Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• TomBoy1986

veterán

válasz priti #4808 üzenetére

Elmagyarázom:

- Phenom tuningja nem annyit tesz, hogy 1:1-be állítom a RAM-ot és az FSB-t, aztán növelem az FSB-t
    - Phenom tuningja még akkor is viszonylag bonyolult, ha Black Editionje van az embernek
    - nekem nem BE van, ergó HT alapórajellel kell tuningolnom
    - ezzel nincs is semmi gond, amíg az alacsony. Azonban a magas órajeleken instabilitás jelentkezhet
    - ez jobban jelentkezik, ha 4 modul van a gépben (CPU instabil => CPU-ban a mem. vezérlő => ram instabil)

= ennek ellenére ezt veszem, mert így van valami kihívás, s nem "állok be a sorba" :)

És hogy mindez hogy függ össze a memóriával? Egyelőre pontosan annyit tudok, hogy két modullal stabilabb a rendszer, mint néggyel, ezért 2x2-re van szükségem, hogy jól lehessen tuningolni.

Azaz: extrém tuningnál jelent gondot csak a KingMax.

Erre bizonyíték: [link]

A tapasztalatomat meg azért írtam le, hogy tudd miről beszélek, s hogy nem kitalálom :) Míg te AMD-vel én Intellel nem foglalkozom, azaz hogy ott mint működnek a Giga lapok, arról csak sejtésem van, de azt azért ne feltételezd, hogy nem tudom, hogy te az intelről beszéltél. Csak kiegészítettelek AM2+ -os tapasztalattal Giga fronton.

Ami meg a kompatibilitási listában szerepel az jó, spec a G.Skill az nem szerepel.

Új hozzászólás Aktív témák