- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
privi rulez
-
Vigneau
félisten
Közben megnéztem az adataidnál a RAM-ok nevét, jól írtál le mindent.
Ismerős dolog a tuning téma kiszámíthatatlansága. HardWare cuccai eddig elég kiszámíthatóak voltak - szerencsére. Én sem egyből ugrok neki, ne aggódj. Jól körüljárom a témát, addig szépen puhatolózgatók.
-
dbius
veterán
az én ramjaimnak mi a neve? pontosan úgy írtam be az adataimhoz, ahogy szerepel a topicjában is. azért azt még nem árt tudni mielőtt cserélnél, hogy attól hogy egy tesztben mennyit megy egy modul nem garancia arra, hogy ugyanolyan ram amit venne az ember szintén fog annyit menni... sajnos...
ezért mondtam azt, hogy reménykedem, hogy az enyém is a jól húzhatóak közé tartozik...
[Szerkesztve] -
dbius
veterán
4 modul esetében valóban elég rizikós a tuning. legalábbis amd esetében. intelem SOHA nem volt, arról nincs tapasztalatom. sajnos még nem tudom hogy mit bírnak a ramjaim mert most raktam össze ezt a kofigot, és várok egy jófajta 7900 gtre. de ebben a lapban a tesztek szerint ezek a modulok mentek 616-on is. de ha én elérném vele a 600-at, akkor már nagyon nagyon jó lenne.
majd meglátjuk. -
Vigneau
félisten
Az jól hangzik. Tudom, hogy van a lapok között eltérés, de sokan állítják, a stabilitás és a tuning rovására megy a 4 modul használata. Mivel nekem nincs lehetőségem ilyen RAM-okat mástól lízingelni egy teszt erejéig, Őt kértem meg erre a nemes cselekedetre.
Apropó, a Te 2*1GB G.Skill-ed mit bír? És mennyi volt?
[Szerkesztve] -
dbius
veterán
válasz
Overlocker #185 üzenetére
ezen tccd 400-as gskillek a tesztek szerint egész jó arányban bírják a 600-at, de a Te eredményed valóban VERY NICE! CONGRATULATIONS, SIR!
-
dbius
veterán
válasz
Overlocker #183 üzenetére
TCCD, gondolom.
-
dbius
veterán
válasz
Overlocker #181 üzenetére
ezzel teljesen egyet kell értenem! egészen pontosan milyen típusú a ramod (gskill azt látom)? bocs, ha már leírtad, de nem olvastam át az egész topicot.
-
dbius
veterán
Grat! Nem semmi eredmények ezek. Nemhiába, dfi alkot jó lapokat!
-
válasz
Overlocker #176 üzenetére
Most látom a Ramodat!
Az biztos, hogy most megyek gatyát cserélni...
Enyém bezzeg csak 500 körül megy... -
Vigneau
félisten
válasz
Overlocker #174 üzenetére
Tényleg komolyan érdekel a dolog, mert nagyon tetszenek ezek a modulok. Kár lenne értük, nem kéne eladni őket, ha nem muszály. Mivel van még 2 szabad RAM helyem, és ha megy a dolog - s nem megy se a tuning, se a stabilitás rovására -, akkor egy nagyon jó alternatíva lehet. Holnap megkereslek majd MSN-en.
-
Vigneau
félisten
válasz
Overlocker #172 üzenetére
Szia Over!
Sikerült már 4 ilyen modult letesztelni azóta, hogy beszéltünk? Ezért is kerestelek MSN-en.Ha mennek, akkor még vennem kell 2 ilyet ismét, hogy meglegyen a 2 giga. Már ha kapható még - ebben az esetben...
Üdv: Vigneau -
Overlocker
veterán
update
3ghz 667Mhz 2,5-4-4-8 1T maxed out
[link] -
vedini
őstag
válasz
Overlocker #169 üzenetére
gondolom friss biosod van, szóval a memtest legalább 1.6 vagy mennyi, azért ott van számtalan opció, amivel meg lehet izzasztani a memot.
Pl. hő termelés, nem lehet h a win több erőforrást jobban használ mint dos-os felület, pl vidkari jobban termeli a hőt, és a memóid jobban felmelegednek? -
vedini
őstag
válasz
Overlocker #167 üzenetére
a memtest működése a win alatt nekem is egy fekete doboz, mindig gyártok elméleteket aztán olyan sztochasztikus a kimenet, hogy egyre másra megcáfolódnak az elméleteim.
-
vedini
őstag
válasz
Overlocker #165 üzenetére
általában 5 és 8 nyomatom egymás után, ha van hiba akkor nekem ebbe a kettőbe szokott lenni.
-
westlake
félisten
válasz
God Vazzeg #156 üzenetére
igazabol azt az egy tesztet nem ertem.. kivetel nelkul csak akkor jelzi a hibakat, mielott a kovetkezo kor elejere ugrana.. biztos vagyok benne, hogy ez igy nem normalis.. nem ertem, hogy pl 99% elott miert nem dob egy hibat sem, utana meg nem ritkan tobb 100.000-t is
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Motion_Blur #158 üzenetére
meg még kb 3x ennyi memón van TCCD
Corsair, Patriot, G.Skill, OCZ, Mushkin, most hirtelen ami eszembejut.. -
nRu3
addikt
válasz
Overlocker #148 üzenetére
és ezt pontosan milyen időzitésekel produkáltad?
-
hoax
senior tag
válasz
Overlocker #154 üzenetére
Na, pont ettől féltem........
-
Motion_Blur
félisten
válasz
God Vazzeg #157 üzenetére
566/600-as A-DATA
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Overlocker #154 üzenetére
TCCD melyik memókon van? Nekem az A64 mellé kellene olyan ram, ami viszi az 570MHz-et. Melyik ram képes erre?
Árban a kingmax 500-as a nyerő, állítólag azok is mennek 550 körül
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Overlocker #155 üzenetére
Nekem mindig az 5-ös nyomja a hibákat ha gáz van, főleg 98-99%-nál
-
hoax
senior tag
Az szép!
De hogy a néném hónaljába, hogy nálam b@szik feljebb menni?
Lehet egyszerű kompatibilítási probléma is?
Teszemazt nem igazán szereti a lapom ezt a típust.....vagy mittudomén de eléggé felhúztam magam rajta, hogy ennyi lóvét ellövök RAM-ra és nem akar úgy menni ahogy kellene.
Szó se róla, CL2-n 472Mhz sem gyenge teljesítmény de azért jobban örülnék az 500-nak CL2,5-ben. -
vedini
őstag
válasz
Ha így haladsz lassan meglesz a 650, nyárra meg a 700Mhz
-
hoax
senior tag
válasz
#147-est az utolsó kérdésen kívül tőled is kérdezem.....
Vélemény?
[Szerkesztve] -
Overlocker
veterán
update:
636Mhz 32m
[link] -
hoax
senior tag
HardWare-től újítottam egy F1-3200DSU2-1GBFX készletet, de nekem nem igazán akarnak menni P4 alatt. A plafon stabilan 466 2-3-3-6 időzítéssel......
Megy feljebb is, csak ott már kidobálnak a játékok és a Prime95 is hibát jelez 1-2 teszt után.
A cimborám Msi neo2 lapjában sem igazán akartak 500-on menni.
Kiváncsi lennék, hogy vajon miért?
Ilyen moduljaid vannak neked is?
Lehet, hogy egy helyről vannak a cuccaink?
[Szerkesztve] -
vedini
őstag
válasz
westlake #144 üzenetére
Szia!
Te biztos értessz hozzá, amit linkeltél memtest, a manual-jában van 1 kis homály, de lehet a gyenge angolomnak köszönhető. Szóval valami olyasmit ír hogyha túl nagy memóriaméretet veszel, akkor a vinyórol swappol és nem igazán a memót izzasztja, ilyenkor vegyünk kisebb memóriaméretet. Szóval 2*512-nél mennyi az ideális lefoglalás? Ja meg nem értem, hogy hogy teljesen stabilnak hitt rsz-emnél hibát talál.(egérmozgatásnál stb. mikor a dfi bios-ba épített memtest-el fél napot is elmegy hiba nélkül)
Köszi -
westlake
félisten
varjatok meg az uj everestet, amiben mar elmeletileg tenyleg hibamentes lesz a meres
-
Scream007
őstag
2.6os everest nagyon béta bugos még.
leszedtem próbaképp én is.
eddig eredményem 5330/1820/72>>>erre a 2.6os kidobja ezt 6120/5900!!/70.
picit rosszul mér szegényke
a legjobb memtest az általános használat ahol több mindent csinálsz hosszú ideig, ergo uptime. -
Letöltöttem Westlake linkjéröl a 2.6 everestet és azzal már fix eredmények jönnek ki akárhányszor is futtatom le
új eredmények
Patriot ramok 3,4 v stabil
8-3-3-2,5 2t ( egy t vel sehogy se ment)
9*300 fsb vel
igy everest olvasás ~9100mb/s
mem test 3106mb/s
az én a datam 492 mhz 2,8v (az enyém nem bírja a 600mhz-t)
9*300fsb vel
5-3-3-2,5 1 t
olvasás
7600mb/s
[Szerkesztve] -
Overlocker
veterán
válasz
Scream007 #139 üzenetére
igen,én is nézem ezt a progit,és tegnap nekem is gyanússá vált..amikor elindítottam az operát,pont akkor dobta ki a hibát
. Mozdítgatás nélkül ,meg lement addig..
Memtest nekem se lök ki hibát, mégis winbe 10mhz-el lassabban megy stabilan..
FC tényleg jó én anno vgara néztem..
Sztem meg akkor stabil a gép,ha két hónapig hiba nélkül megy..és utána is
[Szerkesztve] -
Scream007
őstag
válasz
westlake #127 üzenetére
a sok türelmes ember.
én 1x elmentem vele 450%ig, de már lejárt a nyugdíjam is addigra
u.i.:ez a progi reáltalan, ha nem nyúlsz a géphez, lekapcsolod a moncsit elmegy neked 1000000000%ig, ha hozzányulsz megmozdítod egeret lehet 20%nál kiakad, bugos. legjobb memória stab. teszt a far cry.(volt hogy memtest 86 és ez sem írt hibát mégis FC 2 óra után reboot) -
Squirrel
őstag
válasz
Overlocker #136 üzenetére
Hát ez az! Elvileg ugyanolyan lapot kaptam, bios is ugyanaz, beállítások is....szóval nemtom miért van ez?
-
Squirrel
őstag
Nekem elég érdekesek a ramjaim. A régebbi MSI K8N Neo2 Plaltinumomban a 2x512 566-os A-DATA-kból ki tudtam préselni 2.8V-on 294MHz-et 2.5-3-3-5-1T időzítésekkel, úgy hogy a proci ~2500MHz-en ment, ennek ellenére Everest éppen túllépte a 7000-et olvasásban írásban meg 3xxx körül volt, x800xt pe-vel a 3dmark03 olyan 14k körül futott. Utána lett egy garis alaplap csere, elvileg ugyanez a deszka, ebben a ramjaim (ugyanazok) nem mennek a korábbi időzítésekkel, sőt.... hogy miért van ez?
-
westlake
félisten
válasz
Deluxe00 #133 üzenetére
ilyen vilagban elunk..
amikor valakienk az okoz oromet, hogy esetleg az en eredmenyemet ''tullicitalva'' mutat egy fals eredmenyt, az engem felbosszant.. minden ember szereti, hogy elismerest kap valamiert, amiert megszenvedett.. szenvedes az is, hogy valaki megtalalja az eppen optimalis beallitasokat egy rekord eleresehez.. nem gondolom, hogy szo nelkul kellene azt hagyni, hogy valaki benyog egy eredmenyt, barmifele bizonyitek nelkul.. mondjuk felvethetnenk az otletet a nob-nak, hogy mi lenne, ha nem kellene elmenni a pl. a futoversenyekre, hanem mindenki egyszeruen bemondana a csucsat 100m-en... mert igy is lehetne csilani, csak nem lenne sok ertelme..
sajnos, vannak olyan emberek, akiknek az okoz oromet, hogy masik eredmenyeit lekicsinyitsek
[Szerkesztve] -
Deluxe00
senior tag
Úgy utálom amikor állandóan hitetlenkedik mindenki
Inkább örüljünk a másik sikerének...
Mi haszna lenne abból vkinek ha lódítana eredménnyel kapcsolatban? -
Vigneau
félisten
válasz
Overlocker #121 üzenetére
Erre tudnál valami linket adni? Mert a topikjában amit találtam, az halott link volt.
-
Hidi^
aktív tag
válasz
Overlocker #122 üzenetére
cl 2,5 be 580 at viszi
700mhz-n stabil.. 9 ora prime ;) -
Hidi^
aktív tag
válasz
Overlocker #118 üzenetére
az én A-Data vitesta-m viszia a 700 at is :S
de semmi értelme amugy 3.4.4.8 1T vel...
szval még gyurjatok -
Vigneau
félisten
válasz
Overlocker #118 üzenetére
Akkor ezek szerint a Prime nem feltétlenül mérvadó? És a Super PI?
Ez a feszcsökkentés már nálam is feltünt, meg is lepődtem rajta. A 2.9V és fölötte levő fesz értékek már nem is igazán tetszik neki ebben a lapban. -
Overlocker
veterán
2,5-4-4-7-et, nekem se megy 600-on a 2,5-3-3-6.
Nem tudom próbálj a fesszel lefele és felfele is játszani nézd meg mikor stabilabb,tccd-nél egy kis fesz. változtatás sokat dob a stabilitáson...valamikor lefele!
Prime-t nem használom, 32m-et és win-es memtest-et nézem.
jah és használj clockgen-t is lehet feljebb tudod tolni a fsb-t!!!
[Szerkesztve] -
Vigneau
félisten
válasz
Overlocker #116 üzenetére
Gondoltam rá, valószínüleg, ha lesz egy kis időm, akkor kipróbálom, pl. 2.5-5-5-9-2T-n. Bár Prime szerint 3.0-4-4-8-2T se smakkol már neki 584-en. A fesz 2.85V, továbbra is 3.0-5-5-9-2T-t használok. (Tény, a 2.5-3-3-6, vagy 2.5-4-4-7 szebb lenne.) Milyen időzítést ajánlanál egyébként? Arra tudsz valami választ, hogy ha tegnap lement a Prime simán, ma meg leáll 15 percen belül, azonban a 3DMark-ok és a többi alkalmazások gond nélkül lemennek, nincs fagyás, stb. akkor mi a ménkü lehet?
Te használod a Prime-ot? Ha igen, mennyire tartod megbízhatónak? -
Vigneau
félisten
válasz
Overlocker #114 üzenetére
Igen, már ami az 1T-t illeti. Nem nagy baj, jó ez így is nekem. Végülis az volt a lényeg, hogy szinkronban hajthassam a procival a RAM-jaim. Ezt meg is kaptam, visszaosztani meg nem igazán akarok már.
-
Vigneau
félisten
válasz
Overlocker #112 üzenetére
Prime szerint kb. 500-ig megy, felette kidob. Valószínüleg 2.85V-nál többet nem fogok neki adni. Most próbálkoztam 570-en 3.0-4-4-8-2T-n, de semmi. Úgy néz ki, a max freki 584MHz, 3.0-5-5-9-2T-n. Itt minden frankón megy.
-
Vigneau
félisten
válasz
Overlocker #105 üzenetére
Mekkora a max adható feszkó ezeknek a RAM-oknak? A 2.95V, vagy a 3.0V már nagyon sok? 580MHz-en 3.0-5-5-9-2T volt nálam a legjobb 2.85V mellett. Viszont jobb időzítés nem megy ezen a frekvencián, szénné meg nem akarom égetni a modulokat. Lehet, lejjebb megyek 280-ra és ott is próbálkozok. Meglátjuk, melyikkel jobb a teljesítményem.
-
Vigneau
félisten
Igaz, én nem értem el ekkora sebességet - még
-, de ettől függetlenül nagyon meg vagyok elégedve ezekkel a RAM-okkal!
-
knajf
senior tag
válasz
Overlocker #1 üzenetére
lehet ma én is alkotok valamit....
-
Allien
veterán
Ez mind nem rossz, amit írkáltok. Éppen ez a gondom, ezek szerint, ki kell tapasztalnom, mi a legjobb. De, van egy problemóm! Eddig itt főleg 2x512 ramocskákat nyomattatok, de mi a helyzet a 2x1 gigával? Kénytelen leszek ilyenre váltani. Csak ezek szerint ezek a tesztek engem nem visznek előre, ergó, kénytelen leszek saját tesztet elvégezni. Márpedig nekem egyettlen dolog miatt KELL váltanom, ez pedig a Battlefield 2, ugyanis 2x1 giga rammal sokkal gyorsabban töltődnek be a pályák!
Asszem, ma lenyomok jópár tesztet magamnak, és majd abból próbálok következtettni!
Igaz, még csak 2x512-vel, de legalább lesz mihez hasonlítani a 2 gigát.
-
Fuchs
tag
Hali!
F1-3200PHU2-1GBZX gskill ramot tesztelt már valaki hogy mi a vége?
[Szerkesztve] -
M3kk
őstag
válasz
Overlocker #96 üzenetére
''superpi-be egyáltalán nincs különbség 1t/2t között..''
Menjel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged