- OLED TV topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- 3D nyomtatás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
válasz
várnarancs #277 üzenetére
Hol van ez a RAM már, Barátom...
-
Vigneau
félisten
válasz
Overlocker #260 üzenetére
Szerintem mennie kéne annak többet is. Elvileg a Mushkin Redline szintjén vannak ezek a modulok, nem? Vagy tévedek...? Anyajegy szerint még nem ismerem a RAM-okat.
-
Vigneau
félisten
válasz
Overlocker #239 üzenetére
Akár csak az enyém is... Ha már nem tudok hozzá venni, akkor el kell adni.
-
Vigneau
félisten
válasz
Overlocker #225 üzenetére
Értem, azt viszont ne is erőltesd.
-
Vigneau
félisten
válasz
Overlocker #223 üzenetére
Gondoltam, hogy nem adod fel. Nálam a 2.5-5-5-9 volt a gyógyír anno. Tudom, hogy gyengébb, de ezt próbáltad már? A gépemben ezen a frekin (580MHz) - az AX8-ban - nem ment a 2.5-4-4-8, se az 1T.
-
Vigneau
félisten
válasz
Overlocker #219 üzenetére
Hm... Visszább véve az időzítéseket? Alaplapi chipnek mennyi kakaót adtál?
-
Vigneau
félisten
válasz
Overlocker #214 üzenetére
Kiváncsi vagyok, mi lesz a megoldás kulcsa.
-
Vigneau
félisten
válasz
Overlocker #212 üzenetére
Végülis van a közelemben egy eladó SLI-s DFI.
-
Vigneau
félisten
válasz
Overlocker #209 üzenetére
Ajaj, vagy 2T, vagy 2.5-5-5-9. Nekem az az időzítés megy 580-on az ABIT-ban. Esetleg fesznövelés.
-
Vigneau
félisten
válasz
Overlocker #206 üzenetére
Jó ötlet ez a toborzás, tetszik.
Mennyi delejt adtál neki és milyen időzítésen megy most? -
Vigneau
félisten
Közben megnéztem az adataidnál a RAM-ok nevét, jól írtál le mindent.
Ismerős dolog a tuning téma kiszámíthatatlansága. HardWare cuccai eddig elég kiszámíthatóak voltak - szerencsére. Én sem egyből ugrok neki, ne aggódj. Jól körüljárom a témát, addig szépen puhatolózgatók.
-
Vigneau
félisten
Az jól hangzik. Tudom, hogy van a lapok között eltérés, de sokan állítják, a stabilitás és a tuning rovására megy a 4 modul használata. Mivel nekem nincs lehetőségem ilyen RAM-okat mástól lízingelni egy teszt erejéig, Őt kértem meg erre a nemes cselekedetre.
Apropó, a Te 2*1GB G.Skill-ed mit bír? És mennyi volt?
[Szerkesztve] -
Vigneau
félisten
válasz
Overlocker #174 üzenetére
Tényleg komolyan érdekel a dolog, mert nagyon tetszenek ezek a modulok. Kár lenne értük, nem kéne eladni őket, ha nem muszály. Mivel van még 2 szabad RAM helyem, és ha megy a dolog - s nem megy se a tuning, se a stabilitás rovására -, akkor egy nagyon jó alternatíva lehet. Holnap megkereslek majd MSN-en.
-
Vigneau
félisten
válasz
Overlocker #172 üzenetére
Szia Over!
Sikerült már 4 ilyen modult letesztelni azóta, hogy beszéltünk? Ezért is kerestelek MSN-en.Ha mennek, akkor még vennem kell 2 ilyet ismét, hogy meglegyen a 2 giga. Már ha kapható még - ebben az esetben...
Üdv: Vigneau -
Vigneau
félisten
válasz
Overlocker #121 üzenetére
Erre tudnál valami linket adni? Mert a topikjában amit találtam, az halott link volt.
-
Vigneau
félisten
válasz
Overlocker #118 üzenetére
Akkor ezek szerint a Prime nem feltétlenül mérvadó? És a Super PI?
Ez a feszcsökkentés már nálam is feltünt, meg is lepődtem rajta. A 2.9V és fölötte levő fesz értékek már nem is igazán tetszik neki ebben a lapban. -
Vigneau
félisten
válasz
Overlocker #116 üzenetére
Gondoltam rá, valószínüleg, ha lesz egy kis időm, akkor kipróbálom, pl. 2.5-5-5-9-2T-n. Bár Prime szerint 3.0-4-4-8-2T se smakkol már neki 584-en. A fesz 2.85V, továbbra is 3.0-5-5-9-2T-t használok. (Tény, a 2.5-3-3-6, vagy 2.5-4-4-7 szebb lenne.) Milyen időzítést ajánlanál egyébként? Arra tudsz valami választ, hogy ha tegnap lement a Prime simán, ma meg leáll 15 percen belül, azonban a 3DMark-ok és a többi alkalmazások gond nélkül lemennek, nincs fagyás, stb. akkor mi a ménkü lehet?
Te használod a Prime-ot? Ha igen, mennyire tartod megbízhatónak? -
Vigneau
félisten
válasz
Overlocker #114 üzenetére
Igen, már ami az 1T-t illeti. Nem nagy baj, jó ez így is nekem. Végülis az volt a lényeg, hogy szinkronban hajthassam a procival a RAM-jaim. Ezt meg is kaptam, visszaosztani meg nem igazán akarok már.
-
Vigneau
félisten
válasz
Overlocker #112 üzenetére
Prime szerint kb. 500-ig megy, felette kidob. Valószínüleg 2.85V-nál többet nem fogok neki adni. Most próbálkoztam 570-en 3.0-4-4-8-2T-n, de semmi. Úgy néz ki, a max freki 584MHz, 3.0-5-5-9-2T-n. Itt minden frankón megy.
-
Vigneau
félisten
válasz
Overlocker #105 üzenetére
Mekkora a max adható feszkó ezeknek a RAM-oknak? A 2.95V, vagy a 3.0V már nagyon sok? 580MHz-en 3.0-5-5-9-2T volt nálam a legjobb 2.85V mellett. Viszont jobb időzítés nem megy ezen a frekvencián, szénné meg nem akarom égetni a modulokat. Lehet, lejjebb megyek 280-ra és ott is próbálkozok. Meglátjuk, melyikkel jobb a teljesítményem.
-
Vigneau
félisten
Igaz, én nem értem el ekkora sebességet - még
-, de ettől függetlenül nagyon meg vagyok elégedve ezekkel a RAM-okkal!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest