- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Dell notebook topic
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házimozi haladó szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- LG LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Új hozzászólás Aktív témák
-
vedini
őstag
válasz
Overlocker #169 üzenetére
gondolom friss biosod van, szóval a memtest legalább 1.6 vagy mennyi, azért ott van számtalan opció, amivel meg lehet izzasztani a memot.
Pl. hő termelés, nem lehet h a win több erőforrást jobban használ mint dos-os felület, pl vidkari jobban termeli a hőt, és a memóid jobban felmelegednek? -
vedini
őstag
válasz
Overlocker #167 üzenetére
a memtest működése a win alatt nekem is egy fekete doboz, mindig gyártok elméleteket aztán olyan sztochasztikus a kimenet, hogy egyre másra megcáfolódnak az elméleteim.
-
vedini
őstag
válasz
Overlocker #165 üzenetére
általában 5 és 8 nyomatom egymás után, ha van hiba akkor nekem ebbe a kettőbe szokott lenni.
-
vedini
őstag
válasz
Overlocker #148 üzenetére
Ha így haladsz lassan meglesz a 650, nyárra meg a 700Mhz
-
vedini
őstag
válasz
westlake #144 üzenetére
Szia!
Te biztos értessz hozzá, amit linkeltél memtest, a manual-jában van 1 kis homály, de lehet a gyenge angolomnak köszönhető. Szóval valami olyasmit ír hogyha túl nagy memóriaméretet veszel, akkor a vinyórol swappol és nem igazán a memót izzasztja, ilyenkor vegyünk kisebb memóriaméretet. Szóval 2*512-nél mennyi az ideális lefoglalás? Ja meg nem értem, hogy hogy teljesen stabilnak hitt rsz-emnél hibát talál.(egérmozgatásnál stb. mikor a dfi bios-ba épített memtest-el fél napot is elmegy hiba nélkül)
Köszi -
vedini
őstag
Mire írtad hogy hülye elmélet?
Elolvastad a linket?
Lényeg hogyan hozhatjuk ki a gépünkből a max teljesítmény:
1. megnézni a max. cpu-t
2. megnézni a max fsb-t
3. megnézni mennyit bír a memo
összehongolni 1-3-at
mivel két ugyan olyan gép ritka, ezért kell ezeket a lépéseket végigzongorázni, teljesen mindegy milyen alaplap, meg ramod van, a lényeg hogy a személyre szabott max értékeiddel tudsz variálni.
660Mhz szép cl2,5-ben; a tccd ramjaim nekem sem mennek ~560 felett normálisan. -
vedini
őstag
válasz
Achill3uS #71 üzenetére
Fentiekben lévő tesztek bizonyították, hogy azonos Mhz-en 3-5-5-9 1t jobb eredményt ér el, akkor mért próbálkozzak a 2,5 ... időzítésekkel.
Aztán jött a flesh, A64 overlclocking guide => ha a sávszélességre gyúrsz vedd a 2,5-4-3-7 1t, indúlj 200Mhz-ről, nyomogasd feljebb az fsb-t, és kiderül mennyi a ram vége. Jó kis doksi érdemes megnézni:
[link]
a vége felé van, de az anandtechen is fent van.
[Szerkesztve] -
vedini
őstag
válasz
Winner_hun #60 üzenetére
Fórum => Superpi (#1372), anno nem is volt az olyan rossz eredmény!
-
vedini
őstag
Na megnéztem 630-on is.
Meglepő, hogy mennyivel gyorsabb, lehet cl2,5 hibázik vagy nem tudom.
Ezt csak összahasonlítás képpen csináltam. Pontosan minden ugyazazon a beállításon van hajszálra, kivéve a ram időzítések.
Azt akartam szemléltetni, hogy az agresszív időzítések pont az ellenkező hatást érik el a gyorsaságban. A lényeg pedig a gyorsaság.
[link] -
vedini
őstag
válasz
Overlocker #1 üzenetére
DFI Lanpary NF4 ULTRA-D /623-3 bios/
3500+ venice(e3)
2*512MB A-DATA 600
655Mhz
[link]
Egy kis LOL.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest