Hirdetés
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drótszamár
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítség kéne wifi + kábel témakörben.
Odroid C1 ARM procis "kártya" pc + Debian. (asszem 8.0)Egy USB-s wifi adapterrel kapja a netet. Boot után automatikusan felcsatlakozik a hálózatra.
Egy IP kamerát szeretnék rádugni a LAN portjára, és onnan percenként képeket szeretnék továbbítani wifin a netre.A kamera kapott egy fix ip címet (192.168.1.9).
A wifin az eszköz 192.168.0.x-es címet kap.
Beállítottam, hogy a LAN port címe fix legyen (192.168.1.8)
Amint ezt beállítom a wifi megszűnik működni. IP-t még kap, de olyan mintha a LAN beállítása után minden forgalom a LAN felé indulna el. Próbáltam default gatewayt állítani, próbáltam statikus útvonalakat felvenni, de a végére már kb semmi sem működött
Mit és hogyan kell ehez beállítani?
Én úgy gondolom, hogy a wifi-nek kéne lennie a default gateway-nek, és kéne egy statikus útvonal, hogy a 192.168.1.9 felé az eth0-án induljon el. Vagy esetleg már ez az elgondolás is hibás? Kell az eth0-nak a kamerával egyező címtartomány?Ha más nem veszek egy routert, és azon keresztül összedugom őket, de jó lenne kihagyni.
Hú kicsit kusza lett, remélem érthető mit szeretnék.
Új hozzászólás Aktív témák
- Parkside szerszám kibeszélő
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Projektor topic
- Vírusirtó topic
- Xbox Series X|S
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Óra topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Programozás topic
- Nos igen, ilyen is lehet egy notebook…
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 50.000 ft
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, EA, Xbox stb.
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 8700F 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 Ti 16GB Lian LI LANCOOL207 ADATA 850W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ - Surface 4 - 15" 2496 x 1664 ~2k touch, i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Honor Magic7 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36 GB RAM, 512GB SSD, Space Black - 27% ÁFA (0431AB)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest