat, mivel Magyarországon a házak 85% nincs leszigetelve... De attól még, egy ház nem lesz nagykirály met van rajta egy itthon elterjedt 8-10centis hungarocel szigetelés... ez még ahhoz, hogy csökkentse a költségeidet az nulla...Egyébként panelprogram... nem tudom nektek, hány szobás lakásotok van, vagy hogyan működik... nekünk a városi lakásunkban 400ezer forint volt (ablakok+ajtó+külső szigetelés+nemesvakolatozás), lehet az új kormány már nem úgy harmadolja a támogatás mint mondjuk 2 éve (1/3ad város+1/3-ad állam+1/3-ad saját erő)
Egyébként hülye aki nem használja ki a panelprogram adta lehetőséget (ha még azokkal a feltételekkel működik amit leírtam) mert jó dolog, csak itthon sok az "okos" -
_seth_
veterán
válasz
diablo1984 #7976 üzenetére
"50-100 éves normájú házakat akarsz korszerűekkel összehasonlítani"
Őőőő valahol itt vagytok eltévedve
Ki akarta összehasonlítani? Fel voltak sorolva az anyagok én leírtam a vályogról a véleményem és ti hasonlíthatjátok össze új építésű modern házakkal és állítjátok, hogy mennyire jó a vályog pedig csak ugyanazt tudja mint a sima tégla.... és akárhogy keresem a neten én nem találok új építésű luxus házakat vályogból..... de biztosan teljesen más környékeken laktok
Ugyan ki és miért próbálna mostanában vályogot használni amire vigyázni kell ha van 10 másik tégla ami jobb és nem fog vizesedni soha? Na de mind1 nekem mind1, hogy ki miből épít felőlem lehet sárfal is vagy jurta
-
_seth_
veterán
válasz
matykooo #7974 üzenetére
Na várj lassítsunk.
Magyarország 2011. Vályogház. Ez jelenleg nem fedi le a szigetelt, vasbeton alapú modern házakat.... nem kellene keverni a dolgokat. Ha azt mondja valaki, hogy vályogház arról ez jut eszébe mindenkinek. Persze lehet mondani kivételeket mert újkori technikákat de attól még 700 ezer vályogház van Magyarországon és ebből lehet sokat mondok ha 700 épült az elmúlt években szóval maradjunk annyiban, hogy a többségről van szó.
Egy régi vályog ház szigetelése 1,5 milliótól kezdődik (nem számlaképesen) a fűtés rendszer komplett cseréje pedig 600 ezertől de az a legolcsóbb megoldás (szintén számla nélküli). Ablakok cseréje ablakonként 40e. Akkor még dobjunk rá egy tetőt is valami elfogadhatót faszerkezettel: 1 misi a legalja.
Többségében öregek laknak ezekben a házakban azok pedig vagy nem tudják vagy már nem akarják átalakíttatni a házat. Mondjuk amelyiket én mondtam konkrétan azért ott van mindig valami kis meló de lényegi változás nincs bár volt, hogy kivertük az egyik oldalát és kapott beton alapot rá pedig téglafalat vagy itt-ott téglát a vályog helyett de ez inkább csak állagmegóvás.
Több centis szigeteléssel pedig minden ház melegebb lesz de itt a vályogról nem a szigetelési eljárásokról volt szó
2. táblázat 30centi vályog+vályogvakolat vs 30 centi tégla + vakolat és nincs nagy eltérés önmagában..... inkább a szigetelés ami melegít....
Pl nálunk panelben elég nehéz megmagyarázni, hogy 1,8 misit miért ér meg a szigetelés amikor most sincs hideg és a fűtés sem sok... csak mert soha nem fogja visszahozni az árát a fűtésszámlán...
-
diablo1984
veterán
petneházin van egy, kb 10 éve épült 1 sor tégla, 1 sor vályog elrendezésű, kívülről nem tudod megállapítani ezekről, hogy vályog házak, míg az 1000éves romhalmazok azok bizony 95%-a az! nem ezért rom, mert vályog, hanem mert már 1000 éves és a kisnyugdíjasok b@sztak rá költeni, hogy ne hulljon szét!
fűtés: köztudottan a vályognak jó a szigetelése, de a nagyanyád házában is azért van hideg, mert gondolom, a 20cm nikecel és a 10cm-es aljazbeton ott figyel a padlóban, gondolom zsírújak az ablakok és a legmodernebb normáknak is megfelel és a gázkazán sem 30 éves, ami csak eszi a gázt és sz@rt sem melegít.....
nem veled van bajom, csak amit írsz, az 50-100 éves normájú házakat akarsz korszerűekkel összehasonlítani, ami ugye nem összevethető, a modern házakról meg nem tudod megmondani, hogy miből van, így az nem viszonyítási alap...
-
_seth_
veterán
válasz
werszomjas #7971 üzenetére
Nem kell szellőztetni sem ugyanis egy jó porfilon van szellőző is gyárilag ami az elégséges szintet biztosítja... ja, hogy ezt sziloplaszttal tömítik mert még bejön a hideg? Akkor meg nem kell csodálkozni
A bérházas vélemények meg.... ez csak olyan, hogy ahol penészes a fal... na ott 99%-ban az volt előtte is... nekünk nincs műanyag (még...) mégis van penész igaz csak az egyik oldalon amit jobban elér az időjárás de van pedig ezek a 100 éves fa kommunista nyílászárók már úgy záródnak, hogy közben ki lehet nyúlni rajta csukott állapotnál magyarul van szellőzés bőven. (na az mondjuk egy másik szép dolog, hogy nálunk legutóbbi álláspont szerint 1,8 misi lenne a panelprogram... ablak még nincs is benne
.... igen valaki nagyon sokat akart lopni de már leváltottuk
)
-
matykooo
aktív tag
nincs a vályoggal semmi gond, téglaszerűen gyártják őket... a házunk 1-1 része nekünk is abból van, és semmiféle vizenyősödés nincsen...
fűtési költség meg nem azért 60ezer forint mert vályog... hanem mert nincs normális szigetelés....
Sajna a magyar ember ilyen, hogy sok sok a fűtési számla, de nem nézi meg hogy miért is van az... aztán panaszkodik stb stb
Persze egy x éves házat felújítani nem kis pénz ezt tudom én is, pláne ha normálisan akarja az ember megcsinálni... szóval egy minimum 10es szigetlés (ami lehetne akár 40-es is, németországba 30 a minimum) egy normális kazán, mondjuk egy faelgázosító kazán aminek a hatásfoka sokkal jobb, nyilászárók normális cseréjem tetőfödém padló szigetlés... és máris ott vagy, hogy egy jól szigetelt házikód van, ahol a fűtési költséged nagyban lecsökkentDe mint mondtam ez tényleg rengeteg lóvé...
Új házaknál nincsen baj, akinek van kis esze így építi meg...
Vagy ha van pénze, is meg esze is akkor csinál egy Passzív házat, és a fűtési költségét szinte nullára redukálja... ez lenne a jövő, de hát itthon ez elég távoli jövő, sajnos
-
_seth_
veterán
válasz
Fireman67 #7970 üzenetére
"az egér és patkányfészkes, ár - és belvíztérbe épített (sokszor szabálytalanul) putrikat, a vasbeton alapra rakott, szigetelt, felül vasbeton koszorúval szerelt házakkal"
Ugyan én nem ilyenről írtam de a gond ott van, hogy amikor felépítették akkor 16 méterre volt a kútban a víz most meg a melléképület pincéjében kb 1,5 méterre....
Mutassatok már képen új építésű vályogházat
Csak mert sok olyan házat építenek ahol még medence is van a pincében de én még senkit sem láttam vályogból házat építeni....
Órán is hallgattam mindenfelé új eljárást meg technikákat, új anyagokat de a vályog nem szerepelt ott sem.
-
ballor.hu
tag
====================================================
iPhone 3GS 32 GB, fekete színben, kiváló állapotban eladó 99.999 Ft-ért.
Dobozában, minden tartozékával, 4.1-es soft!
====================================================
PS3 valószínűleg fejhibás, mivel kellett a GT5, lett másik helyette.
Hibásan, 40 GB-os vinyóval, tartozékaival (kábelek és joy) eladó!
A PSN, és a net működik, a lemezekkel van baja. Érdeklődj és vidd el!
====================================================Garis X360-at elképzelhető, hogy beszámítok!
Eladó PS3 játékok:
- The Saboteur 4eFt
- Dante's Inferno 4eFt
- Burnout Paradise Ultimate Edition 4eFt
- F1 2o1o 9eFtEladó X360 játék:
- Banjo Kazooie (bontatlan) 2eFt -
werszomjas
addikt
válasz
Fireman67 #7970 üzenetére
Ja, majd elfeledem: A műanyag ablakos, bármilyen téglából épített hungaroceles házak, na azt ne tudja meg senki, hogy milyen levegő van odabenn.... Minden ismerősöm penészre panaszkodik, aki nem az szégyelli
Hát persze, sajnos mindenkinél addig terjed a tudomány, hogy beteszik a szuperjó műanyag ablakokat, hogy azok milyen jól szigeteltek, meg nem lesz semmi hőveszteség, erre rettenetesen megörülnek, a szellőzésre meg nagy ívben tojnak.
Ilyen esetben szellőzést kell betervezni, csak hát az már ugye költséges
A penész viszont ha egyszer beette magát, szinte kiírthatatlan! -
Fireman67
aktív tag
Egy dologban mindenki biztos lehet!
Ha a vályog házat alulról szigeteled, akkor soha nem lesz vizes.
Nyugati társadalmak a közelmúltban kezdték ezt az építőanyagot használni. Az való igaz, hogy az olaj - és energia maffiáknak nem érdeke, hogy nekem fele legyen a fűtésszámlám.
Egy érdekes tény: A leggazdagabb ismerőseim közül, többen vályogból építették a luxus házukat. Azt azonban tudni kell, hogy a legtöbb önkormányzat nem ad ki rá építési engedélyt. (vajon miért???)
Senki ne hasonlítsa össze az egér és patkányfészkes, ár - és belvíztérbe épített (sokszor szabálytalanul) putrikat, a vasbeton alapra rakott, szigetelt, felül vasbeton koszorúval szerelt házakkal. Itt a vályog kiválóan teszi a dolgát! A Nagymamám háza: 150 éves és csak elseperték a helyét anno. Most is jól bírja, ráadásul egy tenyérnyi vizesedése sincs.
( másképp nem bírná )
Ja, majd elfeledem: A műanyag ablakos, bármilyen téglából épített hungaroceles házak, na azt ne tudja meg senki, hogy milyen levegő van odabenn.... Minden ismerősöm penészre panaszkodik, aki nem az szégyelli.Ui: Hol vagyunk már a Wifi router hatótávolságától...
-
diablo1984
veterán
betonalap azért luxus lenne vályog házba, még az úri házaknak sem volt, nem volt rá igény, meg nem is mozgott ennyire a föld! ahol volt alap, azt téglával oldották meg, nagyanyámék háza is 4 sor téglára van építve(alap gyanánt), de az is egyenlő a 0val, mondjuk stabil egy ház így is, nem roskadozik(bár most a belvíz miatt kíváncsi leszek pár év múlva rá), nem is nedvesedik a fala!
ami miatt nedvesedhet, az azért lehet, mert régen nem volt vízszigetelve a jóisten sem, ami annyiból állt volna, hogy egy szurkosvászont húznak a téglaalap/föld és a vályog közé és csókolom!
amelyik vályogba(de ez érvényes a téglára is) belemegy a víz, az nem tud kiszáradni és úgyhond salétromos lesz, annak az a jó tulajdonsága, hogy málik, ledob minden vakolatot magáról, és hiába próbálják sárral javítani, az sem áll meg rajta és azért cserélik azt a részt téglára, mert az igénytelenebb, meg a salétrom nem megy annyira bele! -
_seth_
veterán
Ti tudjátok.... mamámnak vályogháza van az utcában több háznak is, voltak elég pénzesek is anno arrafelé van ahol van már beton alap de MIND vizesedik. Nincs az a vályog ház amelyik egy kicsit se vizesedne. A beton alappal ellátott részen biztosan azért vertük ki a vályog téglákat mert szárazak voltak és raktunk be égetett téglát.
És valószínűleg azért 60e a fűtésszámla is mert szauna van... közben meg jó ha van 15 fok.... Régi vályog házak nagy belmagasság stb... (ja és a fűtésrendszer sem az eredeti ócskavas).És ha ilyen jó lenne akkor mostanában mégis miért nem használja senki sem? Az nem indok, hogy régi... a kovácsolt vas kerítés is az és mégis menő....
Én mindenesetre nem költöznék vályogházba soha ez tuti. Ha nektek tetszik hajrá
-
diablo1984
veterán
vályog házak dőlnek össze? jah, belvíz miatt, meg hogy 100 éves cigóputrik amik összecsuklanak! nem azért mert vályog, azzal még nem lenne gond, hanem az a gond, hogy alap nélkül egyszerűen döngöld földre építették őket és a földből felveszi a vályog a vizet, meg a föld a fal alatt a belvíz miatt süllyed, akkor a falak egyszerűen kidőlnek, mert nincs alatta 1,5 méter vasbeton alap, ami össze tartaná a falakat és egyenletesen mozogna!
ha most is építenének vályog házat, modern technikával, f@szául beton alapra, vízszigeteléssel, nem lenne vele gond, bírná úgy mint a tégla! -
_seth_
veterán
válasz
Fireman67 #7959 üzenetére
Azért a vályogot megnézném, hogy hol használják mostanában bármire is
Na meg azt, hogy hogyan lehet alulról szigetelni
A vályog házak sorban dőlnek össze. Amúgy meg nyáron hideg ez tény de télen egyenesen meg lehet fagyni. Ezt nem a jó tulajdonságai miatt használták...
-
zolikaDB
veterán
daa-raa: nem érted, h nekünk olyan anyagból vban a házunk, amiről diablo és Fireman beszélt? És kurva szar a wifi jele???? Mit kell ezt spilázni 10 hsz-en keresztül. Elvész a lényeg.
-
saril
senior tag
sziasztok!
Eladó egy HIS 5750 IceQ 1GB videókártya 2010.05.12 lett vásárolva a Budapesti PC-X ben még bőven több mint 1 év garanciával rendelkezik!
az ára: 24.000 HuF
érdeklődni priviben! -
ProdyG
őstag
2011-es határidőnapló érdekel valakit? herlitz márkájú, elég igényes, bőrhatású borító, könyvjelző stb... nekem nincs rá szükségem...
-
Fireman67
aktív tag
- B 30 -as tégla: Természetes anyag, felszíni "bányászatból kinyert agyag. Égető kemencében mesterségesen kiégetik. Hajdan főfalakat is raktak belőlle, (10 x 10 -es házak 70-es 80 - as évek) Mérete miatt, bár gazdaságos, de nem jól szigetel.
- B 38 - as tégla (vakolva 40 cm) előzővel azonos eljárással és anyagból készül, ma is használt, akár főfalnak is megfelelő.
- Vályog tégla: Az anyaga agyag + szalma keverve. Nem égetik, csak a nap melegével szárítják. Megfelelő falvastagságban, ( 55 - 65 cm ) alulról víz szigetelve a legkiválóbb építőanyag. ( nyáron hűt, télen fűt ) A Föld hasznos sugárzásait és az oxigént átereszti, lélegzik)
- Szilikát tégla: Kohósalak, préselve. A salakszemcsék közé gázrészecskék vannak "beszorítva. Ezen (mérgező) gázok később távoznak a belsejéből. E miatt a vakolatot ledobja, tulajdonképpen nem is lenne szabad azonnal vakolni és kőporozni, festeni. Néhány éve betiltották, egészségre ártalmas mivoltáért. Ő volt a szocializmus "csodafegyvere", csak "elsült.
Bocsi!
Fireman67 -
wwhy
veterán
Kiehet bontani, a gyári csomagolás megőrzése csak maszlag (pl. másképp hogy próbálsz ki bármilyen zsugorfóliás terméket (pendrive?)
A felbontási tilalom az 5§/d-ben van leírva::
"
.... a fogyasztó nem gyakorolhatja a 4. § szerinti elállási jogot:
....
d) hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta;"Bármilyen más esetben fel lehet bontani, a jogszabály sehol nem szól gyári állapotról! . Ezt a gyári állapot dumát akarja sok webbolt lenyomni a vásárló torkán, de hülye/nem tájékozódik aki beveszi.
-
mindfreak
őstag
üdv,
nem tudja valaki hol lehet Debrecenben jó bőröndöket kapni?
Köszi.
-
z0d1AK
nagyúr
Terméktől függ.Van, amit visszavesz a disztribútor, van ami újként eladható, mivel csak ki lett bontva és van, ami érték csökkentve kerül továbbadásra. ám itt már a vevő is mínusszal jön ki. A terméket gyári állapotban kell visszajuttatni, tehát pl egy lehegesztett műanyag csomagolású terméket így nem fogsz tudni visszaküldeni. Ebben az esetben bizonyos levonás következik.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
vinnyejones #7947 üzenetére
Igazából ezt nekem nem kéne magyaráznod, két okból sem:
Egyrészt webáruháznál dolgozom, és a jogszabályt nem egyszer tüzetesen néztem már át. Mi pl. feltüntetjük, ahogy kell, sőt, ha kétsége támad a vevőnek, hogy jó lesz-e, akkor mondjuk, hogy visszaküldheti. Igazából azon mi nem bukunk.
Másrészt azért is felesleges, mert esetenként jómagam is élek ezzel a lehetőséggel.(#7938) _seth_ : Igen, ők a zűrös boltok, ahonnan jobb nem is vásárolni.
-
Zoleee19
csendes tag
Vegyetek tőlem egy csúcs szorzózármentes notebook procit: X9100!
40k -
_Fonzy_
tag
Téli gumi akció!
-Barum Polaris 2, 165/70 R14, 2db 6mm profil mélység.
-Stwinter Stuner 175.65.R14, ,4db van 3db 6mm 1db pedig 4mm-es olcsón eladók!-40Gb sata vinyó 3k
-
vinnyejones
csendes tag
Igazad van, jogszabály! Viszont igenis titkolják, ugyanis ez nekik nem jóóó!!!!! A 30 nap pedig benne van a linkben amit linkeltem! És csakis webáruházaknál működik, mert ha onnan veszed, akkor nem tudod előtte megvizslatni, kipróbálni..., ezért el is állhatsz a dologtól! Alapjában véve nem is rossz dolog ez, mert veszel mondjuk egy 40-50e forintos dolgot és rájössz, hogy nem kell, akkor csak egy postaköltséget buksz, nem a teljes árat és ez nálam megér 30 napot! (ez a 30 nap is a maximum)
-
sNORh
addikt
-Normál 75W-os izzók 2db-os kiszerelésben 90ft
-Kupolasátor 2k új 1db van (200x150x100) ilyesmi:
Samsung -Shark GT-S5350 3,2Mp Telenoros, fél év garis, szép állapotban 11k
SAMSUNG L700 11k -
törölt tag
válasz
diablo1984 #7942 üzenetére
[link] 5. pont
-
-
dbius
veterán
-
törölt tag
válasz
diablo1984 #7939 üzenetére
-
diablo1984
veterán
válasz
#65675776 #7936 üzenetére
a szilikát az nem magában "mű anyag"? mert nemesvakolatból van szilikátos, na az lezár mindent, azzal nem szellőzik a fal, úgyhogy rakhat alá a paraszt közetgyapotot szigetelésül, de ha lezárja a cuccost, akkor game over! de annak a szilikáthoz semmi köze a szilikát téglának, de szerintem az agyagnak sincs köze a szilikát téglához, mivel az agyag a természetben simán előfordul, nem valami kohósalak felfújva vasporral és préselve, az agyag full temészetes, kisütik és kész is a tégla! csak az a gond, hogy árakkal piszkosul elszálltak, mikor megvásárolták a magyar téglagyárakat a külföldi "márkák", mert attól még magyar lesz, csak az ára nem....
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
vinnyejones #7898 üzenetére
Az nem torveny, hanem jogszabaly es nem szokas titkolni, kotelezo feltuntetni a webaruhaznak. Egyebkent ha visszakuldod, nem kizart, hogy egy honapig varod a penzed, mire visszakapod. Jah, csak akkor all fenn az elallasi jog, ha nem szemelyesen vetted at a termeket.
-
zolikaDB
veterán
válasz
#65675776 #7934 üzenetére
ngabor2, diablo1984, daa-raa: a mi házunk abból a szürke porhanyós szilikátból van, amiről diablo beszélt, lévén, h 1982-ben épült. És hiába spilázzuk, öcsém szobájában lévő router jelét nagyon gyengén engedi át az én szobámba, a távolság meg kb 4 méter, meg 2 fal.
Ennél kisebb wifi a melóhelyemen gond nélkül kommunikál más vezetéknélküli eszközökkel, pedig ott fémmegmunkáló gépek vannak, de legalább nincs fal, és szabad a tér. Ebből következtettem, h itthon a fallal van gond. Majd kell erősítő antenna is...
mod: én nem égetem ki a szilikátot. Épp azt mondom, h a vörös B30-as tégla valószínúleg valami agyagféleségből van kiégetve, a hangsúly az eljáráson van, a szilikát meg közel sem természetes anyagokból van összeállítva, mint ahogy a kollega ecsetelte. -
Destructo
senior tag
Eladó [NVIDIA GEFORCE 6600 GT AGP 128MB] ! TESSÉK VENNI/ VINNI!!!
Sziasztok!
-
philipe
tag
válasz
fenergie84 #7928 üzenetére
Ha kapok "némi" segítséget az eladáshoz ......
Mert ahogy szokta mondani - a HR -es - :
" Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettento példának.." -
diablo1984
veterán
válasz
zolikaDB #7925 üzenetére
nem véletlen az Ytonggal kevered? a szilikát az tény, hogy van/volt ilyen falazóelem, csak az valamilyen olajmellékterméket vagy mi a fenét tartalmazott, mint az aszfalt és veszélyesnek minősítették, ezért annak a forgalmazását megszüntették! helyettem az elmúlt időben itt van az ytong, na az valami gyenge fos, a kutya átkaparná magát rajta, tömör, mégsincs súlya, nem tudom, hogy minek a mellékterméke, de a téglától jobb hőszigetelő és olcsó, de nem teherbíró(mosdót 2 tiplivel nem biztos, hogy megbírja), elvileg még nincs róla hír, hogy veszélyes lenne, de ami késik az nem múlik! a szilikát tégla amúgy szürke színű, a betonra hasonlít, de porhanyósabb attól(haver épp ilyenbe furta a vízvezetékét náluk(külső faluk szilikát)! hiába a színe szürke, de nem beton és nem is műanyag, azt tudom, hogy melléktermék, mint az aszfalt "ragacsa" azért volt régen felkapott, mert olcsó volt és jó hőszigetelő, de manapság nem pozitívum, nem értéknővelő ha ilyen házat ad el az ember!
idézek:
A szilikát téglának nevezték akkoriban a szürke színű gázbeton falazóelemeket. Akkoriban erő művi pernye és salak volt az alapanyaga. Ma homok az alapanyaga és nem gázbetonnak, hanem pórusbetonnak nevezik a terméket. Ez a mai Ytong falazóelem. A szilikát tégláról az a tévhit, hogy káros sugárzása van, ami nem igaz. -
zolikaDB
veterán
-
matykooo
aktív tag
általában azért szokták felrakni, mert asszem ez ingyenes, plussz ha leütöd megkapod az adatokat, és megtudtok beszélni esetleg más üzletet is, amit hírdet, a vatera kihagyásával
nincs jutalék, nincs liciálgatás, felesleges körök... ezért szoktak felrakni még, gombostűt, gyufát meg midnenféle értéktelen hülyeséget
-
Destructo
senior tag
ELADÓ HIBÁS CANNON IP4300 NYOMTATÓ,MAJDNEM ÚJ PATRONOKKAL! MÁR CSAK 5000 CSAK VIGYÉTEK! ÜDVV!!
-
torcsrent
tag
-
qfm
őstag
válasz
werszomjas #7916 üzenetére
Pü-ben elküldtem mire gondoltam.
-
qfm
őstag
válasz
werszomjas #7913 üzenetére
Androidra van program (meg symbianra is, többit nem tudom), amivel egyszerűen logolhatod hogy épp hol jársz, és feltöltheted, még olyan is van ami a térképre illeszti rá (konkrétan biciklivel kapcsolatban láttam hogy beszélnek róla, de a lényegen nem változtat nagyobb távolságon sem). Ha van ilyenre alkalmas telefonod, akkor keresd meg az alkalmazás topicját. Ha hagyományos pna-val akarod, akkor passz.
-
werszomjas
addikt
Csak a Fekete lista marad le elsőre
szerk: Ejj de beleköt valaki minden szavamba, mindjárt küldök egy fekete pontot
seth> én azért elővigyázatosabb vagyok azokkal, akiknek a neve szerepel a fent említett topikokban, főleg ha többször.
És egy addikt is lehet megbízhatatlan (persze nem te
), szóval a rangra sem érdemes adni, én sok újoncal kötöttem remek üzletet, pedig ők csak újoncok.
Inkább azt mondja meg nekem valaki, hogyan tudok én ILYET csinálni
Óránként frissül a pozíció, és kirajzolja az útvonalat a két pont között.
-
qfm
őstag
Annyira engem se érdekelnek, de ha valakit nem ismerek, jól jön az alapvélemény hogy mit írnak róla. A több száz piros pontnak már én sem látom értelmét. De azért ha valaki csak azokat nézi amik az oldalon vannak nem kap reális képet.
(#7913) werszomjas
Ha vigyázol az ajánlott emberekkel is, akkor kezdhetünk félni hogy nem lesz sok üzletünk
-
Sanyabá
senior tag
Köszönöm Mindenkinek! Igen erre gondoltam!
-
werszomjas
addikt
válasz
Sanyabá #7906 üzenetére
Akikkel jó vigyázni üzletelés során!
Jelentsd a csalókat!
Kivel érdemes üzletelni topic...
Fekete listaÉn ezekben szoktam a felhasználó nevét beírni a keresőbe és kiderül-volt-e vele gond
Többen megelőztek, de csak mert linkeltem
-
qfm
őstag
válasz
Sanyabá #7906 üzenetére
Pedig te csak ezeket tudod megnézni:
"Hasznos topikok a fórumból: Kivel érdemes üzletelni, Akikkel jó vigyázni üzletelés során, illetve a hírhedt Fekete Lista. Ha átvernek, Jelentsd a csalókat és az üzletrontókat!"
A többi történést csak a moderátorok látják, de az a rész nem is usereknek szól.
A fentebb említett oldal (#7908) csak ezeket összegzi, ráadásul elég rosszul, sokszor nem szerepel benne folyamatba levő átverés, vagy hibásan leadott pirospont kérés.. Továbbá az se szerepel benne ha valaki pofátlan, de nem eléggé a feketéhez.
(#7909) werszomjas Azért a címeket átvetted, mert nem volt mind felsorolva elsőre
-
Sanyabá
senior tag
Hogyan tudom megnézni egy eladónak a pozitív ill. negatív értékeléseit? Nem a piros pontra gondolok.
-
vinnyejones
csendes tag
válasz
Fireman67 #7903 üzenetére
'A legfontosabb paramétereket "titkolják"!' Gondolom itt a hatósugárra gondolsz!
Talán meg kell próbálni ezt a teszteléses dolgot amit írtam, csak előtte a boltban utánakérdezni, hogy is működik pontosan ez a visszavásárlás! (Ami biztos, hogy 8 napos visszavásárlásra kötelezi a törvény a webáruházakat!) --> [link] III. bekezdést olvasd!
Sok szerencsét a vásárláshoz! -
ati012
őstag
-
Fireman67
aktív tag
válasz
vinnyejones #7898 üzenetére
5 éve lakom, egy úgynevezett: régi "kulák" házban. Előtte egy vadi új szilikátból készült förmedvényben éltem 8 évig. Itt nem kell, csak fele fűtés, pedig 2 x akkora. Nyáron a légkondi sem hiányzik.
A rádió jeleket nem szigeteli túlzottan, hisz a mostani kütyüm is át lát ralta, vagy 3 - 4 ,éteren túlra. Csak hát a hatósugár icipici...
Sajna 100 adattal árulnak mindent, de a legfontosabb paramétereket "titkolják"!
Van a portámon még egy saját lakás, azt is így szeretném benetezni, nem fúrkálva, + az udvari kerti "gombában is szivesen wifiznék, ha el lát odáig. -
drater
tag
keresek xbox 360 vezeték nélküli joyt. lehetőleg jó állapotban. Ha van valakinek dobjon egy pü-t.
Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest