Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• popey37

addikt

válasz tonnoka #1384 üzenetére

szia. a linkeden szereplő távcső ugyanaz kb. mint az SW távcsöve. a mechanika viszont nem EQ3, hanem csak EQ2.
    az EQ2 semmirevaló szinte, remeg ha hozzáérsz a tubushoz.
    az EQ3 mechanika így néz ki:https://www.tavcso-mikroszkop.hu/termek/skywatcher-eq3

amúgy a makszutov.hu oldalon megnézhetsz mindent, sőt a leírásokban jó sok cikket is találsz kezdőknek.

A 90/900-as tubus sokáig megfelelő társ egy jó mechanikával, de mindenképpen EQ3 a minimum ami kell alá.
    ha a maszutovnál veszed akkor érdemes egy kis felárért a szetthez kapott okulárokat lecserélni plössl okulárokra, sokkal jobbak.
    később vehetsz hozzá egy Q-turret 2,25x barlow lencsét is, ezt később ha tubust cserélsz nem kell lecserélni, nekem is van, tökéletesen teszi a dolgát.
    esetleg egy óragép és egy polustávcső még fontos: ezek segítségével a távcsőben beállított objektumok nem másznak ki a látómezőből, mert az óragép ott tartja.

a többi kiegészítő ráér, először ismerkedj meg a távcsővel, mechanikával, ráérsz később apránként vásárolni.

a távcsövet akár használtan is veheted, a makszutov oldalán van bazár, mindig vannak jó cuccok olcsón, én is onnan szoktam vásárolni. akár féláron is meg lehet szerezni egyes dolgokat.
    tegély fel egy "keres" hirdetést, lesz ajánlat biztosan.

ha van valami kérdésed, tedd fel nyugodtan, ha tudunk segítünk.

Új hozzászólás Aktív témák