Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• spammer
    veterán

Nálam is az megy már azóta, mióta utoljára írtam. Fent van még persze a KDE is, de nem nagyon használtam azóta sem. Egyszer-kétszer be lett indítva, de inkább ez az i3 megy.
    Egyelőre nekem is nagyon bejön ez a tilinges wm. Nincs semmi faxni, csak a lényeg. Erre vágyom már régóta, csak a löket hiányzott (köszi Iscariah!), hogy nekiálljak, meg pár hét szabadidő. Persze van mit dolgozni rajta, hogy olyan legyen és úgy működjön, ahogy én szeretném, de mivel most nyáron van egy kis időm, ráérek ilyesmikkel szórakozni.
    Az i3 mellett felraktam és használom a spammer által sokat emlegetett ranger fájlkezelőt is (legalább egy hete nem láttam gui-s fájlkezelőt!), meg persze az eddig használt Kate helyett a vim megy (atya ég, miről maradtam én le eddig!); az is nagyon jó! Még majd neki kell esnem a rxvt-unicode beállításának is (hol kezdjem el?), mert egyelőre még a Konsole az alapértelmezett terminál, de a ranger nem él teljes értékű életet ebben. Nézegettem, hogy az eddig használt Okular pdf-olvasót is lecserélem mondjuk apvlv-re, ami vim-es keybind-ekkel működik. Szóval van meló ezerrel; azt se tudom, melyiket állítgassam. :DDD

"Még majd neki kell esnem a rxvt-unicode beállításának is (hol kezdjem el?)"

Arch Wiki: Rxvt-unicode
    URxvt Customization and Optimization with Xresources

Én a demon-client mód miatt szeretem igazán (gyors, alacsony fogyasztás) és a bővíthetőség miatt (perl extensions). De ha esetleg ez nem szempont és fontosabb az egyszerűbb konfigolhatóság, a többféle (unicode) karakter támogatás és a több, mint 256 szín, akkor a termite is egy elég jó terminál emulátor.

PDF-re én a zathurát használom.

Ha komolyan gondoljátok a vim-centrikusságot, akkor a Firefox alá ajánlott felrakni a Vimperator nevű addont, így nagyon nagy mértékben billentyűvel is könnyen vezérelhető lesz a böngésző, ráadásul eltünteti a sallangot is, jól konfigurálható, egyéni parancsokkal bővíthető, szóval ez is olyan cucc, amin kell egy kicsit dolgozni, de kifizetődő. :)

A másik alternatíva a qutebrowser: egyszerű konfig fájl, önálló böngésző (azaz nem Firefox addon/fork), jelenleg Webkit alapú, de a fejlesztő nagyon aktív, a nyár végére megkapja QtWebEngine-t (lényegében a Blink motor). (Igaz, hogy ettől nem lesz lightweight, de a kompatibilitási és biztonsági okok miatt szükséges a modern motor használata. A jövőben talán a Mozilla Servo-ját fogja használni, ha egyszer elkészül.)

Vim kezdőknek hasznos videók lehetnek: Vim training class 1-2: [link]

Amúgy ha esetleg kellene még segítség/támpont valakinek konfig ügyben, itt van a konfigjaim repója, de érdemes a githubon is keresni, nagyon sok konfig (dotfile) lelhető fel mindenféle programhoz, lehet ihletet meríteni belőlük. :)

Új hozzászólás Aktív témák