-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sonja
nagyúr
válasz
BigManus #9518 üzenetére
Felesleges keresgélned, mert pont ez az ujjlenyomat olvasó nem támogatott (lásd a linken a 138a:0007-et). Elméletileg van egy proprietary driver hozzá, de nem könnyű állítólag feltenni, és nem működik valami megbízhatóan. Egyelőre a fejlesztése is leállt, amiről itt írnak, hogy miért. Szóval szerintem hagyd.
-
Sonja
nagyúr
A hivatalos support oldalon is ott van a listában. Inkább az lehet, hogy az újabb disztrókban alapból benne van valamelyik verziójú HPLIP. Nálam Ubuntu 18.04 alatt a 3.17.10-es verzió van egyébként.
-
Sonja
nagyúr
-
Sonja
nagyúr
Upcoming stable point release (8.1)
"The first point release for "jessie" (8.1) is scheduled for Saturday, June 6th."
-
Sonja
nagyúr
válasz
Apollyon #6950 üzenetére
Tudom, hogy USB-s eszközöket néz, de gondoltam azon keresztül van megoldva.
Hirtelen ez jutott eszembe.
Megnéztem AIDA-val. Qualcomm Atheros AR3012 Bluetooth 4.0
Debian alatt a dmesg | grep -i blue parancsra ezt adja vissza:
[ 5.701263] usb 1-1.3: Product: Bluetooth USB Host Controller
[ 14.742631] Bluetooth: Core ver 2.19
[ 14.742649] Bluetooth: HCI device and connection manager initialized
[ 14.742655] Bluetooth: HCI socket layer initialized
[ 14.742657] Bluetooth: L2CAP socket layer initialized
[ 14.742664] Bluetooth: SCO socket layer initialized
[ 14.809544] Bluetooth: Loading patch file failed -
Sonja
nagyúr
Mostanában azon gondolkodtam, hogy a laposon (Lenovo G500) ideje lenne leváltani a Win-t Linux-al. Úgy döntöttem, hogy kipróbálok pár disztrót, így a Debian 8 Cinnamon-al kezdtem. Live-ban nézem meg őket. Majdnem tökéletes volt, de sajnos a beépített Bluetooth-ot nem ismeri fel.
(Egyébként Ubuntu alatt nincs vele gond, ott szépen felismeri.) A systemctl status bluetooth parancs írja, hogy active (running), de a hcitool dev csak annyit ír, hogy "Device: ", magyarán nem ismeri fel. A hcitool scan pedig a Device is not available: No such device üzenetet adja. Hogy tudom kideríteni, hogy milyen bluetooth vezérlő van a gépben? lspci/lsusb semmit nem mond a bluetooth-ról?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- DELL T40 EMC Szerver
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest