- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Új Vulkan implementációt hoz az Apple rendszerchipekre a LunarG
- Az OpenAI szerint Musk zaklatási kampányt indított, a bíró nem állt Musk mellé
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Otthoni gépre keresek linux disztrót, amivel minimális mennyiséget kell foglalkozni, miután belaktam, ugyanakkor stabil és biztonságos.
Debian-ra gondoltam, de felmerült bennem pár komolyabb probléma:1.) AMD Richland APU van a gépemben, ami a 3.11-es kernellel is szörnyen bugos, ezen kívül maxon pörög az órajel, mert semmilyen energiatakarékos funkció nem műxik. A 3.17-ben is jött hozzá még javítás. A legutolsó Debian tudtommal 3.2-t tartalmaz, amivel lehet, hogy nem is működne az IGP-m.
Gyári driver telepítése pedig kizárt.
2.) Sokan mondják, hogy a debian lassan bootol, pl. egy Ubuntuhoz, vagy Mint-hez képest. A kérdés, hogy mennyi az esélyem, hogy más disztrók boot gyorsító módszereit sikerrel alkalmazzam a debian esetén? Vagy ezekkel kiiktatnám a debian mármely előnyét? (nem tudom még, hogy milyen módszerekről van szó, de ha végül tényleg a debian-ra esik a választásom, akkor komolyan beleásom magam a témába)
Az első probléma megoldására azt gondoltam, hogy a kernel-t felrakom a testing-ből, majd visszaváltok stable-re. Ez menni fog? Ha nem, akkor mi miatt? A debian egyik doksijában azt olvastam, hogy csak stable -> testing -> unstable irányba lehet menni, de ha nem frissítem fel az összes csomagot, csak a kernelt (és a függőségeket), akkor nem lehet, hogy mégis vissza tudok állni? Vagy igy tökön szúrom a stable ágra jövő frissítéseket?
Vagy várjam meg a 8-as debian-t, addig meg bírjam ki a testing-en?
Bármilyen tipp jól jön.
Kössz!
Új hozzászólás Aktív témák
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- 6 és 12 GB-os Quadro RTX A2000 kártyák - garanciával
- Apple Watch SE 2020 ezüst, 44mm // Számla // Garancia // Válaszható szíj //
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 91% Akkumulátor
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest