- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Autóhifi
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Badb0y
addikt
Tényleg jo lenne már egy everst eredmény, mert hogy itt a nagy értékekkel dobálózunk, ezt megnézzük, de vajon mennyi pontot jelent ez, engem szvsz jobban érdekel
-
640 et én is értem már el a-data 600mhz ramokkal és geil 500mhz el is 2,5-4-4-8 eredményekkel 2 T vel az 1 t egyik sem bírta lehet én basztam el
A szuper pi nél meg 2700mhz 490mhz aszinkronba full ua az az eredmény 5-3-3-2,5 1t nálam mint nálad 630 on
fent említett konfig beállítás szerint, eversest olvasás 7400 de szerintem az csal én nem is szeretem memtesztnek hiszek !
az egész mizériábol amikor én szorakoztam ezzel azt vontam le hogy lofasz különbség nincs a mem sávszéleség emelésből 500mhz bőven elég jó időzétésekkel !
Knajf corsair ramjait most teszteltem pl és 600 on 2 t ua azt eredményt érem el minét én 500 on 1 t vel !
nézd már meg hogy gaméknál van e fps különbség 2t hez képest please! akár egy 03 vagy 05 is jó!
600 on 1t ramot még nem találtam de kiprobálnámszoval grat a ramodhoz!
-
nemtommi
senior tag
Bocs, hogy nem tartozik szorosan a témához, de remélem később mégis fog:
Tudja valaki, hol vehetnék G.Skill F1-4800DSU2-1GBFF DDR600 RAMot?
[Szerkesztve] -
Overlocker
veterán
634Mhz 32m:
[link] -
westlake
félisten
válasz
Overlocker #87 üzenetére
jo ez is, de szivesebben latban valamelyik everest 4xx beta eredmenyet..
-
westlake
félisten
válasz
Overlocker #82 üzenetére
gondolom megint csak veletlen, hogy nem futtattal egy everestet, vagy sandrat
(jo is, amikor a64 tweakerben mindent a lelassabbra allitasz, mi?)
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
válasz
Overlocker #82 üzenetére
-
vedini
őstag
Mire írtad hogy hülye elmélet?
Elolvastad a linket?
Lényeg hogyan hozhatjuk ki a gépünkből a max teljesítmény:
1. megnézni a max. cpu-t
2. megnézni a max fsb-t
3. megnézni mennyit bír a memo
összehongolni 1-3-at
mivel két ugyan olyan gép ritka, ezért kell ezeket a lépéseket végigzongorázni, teljesen mindegy milyen alaplap, meg ramod van, a lényeg hogy a személyre szabott max értékeiddel tudsz variálni.
660Mhz szép cl2,5-ben; a tccd ramjaim nekem sem mennek ~560 felett normálisan. -
Overlocker
veterán
660Mhz , 1M max.
[link]
ha lehetne,akkor kérném 660-ra moderálni a címet,thx
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
fogjátok már fel (mod: inkább ismerjétek el
) hogy ez most nem teljesítményre hanem ''ki eri el a legmagasabb memoria mhz-et'' -re megy vaze
#75 nem is saját eredményt akartam írni, csak szoltam hogy nemsokára jön over uj eredménnyel, de lehet h azóta elégette a ramokat
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
hulye elmelet.. a dfi expertben a tccd samsungok csak cl3-ba mennek 560mhz folott normlaisan.. msi k8n diamondban cl2.5-ben tok jol mennek 620-on, de h atallitom cl3-ra, (ami ugye lazabb idozites) akkor szetfagy a windows...
eza tuning dolog memoria es alaplap fuggo..
lehet azzal jatszani, hogy ki eri el a legmagasabb memoria mhz-et, de lehet ugy is, hogy ki eri el a legmagasabb savszelesseget
[Szerkesztve] -
vedini
őstag
válasz
Achill3uS #71 üzenetére
Fentiekben lévő tesztek bizonyították, hogy azonos Mhz-en 3-5-5-9 1t jobb eredményt ér el, akkor mért próbálkozzak a 2,5 ... időzítésekkel.
Aztán jött a flesh, A64 overlclocking guide => ha a sávszélességre gyúrsz vedd a 2,5-4-3-7 1t, indúlj 200Mhz-ről, nyomogasd feljebb az fsb-t, és kiderül mennyi a ram vége. Jó kis doksi érdemes megnézni:
[link]
a vége felé van, de az anandtechen is fent van.
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
Achill3uS #74 üzenetére
nem hiszem, hogy ide kellene irogatni oket..
inkabb nyiss egy olyan topikot, hogy extrem sebessegek es teljesitmenyek..
ide mindenki leirhatna a legextremebb eredmenyeit (most nem arra gondolok, hogy az 1.7 es celoronjat sikerult 2.0gigara felhuzni... inakbb azt, hogy felhuzta 3.5 gigara)
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
es szamomra mar nem az a lenyeg, hogy hany mhz-en megy a memoria, milyen idoziteseken.. ezek fontos dolgok, de nem ezek hataroznak meg mindent..
nalam mar az a fontos, hogy egy tesztprogram (amit azert megbizhatonak nevezhetunk)
minel nagyobb savszelesseget irjon a memoriara.. tenyleg jol neznek ki a magas ertekek, de inkabb a probalok a teljesitmenyre turekedni..
ettol fuggetlenul tenyleg grat az eredmenyhez -
westlake
félisten
inkabb miert nem 9-es szorzoval rekorddontogettek?
ott kellemes tesztelgetni.. akkor meg mekk is beszal szerintem..
ha memoriateljesitmenyt akarunk osszehozni, akkor tenyleg ilyen ''magassagban'' kellene jatszani a memoriakkal..
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
válasz
Overlocker #66 üzenetére
no para holnap megdöntjük
-
Overlocker
veterán
Sokak kérésére, és kíváncsiságom miatt is, megnéztem hogy van-e különbség 7x-es illetve 8x-es szorzó között..
Az eredmény:
[link] -
vedini
őstag
válasz
Winner_hun #60 üzenetére
Fórum => Superpi (#1372), anno nem is volt az olyan rossz eredmény!
-
vedini
őstag
Na megnéztem 630-on is.
Meglepő, hogy mennyivel gyorsabb, lehet cl2,5 hibázik vagy nem tudom.
Ezt csak összahasonlítás képpen csináltam. Pontosan minden ugyazazon a beállításon van hajszálra, kivéve a ram időzítések.
Azt akartam szemléltetni, hogy az agresszív időzítések pont az ellenkező hatást érik el a gyorsaságban. A lényeg pedig a gyorsaság.
[link] -
Cane
őstag
ennek a ''rekordnak'' így sok értelme nincs.
ez kb olyan, hogy ki tud a kocsijával 1-es sebességben minél gyorsabban menni. -
vedini
őstag
válasz
Overlocker #1 üzenetére
DFI Lanpary NF4 ULTRA-D /623-3 bios/
3500+ venice(e3)
2*512MB A-DATA 600
655Mhz
[link]
Egy kis LOL.
[Szerkesztve] -
Mania
senior tag
válasz
Overlocker #1 üzenetére
Grat
-
Scream007
őstag
válasz
Overlocker #50 üzenetére
a tccd ugy tom max 2.9et visel el nem?
ha nekem lenen tuti nem adnék neki 3.0at mert attól szerintem meghal egy idő után.
jó persze a 9x330at csak úgy mondtam arra amit írtál, hogy nincs vele arányba a proc, nahát 9x330nál arányba lenne -
ALI_G
veterán
400-zal beszállhatok?
sajna a ramjaim nagyon gyengék, pedig úgy vettem, hogy bírják a kiképzést. kingston value pc3200 és 420on 2 2 3 5-ön elhalnak
-
westlake
félisten
válasz
Scream007 #42 üzenetére
9*330?? azt megneznem.. oda mar nitro kene a memorianak is..
oda mar olyan szintu stabilitas kellene sa memoria feszultsegnek es olyan homerseklet, ami mellett biztonsaggal adhatsz 3.3 - 3.5 voltot a tccd chip-eknek
ja es talan 40 modulbol sikerulne 2 512-est talalni, amik birjak dualban ezt a gyurodest
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
nekem nem volt ebben rekordom... foleg nem ezzel osszehasonlithato..
a 626mhz az 9-es szorzoval volt elkovetve, de azzal sem mentem sokra az x2 miatt, mivel mekk everestben az egymagos procijaval kenterbe vert... szal nekem, ha volt is rekordom, akkor az csak latszat rekord volt -
M3kk
őstag
Van olyan TCCD is , ami egeszen 3.5 V ig stabilizalodik
Havernak itt van egy olyan
-
Scream007
őstag
gracca szép eredmény.
ha ez az FX akkor ez egy 40e-s rampár ha jól sejtem
ennek a sebb.nek csak látványértéke van, semmi nem használja ki, főleg ha nem is stabil.
9x330cal szebben mutatna -
westlake
félisten
válasz
Overlocker #1 üzenetére
szep-szep, de szerintem nem sok erelme van...
jo, hogy szepen mutat a magas ertek, de nagy valoszinuseggel egyaltalan nem stabil..
leirom ide is a velemenyem, ahogy mar neked is elmondtam msn-en..
nem latom ertelmet az effajta rekordoknak, mert:
-a procisebesseget egyaltalan nem tudod utos szintre hozni
-ezen a frekin biztos, hogy nem stabil a memoria
-a 7-es szorzo miatt szerintem meg 9gb/s -es savszelesseget sem ered el..
inkabb arra kellene torekedni, hogy minel magasabb processzorsebesseg mellett
(nagyobb szorzo) a memoriat is vegletekig tuningoljuk..
ennek a ket dolognak mindig ugymond egy tuningszinten kellmozogniuk ahhoz, hogy utos rendszert lehessen csinalni..
szep a 655mhz, de azert elegge vicces, hogy igy kap kb 9gb/s -es savszelesseget
(nagyon becsles!) emellett meg a proci is csak 2290mhz-en megy, viszont ha 9*300-on megy a rendszer, akkor mar 9+ gb/s-es a savszel es a proci is 2700mhz-en megy.. ja es stabil a rendszer..
engem nem zavar, hogy hogy annyian orlnek a 655mhz-nek, csak eppen szem elott kellene tartani, hogy nincs mogotte ''ero'' .. nekem pedig szemely szerint az nem tetszik, hogy a legtobben itt csak kizarolag a 655mhz-et latjak meg es ezt istenitik..
(4-es szorzoval tobben is tulleptek a 800mhz-et, de ertelme az nem sok volt)
-
Overlocker
veterán
9*300-as alaperedmény:
everest (olvasás)
[link] -
Achill3uS
nagyúr
válasz
Overlocker #34 üzenetére
tudom teso, de azért beláthatnátok, ami ''csak'' 630-on fut le, az nemigen fog 660-on, főleg hogy nem adhatsz 2,9 fölött már nagyon.. (ez realitás nem belekötés)
OFF- jo8 -
Alvinka
tag
-
Achill3uS
nagyúr
hogyhogy, krvaegyszerü, ha már egyszer volt visszarakva ragaszto nyomothagy, ha nincs rendesen lekaparva megemeli az egyik sarkot és hopp már nem is fed le a kupak 100%-ot..
nyakamat rá hogy ez van nála..
pedig elvileg wini melegebb.. lol? nemtom nalam is volt sokszor hogy egyes procik bármilyen hülyén is hangzik hidegebbek azonos körülmények között mint azonos maggal rendelkezö társuk (detto ujrapasztazva).. - bár lehet hogy csak valami anomália..
[Szerkesztve] -
Overlocker
veterán
válasz
Achill3uS #19 üzenetére
hát nem a legjobban
jah,picit türelmetlen voltam akkor mert már 2 hete nem volt gépem és nem vártam meg míg megszárad rendesen a ragasztó, és mikor raktam fel a hűtőt elcsúszhatott..Nembaj hibáiból tanul az ember
De lehet ezt is kiküszöböljük,majd jövőhét
[Szerkesztve] -
Thomas1
addikt
válasz
Overlocker #15 üzenetére
Egy kis plussz fesszel el fogja bírni az E3-as Venice azt a plussz 330 MHz-et.
És úgy már üt majd rendesen a konfig. -
Alvinka
tag
Remélem tesztelgeted még és meglesz 660...
És ahhoz már nem fog ártani egy 32es teszt sem. A 2.9 volt eléggé hihetetlen számomra de ha ezt irod biztos annyi, szal hajrá -
Achill3uS
nagyúr
válasz
Overlocker #15 üzenetére
nálad a proci a fő gond, menne az.. 1,45v-on már 50C terhelve, mondom sapi le
[Szerkesztve] -
Winner_hun
félisten
válasz
Overlocker #13 üzenetére
Várjuk az eredményeket
-
Overlocker
veterán
válasz
Winner_hun #10 üzenetére
Everest jövőhét, proci megy majd 8x-es szorzóval, 9x-el nem tudom kihajtani a ramot..
-
Hidi^
aktív tag
enyém 700 at is megy
-
Thomas1
addikt
Ez brutális. Szinkronban a procival, durva kombó.
Nem megy 8-as szorzóval a Venice? -
Winner_hun
félisten
válasz
Overlocker #1 üzenetére
Grat
1. Everest?
2. Proci nem megy feljebb? Everestnél sokat számít -
DeadMeat
nagyúr
-
SzlobiG
félisten
válasz
Overlocker #1 üzenetére
Azta.
-
Overlocker
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #3 üzenetére
Sajna azt elfelejtettem,de már más is kérte tőlem,így pótolva lesz jövőhét közepe táján..és megpróbálok még egy kicsit rápakolni szép lenne a 660-an!
everybody thx -
Ősember
őstag
válasz
Overlocker #1 üzenetére
egész jonak tünik
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Overlocker #1 üzenetére
megérdemel egy totyikot, mi lenne ha mostantol ide küldené mindenki a ramtuning-eredményit? minthogy van A64 tuningeredmény topic is..
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Overlocker #1 üzenetére
Már csak a ramok árát feljetetted el odaírni
Amúgy meg -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Overlocker #1 üzenetére
Hinnye
Everest?
-
Szabesz
őstag
válasz
Overlocker #1 üzenetére
Brutál
Grat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Óra topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Corsair Dominator Platinum 32GB DDR5 6000mt/s (2x16GB)
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest